Νέα σκυλοικογενεια!! Μερικές ερωτήσεις!

bobosklm

Member
5 Ιουλίου 2012
12
0
Πατρα
Παιδια καλησπερα ! Εδω και μια εβδομαδα εχω αποκτησει ενα λαμπραντορ αρσενικο 2 μηνων! Θελω να σας κανω καποιες ερωτησεις για να με βοηθησετε!
1.Τα βραδια μας ξυπναει για να λερωσει στο σημειο που το εχουμε μαθει.Εως εδω κανενα προβλημα αλλα μετα εχει πολυ ορεξη και οταν μπαινει στο κλουβακι του δαγκωνει με μανια το μαξιλαρακι του,τα καγκελακια κτλ! Η ερωτηση μου ειναι τι νομιζεται οτι πρεπει να κανω εκεινη την ωρα..Να παιξω μαζι του ή να τον αφησω να κανει οτι θελει??Προς το παρων κανω το δευτερο!
2.Θα παμε στο εξοχικο μου αυτη την εβδομαδα.Θα εχουμε "προβληματα" που θα ειναι σε νεο χωρο ή θα ειναι μια χαρα απο την ωρα που θα ειναι ολη η οικογενεια εκει?
3. Απο ποτε να του βαλω λουρακι και να τον μαθω να πηγαινει διπλα μου?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλώς μας ήρθες.

Να ξέρεις πως αυτά τα ερωτήματα κάνουν σχεδόν όλα τα νέα μέλοι. Αν κάνεις μια αναζήτηση θα βρεις τι ψάχνεις.

Δεν ξέρω κατα πόσο είναι θετικό οι πρώτες απορίες ενός ιδιοκτήτη να είναι το "κλαέι", "χέζει" και "δαγκώνει ότι βρει"... βάζω στοίχημα πως υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία αγνοείς. Γιαυτό καλό διάβασμα στο forum και οπωσδήποτε στα θέματα "εκτροφής" και "εκπαίδευσης".

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
1.Πόσες ώρες μένει το σκυλί στο κλουβί; το χρησιμοποιείτε και ως τιμωρία;
2.το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα
3.απο τώρα, μέσα στο σπιτι δεν υπάρχει πρόβλημα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
1. Λογικό. Είναι δύο μηνών και είναι μέσα στην τρελή χαρά. Φροντίζετε να το κουράζετε πολύ πριν το βραδινό ύπνο για να ξεραίνεται.
2. Μπορεί και να αλλάξει η συμπεριφορά του. Ανάλογο το πόσο καιρό είναι μαζί σας στο σπίτι κι αν έχει συνηθίσει το χώρο.
3. Από όταν σου πει ο κτηνίατρος ότι επιτρέπεται να βγαίνει βολτίτσες έξω.

Last edited:

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Λοιπον πρωτα απο ολα να χαιρεστε το νεο μελος σας και να εχει παντα υγεια και οση αγαπη του αξιζει :D
1. Θα συμφωνησω με την mad00lini να το κουραζεται το κουταβι πριν ξαπλωσει ωστε να μην ξυπναει το βραδυ και εχει ορεξη για παιχνιδι.
2. Δεν νομιζω να αλλαξει η συμπεριφορα του απο την στιγμη που θα ειναι με την οικογενεια του. Για μενα χειροτερα θα ηταν να κατσει στο σπιτι με καποιο προσωπο που δεν ξερει καλα. Με την δικια μας δεν ειχαμε ποτε προβλημα οταν την ειχαμε πρωτοπαρει οποτε πηγαιναμε καπου και την περναμε μαζι μας. Της αρκει να ειναι μαζι μας και ειναι μια χαρα φυσιολογικη και τρωει κανονικα και παιζει κλπ.
3. Μπορεις να του βαζεις σιγα σιγα το λουρακι μεσα στο σπιτι για να το συνηθησει μεχρι να κανει τα εμβολια και να μπορει να βγει βολτα για να μην του ερθει ξαφνικο. Αν και η δικια μου οποτε της εβαζα το λουρακι μεσα στο σπιτι και την εκανα λιγη βολτα στο σαλονι το δαγκωνε κλπ. Ενω με το που τελειωσε τα εμβολια και ηταν να παμε την πρωτη μας βολτα περπαταγε αψογα. Δεν ειχε ποτε προβλημα και ουτε δαγκωσε ποτε το λουρι της.
Ελπιζω να βοηθησα :)
Αααα βαλε και καμια φωτο του μπεμπη!!

bobosklm

Member
5 Ιουλίου 2012
12
0
Πατρα
παιδια ευχαριστω πολυ!
1. ΔΕΝ χρησιμοποιω το κλουβακι για τιμωρια και μαλιστα απο την δευτερη μερα (!!) ειχε καταλαβει οτι εκει ειναι ο χωρος του και οτι μενει ησυχος! Ακομα ομως προτειμα να κοιμαται στα ποδια μας στον καναπε και οχι εκει!Μονο οταν ενοχληθει φευγει και παει μονος του!
3.Εχω προσπαθησει να του βαλω μεσα στο σπιτι αλλα το δαγκωνει κτλ.. και κανουμε μονο λιγα βηματακια σωστα...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Σιγά σιγά το σπιτάκι. Βάλτου εκεί καμιά μπλούζα δικιά σας που έχει τη μυρωδιά σας. Κανένα παιχνιδάκι να ασχολείται. Βάλε του απ'έξω το νερό και το φαγητό του. Να ξέρει ότι εκεί είναι ο χώρος του και θα δεις ότι αργότερα θα του δίνεις εντολή και θα μπαίνει απευθείας.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Αν σηκωνεις το κουταβι αγκαλια οταν κλαιει ή πηγαινεις και παιζεις μαζι του ή του δινεις την οποιαδηποτε προσοχη εφοσον βεβαια ειναι ταισμενο και φρντισμενο σχετικα με τις αναγκες του τοτε υπογραφεις την "καταδικη" σου για τους επομενους μηνες. ;) Μην του μιλας καν, κανε οτι δεν το ακους. Εκτος πια κι αν το παρατραβαει και σηκωνει ολη την πολυκατοικια στο ποδι.

bobosklm

Member
5 Ιουλίου 2012
12
0
Πατρα
παιδια του βαζω το λουρακι για να τον κανω μεσα στο σπιτι καμια βολτιτσα του στιλ 4-5 βηματα αλλα τιποτα... δεν με ακουλουθει...καθεται κατω και δεν κουνιεται!! σκεφτομαι να παρω πνιχτη αλλα το θεωρω και λιγο βαναυσο..!! Πες μου την γνωμη σας!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Επειδη δεν εχει μαθει ακομα το λουρακι δεν σημαινει οτι θελει πνιχτη. Σιγα σιγα θα το πιασει το νοημα. Αν δεν περπαταει καθολου βαλε μια λιχουδια μπροστα απο την μυτη του και λογικα θα θελει να την φαει οποτε θα προχωρας με την λιχουδια και ο μικρος θα ακολουθει. Μολις κανει λιγα βηματα πες του μπραβο και δωσε την λιχουδια. Αν και πιστευω οτι οταν ειναι να βγειτε βολτα εξω θα πιασει το νοημα μονος του γιατι ουτε η δικια μου πηγαινε σπιτι και μολις βγηακμε εξω πηγαινε μια χαρα :p

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
και εμένα παρόλο που είναι 2 χρονών+ αν δεν ανοίξει η πόρτα, δεν κάνει βήμα με το λουρί μέσα στο σπίτι:p

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Πνίχτη για να σε ακολουθήσει; εκτος του οτι ειναι πολυ κουτάβι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις κατι τέτοιο. Η βόλτα είναι χαρά για το σκυλί και θα τον καταλάβει απο μόνο του,θα την επιδιώξει, δε θα χρειάζεται να το σέρνεις εκτος κι αν έχει κάποια φοβία που δεν έχεις εντοπίσει για την οποία αν όντως υπάρχει-που το απεύχομαι- θα πρότεινα θετική εκπαίδευση.
ΑΝ ποτέ χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις πνίχτη για οποιοδήποτε λόγο πρώτα ζήτησε σε κάποιον να σου μάθει πως γίνεται, αν τον χρησιμοποιείς λάθος μπορει να πονάς το σκύλο και να μην έχεις και το αποτέλεσμα που περίεμενεις.

bobosklm

Member
5 Ιουλίου 2012
12
0
Πατρα
Πνίχτη για να σε ακολουθήσει; εκτος του οτι ειναι πολυ κουτάβι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις κατι τέτοιο. Η βόλτα είναι χαρά για το σκυλί και θα τον καταλάβει απο μόνο του,θα την επιδιώξει, δε θα χρειάζεται να το σέρνεις εκτος κι αν έχει κάποια φοβία που δεν έχεις εντοπίσει για την οποία αν όντως υπάρχει-που το απεύχομαι- θα πρότεινα θετική εκπαίδευση.
ΑΝ ποτέ χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις πνίχτη για οποιοδήποτε λόγο πρώτα ζήτησε σε κάποιον να σου μάθει πως γίνεται, αν τον χρησιμοποιείς λάθος μπορει να πονάς το σκύλο και να μην έχεις και το αποτέλεσμα που περίεμενεις.
Μεταξύ μας δεν μου αρέσει η ιδέα του πνίχτη ούτε τώρα που είναι κουτάβι ούτε όταν μεγαλώσει. Απλά ρωτώντας πας στη πόλη :)!