Νέα συμμορία δίπλα μας

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στα 100 μετρα από το σπιτι βρισκεται μια μικρη πλατεια, μετα ενας στενος δρομος και στη συνεχεια αρχιζει η μεγαλη πλατεια της Νομαρχιας Ξάνθης.

Η μεγαλη πλατεια είναι το τελειο μερος για εκτονωση και ψιλοεκπαιδευση πριν αρχισουμε την μεγαλη βραδυνη μας βολτα.
Για την ιστορια, την αναγκη μας την κανουμε σε ειδικο μερος πριν γυρισουμε σπιτι.

Η πλατεια εδώ και καιρο φιλοξενει (μάλλον φιλοξενουσε) μερικα φιλικά μικροσωμα αδεσποτάκια, μεταξυ τους και ο αγαπημένος φοβικός λυκούλης της Ηρας, ο μονος μεγαλοσωμος.

Το προβλημα ξεκινησε πριν τρεις μερες.
Εμφανιστηκε από το πουθενα και εγκατασταθηκε στην πλατεια ενας κατάμαυρος ποιμενικος ολόιδιος με την Ηρα, μονο που είναι διπλασιος σε ογκο.

Ενηλικος, με φαρδυ στηθος, προφανως αρσενικος. Ιδιαιτερα περηφανος, δεσποτικος, κινειται σαν αίλουρος. Υπεροχος θα ελεγα αλλά μάλλον δεν βλεπω να αγαπηθουμε.
Το μονο που του λειπει είναι η ταμπελα «εδώ είναι το νέο σπιτι μου και ειμαι το αφεντικο».

Τον ειχα πετυχει συμπτωματικα στο δρομο δυο μερες πριν εγκατασταθει στην πλατεια.
Με λουρακι δερματινο που ειχε ακομα το γυριστάρι (στριφτάρι) πανω του.
Το εξαρτημα αυτο μου λεει οτι ηταν για τα καλα δεμενος.
Σκεφτηκα τοτε ότι το εσκασε αλλά πλεον πιστευω ότι τον διωξανε γιατι τρεις μερες σε κεντρικη πλατεια, αν τον ήθελαν πισω θα τον εβρισκαν.

Τα γνωστα μας αδεσποτάκια φυσικα εξαφανιστηκαν.
Σημερα ειδαμε από μακρυα έναν καινουριο αγνωστου σε μενα φυλής.
Πιο ψηλος από τον άλλο και λιγοτερο μακρυς.
Ετυχε να πετυχω την φαση που ο μαύρος πανω σε τσαμπουκά έβαλε κατω τον καινουριο με μια κινηση και τον κρατησε εκει για να στρωσει χαρακτηρα.

Τριγυρω τους υπαρχουν και άλλα δυο τρια πιο μικροσωμα, νεες φάτσες στην περιοχη.

Προηγουμενως ειπα ότι τους ειδαμε από μακρυα. Ε ναι, εδώ και τρεις μερες την κοψαμε την πλατεια.
Να πω όμως ότι την πρωτη μερα που πηγαιναμε κατά κει, μας ειδε πρωτος ο μαύρος από μακρυα, καθησε στην ακρη της πλατειας 10 μετρα μακρυα μας και απλως μας κοιταζε.
Καμια επιθετικη κινηση.

Δεν εχω να ρωτησω κατι συγκεκριμενο, αλλά θα ηθελα γνωμες για οτιδηποτε νομιζετε.

Ευχαριστω
Άρης

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Από την περιγραφή σου θα έλεγα ότι δεν πρόκειται για κανέναν παρανοϊκό σκύλο-φονιά, αλλά για ένα κυριαρχικό αρσενικό...

Με δεδομένο ότι το δικό σου είναι θηλυκό και μάλιστα κουτάβι ακόμα, μήπως αντί να τον αποφεύγεις πρέπει να φροντίσεις να γνωριστούν?

Περίμενε αν θες να ακούσεις κι άλλες γνώμες, αλλά νομίζω ότι αν η δικιά σου έχει σωστό τρόπο προσέγγισης δεν θα υπάρξει πρόβλημα...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλημερα παιδια.

Η αληθεια είναι ότι το σκεφτηκα και πιθανοτατα θα το εκανα αλλά είναι αρκετα τα καινουρια σκυλια και δεν αισθανομαι άνετα.

Εκτος από τα γνωστα μας αδεσποτα, δυστυχώς εξαφανιστηκαν και δυο συμπαθεστατα δεσποζομενα με τα οποια επαιζε πολύ ωραια η Ηρα.

Επισης τωρα τελευταια εβγαζα μαζι με την Ηρα και την πινσερινα μας.
Την Ηρα στο αριστερο, τη Ζηνα στο δεξι.
Αισθανομαι ότι το να παω την Ζηνα εκει, είναι σαν να την πηγαινω στο λακο με τα λιονταρια.

Αν μαζευτουν κι άλλα, νομιζω ότι ο Δημος θα μεριμνησει γιατι μιλαμε για κεντρική πλατεια οπου μαζευεται και πολυς κοσμος.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αισθανομαι ότι το να παω την Ζηνα εκει, είναι σαν να την πηγαινω στο λακο με τα λιονταρια.
Αν αισθανεσαι εσύ έτσι, είναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι το μεταφέρεις και στο σκύλο και αυτό μονο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Εγώ θα πήγαινα καταρχήν με ένα ένα σκυλο (για να έχω καλύτερο έλεγχο) και με λιγότερο άγχος. :) Σίγουρα θα πήγαινα πάντως (εγώ προσωπικά).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στη βολτα με την Ηρα εχω αποκτησει σχετικη αταραξία και η Ηρα το εισπραττει και ειναι και αυτη πιο χαλαρη.
Απλά αποφευγω καταστασεις εν δυναμει επικινδυνες.

Στην βολτα με τη Ζηνα συχνα ειμαι στην τσιτα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
όπως είπες κι εσύ χάρυ, ο σκύλος όταν τα έβαλε με άλλον μεγαλόσωμο αρσενικό , πλά τον έβαλε κάτω και τον κράτησε εκεί....
δεν βλέπω λοιπόν επικινδυνότητα.
από την στιγμή που έχεις κοινωνικοποιημένο σκύλο και οι αλλοι δεν είναι δεσποζομενοι "φονιάδες" μην φοβάσαι... ότι και να γίνει θα είναι αναίμακτο και ειδικά με εσένα παρών εφόσον είσαι ψύχραιμος και μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση.
μην περιμένεις ο δήμος να κάνει κάτι για να τα απομακρύνει... αφού δεν είχε απομακρύνει τόσο καιρό την προηγούμενη "συμμορία".......

αρσενικό χωρίς δολοφονικές τάσεις και θηλυκό κοινωνικοποιημένο.... μην φοβάσαι.... συνέχισε τις βόλτες στην πλατεία....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτό το θεμα το αφησα στη μεση, οπότε επιτρεψτε μου να φλυαρυσω λιγο πρωινιάτικα.

Ακολουθωντας τις συμβουλες σας, πηγα εδώ και μερες παλι στο παρκο.
Τις πρωτες δυο φορες που συναντησαμε τον μαυρο σκυλο (σκύλα ενηλικη είναι τελικα και αρκετα διαφορετικη από την Ηρα μου), εξαφανιστηκε γοργά με το που μας ειδε να πλησιαζουμε.

Μετα από πολλες επισκεψεις στο παρκο, αρχισε να μας συνηθιζει αλλά δεν πλησιαζει. Αν πλησιασουμε εμεις, σιγα σιγα φευγει.

Τα παλια αδεσποτα εχουν φυγει και από τα τελευταια εμεινε μονο η μαυρη. Επισης υπαρχουν άλλα 3 καινούρια μεγαλοσωμα με τα οποια ηδη γνωριστηκαμε.

Παντα συμπαθουσα τα αδεσποτα αλλά από τοτε που πηρα την Ηρα (που ηταν σε ημιάγρια κατασταση) τα αγαπησα ιδιαιτερα.
Χαρη σε αυτά και στο ότι είναι ολη μερα με ανθρωπους κοινωνικοποιηθηκε.
Αν περιμεναμε να κοινωνικοποιηθουμε με τα δεσποζομενα, σωθηκαμε.
Ή αλλαζουν δρομο επειδη τα τραβανε οι ιδιοκτητες ή θελουν να μας επιτεθουν. Πολύ θλιβερο.

Φιλικά
Αρης

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog