Μόνος στο σπίτι...

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Με το Ρίκο είμαστε αχώριστοι από τότε που μπήκε στη ζωή μου... το πολύ να τον άφηνα 4 με 5 ώρες μόνο καμιά φορά στη βδμ μόνο μες στο crate (για να μην αγχώνεται) σε λίγο που θα πρεπει να λείπω καθημερινώς 8ωρο και να τον αφηνω μόνο ... τι να κάνω? θα τον αφήνω μέσα στο crate? ή να αφήσω ανοιστό το crate στο δωμάτιο να μπαίνει όποτε θέλει γιατί του αρέσει να κοιμάται εκεί...
Δεν είναι άσχημο να τον αφήσω τόσες ωρες κλεισμένο στο crate?:confused:

lamb-angelo

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2012
106
99
40
κορυδαλλος
αυτο μαλλον εσυ θα το κρινεις......αν νομιζεις οτι δεν θα καταστρεψει το σπιτι τον αφηνεις εξω.....
εγω για παραδειγμα μεχρι να παει 15 μηνων δεν το αφηνα ποτε μονο του εκτος crate διοτι ετρωγε τα παντα.....
τωρα ειναι μονος του μεσα αρκετες ωρες την ημερα......

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Δηλαδή πόσες ώρες ήταν μέσα στο κλουβί? Γενικά δεν γαβγίζει αλλά δεν ξέρω πως θα αντιδράσει αν μείνει 8ωρο μέσα στο crate στη μέρα... Πάντως τη νύχτα από τις 12 μέχρι τις 10 το πρωί δεν παραπονιέται..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εμένα δεν μου έχει χρειαστεί crate..Βέβαια η μικρή μου δεν έχει κάνει ποτέ ζημιά..
Εσύ ξέρεις το σκυλάκι σου και κρίνεις..

Αν τον αφήσεις σε δωμάτιο απομάκρυνε ότι μπορεί να δαγκώσει φάει και μπορεί να τον τραυματίσει κλπ

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Πόσων μηνών είναι?

Νομίζω ότι καλό είναι να έχει πρόσβαση στο crate αφού είναι η φωλίτσα του...

Αφησε τον δοκιμαστικά σε ένα δωμάτιο με ανοιχτο το crate και αν αρχίσει τις ζημιές, τον περιορίζεις. Και φρόντισε να έχει πάει μια μεγάλη βόλτα πιο πριν.

Το ίδιο θέμα είχα κ εγώ επειδή λεέπω πολλές ώρες από το σπίτι 2 φορές τη βδομάδα. τώρα αντί για crate τον έχω περιορίσει στο διάδρομο του σπιτιού με ένα babygate (60 ευρώ κόστισε απο τα τζάμπο)

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
7,5 μηνών είναι... σκέφτηκα να αρχίσω να λείπω δοκιμαστικά με ανοιχτό crate σε υπνοδωμάτιο. Ειναι ήρεμος σαν χαρακτήρας δεν μου έχει κάνει ζημιές ουτε στο σπίτι.. μονο τα παιχνίδια του ''κακομεταχειρίζεται'' :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Νομίζω ότι αυτό που σκέφτεσαι είναι η καλύτερη λύση. Κάνε δοκιμές μικρής διάρκειας με ανοιχτό το κρέιτ και νομίζω ότι δεν θα έχεις θέμα. ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Κάνε τις light δοκιμές σου και φτάσε και μέχρι την 8ωρη δοκιμή, πριν έρθει η ώρα που θα πρέπει να γίνει πράξη.

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Αχ, δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε καλά στην 20λεπτη απουσία μου με ανοιχτό crate.. τραβηξε το χαλί μαζί με το τραπεζάκι! Τώρα γιατί τον έπιασε κάτι τέτοιο άγχος σποχωρισμού ή επειδή ήταν μόνος είπε να κανει αυτό που του απογορεύω αφού έλειπα. Αν και τραβάει πολύ σπάνια τα χαλιά..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Αχ, δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε καλά στην 20λεπτη απουσία μου με ανοιχτό crate.. τραβηξε το χαλί μαζί με το τραπεζάκι! Τώρα γιατί τον έπιασε κάτι τέτοιο άγχος σποχωρισμού ή επειδή ήταν μόνος είπε να κανει αυτό που του απογορεύω αφού έλειπα. Αν και τραβάει πολύ σπάνια τα χαλιά..
Eπειδή ήταν η πρώτη φορά που τον άφησες κάνε ακόμη μερικές μικρής διάρκειας δοκιμές όπως αυτή, μπορεί να ήταν και τυχαίο.

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Ναι έχεις δίκιο μακάρι να ήταν τυχαίο... θα συνεχίσω τη προσπάθεια... διάβασα κάπου ότι όταν είναι να φύγω καλο θα ήταν να είναι ήρεμο το σκυλί και να μην του κλείνω τη πορτα στη μούρη ενώ ''κλαίει'' ...ναι αλλά έτσι δεν θα καταλάβει ότι ''αν κλαίω δεν θα φύγει''..

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Παιχνιδάκια του αφήνεις? Επίσης και ένα kong με λιχουδιές να βοηθούσε τη κατάσταση! Εμένα πραγματικά με έσωσε! Πλέον οταν του δίνω το kong ουτε καν ασχολείται αν ειμαι σπίτι ή όχι... ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Εγώ μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει...:rolleyes:
Πριν, τον άφηνες 4-5 ώρες στο crate με κλειστές πόρτες και όλα καλά και τώρα τον άφησες 20 λεπτά με ανοιχτή πόρτα και έκανε ζημιά;
Η καμμία σχέση;

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Καλά κατάλαβες ... οταν τον αφήνω 4-5 ώρες τη μερα με κλειστό το crate δεν κάνει ζημιά αλλωστέ που να τη κάνει,,, το πολύ πολύ να ξεστρώσει το κρεβατακι-πάπλωμα του επειδή βάζω λιχουδιές και τις ψάχνει μάλλον όταν του φεύγουν.. και χθες τον αφησα με ανοιστή πόρτα crate αλλά δεν ήταν μες στο crate με παρακολουθεί κάθε φορά που φοράω μπουφαν και παω στη πόρτα.. ας ξαναδικιμάσω να τον αφήσω και να είναι μεσα στο crate με το kong και πόρτα ανοιχτή..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ