Καλησπέρα και απο εμένα..είμαι νέο μέλος στο φόρουμ. Έχει περίπου μία εβδομάδα που υιοθέτησα ένα θυληκό κουτάβι απο μία φιλοζωική εδώ στην Θεσσαλονίκη και το έχω μαζί μου στο διαμέρισμά μου. Είναι περίπου, απ'ότι μου είπε και ο κτηνίατρος 1,5 - 2 μηνών. Οκ καταλαβαίνω οτι ειναι πολύ μικρό και θα κάνει καιρό για να μάθει αλλά ο κολλητός μου, που έχει και αυτός ένα 5 μηνών μπίγκλ μου συνέστησε να αγοράσω ειδικές πάνες για σκύλους και όταν την βλέπω να κάνει την ανάγκη της εκτός πάνας να την διακόπτω και να την μεταφέρω στην πάνα και αν τα κάνει εκεί να την επιβραβεύω με λίγο σαλαμάκι. Αυτός έτσι έκανε και σε 2 εβδομάδες τα έκανε μόνο στην πάνα και σιγά σιγά του έκοψε την πάνα και του έμαθε το μπαλκόνι και τα κάνει πλέον μόνο στο μπαλκόνι.Αν εγώ έχω ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες παρατηρώ ότι βγαίνει και τα κάνει στο μπαλκόνι απο μόνη της, στην πάνα όποτε της καπνίσει, δηλαδή σκεφτείτε οτι έχω την πάνα της σε απόσταση 1 μέτρου απο τα μπολάκια της και μόλις πίνει νερό θα πάει αλλού και θα τα κάνει (συνήθως παραδίπλα απο την πάνα). Το βράδυ δε που σηκώνεται τα κάνει όπου βρει ακόμα και μέσα στο δωμάτιο που κοιμάται που έιναι 4 μέτρα απο την πάνα της....δεν πάει στην πάνα παρα μόνο απ'ότι κατάλαβα αν τύχει να περνάει απο εκεί κοντά και πάρει μυρωδιά απο την πάνα.Λέτε να φταίει τίποτε άλλο? να αλλάξω μήπως την θέση της πάνας? η' να την βάλω να κοιμάται στην κουζίνα που είναι τα μπολάκια και η πάνα?