Νέο μέλος [γερμανικό ποιμενικό]

orestis

New Member
12 Αυγούστου 2013
4
0
Γεια σας και απο εμενα,με λενε Ορεστη,και εχω ενα Γ.Π 3,5 μηνων..Φωτογραφια δε ξερω πως να βαλω στο προφιλ μου ακομα...Θα ηθελα να σας θεσω πολλα ερωτηματα με τον καιρο διοτι ειμαι πρωταρης και μπορει να εχω κανει και καποια λαθακια μεχρι στιγμης..Αργησα να το μαθω να κανει κακα του στη βολτα και τα κανει το βραδυ που το αφηνω στο περιφραγμενο του χωρο..καμια φορα και μερα μετα που θα γυρισουμε απο τη βολτα!!!Μου εχει κανει και εξω αλλα σπανια..λογω δουλειας δεν του εχω στανταρ ωρες βολτας..Ας πουμε 9-10 το πρωι 12-2 το μεσημερι και 6-8 το βραδυ παντα μετα το φαι του..συνηθως μου τα κανει στις 6 το απογευμα!!!Αλλο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι εχει μανια με τα χερια μου ακομα και να το βαλω καθιστος στα σκελια μου να τη χαιδεψω,εκεινη θα μου τα αρπαξει...Οταν εχει πολλες ωρες να με δει και τη χαιδευω δε με δαγκωνει για μισο λεπτο αλλα μετα αρχιζει..Επισης οταν της φωναζω να μην κανει κατει οπως και να μη με δαγκωνει η να μη φαει κατι απο κατω μου γαυγιζει και μου ξανα αρπαζει το χερι...(Δυστυχως ενω δεν εφαρμοζα στην αρχη καποιες ξυλιες στο ποπο της καποιες φορες δεν αντεχα και της εχω ριξει,χωρις να τη συγκινει βεβαια).Επισης γαι να μην της ριχνω απο μικρη που την πηρα της φωναζα και την ξαπλωνα κατω κρατωντας λαιμο και ποδια λεγοντας τησ ηρεμα,οταν την αφηνα ξανα αρπαζε το χερι οπως και τωρα!!και λεω μηπως ολο αυτο το βλεπει παιχνιδι,η ποιος θα κυριαρχησει?Ξερω η λυση ειναι να παω σε εκπαιδευτη αλλα δεν υπαρχει σαλιο και προσπαθω να της τα μαθω μονος..Ακουει στο κατσε,μεινε,ελα,ξαπλα,(αστο, καμια φορα),αλλα στο μη εχω θεμα!!δοκιμασα να φευγω οταν της λεω μη,να σταματαω το παιχνιδι να τη δενω για κανα λετο ολα αυτα αλλα τιποτα..Πιστευω οτι με εχει συνδυασει και με νευρικοτητα...Ενα αλλο θεμα ειναι και στη βολτα που τραβαει οταν επιστρεφουμε κυριως η οταν μπει η κοπελια μου μπροστα η εγω και αυτες πισω και ψιλο κλαψουριζει αμα βλεπει τον αλλο μπροστα!!Αρκετα σας κουρασα με τοσα που εγραψα και ετσι οπως τα εγραψα,σας ευχαριστω εκ των προταιρων!!!

Nala_Dimitris

Well-Known Member
20 Αυγούστου 2013
110
0
Νομίζω ότι πολύς κόσμος έχει τα ιδια προβλήματα με σένα... Αλλά όχι ξυλιές για κανένα λόγο!!!

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
3.5 μηνων,,,,,και τι προσδοκιες εχεις απο τοσο μικρο κουταβι δλδ. Και οπου ναναι θα τα κανει ακομα ,και θα δαγκωνει τα χερια σου ,και ανυπακουο θαναι και πολλα αλλα. Αυτη μια χαρα σωστα τα κανει ,εσυ εισαι ο λαθος που δεν εχεις υπομονη.φιλικα ε;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
3.5 μηνων,,,,,και τι προσδοκιες εχεις απο τοσο μικρο κουταβι δλδ. Και οπου ναναι θα τα κανει ακομα ,και θα δαγκωνει τα χερια σου ,και ανυπακουο θαναι και πολλα αλλα. Αυτη μια χαρα σωστα τα κανει ,εσυ εισαι ο λαθος που δεν εχεις υπομονη.φιλικα ε;
+1

Βγαζεις βολτα κουτάβι τόσο μικρό? χωρις να ολοκληρώσει εμβόλια? σχεδόν εγκληματικό αυτό!
Επισης... οταν λες πιο μικρή που την πήρες... πόσο εννοείς? Γιατι οσο πιο νωρις απομακρύνθηκε από την τοκετοομαδα τόσο πιο πιθανο ειναι να αντιμετωπίσεις προβλήματα συμπεριφορας.
Αυτά παντως που περιγράφεις ειναι μια χαρά συμπεριφορά για ενα κουτάβι... για εσένα παλι δεν θα ελεγα και τόσο το ίδιο... Μπορει να εχεις κανει λαθάκια λες... αλλά θα σε διαβεβαιώσω ότι εχεις κανει λάθη, όχι λαθάκια.

orestis

New Member
12 Αυγούστου 2013
4
0
Την πηρα 45 ημερων,πολυ λαθος το ξερω αλλα ητανε η περιπτωση τετοια!!!Με το που ξεκινησα να της λεω μη αρχισε να ειχε αντιδραστικη συμπεριφορα απο τη πρωτη μερα,απλα δεν θα ειχα τη σωστη υπομονη προφανως,τωρα τι θα κανω(για να μη τα τραγικοποιω καποιες φορες που λεω μη νευριαζει αλλα φευγει),εμβολια εχει κανει 4,υπομονη εχω και επιμονη αλλα με πιανει ωρες ωρες το αγχος μη ξεφυγει,δηλαδη να την αφησω να με δαγκωνει με το παραμικρο και απο αντιδραση της καποιες φορες οχι λογω δοντιων?

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Έχεις δοκιμάσει να την αφήνεις και να φεύγεις όταν τα κάνει αυτά? Χωρίς φωνές, απλά να σηκώνεσαι να φεύγεις. Επίσης, της έχεις παιχνίδια να μασουλάει?

ioannalk

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2013
100
0
32
πειραιας
σε δαγκωνει γτ ειναι μικρη και παιζει,,,οχι γ ν σ επιτθει!!!εμενα ο δικος μ ειναι 6 μινων και αομη το κανει,,,μν ανησυχεις,,απο π[ου την πηρες?

Nala_Dimitris

Well-Known Member
20 Αυγούστου 2013
110
0
Ορέστη έχω το ίδιο πρόβλημα.. Δεν είναι όλη την ημέρα έτσι αλλά την πιάνουν κάποιες κρήσεις ηδικά το απόγευμα... Όταν την πιάνουν προσπαθώ να την απασχολώ με διάφορα άλλα πράγματα.. Παιχνίδια εκπαίδευση κ.τ.λ. Παρόλα αυτά τα χέρια μου και τα πόδια μου είναι σε πολύ κακή κατάσταση... Υπομονή θέλει και θα στρώσει... (φαντάζομαι :) )

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Υ-ΠΟ-ΜΟ-ΝΗ και συνεχιζε σταθερα την εκπαιδευση χωρις εντασεις, φωνες και χωρις βία.
Καταλαβαινουν, μεγαλώνοντας, τα παντα.

orestis

New Member
12 Αυγούστου 2013
4
0
Ευχαριστω παιδια,εχω παθει μανια με την εκπαιδευση του και ρωταω και πρηζω τους παντες!!ετοιμαστειτε και σεις για πρηξιμο!!!Την πηρα απο ενα φιλο,ασχολειται 15 χρονια με Γερμανικα και εχει καλα σκυλια!!Το εχω δοκιμασει καποιες φορες να μπαιω μεσα στο σπιτι οταν το παρακανει μετα βγαινω δε με δαγκωνει για 5 δευτερα και μετα αρχιζει!!!Τις εχω 3-4 παιχνιδια αλλα λεω να τις ριξω και κανα κοκαλο να το μασουλα!!!πως ανεβαζω φωτο?

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Πρώτον ανέβασε φώτο
εκει που γραφεις το ποστ απο πανω εχει κατι κουμπακια (πχ για bold B , italic I κτλ)και εχει και μια φωτογραφια insert image. κανεις κλικ και επιλεγεις μία φωτο σε .jpg Και κατω απο 500-600 KB.

Δευτερον ειναι κουταβι 3,5 μηνων ( οπως και η δικια μου)
Αυτο συνεπαγεται θελει καθε 2,5-3,5 ώρες να την βγαζεις για να κανει την αναγκη της,
αλλιώς θες δεν θες θα τα κάνει μεσα.
Την δικια μου με ξυπναει τα "Χαραματα" (5:00) (την έχω κρατε και γαβγιζει μια φορα για να με ξυπνησει) για να την κατεβασω για να κανει τουαλέτα.
ειναι 3,5μηνων και εφοσον δεν θελω πια να τα κανει στο μπαλκονι πρεπει να το "υποστω" (καθε 3 ώρες
κάτω / ή κατα την διαρκεια της βολτας). Η δικια σου δεν διαφερει απο την δικιά μου άρα να έχεις ίδιες προσδοκίες και να έχεις ίδιες ευθύνες!

Τριτον Ξύλο = απλα την κάνεις να αναρωτιέται για το αφεντικο της (να του ανοιχτώ ? να τον εμπιστευώ? ή να τον φοβαμαι)

+ ότι το Ξύλο => κάνει το κουταβι πιο επιφυλακτικό μειώνοντας την επίδοση της στην εκπαιδευση.
Αν δεν φοβάται το κουταβι και της πεις μια εντολή που δεν την εχει μαθει ακόμα καλά, θα κανει τα παντα (ολες τις εντολες που της έχεις μάθει) ώστε να κανει και την σωστη και να την επιβραβεύσεις (και την μαθαινει asap). Αν φοβάται (ξύλο), θα διστάζει να κανει "τα πάντα" με τον κίνδυνο οτι ένα λαθος = ξύλο.

Τεταρτον και η δικια μου μια απο τα ιδια το Αααα ή Αουτσ τα επαιρνε σαν "ναι μαρεσει συνεχισε να παιζεις/δαγκωνεις μαζι μου ΝΑΙ γιούπι!" με εκπαιδευση με λιχουδια της εμαθα το "Αστο" και "μαλακά" και οταν με δαγκαγε λεγοντας αστο ή μαλακα ανταποκρινονται μέχρι που το εχει σταματησει (ελάχιστα δαγκωνει μερικες φορες την κοπελα μου αλλα απο αυτες τις ελαχιστες φορες η περισσοτερες ειναι απαλες).

το "μαλακά" : λιχουδια την κρατας με αντιχειρα και δεικτη. την βαζεις κοντα στο στομα της, αν το αρπαξει βιαια απλα δεν την αφηνεις (την λιχουδια) και τραβας το χερι σου λεγοντας και μη αν θες,
1-2-3-5 φορες? θα δοκιμασει να στο παρει απαλά (ή γλυφτά) τότε πρεπει να πεις την Marker λέξη (πχ μπραβο! ? ΝΑΙ! ? οκ! ? κλικ με το κλικερ?) που δηλωνει οτι εκανε την συμπεριφορα που ηθελες και μετα απο 1 δευτερολεπτο της αφηνεις την λιχουδια.
Το κανεις 4-5 φορες (χωρις να λες κατι πρεπει αυτη απο μονη της να το σκεφτει για να παρει απαλα την λιχουδια). μετα την 6 φορα ξεκινας και λες την εντολη πριν βαλεις το χερι κοντα στο στομα της
πχ " μαλακά" "απαλά" "gently" και θα την παρει μαλακα οποτε και λες Marker Λέξη + αφηνεις μετα απο 1-2 δευτερολεπτα την λιχουδια.

Αν διαβασεις το Internet και δεις youtube ακομα δεν χρειαζεσαι εκπαιδευτη.
Το κουταβι οταν το βαζεις κατω (κι εμενα η δικια μου) το βλεπει σαν παιχνιδι. Δεν καταλαβαινει ελληνικα οποτε το ηρεμα που της λες δεν το καταλαβαινει (εκτος κι αν τις το εχεις διδαξει , λιγο δυσκολο απο οτι διαβαζω).

Δεν αρκεί μονο να της μάθεις να μην δαγκαει τα ποδια/χερια σου (και η δικια μου το εκανε οπως σου ειπα)

ΠΡΕΠΕΙ να της δειξεις ΤΙ ειναι ΚΑΛΟ να δαγκαει (χρειαζεται παιχνιδια) ειναι κουταβι θελει να παιξει/θελει να ξυσει τα ουλα της επειδη βγαζει δοντια. Και επισης οτι το ξερεις εσυ πως κατι ειναι το παιχνιδι της δεν σημαινει οτι το ξέρει και αυτη. την παρωτρύνεις να το δαγκάσει κια μολις το κανεις . Marker λέξη (μπραβο, ΝΑΙ ή οποια αλλη λεξη εχεις) + λιχουδια (για τις πρωτες 10 φορες? μετα δεν χρειαζεται πλεον καταλαβε οτι ειναι το παιχνιδι της)

Τελος, ΟΧΙ ξύλο και κάθε 2,5 -3,5 ώρες έξω για να κανει την αναγκη της,
αν δεν μπορεις να το κανεις αυτο ( καθε 2,5 ώρες έξω για τουαλέτα (έστω για 4 λεπτα)) τότε σε παρακαλω συνεχισε να εχεις το μερος τις για την τουαλέτα μέσα. Της κάνεις κακό να την αναγκάζεις να κρατιέται πάνω απο 3,5 ώρες μέχρι να την βγάλεις έξω. Περίμενε μέχρι να πάει 7-8 μηνών και να της μάθεις την τουαλέτα στην βολτα αφού τοτε θα μπορει να κρατιέται 7-9 ώρες.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό, φίλε Ορέστη;
Αλλά την εδωσε 45 ημερών....

by the way, δεν θα ήμουν και τόσο υπερ της ιδεας του να ξαπλώνεις το κουτάβι στο πλάι οταν ξεσηκώνεται. Πολύ επικινδυνη κινηση....

orestis

New Member
12 Αυγούστου 2013
4
0
Eχει 15 χρονια Γερμανικα σκυλια,εχει φερει ζευγαρι απο Γερμανια 2η φορα καθως το πρωτο του το ενα πεθανε και το αλλο ειναι γερικο θυληκο!!To ξερω και το ξερει οτι δεν επρεπε να το παρω τοσο μικρο αλλα εγινε για διαφορους λογους.Τελοσπαντων,ευχαριστω παντως για τις συμβουλες σας!!!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Eχει 15 χρονια Γερμανικα σκυλια,εχει φερει ζευγαρι απο Γερμανια 2η φορα καθως το πρωτο του το ενα πεθανε και το αλλο ειναι γερικο θυληκο!!To ξερω και το ξερει οτι δεν επρεπε να το παρω τοσο μικρο αλλα εγινε για διαφορους λογους.Τελοσπαντων,ευχαριστω παντως για τις συμβουλες σας!!!
Ορέστη έδωσες λεφτά για να πάρεις ένα ημίαιμο γερμανικο ποιμενικό τον οποίο όπως ο ίδιος αναγνωρίζεις από λάθος (!!!) τον πήρες πολύ νωρίς? Κάτι δεν πάει καλά ή η ιδέα μου είναι?

Να τον χαίρεσαι το σκυλάκο σου και υπομονή.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα