Ποσο ειναι τα παιδια σου??
Επειδη τα περισσοτερα Μαλτεζ (και ξερω παρα πολλα, λογο δουλειας) δεν θα ελεγα οτι ειναι και οτι πιο ιδανικο για παιδια κατω των 10 ετων.
Ειναι ευαισθητα,ευθραυστα, ευεξαπτα- "κακιασμενα" θα ελεγα τα περισσοτερα!
Ασε που με την περιποιηση τους φτανουν πολλοι ιδιοκτητες σε χρονο ρεκορ στα ορια τους- για αυτο βλεπουμε και τοσα πολλα Μαλτεζ κουρεμενα γουλι!
Μιά παράθεση εδώ. Ενδέχεται να μην έχεις δει κανένα Μαλτέζ σωστής εκτροφής στην δουλειά σου. Κι εγώ έχω κομμωτήριο σκύλων και ΠΟΤΕ (παιδία, αλήθεια λέω!) δεν έχω δει ουτέ ΕΝΑ Μαλτέζ καλής ποιότητας. Είναι βέβαια όλα από puppy-mills ή από ιδιώτες που δεν έχουν ΙΔΕΑ πως πρέπει να είναι ένα Μαλτέζ, ή τι είναι το πρότυπο φυλής. Για μένα είναι όλα "μπασταρδάκια".. τόσο πολύ απέχουν από το πρότυπο.
@Iraki:
Το Μαλτέζ είναι πολλά χρόνια στην μόδα στην Ελλάδα και εκτρέφεται λάθος πολλά χρόνια. Είναι το νέο Πεκινουά. Ούτε Πεκινουά καθαρόαιμο έχω δει ακόμη στην δουλειά μου. Ούτε στον δρόμο... ούτε πουθενά (μόνο σε μία έκθεση σκύλων κάποτε!). ΤΟΣΟ συνηθισμένη φυλή, κι όμως είναι όλα μπασταρδάκια. Γιατί;
Γιατί λίγο πλακουτσωτή μούρη να έχει και το "βαπτίζουν" πεκινουά και το ζευγαρώνουν, εδώ και δεκαετίες στην χώρα μας. Το ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ το Πεκενουά. Δεν μοιάζει πια ΚΑΘΟΛΟΥ με καθαρόαιμο.
Έτσι και τώρα με το Μαλτέζ. Το οποίο πληροφοριακά, έχει και ονειρεμένο χαρακτήρα (όταν ο εκτροφέας νοιάζεται για την φυλή). Εδώ όμως, αν είναι 3-10 κιλά και λευκό, το βαπτίζουν Μαλτέζ και το ζευγαρώνουν αβέρτα.
Δεν πειράζει που έχει θεόστραβα πόδια, που δεν έχει "στοπ", που έχει κατσαρά μαλλιά, που τα μάτια είναι μικρά και κίτρινα ή που έχει προγναθισμό ή/και κακό χαρακτήρα... ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟ (και ούτε! μερικά είναι μπέζ!).
Με αυτήν την λογική, είναι απλά χαζό να μην πάρεις ένα ωραιότατο μικρό σκυλάκι από την φιλοζωική! Θα είναι πιο υγειές και με πιο καλό χαρακτήρα.
ΞΕΡΕΙΣ τι είναι το Μαλτέζ; Έχεις μελετήσει τη φυλή και το πρότυπό της; ΞΕΡΕΙΣ γιατί θέλεις Μαλτέζ; ΞΕΡΕΙΣ γιατί το προτιμάς από ένα μικρόσωμο της φιλοζωικής; Αν ναι, κάνε οικονομίες και πάρε ένα από έναν ηθικό και σωστό εκτροφέα. Δεν είναι και τόσο ακριβά. Σε 1 χρόνο θα έχεις μαζέψει τα λεφτά. Αν το θέλεις αρκετά, εύκολο είναι.
Αν όμως απάντησες "όχι" σε έστω μία από τις ερωτήσεις μου, κάτσε και σκέψου λίγο. Σκέψου
τι θέλεις και γιατί. Μετά, εδώ είμαστε... θα σε βοηθήσουμε !
Τέλος, έχει δίκιο η Φρέντσι. Αν είναι να πάρεις Μαλτέζ για να το κουρεύεις να μοιάζει με ημίαιμο, πάρε ένα ημίαιμο
κοντότριχο σκυλάκι να γλυτώσεις κόπο, χρήμα, και χρόνο.