Νέο μέλος / Θέλω να κρατήσω ένα αδέσποτο! Τι να κάνω!;

lacta345

New Member
16 Οκτωβρίου 2010
1
0
Γεια σας :)

Σήμερα καθώς γύριζα σπίτι βρήκα ένα σκυλάκι που όσο προσπαθούσα να μπω σπίτι έκλαιγε, και δεν άντεξα. Έδειχνε τόσο ταλαιπωρημένο και τόσο στενοχωρημένο που το πήρα και το έβαλα στην αυλή μου.
Ποτέ μου δεν είχα κατοικίδιο και ούτε το είχα σκεφτεί ποτέ να αποκτήσω. Τώρα όμως πολύ θα ήθελα να κρατήσω το συγκεκριμένο σκυλάκι. Ένα βλέμμα του ήταν αρκετό. Δεν έχω καμιά ιδέα για το πως να το φροντίσω. Εμβόλια, φαγητό κτλ.
Σας παρακαλώ θα μπορούσε κάποιος να μου πει 2-3 πράγματα;

IMGP9072..jpg

Φωτεινή

Last edited:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλημέρα Φωτεινή! Κατ' αρχήν μπράβο σου! Λοιπόν πρώτη κίνηση θα πας το σκυλάκι σε κτηνίατρο, να το τσεκάρει να δει πόσο περίπου χρονών είναι να του κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και να σε καθοδηγήσει για εμβόλια αντιπαρασιτικά και ότι ιατρικό χρειάζεται. Ανάλογα με την ηλικία του θα προμηθευτείς τροφή ξηρά αν θέλεις. Και μην φοβηθείς να το βάλεις μέσα στο σπίτι!

Άντε να σου ζήσει! (Κάνε μας και μια περιγραφή του....)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Φωτεινή καλώς ήρθες :)
Βασικά καταρχήν...δες μήπως το σκυλάκι έχει χαθεί και το ψάχνει κανένας. Δεν μου φαίνεται για κουτάβι και έχω την εντύπωση πως η γούνα του φαίνεται κάπως περιποιημένη. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αυτή την εντύπωση μου δίνει η φωτό. Αρα βρες έναν κτηνίατρο και πήγαινε να δεις μήπως έχει τσιπάκι. Δεν είχε κανένα περιλαίμιο προφανώς ε; Δες αν τυχόν κυκλοφορούν αφίσες ότι κάποιος το έχει χάσει ή αν θέλεις, βάλε εσύ αφίσες ότι το βρήκες, εκεί γύρω στην γειτονιά ή στην ευρύτερη περιοχή. Ψάξε και λίγο στο ιντερνετ μήπως υπάρχει καμμιά σχετική αγγελία.
Κατά τα λοιπά, ξεκινάς με γιατρό, να κάνετε μια γενική εξέταση αίματος, ερλίχια, καλαζάρ, εκτίμηση ηλικίας. Στην συνέχεια βόλτα σε pet shop, για μπωλάκια νερού/φαγητού και ξηράς τροφής. Πάρε περιλαίμιο, λουρί, καλάθι ή μαξιλάρι ή ότι αποφασίσεις οτι θα σου άρεσε για να μάθει να αράζει μέσα στο σπίτι και τέλος μια βούρτσα. Από κει και πέρα ότι άλλο τραβάει η τσέπη σου, αλλά θα σου έλεγα για αρχή να σταματήσεις σε αυτά τα απολύτως απαραίτητα, μήπως τυχόν και το σκυλάκι είναι αλλουνού, ο οποίος το ψάχνει.
Ξεκινάς έτσι και βλέπεις...:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αν και συμφωνώ με τη Μαρία για το τι χρειάζεται το σκυλάκι, διαφωνώ για την περιποιημένη γούνα του που εμένα τουλάχιστον δε μου φαίνεται να είναι. Βέβαια εσύ το βλέπεις το σκυλάκι από κοντα, Φωτεινή, οπότε εσύ ξέρεις και μπορεί να κάνω λάθος. Πάντως κτηνίατρο θέλει. Προβλέπω να μην έχει τσιπάκι και να είναι απλώς παρατημένο. Παρατάνε και ενήλικα σκυλιά. Το ότι δεν έχει περιλαίμιο νομίζω δείχνει να το έχουν παρατήσει. Προσωπικά θα πήγαινα στον κτηνίατρο, θα κοίταζα αν έχει τσιπάκι, θα κοίταζα και στο ίντερνετ αν αναζητείται σκύλος που να του μοιάζει και αν ούτε τσιπάκι έχει, ούτε κανείς το αναζητεί, θα το κρατούσα. Δε θα έκανα δηλαδή περισσότερη φασαρία να κολλάω αφίσες και έτσι. Τώρα που το σκέφτομαι μάλιστα και τσιπάκι να έχει, αν δεν είναι καταχωρημένο πουθενά, ας πρόσεχε ο ιδιοκτήτης διότι είναι ανεύθυνος. Στην Αμερική θα έτρωγε πρόστιμα και για ότι του έφυγε το σκυλί και γιατί δεν καταχώρησε το τσιπάκι. Αν μάλιστα δεν το αναζήτησε θα έτρωγε και τρίτο πρόστιμο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Ευτυχώς που εσύ είσαι χειρότερη από εμένα :D
Οταν λέω "περιποιημένη", εννοώ ότι φαίνεται μάλλον καθαρό και σαν γκριφονοειδές που δείχνει να είναι, μου φαίνεται σαν να είναι κουρεμένο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΚ, αλλά ξέρω άτομο στην Ελλάδα που φρόντιζε το σκυλί των παιδιών της πριν το σκοτώσει διότι της μαδούσε και της έσκαβε τρύπες στον κήπο.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Καλώς ήρθες και μπράβο σου που αποφάσισες να κρατήσεις το σκυλάκι! Εγώ μόνο να προσθέσω εκτός από όσα σου είπαν παραπάνω, να αρχίσεις να διαβάζεις παλιά θέματα που χουν γραφτεί στο forum (εκπαίδευση, υγεία κτλ) ώστε σιγά σιγά να μάθεις τι ακριβώς χρειάζεται ένας σκύλος, μιας και φαντάζομαι δε θα γνωρίζεις πολλά πράγματα αφού δεν το χες σκεφτεί να αποκτήσεις έναν! Για ότι θες εδώ είμαστε! Καλή αρχή!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Καλώς ήρθες!
Μπράβο που κράτησες το σκυλάκι, κουκλάκι είναι. Πες μας λίγα πράγματα γι' αυτό... είναι παιχνιδιάρικο, φιλικό, ή είναι φοβισμένο? Γενικά πως συμπεριφέρεται?
Στην φωτό που έβαλες φαίνεται όντως στενοχωρημένο. Στο χέρι σου είναι να αλλάξει αυτό το βλέμμα...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Εύκολα καταλαβαίνεις έναν σκύλο που ζούσε σε απίτι σε σχέση με ένα αδέσποτο.
Και όχι απαραίτητα από την εμφάνιση.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Παιδιά και μένα μου φαίνεται αρκετά άσπρο για αδέσποτο.
Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι χάθηκε ντε και καλά, πιθανώς κάποιος να το παράτησε.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αναρωτιέμαι καμιά φορά, αν όσοι είναι τόσο σκληροί με τους ανθρώπους που χάνουν τους σκύλους τους θα ήθελαν να είναι έτσι και ο άνθρωπος που θα έβρισκε τον δικό τους χαμένο σκύλο...
Και μην βιαστείτε να πείτε ότι σε σωστούς ιδιοκτήτες δεν συμβαίνει ποτέ αυτό. Να σας θυμίσω και ένα πρόσφατο θέμα...
lacta345 καλά έκανες και μάζεψες το σκυλάκι από το δρόμο. Αν θέλεις παράλληλα με τις πρώτες φροντίδες για το μικρό κάνε και αυτά.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Θα συμφωνησω με την Xotikouli οτι πρεπει παραληλα που θα την φροντιζεις να κανεις και καποιες κινησεις γιανα βρεις σε ποιον ανηκει.
Γιατι αν οντως του ξεφυγε καποιου φαντασου πως νιωθει αυτος αλλα κυριως πως νιωθει ο σκυλος.Καμια φορα νομιζουμε οτι ειναι ευκολο στο σκυλο να αλλαζει αφεντικο αλλα σκεφτειτε ολοι τα σκυλια σας που κανουν σαν παλαβα οταν σας βλεπουν μετα απο 3 ωρες,πως να νιωθουν αν δεν σας ξαναδουν.
Ειδοποιησε κτηνιατρους εκει κοντα,γραψε το στο facebook τελος παντων ψαξε το λιγο.