Νέος, Ωραίος & MultiBreed!!!

Zorba

Member
24 Δεκεμβρίου 2011
12
0
Πάτρα
Καλησπέρα σε όλη την παρέα του dogforum. Ονομάζομαι Θανάσης και ο φίλος μου ονομάζεται Ζορμπά(ς)! Εγώ 30 ετών, αυτός 54 ημερών!!!;)

Εδώ και τρείς μήνες τηρώ τις προδιαγραφές χώρου και χρόνου – καθώς και υπομονής και ψυχραιμίας λόγω απομάκρυνσης από την Αθήνα(!!!), και επιτέλους μπορώ να έχω σκύλο!!!

Η αρχική επιθυμία (και παραμένει) Dogo Argentino, εναλλακτική American PitBull Terrier. Για πρώτο σκύλο Dogo νομίζω ότι τόσο το ρίσκο όσο και το κρίμα θα ήταν μεγάλο και για τους δυο μας και είπα να κάνω υπομονή μέχρι να αποκτήσω εμπειρία.

Κατά τη μελέτη της εναλλακτικής μαθαίνω από γνωστό μου για μια περίπτωση γέννας σε ένα καρνάγιο της ευρύτερης περιοχής που ο ιδιοκτήτης έδινε τα κουταβάκια μιας και έχει κάπου 5 σκυλιά που «συντηρεί». Είχε μείνει αυτός ο κούκλος στο avatar ο οποίος ήταν 5 εβδομάδων όταν γνωριστήκαμε. Δυο μέρες μετά έκανε την πρώτη επίσκεψη στον ιατρό και όλα μια χαρά.

Η μαμά του είναι ένα βέλγικο ποιμενικό άκρως πρόστυχο μια και έχει πάρει τα φύλλα και τα δέντρα της περιοχής. Εκτός από 2 Ελληνικά τσοπανόσκυλα στην συνουσία πήραν μέρος και ένα χάσκι που ίσως δικαιολογεί τις ματάρες του! Το αστέρι μου είναι MultiBreed!!!

Δεν ξέρω αν κάνω καλά :)confused:), αλλά κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα (μία+ εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό του) κάθε πρωί στις 7 έχουμε την πρώτη μας βόλτα στο βουνό (το βουνό είναι το πάνω σύνορο του κήπου!) στην οποία διασκεδάζει και δείχνει να απολαμβάνει με κάθε τρόπο (περίπατο, παιχνίδια, «τρέξιμο», με λουράκι αλλά και διαστήματα χωρίς λουρί!). Τρώει 3 φορές τη μέρα τα αντίστοιχα για την ανάπτυξή του γραμμάρια ξηράς τροφής και 2 φορές τη μέρα γαλατάκι (πριν την πρωινή και μετά τη βραδινή βόλτα).

Αυτά!

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές και ένα ευτυχές και ξέγνοιαστο νέο έτος!!!:wink:

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Η μαμά του είναι ένα βέλγικο ποιμενικό άκρως πρόστυχο μια και έχει πάρει τα φύλλα και τα δέντρα της περιοχής. Εκτός από 2 Ελληνικά τσοπανόσκυλα στην συνουσία πήραν μέρος και ένα χάσκι που ίσως δικαιολογεί τις ματάρες του! Το αστέρι μου είναι MultiBreed!!!
A! το βρωμοθήλυκο!!! :p

Κουκλί το multibreed σκυλάκι σου! Καλές γιορτές:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Θανάση καλώς ήρθες στο φόρουμ και να χαίρεσαι το κουτάβι σου, αλλά:

- Τον πήρες μικρό από την μαμά του.
- Ρισκάρεις την ζωή του με τις βόλτες, πριν την ολοκλήρωση των εμβολίων του.
- Το γάλα που του δίνεις, αν μιλάμε για φρέσκο ανθρώπινο, εκτός από εντελώς περιττό, πολύ πιθανό να του δημιουργήσει γαστρεντερικά προβλήματα.
- Ελπίζω, όταν θα νοιώσεις ότι ήρθε ο καιρός για δεύτερο σκύλο και μάλιστα πιο δυναμικής φυλής, να αποτανθείς μόνο σε εκτροφέα.
- Τελευταίο και σημαντικότερο...στην πρώτη διάρροια, τον παίρνεις και τρέχεις στο γιατρό. Δεν περιμένεις ούτε ώρα, να δεις πως θα πάει και δεν ψάχνεις απαντήσεις με ερωτήσεις στο φόρουμ :rolleyes:

Αυτά :)

Zorba

Member
24 Δεκεμβρίου 2011
12
0
Πάτρα
:eek: Όχι για τον αντίλογο, αλλά:

Θανάση καλώς ήρθες στο φόρουμ και να χαίρεσαι το κουτάβι σου, αλλά:

- Τον πήρες μικρό από την μαμά του.
Εκτός από τη μάνα του, δεν θεωρώ ότι του έλειψε κάτι από το περιβάλλον στο οποίο γεννήθηκε και ζούσε. Μπορώ να πω δε ότι το τίμημα της έλλειψης άξιζε σε σχέση με το κόστος της παραμονής του εκεί.
- Ρισκάρεις την ζωή του με τις βόλτες, πριν την ολοκλήρωση των εμβολίων του.
Μια εβδομάδα μετά το εμβόλιο, ήταν η σύσταση του κτηνιάτρου για βόλτα. Έκανε ένα εμβόλιο (μία ένεση) με 2 ουσίες τις οποίες έχω στο βιβλιάριο του σημειωμένες.
- Το γάλα που του δίνεις, αν μιλάμε για φρέσκο ανθρώπινο, εκτός από εντελώς περιττό, πολύ πιθανό να του δημιουργήσει γαστρεντερικά προβλήματα.
Για το γάλα ο κτηνίατρος μου είπε ότι δεν χρειάζεται. Με συμβούλεψε να του δίνω ξηρά τροφή και μάλιστα για μεγάλα σκυλιά. Αυτό έκανα και κάνω αλλα επειδή ο μικρός παιδευόταν του έσπαγα την τροφή στα τέσσερα (softκατηγορία τροφής, δλδ: μαλακά ξηρό-κρεατο-σφαιρίδια). Επίσης το γάλα ήταν και η συμβουλή φίλων και γνωστών, κατόχων αντίστοιχου κατοικίδιου.
- Ελπίζω, όταν θα νοιώσεις ότι ήρθε ο καιρός για δεύτερο σκύλο και μάλιστα πιο δυναμικής φυλής, να αποτανθείς μόνο σε εκτροφέα.
Προς τα εκεί ήταν η πρώτη κίνηση με τον εκτροφέα συστημένο. Ακουσα όμως και για εκτροφείς κατι ομορφιές... για πολύ νεφτι στον ποπο του εκτροφέα.
- Τελευταίο και σημαντικότερο...στην πρώτη διάρροια, τον παίρνεις και τρέχεις στο γιατρό. Δεν περιμένεις ούτε ώρα, να δεις πως θα πάει και δεν ψάχνεις απαντήσεις με ερωτήσεις στο φόρουμ :rolleyes:
Σε κάθε περίπτωση τη Δευτέρα το πρωί θα πάμε μια βόλτα από τον κτηνίατρο να του πούμε μια καλημέρα και να δει αν όλα είναι καλά.

Αυτά :)
Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Θα εχω το νού μου x2!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Φίλε μου Θανάση,

Οχι για τον αντίλογο, αλλά για το καλό του κουταβιού σου...;)
Τα μαθήματα που παίρνει από την μάνα και τα αδέλφια του, δεν τα αντικαθιστά κανένα μα κανένα άλλο περιβάλλον.
Σχετικά με τα εμβόλια και τις βόλτες, θα πρέπει να ξέρεις όλες τις θεωρίες που υπάρχουν, για να μπορείς να αποφασίσεις.
Αυτό με την τροφή δεν το κατάλαβα καθόλου. Εχω άγνωστες λέξεις...[μαλακά ξηρό-κρεατο-σφαιρίδια;;;;].
Επίσης, για τους εκτροφείς υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τους ξέρεις για να έχεις άποψη.
Επειδή μάλλον κι εμείς εδώ, κάτοχοι αντίστοιχου κατοικίδιου είμαστε :cool: κάποιοι μάλιστα με τεράστια εμπειρία, ακόμη και εκτροφείς μεταξύ μας, καλό θα ήταν να κάτσεις να διαβάσεις όσα περισσότερα μπορείς. Γιατί μόνο με την γνώση μπορείς να έχεις άποψη. Οχι με ότι σου λέει ο καθένας ;)
Και όπως αμφισβητείς [και καλά κάνεις] τους εκτροφείς, θα πρέπει να αμφισβητείς [με την καλή έννοια] και τους γιατρούς και τους εκπαιδευτές και πολύ περισσότερο τους φίλους και γνωστούς. Εδώ, έχεις να κάνεις με κάτι ζωντανό που φαντάζομαι, η υγεία και η ευζωία του, θα πρέπει να είναι νούμερο ένα στις προτεραιότητές σου, πλέον. Του οφείλεις λοιπόν, να είσαι όσο περισσότερο υποψιασμένος και ενημερωμένος μπορείς :)

Zorba

Member
24 Δεκεμβρίου 2011
12
0
Πάτρα
Φίλε μου, δεν διαφωνώ.

Κατανοώ ότι έχεις γνώσεις σε αντίθεση με εμένα. Πιθανόν να είσαι εκτροφέας, πιθανόν εκπαιδευτής ή κάτοχος σκυλου-ων με πολύχρονη εμπειρία. Αλίμονο.

Η σκέψη ότι ίσως είναι νωρίς να φύγει από τη μάνα του πέρασε και από το δικό μου μυαλό βάση κοινής λογικής και όχι γνώσεων-εμπειρίας. Ξαναλέω όμως, όχι για δικαιολογία, ότι ήταν το τελευταίο από τα 8-9 κουτάβια και ζούσε σε ένα καρνάγιο όπου ένα Βέλγικο, δυο Ελληνικά ποιμενικά και άλλα 2 μεγαλόσωμα άγνωστης (τουλάχιστον για μένα) φυλής, τρέφονταν καθημερινά με μια χούφτα ξηρή τροφή το καθένα.

Ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα και γίνεται, γίνεται μετά από συμβουλή κάποιου πιο έμπειρου. Είτε αυτός είναι ο κτηνίατρος, είτε έμπειρος ιδιοκτήτης, σαν τους ιδιοκτήτες που συμμετέχουν στα ανάλογα forum. Δεν είμαι αρνητικός με τα forum απλά επιφυλακτικός κυρίως λόγω της άγνοιάς μου, την οποία και νιώθω την ανάγκη και προσπαθώ να μειώσω. Πίστεψέ με, τον αντιμετωπίζω σαν παιδί και δεν θέλω το παραμικρό να πάει στραβά.

Για το λόγο αυτό μετά από όσα γράφεις, κρίνω ότι μια ακόμα βόλτα στον κτηνίατρο δεν θα μας κάνει κακό. Για το λόγο αυτό είμαι εδώ και συνεχίζω να διαβάζω προσπαθώντας να κατανοώ.

Σε μια εποχή που το αυτονόητο δίνει την εντύπωση του επαναστατικού, ναι αμφισβητώ και εκτροφείς και κτηνιάτρους. Από γεγονότα επιλέγω ή απορρίπτω ή αμφισβητώ. Σε κτηνίατρο κατέληξα μετά από έρευνα με προϋπόθεση την ύπαρξη κλινικής μονάδας και όχι μόνο ιατρείου. Μετά από έρευνα έχω καταλήξει σε κάποιους εκπαιδευτές με τους οποίους θα έρθω σε επαφή με τον νέο χρόνο.

Ευχαριστώ!

Κάτι τελευταίο και σε παρακαλώ αφαίρεσε το: Η τροφή που κακώς διατύπωσα, είναι nutri delice 100% soft.

A! το βρωμοθήλυκο!!! :p Κουκλί το multibreed σκυλάκι σου! Καλές γιορτές:)
Καλός ήρθες...Κούκλος ο Ζορμπάς σου....

Καλώς σας βρήκα! Ευχαριστώ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Κάτι τελευταίο και σε παρακαλώ αφαίρεσε το: Η τροφή που κακώς διατύπωσα, είναι nutri delice 100% soft.
Ας μείνει, δεν πειράζει, για να έχουν συνειρμό τα υπόλοιπα που λέμε...

Σταμάτα τουλάχιστον, το γάλα που του δίνεις. Δεν του προσφέρεις τίποτα. Αντιθέτως, μπορεί να του κάνεις ζημιά.

Zorba

Member
24 Δεκεμβρίου 2011
12
0
Πάτρα
Σταμάτα τουλάχιστον, το γάλα που του δίνεις. Δεν του προσφέρεις τίποτα. Αντιθέτως, μπορεί να του κάνεις ζημιά.
Μετά το μήνυμά σου, το μπολ στο οποίο έπινε γάλα εξαφανίστηκε ...πριν καν στεγνώσει ο κρύος ιδρώτας από το μέτωπο του μπαμπά! ;)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kαλως ηρθατε. Να σου ζησει ο κουταβος :)
Aντε και το επομενο να ειναι μια doga!

Zorba

Member
24 Δεκεμβρίου 2011
12
0
Πάτρα
Πολυ ομορφο σκυλακι και με ωραιο ονομα. Καλως ορισες και να χαιρεσαι τον μικρο σου. Χωσε και καιμια αλλη φωτογραφια να τον καμαρωσουμε.
Kαλως ηρθατε!! Κουκλος ο μικρος, να τον χαιρεσαι!
Βαλε φωτο να τον δουμε.
Ευχαριστώ! Να 'στε καλά! Εικόνες ανεβαίνουν ...σιγά...σιγά εδώ http://www.dogforum.gr/v3/members/zorba-albums-ζορμπάς.html και θα ενημερώνεται!

Kαλως ηρθατε. Να σου ζησει ο κουταβος :)
Aντε και το επομενο να ειναι μια doga!
Σ'ευχαριστώ! Όπως το είπες ακριβώς ...το επόμενο θα είναι μια doga! (...κι ας είναι πολλά τα λεφτά Άρη!)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul