Νέα σκυλοσυμβία;(Πεκινουα)

heritsa

Active Member
31 Ιουλίου 2008
39
30
Καλημέρα σε όλους!
Παρακαλώ για τα φώτα σας: Είμαστε (εγώ και ο σύζυξ) εδώ και 9 έτη πανευτυχείς "γονιοί" μια ημιαμιας θυληκής φατσούλας, της Νορας, σκυλάκι που μαζεψαμε 8-9 μηνών από τα σκουπίδια, και είναι το πιο καλόβολο,υπάκουο,εξυπνο και πιστό (και χαιδεμενο) σκυλακι το πλανήτη!!!
εδώ και λίγες μέρες μου έχει μπει η ιδεα να θιοθετησω κουταβι πεκινουα something (από ενευθυνη γεννα γνωστού, που πιθανο να μη λαταλήξουν στο τελος σε οκ χερια κλπ). Δεδομένου ότι η Νορα είναι χρόνια το μοναδικό μας σκυλί, να προχωρήσω? θα δημιουργήσω πρόβλημα στη Νορούλα μου (ζήλια, στεναχωρια κλπ)? (σημείωση είναι από μικρή στειρωμένη, σχέσεις έτσι και έτσι σε σπάνιες συνευρεσεις της με άλλα σκυλια)? Τι φύλο να προτιμήσω αν το αποφασίσω?
Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, ευελπιστώ στα φώτα σας:)Thanks a lot

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Καλημέρα και σε σένα :)
Θα ήθελες να συζητήσουμε λίγο αυτό:
(... σχέσεις έτσι και έτσι σε σπάνιες συνευρεσεις της με άλλα σκυλια)?
Γιατί έτσι όπως το γράφεις, μου δημιουργεί έναν δυσάρεστο προβληματισμό...:rolleyes:

heritsa

Active Member
31 Ιουλίου 2008
39
30
hello, δεν τυχαίνουν συναντήσεις, και τα παραδείγματα που έχω
1) στο προηγούμενο σπίτι, πεκινουα θυληκό που το ήξερε η Νορα από κουτάβι, ήταν κολλητές (παιχνίδι κλπ)
2) το ίδιο και με 1 γκριφόν και 1 κοπριτεξ επίσης της πολυκατοικίας (4 όροφοι στους 6 σκύλοι, Η φιλόζωη πολυκατοικία)
το έτσι και έτσι κολλάει σε περιπτώσεις βόλτας, που μας πλησιάζει ενίοτε αλλό σκυλί ( αδέσποτο ή συνοδευόμενο), όπου πριν το "μυρίσει" γαβγίζει λιγουλάκι και είναι επιφυλακτική (ιδιαίοτερα σε μεγαλόσωμα) μάλλον οκ , ε???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Αυτό που λες δηλαδή είναι, ότι βγαίνετε κανονικά τις βόλτες σας, αλλά επειδή δεν τα πάει και πάρα πολύ καλά με άλλα σκυλιά, δεν έχετε σκυλοπαρέες. Αρα λοιπόν, δεν είναι κοινωνικοποιημένη με άλλα σκυλιά; Με μικρότερου μεγέθους σκυλιά τι κάνει; Πως αντιδράει;

heritsa

Active Member
31 Ιουλίου 2008
39
30
τελευταια σκυλοπαρεα¨κανισακι θυληκο 12 ετών (που τρεχοβολαει σαν κουταβι), και τι οποιο φιλξενειται κάποιες μέρες σε φίλη στο διπλανό διαμερισμα¨καθε βραδι παμε εκεί με τη Νορα για το βραδινο μας ουσκακι, και ότα έιναι η κανισουλα εκεί, η κανισούλα φωναζειι στη δική μου και κανει ζήλιες, το δε Νορακι μου καθεται ήσυχο (εως και λιγο φοβισμενο) προσεχονατς να μην "ενοχλήσει" την κυρια κανισού! παρόλο που της "μπαινει" η κανισουλα, η δική μου Κυρία!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Οσο χαριτωμένη κι αν είναι η παραπάνω περιγραφή σου, δυστυχώς δεν βοηθάει να βγάλουμε συμπεράσματα :)
Το σκυλάκι σου, είναι ήδη 9 χρονών. Ολα αυτά τα χρόνια, πως συμπεριφέρεται με άλλα σκυλιά;
Ας περιοριστούμε στα πιο μικρόσωμα, μια και προς τα κει προσανατολίζεσαι.
Είναι αδιάφορη;
Είναι φοβισμένη;
Είναι επιφυλακτική;
Είναι επιθετική;
Δεν βάζω κάτι άλλο πιο θετικό, γιατί μέχρι στιγμής και απ'όσα λες, δεν έχω καταφέρει να συμπεράνω κάτι τέτοιο. Αλλά μπορεί και να κάνω λάθος :rolleyes:
Ποιά είναι η γλώσσα του σώματός του, όταν συναντιέται με άλλα σκυλιά; Πως αντιδράει;

heritsa

Active Member
31 Ιουλίου 2008
39
30
να το πω αλλιώς: επιφυλακτική περισσοτερο παρά φοβισμενη, (ουρα ορθια και κουνιστή, αυτιά όρθια), περιμενει το πρωτο βλημα απο τα άλλα σκυλάκια για να απαντήσει, και τις φορές που γαβγίζει το κάνει μάλλον από άμυνα (όταν ξεκινήσει το άλλο σκυλί να δείχνει πως δεν θέλει επαφή ή της "απαντήσει" επιθετικά. όταν δει πως το αλλο σκυλακι ειναι δεκτικο, κα΄νει χαρα και θελει παιχνιδι! ιδιως με σκυλια του μεγεθους της, βοηθησε η περιγραφή?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Κάπως καλύτερα :)
Αν λοιπόν εσύ, ξέροντας το σκυλί σου, θεωρείς ότι δεν θα έχει πρόβλημα, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην το κάνεις. Εφόσον, δηλαδή αναγνωρίζεις ήδη, το φάουλ της επικείμενης συγκεκριμένης υιοθεσίας :mad: Στην πράξη συνηθίζεται να συμβιώνουν καλύτερα, σκυλιά αντίθετου φύλλου, αλλά δεν είναι και υποχρεωτικό. Ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, που όταν ο νέος φτάσει σε ηλικία να δείξει ενοχλητικές συμπεριφορές ως προς τον παλιό, ο παλιός δεν θα έχει καν την όρεξη να ασχοληθεί μαζί του. Ισως τότε, θα πρέπει να βοηθήσεις κι εσύ την κατάσταση, υπερ της μεγάλης εννοείται, που τότε θα ψάχνει απεγνωσμένα την ησυχία και την ηρεμία της. Θα πρέπει να της τα εξασφαλίσεις :)

heritsa

Active Member
31 Ιουλίου 2008
39
30
Ευχαριστώ για την απάντηση (τι εννοεις "φάουλ της επικείμενης συγκεκριμένης υιοθεσίας?)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Εννοώ, ότι δεν πρέπει να διευκολύνουμε ανεύθυνους, που ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους.
Κι ας μην βρίσκεται κανένας για να πάρει τα κουτάβια.

heritsa

Active Member
31 Ιουλίου 2008
39
30
από κάποιον που μόνο ημιαιμα αδεσποτα έχει υιοθετησει και περιθαλψει ανα καιρους, πίστεψε με δεν υπηρξε και δεν υπα΄ρξει ακμια τετοια διεκόλυνση! Τωρα, αν προσπαθήσω να γλιτώσω ένα τουλαχιστον από το δρόμο, και είναι αυτό "φαουλ", οκ!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Φάουλ είναι γιατί ο ανεύθυνος δεν σκέφτηκε όταν έκανε την γέννα που θα δώσει τα κουτάβια!Για ποιο λόγο την έκανε?Δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποιος λόγος!Απλά να γεμίζουμε αδέσποτα που όπως πολύ καλά κάνεις εσυ και έχεις αδέσποτο!Αλλά όταν συντηρούμε μια κατάσταση αυτή διαιωνίζεται!Δεν συμφωνείς?

Στο θέμα με την σκυλίτσα σου πιστεύω ότι άλλο είναι τα σκυλιά που συναντάει έξω και άλλο είναι το σκυλί που θα δει μαζί του!Αναπτυσόνται ανοχές και έτσι η σχέση με τον καιρό σταθεροποιείται στις περισσότερες των περιπτώσεων!Από ότι κατάλαβα η σκυλίτσα σου είναι ναι λεο επιφυλακτική αλλά είναι και δεκτική παράλληλα!Όπως και να χει εσυ ξέρεις την σκυλίτσα σου,εσυ ξέρεις πως αντιδράει και εσυ ξέρεις να την διαβάζεις καλύτερα!

Καλώς ήρθες!

heritsa

Active Member
31 Ιουλίου 2008
39
30
Συμφωνω και επαυξάνω, αλλά .... ζω και σε μέρος (Σαλαμίνα) όπου τα εγκατελειμένα-αδέσποτα είναι περισσότερα από τους κατοίκους...δράμα...
σχετικά με την υιοθεσία, με ενδιαφερει η σκυλίτσα μου, θέλω να πω θα είναι καλύτερα για αυτήν ένα νέο μέλος ή όχι?
καλως σας (ξανα)βρήκα!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Καλως ήρθες :)

Αν ο "φίλος" σου έχει σκοπο να αφήσει τα κουτάβια στο δρόμο, (ή έστω αυτα που δεν θα μπορεσει να δώσει),
τοτε μιλαμε για έναν στυγνο εγκληματια.
Θες να έχεις παρε δώσε μέ έναν τέτοιο άνθρωπο;
Αν συμβαίνει κάτι τετοιο, προσωπικα, όχι μόνο κουτάβι δεν θα επαιρνα απο αυτόν,
αλλα θα του έκανα και καταγγελία.
Είσαι ένας άνθρωπος που θέλει να υιοθετησει ένα σκυλακι.
Αν δεν υπήρχε αυτος ο "φίλος ",
ισως να σκεφτοσουν να υιοθετήσεις καποιο απο το δρόμο, ή καποιο σκυλακι απο καταφυγειο.
Λογω του ότι ο φίλος σου έφερε στον κοσμο ανεύθυνα αυτα τα σκυλακια,
ένα σκυλακι απο το δρόμο ή απο το καταφυγειο δεν θα υιοθετηθει. και θα μείνει εκει
να περιμενει, μηπως ο επομενος ιδιώτης που σκεφτεται να ζευγαρωσει τη σκυλα του, τελικα αποφασισει να μην το κανει ( αφου την προηγουμενη φορα δυσκολεύτηκε να δώσει τα κουτάβια) και βρει επιτελους ένα σπιτι...
Εσυ αποφασιζεις για το τι θα κανεις τελικα.
Εμεις απλως σου λεμε τι συμβαίνει.
Η κριση και η τελικη αποφαση είναι δικη σου.

heritsa

Active Member
31 Ιουλίου 2008
39
30
και αυτός που εγκατέλειψε τη Νορα μου, στυγνός εγκληματίας ήταν, και δεν έχω παρε-δωσε μαζί του (ουτε που τον ξέρω) και ας την μάζεψα από το δρόμο!
Anyway, έχετε όλο το δίκιο, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν τα ζώα σαν παιχνίδια, την εγκυμοσύνη τους "ατύχημα" και τα κουτάβια γλυκούτσικα που σε λίγο παραμεγαλώνουν και κατουρανε και τρωνε και ενοχλούν...και game over. Δυστυχώς
:(

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
και αυτός που εγκατέλειψε τη Νορα μου, στυγνός εγκληματίας ήταν, και δεν έχω παρε-δωσε μαζί του (ουτε που τον ξέρω) και ας την μάζεψα από το δρόμο!
Anyway, έχετε όλο το δίκιο, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν τα ζώα σαν παιχνίδια, την εγκυμοσύνη τους "ατύχημα" και τα κουτάβια γλυκούτσικα που σε λίγο παραμεγαλώνουν και κατουρανε και τρωνε και ενοχλούν...και game over. Δυστυχώς
:(
Θα υπαρχουν και θα εξακολουθουν να υπαρχουν όσο "εμεις" δεν αλλαζουμε νοοτροπια.

:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα