Νέα και αδιάβαστη...

roulita

Member
24 Ιανουαρίου 2012
23
0
Περιστερι Αττικης
Καλησπερα σας ευχαριστω για την υποδοχη στην ομαδα σας.Θα ηθελα να ρωτησω με ποιο τροπο μπορω να συστησω μεταξυ τους εναν παπαγαλο που ηδη εχω εδω και 5 μηνες (african grey 9 μηνων) με το ημιαιμο θυληκο σκυλακι που θα παραλαβω σε λιγο καιρο απο καταφυγιο(1 ετους ηρεμο και φιλικο με γατες και σκυλους).Ευχαριστω για τη βοηθεια σας εκ των προτερων.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν θα εχουν και κανενα ιδιαιτερο προβλημα, τον παπαγαλο σε κλουβι δεν τον εχεις? Ο καθενας θα ειναι στον χωρο του..

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Εεεε ρε πλάκες , όταν αρχίσει ο παπαγάλος να γαυγίζει
Δώσε τους το χρόνο και το χώρο να γνωριστούν ,στην αρχή ο παπαγάλος καλό θα είναι να μένει στο κλουβί του

Last edited:

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ασε που μπορει και ο παπαγαλος να συστηθει και μονος του, οποτε problem solved! :cuniaoo:
Λοιπον περα απο την πλακα, καταρχας μπραβο που υιοθετησες απο καταφυγιο! Επειτα δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα. Στην ουσια ουτε που θα συναντιουνται ποτε. Μπορει στην αρχη να κοιταει ο ενας τον αλλον περιεργα απο μακρια, αλλα στη συνεχεια θα συνηθισουν.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Τον παπαγάλο τον έχει δει κτηνίατρος;

Εεεε ρε πλάκες , όταν αρχίσει ο παπαγάλος να γαυγίζει
Αυτό δεν ξέρω αν το λες για πλάκα, αλλά με προειδοποίησαν ότι μπορεί να συμβεί. Εχω παρατηρήσει δε ότι η Χουανίτα (κουτσομπόλικο budgie) αρχίζει το ασταμάτητο και ενοχλητικό λογίδριό της όταν βλέπει τη Βερόνικα στο χώρο.
Κατα τα άλλα μια χαρά τα πάνε. :p

Last edited:

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
50
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Αν και ελπίζω ότι δεν θα αντιμετωπήσεις ιδιαίτερα προβλήματα θα έλεγα ότι αυτο που πρέπει να κάνεις είναι την πρώτη στιγμή που θα φέρεις το σκύλο σπίτι να κατεβάσεις το κλουβί στο πάτωμα και να αφήσεις το σκύλο να το μυρίσει, χωρίς να μιλάς... αφού το μυρίσει λίγο και δεις ότι είναι ήρεμος τότε τον χαιδεύεις, του λες μπράβο και του δίνεις μία λιχουδιά!
Αν τον δεις έστω και λίγο αναστατωμένο (λαχάνιασμα, νευρικές κινήσεις κτλ) τότε δεν χαιδεύεις και περιμένεις να ηρεμήσει.
Αν τα πράγματα αγριέψουν διορθώνεις με "μη" ή ότι λέξη επιλέξεις και επιβραβεύεις μόνο όταν υπάρξει ηρεμία... μην χαιδέψεις για να ηρεμήσεις τον σκύλο!
Όποτε τον βλέπεις ήρεμο, να παρατηρεί τον παπαγάλο ή να αράζει δίπλα του τότε πάντα να του δίνεις λιχουδιά τον πρώτο καιρό ώστε να συνδυάσει τον παπαγάλο με κάτι καλό.
Ελπίζω ο παπαγάλος να μην αντιδράσει άσχημα και να μην φοβηθεί πολύ... αν γίνει αυτό τότε το κλουβί ψηλά μέχρι να συνηθήσει... και έτσι ακόμα επιβραβεύεις το σκυλί για κάθε ήρεμη αντίδραση που έχει να κάνει με το κλουβί και το πουλί!

Πολύ θα ηθελα να ενημερώσεις όταν γίνει η συνάντηση!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Αν και ελπίζω ότι δεν θα αντιμετωπήσεις ιδιαίτερα προβλήματα θα έλεγα ότι αυτο που πρέπει να κάνεις είναι την πρώτη στιγμή που θα φέρεις το σκύλο σπίτι να κατεβάσεις το κλουβί στο πάτωμα και να αφήσεις το σκύλο να το μυρίσει, χωρίς να μιλάς...
Παιδια μην ξεχνατε το πουλι! Δεν ειναι μονο το σκυλι ζωο.... Επειδη εχω μεγαλωσει με πουλια κι επειδη εχω κι εγω παπαγαλο αναλογου μεγεθους θα σε συμβουλευα να αφησεις το πουλι στο κλουβι του σε ασφαλες μερος που να μην μπορει να πλησιασει ο σκυλος κοντα. Βαλε το πουλι καπου ψηλα αν μπορεις. Ο δικος μου οταν πρωτοειδε τον σκυλο κι εκεινος τον πληιασε χτυπηθηκε σαν τρελος απο το φοβο του μεσα στο κλουβι. Μην ξεχναμε οτι τα πουλια εχουν σαν ενστικτο τους να προστατευουν τον εαυτο τους απο αρπακτικα οπως σκυλους γατες κτλ. Αλλο να εχουν μεγαλωσει μαζι, κι αλλο ξαφνικα να βαλεις ενα πουλι στο πατωμα - που δεν κατεβαινουν ευκολα σαν ζωα στο πατωμα παρα μονο οταν εμπιστευονται 100% εσενα και το περιβαλλον τους - για να το μυρισει ενα αρπακτικο. Γιατι ο σκυλος στα ματια του πουλιου ειναι αρπακτικο. Και γιατι παθαινουν και τα πουλια καρδιακες προσβολες κι ολες τις αλλες ασθενειες που παθαινουμε κι εμεις και τα αλλα ζωα.

Σε μια τετοια γνωριμια να δωσεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ προτεραιοτητα και ασφαλεια στο πουλι! Το σκυλι εδω ερχεται δευτερο.

Last edited:

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
50
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Παιδια μην ξεχνατε το πουλι! Δεν ειναι μονο το σκυλι ζωο.... Επειδη εχω μεγαλωσει με πουλια κι επειδη εχω κι εγω παπαγαλο αναλογου μεγεθους θα σε συμβουλευα να αφησεις το πουλι στο κλουβι του σε ασφαλες μερος που να μην μπορει να πλησιασει ο σκυλος κοντα. Βαλε το πουλι καπου ψηλα αν μπορεις. Ο δικος μου οταν πρωτοειδε τον σκυλο κι εκεινος τον πληιασε χτυπηθηκε σαν τρελος απο το φοβο του μεσα στο κλουβι. Μην ξεχναμε οτι τα πουλια εχουν σαν ενστικτο τους να προστατευουν τον εαυτο τους απο αρπακτικα οπως σκυλους γατες κτλ. Αλλο να εχουν μεγαλωσει μαζι, κι αλλο ξαφνικα να βαλεις ενα πουλι στο πατωμα - που δεν κατεβαινουν ευκολα σαν ζωα στο πατωμα παρα μονο οταν εμπιστευονται 100% εσενα και το περιβαλλον τους - για να το μυρισει ενα αρπακτικο. Γιατι ο σκυλος στα ματια του πουλιου ειναι αρπακτικο. Και γιατι παθαινουν και τα πουλια καρδιακες προσβολες κι ολες τις αλλες ασθενειες που παθαινουμε κι εμεις και τα αλλα ζωα.

Σε μια τετοια γνωριμια να δωσεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ προτεραιοτητα και ασφαλεια στο πουλι! Το σκυλι εδω ερχεται δευτερο.
Γενικά έτσι είναι... ξέρω και εγώ (από Macaw) και είναι πολύ πιθανό να τρομάξει το πουλί... γι' αυτό έγραψα παραπάνω ότι " Ελπίζω ο παπαγάλος να μην αντιδράσει άσχημα και να μην φοβηθεί πολύ... αν γίνει αυτό τότε το κλουβί ψηλά μέχρι να συνηθήσει... και έτσι ακόμα επιβραβεύεις το σκυλί για κάθε ήρεμη αντίδραση που έχει να κάνει με το κλουβί και το πουλί! "

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Τελικά τι έγινε με τα ζωντανά; Πώς αντέδρασαν στην πρώτη γνωριμία; Γαβγίζει πλέον ο παπαγάλος; Κακαρίζει η σκυλίτσα; Πολύ θα θέλαμε να μας πεις πως είναι πια η ζωή σας και να μας δείξεις και μερικές φωτό της σκυλίτσας :) Από το avatar σου υποθέτω ότι είναι ημίαιμη κυνηγοσκυλίτσα σαν τη δική μου - επίσης από καταφύγιο - για πες μας λίγα πράγματα!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα