Νέα κουταβίτσα, νέος σκυλοκάτοχος

Sotos

Active Member
11 Μαρτίου 2010
37
0
Θεσσαλονικη
Παίδες καλημέρα, έξω από το σπίτι μου βρέθηκε από το πουθενά ένα ημίαιμο κουτάβι, για την ακρίβεια κουταβίτσα.Είναι πολύ μικρό και μάλλον το παράτησαν γιατί κοντά στο σπίτι μου δεν έχει γεννήσει καμιά σκύλα..Αποφάσισα να την κρατήσω και την έχω ονομάσει Arana :). Προς το παρόν μένει σε ένα κτήμα μαζί με ένα 7μηνών λυκόσκυλο.

Στο σπίτι μου άρχισαν οι προετοιμασίες και στα μέσα της εβδομάδας θα την έχω κοντά μου!

Λοιπόν ως εδώ καλά, αλλά έχω κάποιες απορίες και θέλω HELP
1ον σήμερα πήγα και την είδα και πάνω στο τρίχωμα της είχε κολλημένα κάτι σαν μικρές αράχνες(μέτρησα 3):confused:
2ον λογου της μικρής ηλικίας της ανησυχώ για την κοινωνικοποίηση της..

Έχω ψιλοφρικάρει, θέλω να είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος.....Ουφφφφφφφ άντε να μου ζήσει!Σύντομα θα βάλλω και φώτο:D

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.042
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλώς ήρθες! Στον κτηνίατρο την πήγες; Αν όχι, αμέσως στον κτηνίατρο. Οι μικρές αράχνες ίσως να είναι τσιμπούρια, αλλά καλύτερα να το δει κτηνίατρος!

Μπράβο που την πήρες και να σου ζήσει :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το πρώτο πράγαμ που πρέπει να κάνεις αύριο, αν δεν το εχεις κάνει ήδη, είναι να πατε από τον κτηνίατρο!
Πόσο μικρή είναι;

Sotos

Active Member
11 Μαρτίου 2010
37
0
Θεσσαλονικη
Αύριο θα την πάω στον κτηνίατρο να την δει.Έχω κλείσει ραντεβού.Δεν ξέρω την ηλικία της αλλά μου φαίνεται να είναι μικρότερη από 2 μηνών.Πως θα την κοινωνικοποιήσω?Κανονικά πρέπει να κάτσει με τα άλλα κουτάβια, να μάθει μέσα από το παιχνίδι μαζί τους..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αράχνες είναι τσιμπούρια που δεν έχουν ακόμα 'κολλήσει'...τις έβγαλες?
Κανονικά θα έπρεπε να μην την αφήσεις με το 'αλλο κουτάβι. Πρέπει πρωτα να την απομονώσεις για 2 εβδομάδες, για να σιγουρευτείς ότι δεν έχει κολλήσει κανένα τύφο η μόρβα και μετά να την εμβολιάσεις...
Ο κτηνίατρος δεν μπορεί να σου πει αν έχει κάτι από τα παραπάνω...
Εξετάσεις αίματος για ερλίχεια & καλαζάρ. Αποπαρασίτωση...
Και...καλορίζικη!!!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ηταν κολλημένα στο δέρμα?
Αν ήταν τσιμπούρια θέλει μεγάλη προσοχή στο πως θα τα βγάλεις.

Τι φοβάσαι για την κοινωνικοποίηση του?

Sotos

Active Member
11 Μαρτίου 2010
37
0
Θεσσαλονικη
kango1, αύτο που φοβάμαι είναι ότι έχει στερηθεί το παιχνίδιι μαζί με τα αδέλφια της και δεν έχει μάθει κάποια πράγματα που θα μάθαινε μεσα από το παιχνίδι.Για παράδειγμα να καταλάβει ότι το δάγκωμα πονάει και άλλα πολλά..Εγώ πως μπορώ να την κάνω να το καταλάβει κάθε φορά που θα με δαγκώνει?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πόλυ σωστή ερώτηση..
Έχεις υπολογίσει πόσο περίπου είναι?

Aυτό που μπορείς να κανεις είναι να μιμηθείς όπως θα έκαναν εκείνα.
Κάθε φορα που θα πάει να σε δαγκώσει θα βγάλεις έναν δυνατό ήχο auch.

'ή μπορείς μόλις το κάνει απλά να το αφήσεις και να φύγεις δίνοντας του να καταλάβει πως χάνει τον συμπαίκτη του άρα με αυτήν την κίνηση γίνεται κάτι που το ίδιο δεν επιθυμεί.

Σημαντικό είναι να υπάρχει η οπτική επαφή και μεγάλη προσοχή στον τόνο της φωνής σου.

Τα κουτάβια πρέπει και εμείς να κατανοήσουμε ότι δαγκώνουν λόγο της οδοντοφυΐας τους.
Ένας καλός τρόπος είναι να του δόσεις δεμένα σκοινιά ή σφαίρες σκληρού λάστιχου.

Επίσης να αφιερώνεις πολύ χρόνο να παίζεται έτσι ώστε το σκυλί να μην δίνει την προσοχή του στο δάγκωμα.

Απέφυγε παιχνίδια που ενθαρρύνουν την πάλη και τον ανταγωνισμό που ευνοούν το δάγκωμα και επιθετικές συμπεριφορές.

Χρήσιμο αρθράκι :

Μεγαλωνοντας ενα κουταβι