Νέα μαμά με ενήλικο σκύλο

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Από προχθες εχω σπίτι μου για προσωρινη φιλοξενια μια κουκλα 8 ετων απο ενα καταφυγιο.
Ειχε μεγαλωσει σε ενα χωρο 10χ10 μαζι με αλλα σκυλια (εχει και τα σημαδια απο την "καλοπεραση" της σωματικά και ψυχικά) οπου ο αντε να μην πω ιδιοκτητης της ζευγαρωνε συνεχεια. Μετα την διασωση της ζει στο καταφυγιο (νομιζω 1-1.5 χρονο).
Οσον αφορα την συμβιωση μαζι της ξεκιναω απο το 0 σαν να εχω να κανω με ενα φοβισμενο κουταβι?
Να σημειωθει οτι δεν ειναι καθολου επιθετικη. Αντιστοιχα ειναι πολυ γλυκια και ηρεμη.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
:(...
Κάπως ετσι είναι και το μικρο που μάζεψα απο τα Βασιλικα χτες.. φοβάται τα πάντα.. θορύβους, συσκευες, ανθρώπους... μονο τον Diego δεν φοβάται..
Ακομα και σε μένα ερχεται με το κεφάλι στο πατωμα..χτες σερνόταν για να ερθει..
Εγω αυτο που κάνω είναι να την ταίζω στο χέρι και να τη χαιδέυω πολυ.. μόνο θετικες ενέργειες.
Στη βόλτα απλα αγνοω τους φόβους της.

Γέρακα μενεις?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Κάπως έτσι, αν και δεν νομίζω ότι θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Παρακολουθείς και πράττεις, με πολύ μεγαλύτερη υπομονή και κατανόηση.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Αμαλια ναι Γερακα μενω.
Δεν μπορω να πω οτι φοβαται (με την εννοια οτι δεν εξαφανιζεται αν δει ή ακουσει κατι νεο και ξενο). Μαλλον περισσοτερο επιφυλακτικη ειναι.
Κανει χαρουλες οταν της μιλας και εισαι σε καποια αποσταση πολλες φορες πλησιαζει και μονη της. Αλλα οταν την χαιδευεις το δειχνει στην σταση του σωματος της οτι αν και της αρεσει περιμενει ποτε θα φαει σφαλιαρα. Καταλαβαινετε πως το λεω?
Απο τα χερια μου τρωει δεν εχουμε προβληματα με αυτο. Και απο το μπωλακι της τρωει αρκει να μην την κοιτας (ειναι και ντροπαλη τρομαρα της)
Μαρια απο υπομονη και κατανοηση αλλο τιποτα. Προσπαθουμε να μην πιεζουμε καθολου και της δινουμε το χρονο και τον χωρο να κινηθει. Ισως το λαθος που κανουμε ειναι οτι παμε συχνα και την χαιδευουμε και της λεμε γλυκολογα.

Στα Βασιλικα χθες ηταν μια κυρια αν εξαιρεσεις οτι επαθε κοκομπλοκο με τις νεες μυρωδιες και δεν εβαζε πισινο κατω (ειναι και ημιαιμη γκεκας αρα λογικο). Δεχεται χαδια απο ολους αν και δεν θα τρελαθει απο την χαρα της. Δεν ειναι καθολου επιθετικη με τα σκυλια (αν και ειναι λιγο μπλαζε και αδιαφορει εκτος και αν καποιο την πλησιασει). Χθες γνωριστηκεμε αρκετα σκυλια χωρις κανενα προβλημα. Με εξαιρεση το Nacho που του γρυλισε 2 φορες (σε 2 συναντησεις) γιατι πηρε θαρρητα ο κυριος :p

Ο βασικος προβληματισμος μου είναι οσον αφορα την βασικη εκπαιδευση. Σε σκυλι με τετοια προιστορια και μιας τετοιας ηλικιας κανουμε τα ιδια βηματα οπως με ενα κουταβι? Ή χρειαζεται καποιος διοφορετικος χειρισμος?

ΥΓ καλα για να παιξει με αλλα σκυλια ή εστω με καποιο παιχνιδι δεν το συζητω της ειναι εντελως αγνωστες λεξεις και εννοιες.

Last edited:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Κατλαβα ποιο σκυλακι λες!!!!
Ειναι πανεμορφη!
Μου θυμισε μια σκυλιτσα που είχα βρει τη Φανη.
Ειχε ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις.
Ειναι ακομα επιφυλακτικη κι όλα αυτα τα ερεθισματα την ξενιζουν λίγο.
Σκεφτεσαι να την κρατησεις ή μονο θα τη φιλοξενησεις;

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας

Κουκλα είναι δεν το συζητω!
Για φιλοξενια την πηραμε αν και δεν εχουμε πει συγκεκριμενο χρονικο διαστημα πχ 1 μηνα.
Για μονιμα οχι (λεω εγω τωρα), γιατι θελω να παρω ενα γαλλικο μπουλντογκ.
Τωρα θα μου πεις εγω ελεγα οτι ο ερωτας της ζωης μου θα ειναι μελαχρινος και τελικα μου βγηκε κοκκινοτριχης επομενως....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εμένα η δική μου ψιλοαντίστοιχη εμπειρία, λέει...άστην στην ησυχία της να συνηθίσει την νέα της ζωή και εκτός πολύ προβληματικής συμπεριφοράς της, μην σκέφτεσαι ιδιαιτέρως τα περί εκπαίδευσης. Ασε να δεις στην καθημερινότητά σας πως θα πάει. Ισως κι αυτό που λες...μην την τσιγκλάτε συνεχώς, ούτε καν για χάδια. Αστην να αρχίσει να τα ζητάει μόνη της. Πιστεύω ότι με το πέρασμα του χρόνου, θα νοιώσει ασφαλής και θα αρχίσει να ανταποκρίνεται θετικά. Αλλά και αυτό να μην γίνει, από την στιγμή που δεν δημιουργούνται προβλήματα, άστην να ζήσει εκείνη την ζωή που θέλει, μέσα στο δικό σας ασφαλές περιβάλλον. Αυτό από μόνο του, είναι ήδη πολύ σημαντικό.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Τωρα θα μου πεις εγω ελεγα οτι ο ερωτας της ζωης μου θα ειναι μελαχρινος και τελικα μου βγηκε κοκκινοτριχης επομενως....
:D

Συμφωνω με mareco για την εκπαιδευση.
Ας την πρώτα να "λυθει", να σας εμπιστευθεί και μετα βλέπεις.

Ετσι όπως της βλέπω στη φωτο, ανετα θα της "πηγαινε" να έχει δίπλα της ένα γαλλικο μπουλντογκ :rolleyes:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Δεν εχεις και αδικο Μαρια. Ισως ειμαι και υπερβολικη γιατι ειναι η πρωτη μου αναδοχη και θελω πραγματικα να ειναι οσο καλυτερα γινεται η Baroque.
Επομενως ταχυρυθμα μαθηματα τουαλετας αλλα puppy style (μου κατουρησε τα χαλια η ατιμη) και θα την αφησω την ησυχια της

Οντως Αγγελικη της παει. Την ειδα παρεα με τις γαλλιδες της Βασως και ταιριαζουν πολυ

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Α και εμείς την είδαμε! Αλλα ο Ντιέγκο χτες είχε τις κακές του και δε τον αφησα να την "πειράξει":)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Σου κατούρησε τα χαλιά ε; Οσο έλειπες ή ήσουν σπίτι;
Υπάρχει δυνατότητα να έχεις ανοιχτή μπαλκονόπορτα όσο λείπεις, για να πηγαίνει έξω αν χρειαστεί;

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Οσο ημουν σπιτι. Μια μπροστα στα ματια μου κατα τις 8 και μια κατα τις 2 το βραδυ που σηκωθηκα να δω αν ολα ειναι οκ.
Εγω φταιω δεν το συζητω. Επειδη το πρωτο βραδυ δεν ειχα κανει τιποτα δεν υπολογισα οτι δεν εχει ξαναμεινει σε σπιτι.
Τωρα που ειμαι στην δουλεια ειναι εξω στον κηπο και λιαζεται και εχει και το crate με ανοιχτη την πορτα αν θελει να μπει να κοιμηθει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Crate στον κήπο; Τι σκοπό εξυπηρετεί; Εκτός αν αυτό είχες καβάτζα μόνο :rolleyes:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Καβατζα είναι. Επαθα ενα μινι εγκεφαλικο με τις τιμες των σκυλοσπιτων και μιας και το crate το ειχα για να την μεταφερω το κρατησα και σαν προσωρινη λυση
Δεν είμαι υπερ του σκυλου εκτος σπιτιου αλλα το να την εχω κλεισμενη μεσα στο σπιτι οσο λειπω και να ειναι ο κηπος διπλα της ανεκμεταλλευτος το βρισκω σκληρο.
Αρα εχουμε ωραιοτατο κοκκινο κρεββατακι για να κοιμομαστε μεσα στο σπιτι και το crate εκτος σπιτιου εξοπλισμενο με ολα τα κομφορ για τις πρωινες ωρες που λειπουμε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κλασσικό λάθος.... :) Επρεπε να στο πω χθες, αλλά είπα να μη σε ρίξω από τα σύννεφα. :) Την πρώτη μέρα είναι πάντα τόσο ψαρωμένα που ούτε να κατουρήσουν δεν τολμούν.... μετά αρχίζουν να τεστάρουν τα νερά και χαλαρώνουν..

Μην την αφήνεις μόνη της με χαλιά... είναι πολύ νωρίς! :) Αφού έχεις τη δυνατότητα κήπου για όσο λείπετε, είναι ιδανικό.... μετά όταν θα την έχεις μέσα να έχεις το νου σου να την πιάσεις στα πράσα αν το ξαναεπιχειρήσει και βουρ στον κήπο. Θα είναι πάρα πολύ καλό αν καταφέρετε να τη μάθετε να τα κάνει έξω όσο μείνει μαζί σας (και για σας φυσικά αλλά και για τον επόμενο! ). Δεν είναι δύσκολο. Φαίνεται πολύ συνεργάσιμη. Απλά καλό timing θέλει. :)

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Σημερα μου εκανε αλλα κολπα
Εφαγε ελαχιστη ξηρα τροφη και αυτη γιατι το ειχα ανακατεψει με ζαμπον γαλοπουλα.
Αρχικα εκλαιγε οταν τελειωσε το ξεδιαλεγμα αλλα οταν ειδε οτι δεν χαμπαριαζω για να της δωσω κατι αλλο περα απο την ξηρα τροφη τωρα καθεται στο κρεββατι της και μου κραταει μουτρα.
Εντωμεταξυ το στομαχι της γουργουριζει και την λυπαμαι την κακομοιρα αλλα δεν ξερω τι να κανω
Και πριν βαλετε τις φωνες για την γαλοπουλα....
Το ξερω οτι ειναι λαθος αλλα ειναι ο μονος τροπος να φαει εστω και λιγο.
Μηπως να της ανακατεψω την ξηρα με καμμια κονσερβα?
Ή απλα δεν εχει προσαρμοστει ακομα στο νεο περιβαλλον?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Βιάζεσαι. Μείνε σταθερή στο πρόγραμμα με την ξηρά τροφή. Βάζε της όσες φορές την ημέρα έχεις αποφασίσει, χωρίς να της το αφήνεις όλη μέρα. Αν φάει, έφαγε. Αλλιώς την επόμενη φορά και πάει λέγοντας. Αν στην υγεία της είναι εντάξει, δεν πειράζει να μείνει νηστική. Δοκίμασέ την. Δώστης χρόνο να καταλάβει, πως θα έχουν τα πράγματα στο εξής.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Με ανησυχει το θεμα της τροφης γιατι παιρνει zylapour και δεν θελω να τα παιρνει με αδειο στομαχι.
Παρολα αυτα το μπολακι του φαγητου ειναι στην διαθεση της 1 ωρα. Μετα το μαζευω. Σταδιακα εχω σκοπο να το φτασω στο μισαωρο ισως και 20λεπτο.
Το μονο που της αφηνω ειναι το νερο αλλα και αυτο το μαζευω 1 ωρα πριν την τελευταια της βολτα (χθες το ξεχασα και ειχαμε τα ατυχηματακια μας)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Βρε Μαρία, δεν την βοηθάς έτσι. :) Την κάνεις δύσκολη στο φαϊ. 15 λεπτά να το αφήνεις και μετά να το παίρνεις. Προσωπικά θα τάιζα μια φορά την ημέρα, αλλά αν θες να ταϊζεις δυο, ΟΚ, εσύ αποφασίζεις. Δεν παθαίνει τίποτα αν πάρει μια δυο μέρες το ζυλαπούρ με λιγο τυράκι (άσχετο από την ώρα του φαγητου αν αρνείται να φάει).

Η αρρώστια της, η μεγάλη ηλικία της και το γεγονός οτι είναι σκυλος καταφυγίου είναι τρεις παράγοντες που συχνά μας οδηγούν στο να λυπόμαστε και ως εκ τούτου να κακομαθαίνουμε τα σκυλιά. Μην το κάνεις. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97