Νέο Μέλος στην παρέα

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
:)

Καλώς σας βρήκα σκυλόφιλους όλων των ειδών.Λοιπόν αποφάσισα ναι αποφάσισα να πάρω σκύλο και έχω καταλήξει στις εξής ράτσες English Cocker Spaniel, King Charles Cavalier, Maltese ,Labrador Retriever,Golden Retriever ή German Sepherd.ξέρω ότι αυτές οι ράτσες έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά , αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και θα ήθελα την γνώμη σας.Θα είναι το πρώτο μου σκυλί και θέλω να είμαι πολύ προσεκτική στην επιλογή μου.Επίσης αν έχετε να μου προτείνεται κάποια άλλη ράτσα πολύ ευχαριστώς-πάντα είμαι ανοιχτή στις προτάσεις άλλων.Ευχαριστώ εκ των προτέρων. (Συγγνώμη αν σας κούρασα με την πολυλογία μου)

Ακόμα θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να μου δώσετε μερικά ονόματα εκτροφείων και περίπου την τιμή ενός κουταβιού από εκτροφείο(την τιμή την ρωτάω μόνο πληροφοριακά γιατί είμαι πρόθυμη να πληρώσω για έναν σκύλο που θα είναι σύντροφος ζωής για 'μένα) και πάλι ευχαριστώ

Last edited by a moderator:

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Θα μου απαντήσει κανένας :( ? γιατί πραγματικά θέλω βοήθεια σε σχέση με την επιλογή

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
ξέρεις τι;
πρώτα δες εσύ στον εαυτό σου, τι θα ήθελες να κάνεις με το ζωάκι
το θες για συντροφιά;
το θες για φύλακα; είναι βασικό να δεις τι θες να κάνεις με το ζωακι

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα!
Τι ακριβώς ζητάς από έναν σκύλο?
Με τι κριτήριο διάλεξες όλες αυτές τις φυλές που αναφέρεις πιο πάνω?

Πες μας λίγο πως έχεις φανταστεί τη ζωή σου με τον σκυλάκο σουμ για να σε βοηθήσουμε!

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
βασικά το θέλω για συντροφιά γιατί χρειάζομαι πολύ έναν πιστό φίλο

Last edited:

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
λοιπόν το αγγλικό κόκερ,το λαμπραντόρ,το γκόλντερ ριτρίβερ και το τζέρμαν σέπερντ τα διάλεξα για την ενεργητικότητα τους επειδή είμαι δραστήρια αλλά και το μαλτέζ και το κινγκ τσαρλς μου αρέσουν γιατί είναι πιο ήρεμα πιο ήσυχα(δεν είμαι σίγουρη αν είναι) .τον σκύλο τον θέλω για να γεμίσει η ζωή μου, μόνο στην ιδέα ότι είμαι υπεύθυνη για ένα ζωντανό πλάσμα με τρελαίνει(με την καλή έννοια) και με γεμίζει ενθουσιασμό.ο σκύλος για μένα θα είναι σύντροφος ζωής και όχι παιχνίδι κια γι' αυτό θέλω να σκεφτώ πολύ πια ράτσα να επιλέξω.δεν θέλω να διαλέξω μια ράτσα με την οποία δεν θα είμαι ευτυχισμένη με αποτέλεσμα να δυστυχήσει εγώ αλλά και ο σκύλος

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αφού το θες για συντροφιά και όχι για κάποια εργασία και αφού δεν είσαι παθιασμένη με κάποια συγκεκριμένη φυλή, έχεις σκεφτεί να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι από κάποιο καταφύγιο?

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
ώραια, ειναι μια αρχή
τώρα να δεις τον τρόπο ζωής σου, τους ρυθμούς σου, και να κοιτάξεις τι ενέργεια έχουν οι ράτσες που εχεις προτίμηση
αν περπαττάς πολύ αθλησαι.....καπως λάθος το εγραψα, τελος παντων, τοτε γενικά δεν έχεις πρόβλημα
αν κάνεις καθιστική ζωή και γενικά είσαι ας πουμε ήπιων τόνων να δεις για σκυλάκια με λιγότερη ενεργητικόττητα

θα σου πουν και οι παλιοι, εγώ δεν εχω καν σκύλο (ακόμα)

έντιτ: σόρρυ παιδιά, επεσε το ποστ μου μαζί με τα δικά σας

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Δύσκολη η έρευνα, αλλά ευχάριστη γιατί αποφάσισες να έχεις παρέα ένα απο τα καλυτερα φιλαράκια του κόσμου.
Πριν μερικούς μήνες έψαχνα κι εγω το σκυλάκι που θα αποκτήσω και η αλήθεια είναι οτι με βοήθησαν παρα πολύ τα παιδιά του forum.
Θα σου πω εγω πως κατέληξα στο σκυλάκι που απέκτησα τελικά.
Αρχικά ήμουν ανάμεσα στο labrador και golden αλλά τελικά όλο άλλαζα γνώμη, οτι ράτσα θες έλεγα πως θα πάρω και ξανα άλλαζα γνωμη. Απο μεγαλόσωμα σκυλιά που ήθελα, κατέβηκα στα μεσαίου μεγέθους και τέλος στα μικρά.

Εξαρτάται λοιπόν η ράτσα που θα διαλέξεις, απο πολλούς παράγοντες, όπως:
- πόσο ενέργεια έχεις εσύ, δλδ είσαι αθλητικός τύπος,σου αρέσουν οι περίπατοι, το τρέξιμο, το ποδήλατο κλπ?
- πόσο χρόνο θα μπορείς να διαθέτεις στην περιποιήση του σκύλου, πχ τρίχωμα μακρυ άρα χτένισμα καθημερινά.
- τα χρήματα που θα διαθέτεις για να το ταίζεις (όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο μεγάλη ποσότητα τρώει), κομμωτήριο αν θες, κτηνίατρος κάθε μήνα τον πρώτο χρόνο, εκπαίδευση αν είναι μεγαλόσωμο και εσυ δεν έχεις ιδέα και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα.
- επίσης καλό είναι να κοιτάξεις και τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζει η κάθε ράτσα.
- το μέγεθος είναι σημαντικό γιατί όσο πιο μικρό τόσο πιο έυκολα το παίρνεις μαζί σου για καφέ, ταβέρνα κλπ.(εγώ εχθές το πήρα μαζί μου σε μία ταβέρνα και ούτε που ακούστηκε το γλυκούλι μου).

Απο πού θα το πάρεις έχεις αποφασίσει? Και πόσα περίπου χρήματα διαθέτεις για την απόκτησή του?

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
ναι έχω σκεφτεί την υιοθεσία και θα το ανέφερα αργότερα .το μόνο που φοβάμαι είναι ότι έχω ακούσει ότι κάποιες φορές έχουν προβλήματα προσαρμογής π.χ έχουν κακοποιηθούν άλλα δεν είμαι και βέβαιη.από στυλ τρόπου ζωής είμαι πολύ ενεργητική παίζω μπάσκετ και περπατάω και πολύ .οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει (σκύλο θέλω να αποκτήσω όχι καινούργια παπούτσια) επίσης για να ξέρετε μένω σε μονοκατοικία

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
...τον σκύλο τον θέλω για να γεμίσει η ζωή μου, μόνο στην ιδέα ότι είμαι υπεύθυνη για ένα ζωντανό πλάσμα με τρελαίνει(με την καλή έννοια) και με γεμίζει ενθουσιασμό.ο σκύλος για μένα θα είναι σύντροφος ζωής και όχι παιχνίδι ...
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)
Μέχρι να καταλήξεις με την ησυχία σου στην ράτσα, γιατί δεν προσφέρεις έναν ζεστό χειμώνα, σε κάποιο φιλαράκι από καταφύγειο; Να εξοικειωθείς κιόλας σιγά-σιγά;
Υπάρχουν σκυλιά στα καταφύγεια, εξαιρετικού χαρακτήρα, που κυρίως λόγω ηλικίας, δεν νομίζω ότι θα καταφέρουν να ξεχειμωνιάσουν φέτος.
Σκέψου το.

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
σε αυτό θα υπήρχε προβληματάκι... και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν είναι όλα τα σκυλάκια των καταφυγίων κακοποιημένα και τα περισσότερα δεν έχουν κανένα πρόβλημα προσαρμογής!
Άλλωστε οι άνθρωποι στα καταφύγια ξέρουν το χαρακτήρα του κάθε σκύλου και θα σε βοηθήσουν στην επιλογή!
Κατά τη γνώμη μου, ένα ενήλικο σκυλί (1-3 ετών) από καταφύγιο, χωρίς προβλήματα συμπεριφοράς, είναι ότι πρέπει για έναν αρχάριο ιδιοκτήτη.

Ρίξε μια ματιά σε μερικά καταφύγια:
http://www.fazoo.gr/
http://www.kazshelter.org/adoptions.htm

Αυτά τα δύο κάνουν πολύ καλή δουλειά κατά τη γνώμη μου, φυσικά υπάρχουν κι άλλα και μια αναζήτηση στο ίντερνετ θα σε βοηθήσει να τα βρεις :)

Κατά τα άλλα, αν προτιμήσεις τελικά να αποκτήσεις κάποιο σκυλί συγκεκριμένης φυλής, καλό θα ήταν να το ψάξεις ΠΟΛΥ ακόμα. Να καταλήξεις σε 1-2 φυλές, κρίνοντας ΚΥΡΙΩΣ τον χαρακτήρα τους και δευτερευόντως την εμφάνιση. Αφού καταλήξεις σε αυτές, άρχισε να ψάχνεις για εκτροφείς, πήγαινε σε εκθέσεις μορφολογίας μέχρι να βρεις τον κατάλληλο εκτροφέα!
Δες και αυτό:
Πώς διαλέγω εκτροφέα;

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
ποτέ δεν σκέφτηκα να πάρω σκύλο επειδή είναι πιο όμορφος από κάποιον άλλον θέλω κριτήριο επιλογής μου τον χαρακτήτα βεβαίως,βεβαιως .μπήκα στο φόρουμ για να ενημερωθώ ,να δω τι επιλογές έχω και μετά να καταλήξω αν θα αγοράσω ή θα υιοθετήσω σκυλί.είμαι της νοοτροπίας καλύτερα πρώτα να ενημερωθώ καλά και να αποφασίσω και ας πάρει 2,3,4 μήνες η απόφαση αυτή παρά να κάνω κάτι το βιαστικό

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
κοντά στο μέρος που μένω έχει πετ σοπ γνωστής αλυσίδας η οποία έχει σε άθλια κατάσταση τα κουτάβια( με το που μπαίνεις λόγω της μυρωδιάς καταλαβαίνεις σε τι συνθήκες ζουν τα κακόμηρα τα ζωάκια μέσα στις ακαθαρσίες τους και τα απορρίματά τους μάλιστα τελευταία έχουν και ένα λαμπραντόρ το οποίο πρέπει να τους έχει ''ξεμείνει'' και το έχουν μέσα σε ένα γιάλινο κλουβί μέσα στο οποίο δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βηματάκι.σπαράζει η καρδιά μου να τα βλέπω αλλά αν το αγοράσω θα καταδικάσω αλλα κουταβάκια οπότε απλά το προσπερνώ με βαριά καρδιά :( (sorry για το off topic και για την πολυλογία μου)

Last edited:

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Δεν είναι όλα τα σκυλάκια των καταφυγίων κακοποιημένα και τα περισσότερα δεν έχουν κανένα πρόβλημα προσαρμογής!
Άλλωστε οι άνθρωποι στα καταφύγια ξέρουν το χαρακτήρα του κάθε σκύλου και θα σε βοηθήσουν στην επιλογή!
Κατά τη γνώμη μου, ένα ενήλικο σκυλί (1-3 ετών) από καταφύγιο, χωρίς προβλήματα συμπεριφοράς, είναι ότι πρέπει για έναν αρχάριο ιδιοκτήτη.

Ρίξε μια ματιά σε μερικά καταφύγια:
http://www.fazoo.gr/
http://www.kazshelter.org/adoptions.htm

Αυτά τα δύο κάνουν πολύ καλή δουλειά κατά τη γνώμη μου, φυσικά υπάρχουν κι άλλα και μια αναζήτηση στο ίντερνετ θα σε βοηθήσει να τα βρεις :)

Κατά τα άλλα, αν προτιμήσεις τελικά να αποκτήσεις κάποιο σκυλί συγκεκριμένης φυλής, καλό θα ήταν να το ψάξεις ΠΟΛΥ ακόμα. Να καταλήξεις σε 1-2 φυλές, κρίνοντας ΚΥΡΙΩΣ τον χαρακτήρα τους και δευτερευόντως την εμφάνιση. Αφού καταλήξεις σε αυτές, άρχισε να ψάχνεις για εκτροφείς, πήγαινε σε εκθέσεις μορφολογίας μέχρι να βρεις τον κατάλληλο εκτροφέα!
Δες και αυτό:
Πώς διαλέγω εκτροφέα;
που μπορώ να δω ή να βρω που γίνονται εκθέσεις μορφολογίας?

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
επίσης αν ξέρατε και αν επιτρέπεται από τους κανόνες του φόρουμ να μου παραθέσετε μερικά ονόματα εκτροφέων για να έχω υπόψιν να επικοινωνησω απλώς μαζί τους ευχαριστω :D P.S είστε όλοι σας πολύ εξυπηρετικοί

Last edited: