Νέα στην παρέα !

~price~

Active Member
29 Απριλίου 2011
28
0
Καλησπέρα σε όλους!Χαιρομαι πολύ που βρήκα αυτό το forum και μπορώ να ενημερωθω γιατι δεν ξέρω σχεδον τιποτα σχετικα με τους μικρους μας φιλους....Πριν απο 2 βδομάδες πήρα ένα ημίαιμο λαμπραντορ κουταβάκι (ειναι 1,5 μηνων).Την λένε price και είναι πολύ γλυκιά και απίστευτα χαδιάρα!!!Ζει μαζι μου στο σπίτι μόνο όταν λειπω για δουλεια αναγκάζομαι και την αφήνω μόνη (δεν είναι κακό ε????)Γενικά είναι πολύ υπάκουη (ακούει το πάμε,κακό, κάτω).Τώρα προσπαθώ να την μάθω να τα κάνει εξω αλλά μόνο τα τσίσα καταφέρνει να κάνει...τα κακάκια της τα κάνει πάλι μες το σπίτι....να απογοητευτώ ή είναι ακόμη μικρή για να τα καταφερει????:confused::confused::confused:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλημέρα price και καλώς ήρθατε.
Είναι πολύ μικρή (πιο μικρή από ότι θα έπρεπε - τα κουτάβια δεν πρέπει να φεύγουν από τη μαμά τους πριν τους 2-2,5 μήνες). Είναι βρέφος για την ακρίβεια και η απαιτήσεις σου πρέπει να είναι ανάλογες. Δεν μπορεί ακόμη να κρατηθεί και δεν θα μπορεί για πολύ καιρό ακόμα. Υπομονή και επιμονή.

~price~

Active Member
29 Απριλίου 2011
28
0
Με αυτο που μου είπες με χαροποιείς πολύ!!!Δεν έχω κανένα προβλημα να μου τα κάνει όπου θέλει και να περιμένω να μεγαλώσει για να το μάθει σωστά. Απλά νόμιζα ότι πρέπει να την πιέσω να το μάθει τώρα και αγχονόμουν και κουραζόμουν πολύ, το ίδιο και αυτή!Όσο για το ότι είναι μικρή....γεννήθηκε και είχε αλλα 7 αδερφάκια και οι ιδιοκτήτες είχαν από πιν άλλα 3 μεγαλα σκυλια...οπότε στο σύνολο 11....έτσι ήθελα άμεσα να τα δώσουν γιατι δεν μπορούσαν να τα φροντίσουν όλα....και για να μην καταλήξει πουθενα πεταμένη... την πήρα εγώ!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Το ότι είναι μικρή έχει την έννοια ότι εσύ δεν πρέπει να έχεις πολλές απαιτήσεις από την πρόοδό της, όχι ότι θα την αφήσεις ανεξέλεγκτη!! Εμένα έμαθε από τη δεύτερη μέρα την πανα (ηλίκιας 72 ημερών).

Λοιπόν ξεκινάμε από το ότι στο σπίτι δεν γυρωβολάει ελεύθερη. Πρέπει να βρεις ένα μέρος για να την περιορίζεις στο οποίο όμως δεν θα αισθάνεται αποκομμένη από εσάς. Εκεί θα μένει σίγουρα όταν δεν μπορείτε να την έχετε υπό την επίβλεψή σας.
Όταν είσαστε στο σπίτι και το κουτάβι εκτός χώρου θα προσέχετε τα σημάδια, έντονο μύρισμα με κυκλικές κινήσεις, μπορεί κανένα νιαούρισμα... το παίρνεις αγκαλια ήρεμα (και χωρίς πανικούς) και το πας στο σημείο που θέλεις να κάνει την ανάγκη της χωρίς κουβέντα (τύπου κρατήσου, που πάει η μανούλα τώρα και τέτοια). Το αφήνεις εκεί και περιμένεις μαζί του λέγοντας την εντολή που έχεις διαλέξει μόνο, π.χ. τσίσα, πιπί ή ό,τι άλλο. Μόλις τα κάνει.... χαρές και πανηγύρια!!! Μπράβο και πολλά χάδια. Εγώ την πήγαινα ανά τακτά χρονικά διαστήματα από μόνη μου και αφού έπιασε το νόημα σφιγγόταν να βγάλει κάτι και μας κοίταζε γεμάτη ικανοποίηση ότι το έκανε σωστά.
Σίγουρα θα λερώσει μετά το φαγητό, μετά τον ύπνο, μετά το παιχνίδι και μετά το νερό, αλλά και ενδιάμεσα ανά 45λεπτο περίπου.

Αυτό που μου λες δεν είναι δικαιολογία... αν δεν είχαν το χώρο ή το χρόνο να μεγαλώσουν σωστά τα κουτάβια να μην άφηναν τη σκύλα τους να ζευγαρώσει. Τα προβλήματα που προκαλούνται στο κουτάβι από τον σύντομο χωρισμό από την τοκετομάδα είναι πολλά και κυρίως χαρακτήρα.

Abbie's mom

Well-Known Member
29 Απριλίου 2011
67
0
45
Πάτρα
Αγαπητή price, καλωσόρισες και να σου ζήσει το μωράκι σου!!!
Εύχομαι να είναι γερό και να σου χαρίσει πολλές πολλές υπέροχες στιγμές!!!!!

Όπως σου είπε και η Chrysoula, το κουταβάκι είναι πολύ μωρό και δυστυχώς κάποια πραγματάκια πολύ σημαντικά που θα του δίδασκε η μαμά του και η συμβίωση με τα άλλα αδερφάκια του δυστυχώς θα πρέπει να του τα μάθεις εσύ με πολύ αγάπη, υπομονή και επιμονή.
Κι εγώ είμαι ένα καινούριο μέλος και διάβασα πολλά μέσα σε αυτό το φόρουμ τα οποία δεν ήξερα και μαθαίνοντάς τα απλά ΦΡΙΚΑΡΑ!!!! Μιλάω φυσικά για τις γέννες κουταβιών με γονείς στους οποίους δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις και μπορεί να φέρουν κληρονομικές παθήσεις και πολλά άλλα άσχημα...Και το σημαντικότερο, μικρά κουταβάκια τα οποία θα πάνε και σε οικογένειες που αργότερα μπορεί να τα πετάξουν στο δρόμο κι έτσι να αυξάνονται και να πληθύνονται τα αδεσποτάκια που στιβάζονται στα καταφύγια περιμένοντας κάποιο σπίτι να τα αναλάβει....
Όπως σου είπα είμαι νέα ακόμα εδώ και δεν τα ξέρω ακόμα καλά, αλλά υπάρχουν μέλη με πολλές γνώσεις που μπορουν να βοηθήσουν στα πάντα.
Φυσικά όλα αυτά τα λέω ενημερωτικά για να ξέρεις κι εσύ τι γίνεται, αλλά και για κάποιον ο οποίος απλά θα μπει να διαβάσει για την απόκτηση ενός κουταβιού.

Είναι πολύ μωρούλι ακόμα για να μπορεί να κρατάει τις ανάγκες του, θα έχεις πολλά ατυχήματα ακόμα αλλά με υπομονή όλα θα γίνουν. Εσύ θα πρέπει να μπορείς να καταλαβαίνεις πότε το κουταβάκι σου θέλει να κάνει την ανάκγη του (μυρίζει έντονα το πάτωμα και κάνει κύκλους γύρω γύρω) και να το οδηγείς κατευθείαν εκ'ι που θέλεις να τα κάνει. Την ώρα που θα τα καταφέρει, εκείνη ακριβώς την ώρα που τα κάνει ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕ την !!!! Μην την μαλώσεις ποτέ όταν κάνει την ανάγκη της και το δεις πολύ αργότερα δείχνοντας της τι έκανε. Δεν θα καταλάβει τι κακό έκανε, θα πρέπει εκείνη την στιγμή να την επιβραβεύσεις ή να την μαλώσεις. Και προς Θεού ποτέ μάλωμα με εφημερίδα ή ξυλιές. Θα την κάνεις να σε φοβάται και όχι να σε σέβεται και να μαθαίνει!!! (καλά τα λέω ή...βλακείες λέω????)

Και πάλι να σου ζήσει και να την αγαπάς πολύ πολύ πολύ!!!!!!!!!!

~price~

Active Member
29 Απριλίου 2011
28
0
Σ'ευχαριστω πολύ για τις συμβουλες σου....Με βοηθας πολύ, οπωσ και οι υπόλοιποι σ'αυτό το forum!:)
Σήμερα πήγα με την μικρούλα μου πρώτη ορά στην παραλία και ξετρελάθηκε!!!!Το καταευχαριστήθηκε και εγω φυσικά πετουσα απ'τη χαρά μου που την έβλεπα έτσι!!:p
'Ετρεχε, χοροπηδούσε και εκείνη η μικρη η ουριτσα της δεν σταματησε να κουνιέται από χαρά!!!Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί....Καθώς γυρνουσαμε σπίτι έκανε για πρώτη φορά τα κακάκια της έξω!!!!Κατευθείαν την επιβράβευσα με μια λιχουδιά και με πολλά χάδια!!!!!!:D:D:D:D:D
Το μικρό μου το ζουζουνέλι με εκπλήσει κάθε μέρα και πιο πολύ!!!!!Α!και όσο για το ξύλο που ανέφερες δεν την χτυπάω....Είναι μικρούλα μωρέ...ψυχούλα....Είμαι αρνητική με το θέμα της εφημερίδας..Με υπομονή και επιμονή κερδίζονται περισσότερα και μου δίνει περισσότερα....!!!:p

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Το κουταβι ειναι πολυ μωρο ακομα και δεν εχει τελειωσει ακομα τα εμβολια του (τα οποια και ελπιζω να εχει ξεκινησει ηδη). Μεχρι να τα τελειωσει δεν κανει να το βγαζεις βολτες. Ή τουλαχιστον αν θες οπωσδηποτε να το βγαζεις βολτες να το εχεις συνεχεια αγκαλια. Αλλα σε καμμια περιπτωση δεν το φερνεις σε επαφη με αλλα σκυλια ή μερη που εχουν περασει και αλλα σκυλια. Αρα βολτες σε παραλιες, βουνα κτλ ειναι απαγορευτικες.
Ποσο μαλλον για το δικο σου κουταβι που ειναι ακομα πιο μωρο απο οσο θα επρεπε πριν ερθει στα χερια σου.
θα σου πω αυτο που μου ειπε και η κτηνιατρος μου για το κουταβι που φιλοξενω: οχι βολτες, οχι γαλα, οχι μπανιο

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Συγνωμη δεν ειναι ακομα ουτε 2μηνων κ το εβγαλες βολτα χωρις να εχει κανει τα απαραιτητα εμβολια ? Ελπιζω τουλαχιστον να τον ειχες με το λουρι του κ οχι να τον αφησες ανεξελεκτο !

Σου ευχομαι να σου ζησει κ να ζησεις πολλες κ ομορφες στιγμες μαζι του. Σε παρακαλω διαβασε ολα τα σχετικα θεματα με την ανατροφη ενος κουταβιου κ επελεξε κ κτηνιατρο για τα εμβολια του !

Abbie's mom

Well-Known Member
29 Απριλίου 2011
67
0
45
Πάτρα
Μπράβο σας!!!!!!Χαίρομαι πολύ!!!
Δεν ξέρω όμως αν γνωρίζεις ότι μέχρι να τελειώσει ο πρώτος κύκλος του εμβολιασμού, δεν θα πρέπει να βγάζεις το σκυλάκι βόλτα (εκτός αγκαλιάς βέβαια), γιατί μπορεί να κολλήσει κάτι μυρίζοντας τσίσα ή κακά κάποιων άλλων σκυλιών ή ακόμα και να φάει κάτι που δεν πρέπει...Όσο κι αν το προσέχεις είναι απίστευτα γρήγορα τα ατιμούτσικα όταν η μυτούλα τους μυρίσει κάτι και τα εξιτάρει....

~price~

Active Member
29 Απριλίου 2011
28
0
Ωχχχχχχχχχχ!!!!!!!!!!Τώρα έπαθα σοκκκκκκ!!!!!!Εμένα ο βλ...... ο κτηνίατρος δεν μου είπε τπτ τέτοιο!!!!Εχουμε κάνει μόνο το πρώτο εμβόλιο (το τριπλό).Πω χαζομάρα έκανα!Απ'τη πολλή χαρά μου και επιδη θέλω να κάνω πραγματα μαζι της, το έκανα....:( Τώρα με στεναχωρήσατε πολύ....:(:(:(:(:(:(:(:(
Τώρα πως θα καταλάβω αν έπαθε κάτι???Πρέπει να της κάνω εξετάσεις????
Βοηθήστε με......:(

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Μην ανχωνεσε καλο ειναι να παρεις το γιατρο σου αυριο η κ τωρα αν εχει κινητο η ειναι ανοιχτος κ να του πεις το περιστατικο ακριβως κ μετα ΙΣΩΣ να σκεφτοσουν αν εχεις επιλεξει τον καταλληλο γιατρο για το σκυλακι σου !!!
ΔΙΑΒΑΣΕ ολα τα αρθρα που γραφουν για ανατροφη κουταβιου θα σε βοηθησουν πολυ, αν ειχες παιδι θα στα ελεγε η μαμα σου αλλα επειδη εχεις σκυλακο κ μαλλον δεν εχεις καποιον στον κυκλο σου που να ειχε σκυλο κ αφου εχεις μπει σε αυτο το φορουμ για να μαθεις αρχισε να διαβαζεις οσα περισοτερα μπορεις..(εχω ριξει ξενυχτια με το να διαβαζω εδω μεσα :D)

Abbie's mom

Well-Known Member
29 Απριλίου 2011
67
0
45
Πάτρα
Καλέ μην στεναχωριέσαι και μην κάνεις έτσι!!!!!Προς Θεού δεν στο είπαμε για να στεναχωρηθείς αλλά για να το πληροφορηθείς!!!
Πάντως ο γιατρός και να μην στο πει σε τοσο μικρό κουταβάκι? Τι να πω...Αλλά έχε υπόψιν σου ότι αν θες να μάθεις ΠΟΛΛΑ πάρα ΠΟΛΛΑ πράγματα για το μωρό σου, μπες στο φόρουμ και ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!! Δεν έχεις ιδέα πόσα πράγματα έχω μάθει εγώ απο δω μέσα και απο ανθρώπους που έχουν εμπειρία απο σκυλάκια και μεράκι να ενημερώνουν, να πληροφορούν και να προλαβαίνουν καταστάσεις, τόσο για το καλό των πιστών μας φίλων όσο και για μας, τους μπαμπάδες και τις μαμάδες!!!!!
Τώρα όσον αφορά την βόλτα σας, δεν ξέρω κι εγώ ακριβώς τι να σου πω, εκεί που πήγατε παρατήρησες στον δρόμο αν η μικρή σου μύριζε κακά ή άλλες ακαθαρσίες? Αν έφαγε τίποτα???

~price~

Active Member
29 Απριλίου 2011
28
0
Απλά ηταν ο μοναδικός κτηνίατρος στην πόλη μου...(έκανε εμβόλιο την Μ.Τετάρτη) και τώρα ήρθα στην πόλη (χωριό) που δουλεύω (ειμαι δασκάλα) και εδώ δεν έχει κτηνίατρο για να την πάω τώρα. Θα πάμε την άλλη Τετάρτη σε ένα διπλάνό χωριο που έχει και δεν ξέρω και αυτός αν είναι καλός αλλά δεν έχω και πολλές επιλογές για να διαλέξω τον καλύτερο.... :-((((

~price~

Active Member
29 Απριλίου 2011
28
0
Δεν την άφηνα να φάει τπτ την είχα σε εγρήγορση συνέχεια και τρέχαμε.Και απ'όσο ξέρω εκεί δεν τα πάνε οι άλλοι τα σκυλιά τους για να κάνουν την ανάγκη τους.Α!μόνο λίγο έπαιξε με την άμμο....Αλλά δεν είναι παραλία για μπάνιο οπότε νομίζω (ελπίζω!)δεν έχει μυρωδιέσ και ακαθαρσίες από άλλα σκυλιά....

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Ισως θελεις να μας πεις την περιοχη που μενεις για να σου προτεινουν καποιον καλο αν καποιος ξερει !

~price~

Active Member
29 Απριλίου 2011
28
0
Cisse σ'ευχαριστώ πολύ για το link.Πώς θα επιλέξω όμως...???Βέβαια όλοι είναι 2 ώρες μακρια από δω....