Νέο Μέλος-Cavalier King Charles

maria_m

New Member
13 Ιανουαρίου 2011
4
0
Peiraias
προσωπικά απέκτησα ένα cavalier πριν 4 χρόνια που μου το έφεραν για δώρο...εντελώς τυχαία και χωρίς να έχω ιδέα από την ράτσα αυτή και από σκυλιά γενικότερα γιατί είναι ο πρώτος σκύλος που είχα μέχρι τώρα! είναι από pet shop και σύμφωνα με το βιβλιάριο που είχε μαζί, εισαγωγής από Σλοβακία...δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή όχι όμως ακόμα και αν είναι από puppy mills δεν είναι σαφώς καλύτερα από το να έμενε σε μια βιτρίνα pet shop μέχρι να το αγοράσει κάποιος ή μέχρι να μεγαλώσει και να πάει στα αζήτητα?? εν πάσει πειπτώσει η σκυλίτσα μου είναι υπέροχη και δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα υγείας.... υποθέτω λοιπόν πως είναι θέμα τύχης....

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Τα puppy mills ειναι μια επιχειρηση. Επομενως ενας απο τους τροπους να σταματησουμε αυτου του ειδους τις επιχειρησεις ειναι να τους μποϊκοταρουμε. Αν δεν εχουν πελατες δεν εχουν και αντικειμενο εργασιας.
Χαιρομαι που η σκυλιτσα σου ειναι καλα και ευχομαι να ειναι μεχρι τα βαθια της γεραματα, αλλα θα πρεπει να ξερεις και να αναγνωριζεις το γεγονος οτι ειναι προϊον puppy mill και οτι ειναι απο τις ελαχιστοτατες εξαιρεσεις που δεν εχει προβληματα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
maria_m
Κακό είναι αυτό, διάβασε εδώ τι είναι τα puppy mills που προμηθεύονται τα pet shops τα σκυλιά.
Ας μην το συζητήσουμε εδώ αυτό αν θέλει το μέλος maria_m ας ανοίξει ένα θέμα στα νέα μέλη να το συζητήσουμε :)

maria_m

New Member
13 Ιανουαρίου 2011
4
0
Peiraias
μα δεν είπα ότι υποστηρίζω τα puppy mills και ξέρω περί τίνος πρόκειται...απλά λέω πως, εφόσον το σκυλάκι βρέθηκε σε ένα pet shop (χωρίς να το έχω παραγγείλει φυσικά) κάτι δεν πρέπει να γίνει και με αυτό?? αν ήταν επιλογή μου να το πάρω θα είχα ψάξει το θέμα διαφορετικά και εγώ αλλά δεδομένων των συνθηκών πιστεύω πως και για τα σκυλάκια που ξεροσταλιάζουν στις βιτρίνες των pet shop κάτι πρέπει να γίνεται... το δικό μου συγκεκριμένα δεν το είχαν και στις καλύτερες συνθήκες από όσο είδα όταν πήγα στο κατάστημα κάποια στιγμή... το κακόμοιρο ήταν 3 μηνών όταν μου το έφεραν, μια χούφτα σκυλάκι και ήταν κρυωμένο... (ξεφεύγω από το θέμα οπότε τελευταίο post! :) )

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Τα puppy mills ειναι μια επιχειρηση. Επομενως ενας απο τους τροπους να σταματησουμε αυτου του ειδους τις επιχειρησεις ειναι να τους μποϊκοταρουμε. Αν δεν εχουν πελατες δεν εχουν και αντικειμενο εργασιας.
Χαιρομαι που η σκυλιτσα σου ειναι καλα και ευχομαι να ειναι μεχρι τα βαθια της γεραματα, αλλα θα πρεπει να ξερεις και να αναγνωριζεις το γεγονος οτι ειναι προϊον puppy mill και οτι ειναι απο τις ελαχιστοτατες εξαιρεσεις που δεν εχει προβληματα.
τι δεν κατάλαβες?

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
μα δεν είπα ότι υποστηρίζω τα puppy mills και ξέρω περί τίνος πρόκειται...απλά λέω πως, εφόσον το σκυλάκι βρέθηκε σε ένα pet shop (χωρίς να το έχω παραγγείλει φυσικά) κάτι δεν πρέπει να γίνει και με αυτό?? αν ήταν επιλογή μου να το πάρω θα είχα ψάξει το θέμα διαφορετικά και εγώ αλλά δεδομένων των συνθηκών πιστεύω πως και για τα σκυλάκια που ξεροσταλιάζουν στις βιτρίνες των pet shop κάτι πρέπει να γίνεται... το δικό μου συγκεκριμένα δεν το είχαν και στις καλύτερες συνθήκες από όσο είδα όταν πήγα στο κατάστημα κάποια στιγμή... το κακόμοιρο ήταν 3 μηνών όταν μου το έφεραν, μια χούφτα σκυλάκι και ήταν κρυωμένο... (ξεφεύγω από το θέμα οπότε τελευταίο post! :) )
Με τονα παρεις το σκυλάκι της βιτρινας αμεσως δημιουργείται νεα παραγγελια..
Αυτο τι σημαίνει;
Οτι η μαμα του καταδικάστηκε να κανει αλλη μια γενα κι αν βρεθουν κι αλλοι να τα "λυπηθουν" (για ποιο λογο νομιζεις ότι τα έχουν στη βιτρινα ; ) θα καταδικαστει και για άλλη κ.ο.κ

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
πειραζει που με εξοργιζει αυτο το δηθεν αλλτρουιστικο;;;;
αυτο που ειναι στη βιτρινα, η θα το παρει ενας ανηδεος, η ενας επιπολαιος που ξερει αλλα ειναι αναισθητος και κοιταει την πατρυ του, η θα σωθει με ευθανασια και θα σωθει και η μανα που δεν θα της σκισουν τη κοιλια για να γεννησει και παλι και παλι και παλι. Αν θελει καποιος να ΣΩΣΕΙ σκυλι, ας το ΣΩΣΕΙ. οταν σωζεις ΔΕΝ πληρωνεις. ουτε καταδικαζεις μια φυλη σε εκφυλισμο ουτε να ερθουν κι αλλα κουταβια σε βιτρινα, ουτε κανεις καποιους πλουσιους που βλεπουν τα σκυλια σαν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ.
οποιος μαθαινει τι γινεται στα πετ και παιρνει απο εκει σκυλι, ειναι για μενα αισχρος.-

κλεινω λεγοντας οτι τα καβαλιερακια απο πετ ειναι καταδικασμενα. Ελα μια μερα στο κλαμπ, δες σκυλια απο πετ. Η ανατομικα εχουν θεματακια, η εχουν ηδη πεθανει η ειναι ακρως φοβικα.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
πειραζει που με εξοργιζει αυτο το δηθεν αλλτρουιστικο;;;;
αυτο που ειναι στη βιτρινα, η θα το παρει ενας ανηδεος, η ενας επιπολαιος που ξερει αλλα ειναι αναισθητος και κοιταει την πατρυ του, η θα σωθει με ευθανασια και θα σωθει και η μανα που δεν θα της σκισουν τη κοιλια για να γεννησει και παλι και παλι και παλι. Αν θελει καποιος να ΣΩΣΕΙ σκυλι, ας το ΣΩΣΕΙ. οταν σωζεις ΔΕΝ πληρωνεις. ουτε καταδικαζεις μια φυλη σε εκφυλισμο ουτε να ερθουν κι αλλα κουταβια σε βιτρινα, ουτε κανεις καποιους πλουσιους που βλεπουν τα σκυλια σαν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ.
οποιος μαθαινει τι γινεται στα πετ και παιρνει απο εκει σκυλι, ειναι για μενα αισχρος.-

κλεινω λεγοντας οτι τα καβαλιερακια απο πετ ειναι καταδικασμενα. Ελα μια μερα στο κλαμπ, δες σκυλια απο πετ. Η ανατομικα εχουν θεματακια, η εχουν ηδη πεθανει η ειναι ακρως φοβικα.
καλα ρε παιδια ηρεμα απλα δεν το ειδε απο αυτη την οπτικη γωνια και δηλ. αν δεν εισαι γνωστης δεν το βλεπεις

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
δεν πειράζει καλύτερα. Να πω ότι είναι το πλέον εύκολο να λέμε πως το είδαμε από άλλη γωνία. Που τυχαία είναι η πλέον βολική. Από την δικιά μου γωνία λοιπόν είναι θλιβερό, αισχρό και τιποτενιο, να μην παραδεχόμαστε έστω και αργά τέτοιου είδους λάθη. Έχουμε να κάνουμε με ζωές κυρίες και κύριοι. Οχι με φριτεζες. Λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει. Αληθινή ανθρωπιά. Οχι δήθεν. Όπως το είδα να τρέμει στην κλούβα κ ειπα να το σώσω. Τι είναι αυτα; θές να το παίξεις σούπερμαν; τερέζα; σώσε τη μάνα που την σκίζουν από την πρώτη περίοδο. Σώσε την μάνα που πεθαίνει εξ αιτίας σου στα 5 της εξαντλημένη του θανατα στην κυριολεξία. Σώσε ένα αδέσποτο. Δήθεν ανθρωπιστής ευαίσθητος θα βρεθεί να το πάρει το σκυλί από το πετ. Μην ανησυχείς. Το θέμα είναι ποιος τελικά έχει τα κότσια να είναι όντως καλόψυχος. Όντως κυνοφιλος. Όντως άνθρωπος. Τα ισοπεδώνουμε όλα... Κι αν φωνάζουμε μας λέτε χαλάρωσε. Μόνο που η χαλάρωση η πολλή είναι που οδηγεί όλους αυτούς όλου εσάς , στην παράλυση..