Νέο κουτάβι οπότε νέο μέλος :)

ASLY

Active Member
3 Απριλίου 2009
41
0
47
THESSALONIKH
www.facebook.com
Είμαι παλιό μέλος αλλά έχω να μπώ καιρό εδώ απο τότε που χρειάστηκα κάποιες πληροφορίες για ένα καννίς που είχα κουτάβι και έχω ακόμα :) Το νέο μέλος είναι ένα κουτάβι...ένα ροτβάιλερ!!!Το βρήκαμε στο δρόμο..τώρα ποιός ανεγκέφαλος το άφησε ή του έφυγε δεν ξέρω!!!Το βρήκα περίπου 1 μιση μηνών και τώρα είναι 2 μιση μηνών περίπου.Το τσέκαρα σε κάποιον γνωστό μου που χρόνια ασχολείτε με αυτήν την ράτσα και μου είπε οτι φαίνετε να είναι ροτβαιλερ αλλα θα δουμε και στην πορεία.Είχα παλιά ροτβάιλερ και ξερω να ξεχωρίσω αν ειναι γνησιο απο το στησιμο το αρχοντικό που έχει,απο τα χρώματα του και τα σχέδια στο σώμα του και απο πολλά άλλα.Εχω 2 απορίες όμως βασικές!!!θα ήθελα λοιπόν την βοήθειά σας.Ο κτηνίατρος με μπέρδεψε όσον αφορά την ποσότητα που πρέπει να τρώει ημερησίως!!Μου είπε να τρώει 300γρ κροκέτα στο σύνολο της ημέρας και 4 φορές την ημέρα.Επίσης μου είπε να του δίνω παρέα με την κροκέτα και λιγο γάλα εβαπωρέ γιατί ειναι μικρό ακόμα.Ελα όμως που άρχισε τα κακά του να τα κάνει κάπως μαλακά προς πολύ μαλακά και λέω μήπως φταίει που δεν έχει αφήσει και τίποτα όρθιο μεσα στο σπίτι και ότι τρώει απο παντόφλα μέχρι χαλιά να φταίει αυτό;;;Οπότε ΄2 είναι τα προβλήματα μου.Ποσο πρέπει να τρώει και πόσες φορές τωρα που είναι μικρό και τί να κάνω για να ηρεμίση γιατί είναι πάαααρα πολύ ζωηρή!!!Όσο την μαλώνεις τρελαίνεται περισσότερο!!!Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Να σου ζήσει και το νέο μέλος.
Εβαπορε από όσο ξέρω δεν κάνει να πίνουν.
Κροκετα θα πρέπει να ακολουθησεις τον πίνακα της μάρκας που χρησιμοποιείς, δεν είναι όλες ίδιες.
Ο μεγάλος δεν τον διορθώνει καθόλου?

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Τι τροφή του δείνεις; Λογικά γράφει πάνω στην τροφή η ποσότητα που πρέπεί να της δείνεις.
Για να μην σου τρώει τα πάντα τώρα που είναι μικρή περιόρισε την κάπου μην τρέχεις και δεν φτάνεις.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Σε τετοια ηλικια χρειαζεται 3 ή 4 γευματα την ημερα αμαλογα με τον σκυλο. Αν δεις οτι στα 4 δεν εχει ορεξη σε καποια κανε τα 3.

Τωρα οσο αφορα την ποσοσητα λεει πισω η σακουλα ποσο να τρωει. Θεωρητικα πρεπει να τρωει καπου 300-400 γραμμαρια, για εβαπορε δεν ξερω, εγω μουλιαζω τις κροκετες με λιγο νερο για να ειναι πιο μαλακες.

Ποσα κιλα ειναι ο σκυλακος?

ASLY

Active Member
3 Απριλίου 2009
41
0
47
THESSALONIKH
www.facebook.com
Να σου ζήσει και το νέο μέλος.
Εβαπορε από όσο ξέρω δεν κάνει να πίνουν.
Κροκετα θα πρέπει να ακολουθησεις τον πίνακα της μάρκας που χρησιμοποιείς, δεν είναι όλες ίδιες.
Ο μεγάλος δεν τον διορθώνει καθόλου?

Sent from my HTC One using Tapatalk 2
σευχαριστώ πολύ!!!Απεναντίας μου είπανε οτι το εβαπορέ μοιάζει με το γάλα της μάνας του γιατί το φρέσκο είναι σαν νερό. :( για κάθε ράτσα νομίζω όμως οτι τρώνε διαφορετικά.Αλλο τα μικρόσωμα και άλλο τα μεγαλόσωμα.Η μεγάλη δεν το θέλει καθόλου λόγω ζήλιας και οταν παει το κουτάβι να παιξει μαζί της γίνεται το έλα να δείς...!!Οταν μεγαλώσει το κουτάβι όμως;;;;;τίιιιι γίνεται;;;αχαχαχαα

ASLY

Active Member
3 Απριλίου 2009
41
0
47
THESSALONIKH
www.facebook.com
Τι τροφή του δείνεις; Λογικά γράφει πάνω στην τροφή η ποσότητα που πρέπεί να της δείνεις.
Για να μην σου τρώει τα πάντα τώρα που είναι μικρή περιόρισε την κάπου μην τρέχεις και δεν φτάνεις.
μου έδωσε ο κτηνίατρος μια οικονομική αλλά εξίσου καλή happy dog που έχει και μήλο με δημητριακά μεσα...και λεει δοσολογία στον πίνακα για την ηλικία του 110-130 την μέρα.αυτός όμως μου ειπε 150γρ και στην επομενη βδομάδα να το εχω κάνει 300γρ!!τί να κάνω;;;;που να την περιορίσω;;σε δωμάτιο;;κλαίει και θελει να βγεί!!

ASLY

Active Member
3 Απριλίου 2009
41
0
47
THESSALONIKH
www.facebook.com
Σε τετοια ηλικια χρειαζεται 3 ή 4 γευματα την ημερα αμαλογα με τον σκυλο. Αν δεις οτι στα 4 δεν εχει ορεξη σε καποια κανε τα 3.

Τωρα οσο αφορα την ποσοσητα λεει πισω η σακουλα ποσο να τρωει. Θεωρητικα πρεπει να τρωει καπου 300-400 γραμμαρια, για εβαπορε δεν ξερω, εγω μουλιαζω τις κροκετες με λιγο νερο για να ειναι πιο μαλακες.

Ποσα κιλα ειναι ο σκυλακος?

αυριο που θα παω για το δευτερο εμβόλιο της θα την ζυγίσουμε γιατί μου διέφυγε και μένα και του κτηνίατρου αυτο το θέμα.Απο όρεξη μπόλικη...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
την τροφη την καθοριζεις βασει βαρους και ηλικιας και ποιοτητας τροφης και κατα ποσο διαολος ειναι ολη μερα το κουταβι,,, την τροφη καλο ειναι να την διαιρεσεις δια του τεσσερα καλα σου ειπε,,, τωρα που ειναι μικρο τρωει χωνευει αφοδευει σε χρονο μηδεν,,, το οτι ειναι μαλακα τα κακα του το μονο ενοχλητικο ειναι το μαζεμα τιποτα αλλο... αν το γυρισει σε διαροια και αλλα περιεργα τοτε κοβεις το γαλα μηπως το πειραζει,,,, η δοκιμαζεις και αλλη τροφη,,, απο τροφες υπαρχουν για ολα τα γουστα και ολες τις τσεπες,,, αν ειναι λιχουδικο και 10 φορες να του βαλεις φαγητο θα το φαει,,, οποτε μαθε το σταθερα ανα 6 ωρες τη μεριδα του,,,, και ενδιαμεσα καμια πολυ μικρη λιχουδια για εκμαθηση εντολων,,,

ASLY

Active Member
3 Απριλίου 2009
41
0
47
THESSALONIKH
www.facebook.com
την τροφη την καθοριζεις βασει βαρους και ηλικιας και ποιοτητας τροφης και κατα ποσο διαολος ειναι ολη μερα το κουταβι,,, την τροφη καλο ειναι να την διαιρεσεις δια του τεσσερα καλα σου ειπε,,, τωρα που ειναι μικρο τρωει χωνευει αφοδευει σε χρονο μηδεν,,, το οτι ειναι μαλακα τα κακα του το μονο ενοχλητικο ειναι το μαζεμα τιποτα αλλο... αν το γυρισει σε διαροια και αλλα περιεργα τοτε κοβεις το γαλα μηπως το πειραζει,,,, η δοκιμαζεις και αλλη τροφη,,, απο τροφες υπαρχουν για ολα τα γουστα και ολες τις τσεπες,,, αν ειναι λιχουδικο και 10 φορες να του βαλεις φαγητο θα το φαει,,, οποτε μαθε το σταθερα ανα 6 ωρες τη μεριδα του,,,, και ενδιαμεσα καμια πολυ μικρη λιχουδια για εκμαθηση εντολων,,,
είναι πάρα πολύ ζωηρό ειδικά όταν θα φάει και μετά ή όταν ξυπνήσει μετά απο έναν καλό ύπνο.δια του 4 την χωρίζω την τροφή αλλα ποσα γραμμάρια είναι το θέμα μου αλλα εντάξει κατάλαβα εν ολίγης απο τις απαντήσεις όλων,το γάλα του το εκοψα για να δω τί παιζει,είναι λιχουδικο ναι γιατί αν σε δει και τρώς χοροπηδάει απο κάτω και κλαίει για να φάει!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi