Νέο μέλος γεμάτο ερωτηματικά.

@nastasios

New Member
21 Οκτωβρίου 2011
2
0
Athens - Zante
Κατ αρχην καλως σας βρηκα ολους.. ολη μια ζεστη παρεα οπως τα 4ποδα φιλαρακια μας.

Ακομα δυστυχως δεν εχω αποκτησει σκυλακι γτ ακομα δεν εχω αποφασισει στο 75τμ σπιτι που μενω, τι μπορω να εχω για να μην ταλαιπωθηθει πρωτα αυτο και μετα οι υπολοιποι.

Η πρωταρχικη ιδεα ηταν jack rassel αλλα μελετωντας αρκετα και μετα απο τυχαιες συναντησεις με κατοχους η εκφραση υπερκινητικο και ψιλοκαταστροφικο λογω "ενεργειας" ηταν η επικεφαλιδα απο ολους.

Στη συνεχεια εχω στραφει σε αλλα μικροσωμα..οπως westie, cairn terier..

δε ξερω αν μπορει καποιος να μου προτεινει κατι απο προσωπικη εμπειρια.

Σας ευχαριστω και καλως σας βρηκα. ;)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ο χώρος που διαθέτεις είναι το τελευταίο ....
ο χρόνος είναι το βασικότερο

και σε μία κούτα να μένετε ,αν είστε όλη μέρα μαζί ο σκύλος θα είναι πολύευτυχισμένος
αν όμως δεν έχεις πολύ χρόνο για βόλτες και γενικά εκτόνωση τότε σίγουρα πρέπει να κατευθυνθείς σε λιγότερο δραστήριες φυλές
κι αν δεν έχεις καθόλου χρόνο ,τότε καλύτερα να μην πάρεις σκύλο ακόμα τουλάχιστον

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλώς ήρθες!
Όλα τα terrier κατά βάση έχουν τις ίδιες ανάγκες εκτόνωσης!
Μην παίρνεις τα τετραγωνικά του διαμερίσματος σαν παράγοντα επιλογής φυλής! Όλες μια χαρά ζούνε παντού!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Κοίταξε...τα Τζακ Ρασσελ Τερριερ είναι η κορωνίδα των τερριέ όσον αφορά στην ενέργεια και τις ανάγκες εκτόνωσης.
Όλα όσα όμως αναφέρεις είναι επίσης Τερριερ και εξίσου απαιτητικά στην εκτόνωση...

Στο λέω εγώ που χτες μετά από βόλτα, κυνηγιτό και μπαλάκι η μικρή είχε "εκρήξεις ενέργειας" και βολόδερνε πάνω κάτω στα έπιπλα στις μία παρά το βράδυ σε στυλ λαγού που τρέχει για να σώσει το τομάρι του....

Οπότε μην κοιτάς φυλές, κοίτα τι μπορείς εσύ να προσφέρεις από χρόνο, εκτόνωση και εκπαίδευση στο σκύλο, ποιος είναι ο τρόπος ζωής σου, πες μας και μετά θα σου προτίνει το κάθε μέλος τι μπορεί να σου ταιριάζει.

(Εlli γράφαμε μαζί...:D)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...η μικρή είχε "εκρήξεις ενέργειας" και βολόδερνε πάνω κάτω στα έπιπλα στις μία παρά το βράδυ σε στυλ λαγού που τρέχει για να σώσει το τομάρι του...
Εδώ, αυτές τις "εκρήξεις ενέργειας" τις έχει και η δική μου μικρή... Ακριβώς όπως το περιγράφεις!!!!!:eek::D

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι ο χρόνος που "επενδύεις" μαζί του είναι ο κρίσιμος παράγοντας! Και όχι (τόσο πολύ) ο χώρος που διαθέτεις...
Καλώς όρισες!:)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλως ηρθες. Εκτος του ''χωροχρόνου'' που θα χρειαστεις, χρησιμα θα σου φανουν και διαφορα αντικειμενα που θα ασχολειται και θα παιζει ο μικρος συγκατοικος. Υπαρχουν παρα πολλες φυλες, ψαξε και θα βρεις σιγουρα αυτο που θα σου αρεσει και θα σου ταιριαζει.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Παιδιά terrier ευτυχισμένο = terrier που έχει πρόσβαση καθημερινά στη φύση!
Δεν είναι απαγορευτικό φυσικά το διαμέρισμα σε καμία περίπτωση παίζω καθημερινά με μπαλάκι..... αλλά την βλέπω άλλος σκύλος 4 μήνες που έχει πρόσβαση σε κήπο!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
φιλε υιοθετησε ενα ημιαιμο και παρεα θα εχεις για τα επομενα πολλα χρονια και θα εχεις σωσει και ενα σκυλι απο τους δρομους!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
φιλε υιοθετησε ενα ημιαιμο και παρεα θα εχεισ και θα εχεις σωσει και ενα σκυλι απο τους δρομους!!!
Ναι...

Και θα πρόσθετα: Αν είναι ηλικιωμένο, θα βολευτεί άνετα στο μικρό χώρο (αρκεί νάναι κάποιες ώρες μαζί σου)... θα έχει πολύ λιγότερες ανάγκες εκτόνωσης... θα "ξέρει" τι έκανες γι' αυτό... και θα έχεις τη μεγαλύτερη ευλογία (από ότι πιστεύεις)!!!:)

@nastasios

New Member
21 Οκτωβρίου 2011
2
0
Athens - Zante
Afoy σας ευχαριστησω ειλικρινα για τη απιστευτα γρηγορη ανταποκριση σας θα μιλησω λιγο γενικα για αυτο που μπορω να του προσφερω, τι θελω και γενικα τι πιστευω για το θεμα ημιαιμο,καθαρο,του δρομου,οχι του δρομου κτλ κτλ..

Κατ'αρχην ΔΕΝ θα μπορω να ειμαι για 9 ωρες μαζι του σιγουρα.πριν και μετα θα μπορω να ειμαι και να τον εχω μαζι μου συνεχεια. αυτο που εχω πλεον στο μυαλο μου ειναι ενα σκυλακι οπου θα αλληλογεμιζουμε χαρα απο το παιχνιδι μας μεχρι τις ωρες χαλαρωσης. θελω να το εχω απο μικρη ηλικια και να νιωθω οτι το μεγαλωνω εγω..ο λογος που ανεφερα τις φυλες αυτες δεν ειναι οτι googlαρα "καλυτερα μικρα σκυλια" απλα ειναι ειδη που εχω δει και εχω αγγιξει και ειλικρινα θα ηθελα κατι που να μου αρεσει. δε με νοιαζει τωρα, αν το "μη-γνησιο" ταδε δεν εχει 15mm μακρυτερο τριχωμα ή η ουρα ειναι 25 μοιρες προς τα πανω..ειλικρινα δε με ενδιαφερει καθολου!
με νοιαζει μονο να ειναι κατι που μου γεμιζει και προκαλει θετικη ενεργεια. μακαρι αυτο που θα ηθελα να εχω να ειναι απο υιοθεσια ή ακομα καλυτερα και να το βρω κατω απο καδο.

Ειμαι σε αναζητηση...

Με εκτιμηση,
Αναστασιος

υ.γ το πρωτο μου σκυλι ηταν ενας βελγικος ποιμενικος ο οποιος εσβησε απο γεραματα*.
το σκυλι μεγαλωσε,δραστηριοποιηθηκε και εσβησε σε αρκετα μεγαλο υπαιθριο χωρο.
* τα γεραματα του ηταν το πιο στεναχωρο σημειο της "σχεσης" μας.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Παιδιά terrier ευτυχισμένο = terrier που έχει πρόσβαση καθημερινά στη φύση!
Δεν είναι απαγορευτικό φυσικά το διαμέρισμα σε καμία περίπτωση παίζω καθημερινά με μπαλάκι..... αλλά την βλέπω άλλος σκύλος 4 μήνες που έχει πρόσβαση σε κήπο!
Εμένα θα μου πεις? Κάναμε το ανάποδο (από χωριό --> Πάτρα) κ είμαι έτοιμη να το πνίξω το βλαμμένο μου!:mad:

Υπαρχει ο ''ΦΡΙΞΟΣ'' ... Αν δεν τον αναζητησουν, στον προτεινω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!
Αχ ναι ρε Αναστάση μου σώσε το καημένο από τον Ντιέγκο!
Είναι αλήθεια πολύ γλυκούλης κ μικρός σε ηλικία όπως τον θες!

Τώρα αν επιμείνεις σε Τεριέ κ δν θες τρέλα, λυπάμαι έχασες!
δν λέω για τα μουρλο-Τζακ μόνο. Ολα λίγο πολύ την έχουν τη δόση τους! Πώς κ δν το σκέφτεσαι για Βέλγο αφού την ξέρεις την φυλή? Σε κολλάει το μέγεθος?

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Καλως ηρθες και απο εμενα ελπιζω να βρεις το σκυλακι των ονειρων σου και να μας "πρηξεις" με ερωτησεις και αποριες...και φυσικα πολλες φωτογραφιες :p.Δεν μας ειπες ομως τι σου αρεσει να κανεις,να αραζεις στον καναπε και να βλεπεις ταινια να κανεις βολτες στο δασος στις 7 η ωρα το πρωι,να τρεχεις 5 χιλιομετρα την μερα η να πηγαινεις μεχρι το περιπτερο για τσιγαρα?
Ενα σκυλι οταν ειναι μικρο δεν θα μπορει να μαθει γρηγορα να μενει μονο του 9 ωρες,ουτε να κρατιεται για να μην λερωσει το χαλι και δεν θα ξερει σιγουρα οτι το καλωδιο που κρεμεται οτι ειναι του φωρτιστη κινητου και εχει ρευμα.Με αλλα λογια θελει νταντεμα και πολυ μαλιστα.
Καλο θα ηταν να μας πεις εσυ πως φανταζεσαι την συμβιωση με ενα σκυλι και θα σου προτεινουμε εναν συντροφο ζωης που θα μπορει να χωρεσει στον τροπο ζωης σου χωρις να γινεις αλλο ανθρωπος η να δυστυχησετε και οι 2.