Μόνος στο σπίτι

Sissy

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
202
0
39
Ξάνθη
www.sissysphotography.blogspot.com
καλημερα σε ολους!

εχω τον αλφυ 2 χρονων πια... κοκερ σπανιελ!
χρυσο σκυλι .. παιχνιδιαρικο και πολυ ενεργητικο! ειμαι φοιτητρια.. ο χρονος που το αφιερωνω ειναι τεραστειος , κανει τις βολτες του συχνες και μεγαλες , εκτονωνεται και παιζει και με αλλα σκυλια! τα χαλαμε ομως οταν ερθει η ωρα να μεινει στο σπιτι μονος του. εχει σταματησει να γαυγιζει και εχει περασει στο κλαμα-ουρλιαχτο συνεχομενα μεχρι να ακουσει το κλειδι στην πορτα... οπως ειναι φυσικο μου κανουν παρατηρησεις.. και πλεον αποτελει μεγαλο προβλημα για την καθημερινοτητα μου , μιας που ασυνειδητα εχω αλλαξει το προγραμμα μου , στο ποτε θα μπορω να τον εχω μαζι για να παω καπου ή που θα τον αφησω,, τα πραγματα δυσκολευουν γτ συντομα θα εχω το πτυχειιο στα χερια μου και η ζωη μου θα ειναι διαφορετικη .

διαβαζοντας πολλες συμβουλες στο ιντερνετ ... ακολουθησα μια σγκεκριμενη τακτικη καθε φορα που ειναι να βγω απο το σπιτι , οπως να αφηνω τηλεοραση ανοιχτη , παιχνιδια να ασχολειται, να ετοιμαζομαι σταδιακα ωστε να μην τον αναστατωνω , ολα αυτα υπομονετικα , και συνεχεια ωστε να τα μαθει , εφευγα για λιγη ωρα και σταδιακα μεγαλωνα το διαστημα που ελειπα... αλλα κανενα αποτελεσμα!

δοκιμασα επισης και το dap ειμαστε στο δευτερο φιαλιδιο αλλα αποτελεσμα δεν θα ελεγα πως εχει ακομη τουλαχιστον!

πρωτου αναγκαστω να απευθυνθω σε εκπαιδευτη ( το οικονομικο ειναι το μονο θεμα μου) . υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω?

ευχαριστω πολυ!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
δε μου κάνει εντύπωση που το Dap δεν δουλεύει.

Να τον εκτονώνεις όσο μπορείς πριν φύγεις από το σπίτι. Μετά όταν είναι να φύγεις έχε τον σε περιορισμένο χώρο και όχι σε όλο το σπίτι. Σε χώρο, όμως, δικό του, με το κρεβάτι του, τα παιχνίδια του (καλύτερα kong με λιχουδιές για να απασχολείται). Πριν φύγεις και όταν γυρίζεις μην του δίνεις σημασία για κάποια ώρα (10 λεπτά πχ).
Αυτό με την τηλεόραση πιάνει στα περισσότερα σκυλιά γιατί αισθάνονται ότι έχουν παρέα, σε μερικά όμως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, τα αναστατώνει και γαυγίζουν περισσότερο.

Sissy

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
202
0
39
Ξάνθη
το κονγκ ενοουσα οτι δεν τρωει , την τροφη ναι κραταμε συγκεμενη ωρα. αλλα αν τυχει και λειπω εκεινη την ωρα , παλι δεν τρωει .
το κονγκ αλλες φορες με την ειδικη παστα , αλλες φορες με λιγο φιλαδελφεια τυρι, αλλες με μπισκοτακια , και ενα αλλο παιχνιδι σαν μπαλα που γεμιζει και πεφτουν με μπισκοτα η πολυ μικρα κομματακι ααπο βραστο λουκανικο ανακαταμενα με μπισκοτακια μικρα. λυσαει για ολα αυτα! αλλα οχι οταν ειναι μονος!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κάνε και κάτι που είχε συμβουλεύσει, θυμάμαι, η Dr.Zhivago. Κρύβε σε διάφορα σημεία λιχουδιές (οχι στο kong δηλαδή, αλλά χύμα), ώστε σιγά-σιγά να μάθει να τις βρίσκει και να εκτιμήσει τόσο το χώρο του όσο και τις ώρες που είναι μόνος του. Κάτι με πολύ έντονη μυρωδιά, όπως ψημένο συκωτάκι. Κούραζέ τον πάρα πολύ!

Αν μπορέσεις να κάνετε ασκήσεις για να απευαισθητοποιηθεί (δηλαδή να τον αφήνεις για πολύ λίγο κάθε μέρα), αν και δύσκολο αυτό με το καθημερινό πρόγραμμα. Ίσως με μια άδεια απ' τα μαθήματά σου για λίγες μέρες?

Όταν είσαι μαζί του να αγνοείς πάντα και τελείως το γαύγισμά του.
Και αν μπορείς να συμβουλευτείς επαγγελματία για το πρόβλημα να το κάνεις!

Sissy

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
202
0
39
Ξάνθη
Chloe σ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες! μαλλον πρεπει να απευθυνθω σε επαγγελματια... θα δοκιμασω και το συκωτακι!!! μακαρι να του κινησει το ενδιαφερον! επειδη τελειωνω με την σχολη εχω πολυ ελευθερο χρονο! δεν παρακολουθω μαθηματα οποτε οπως εγραψα παραπανω κανουμε τεραστειες βολτες!

θα ξεκινησω ξανα εντατικα τις ασκησεις οπως λες.. να δουμε!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ξεκινα τις ασκησουλες που σου είπε η Chloe κι αν χρειαστει ξεκινα ακομα κι απο το ένα λεπτο ή ακομα και μερικά δευτερολεπτα.

Ποσο καιρο είστε σταθεροι στην διαδικασια που ακολουθείτε όταν φευγετε απο το σπιτι;

Που βρίσκεται ο σκυλος όσο λείπετε;

Sissy

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
202
0
39
Ξάνθη
καλησπερα!
ο σκυλος βρισκεται στο σπιτι οσο λειπω . την διαδικασια αυτην θα ελεγα οτι την ακολουθω απο τοτε που τον πηρα. δηλαδη κοντα στον εναμιση χρονο . ισως οχι με την τυπικοτατη μορφη που συζηταμε εδω! θελω να πω οτι παντα ειχα στο νου μου τα βασικα.. οχι αναστατωση , να μην του δινω σημασια οταν φευγω και οταν εποιστρεφω , παιχνιδακια.. τηλεοραση να ακουει .. κονγκ, σταδιακα ελειπα ολο και περισσοτερο .. επιβραβευση οταν ηρεμουσε και ημουν εξω να ακουω.

απλα ... το μεγαλυερο προβλημα πια ειναι οταν φευγω! αν μεινω εξω εστω και εκτος κτηριου που μπορω να τον ακουω απο το παραθυρο ειναι ησυχος , προφανως καταλαβαινει οτι ειμαι εκει , το πολυ πολυ να ξυσει την πορτα. αν φυγω ομως αρχιζει το πανηγυρι!

εχω απλα αρχισει και να φοβαμαι γτ εχω εναν βλακα γειτονα που συνεχως κανει παραπονα... και σχεδον απειλει! του ευθεως βεβαια πως ετσι και παθει τπτ το σκυλι αστυνομια... και σταματησε απο τοτε....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97