Μωρό και κουτάβι - η άποψή σας ;

dalis

Member
4 Απριλίου 2012
8
0
ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
καλημέρα σας , διαβάζω το forum τους τελευταίους μήνες γιατί με ενδιαφέρει η απόκτηση σκύλου , με έχουν κερδίζει τα bullmastif και cane corso , ξέρω ότι πρέπει να το πάρω από εκτροφείο , έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικα με μερικούς και έχω επισκεφτεί και τις τελευταίες εκθέσεις μορφολογίας του ΚΟΕ.

Οι δισταγμοί μου είναι οτι δεν ξέρω ποτέ πρέπει να ξεκινήσω τις διαδικασίες απόκτηση του διότι με την γυναικά μου περιμένουμε παιδι το αυγουστο , και δεν ξέρω άμα μπορώ να ανταπεξελθω σε όλες τις υποχρέωσης του κουταβιού γιατί είναι αυτονόητο οτι το παιδί μας θα μας περνει σχεδόν όλο το χρόνο .

Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος απο το forum βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση με μένα .

Επίσης θα ήθελα να μάθω αμα αυτές οι φυλές που έχω καταλήξει προτείνονται για να μεγαλώσουν με παιδί η θα πρέπει να ξανά ξεκινήσω το διάβασμα απο την αρχή

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ορισμένα σκυλιά είναι πιο ανεκτικά απο άλλα με τα παιδιά, αυτό είναι αλήθεια.Αλλα οσο το παιδι είναι μικρό δε μπορείς να το εμπιστευτείς σε κανένα σκυλί.Θα σου έλεγα να ψάξεις στα εκτροφεία για κάποιο σκυλί που ίσως να έχει "μείνει" σε τέτοια ηλικία ώστε τον αύγουστο να είναι τουλάχιστον 6-7 μηνών (δηλαδη να το πάρεις 4-5 μηνών).Αυτο για να μη χρειάζεται να είσαι συνεχώς απο πάνω του, να πρεπει να του μάθεις πχ την τουαλέτα όταν θα έχεις το μωρό σπίτι και τέτοια πράγματα που θελουν τα κουτάβια πολυ μικρά.Παντως είσαι διαθετιμένος να ζοριστείς απο ό,τι έχω καταλάβει γιατι εκτος του οτι το παιδι θα σε κρατάει ξύπνιο αρκετές ώρες (και) τη νύχτα το σκυλί θα πρέπει να έχει σταθερό πρόγραμα.Για παράδειγμα μπορει το παιδι να σε κρατήσει ξύπνιο μεχρι τις 5μιση και στις 7 να πρέπει να βγάλεις έξω το σκυλό(και μετα πιθανότατα να πρέπει να πας στη δουλειά σου).
Τις ράτσες αυτές δε τις ξέρω καθόλου οπότε θα μπορέσει να σου απαντήσει κάποιος άλλος :)
Πάντως να ξέρεις οτι στα παιδιά που μεγαλώνουν με σκυλιά (με το σωστό τρόπο βέβαια,οχι το σκυλι στην ταρατσα 24/7) φαίνονται αργότερα τα (θετικά) αποτελέσματα.

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Μαζί κουτάβι και μωρο...πολύ δυσκολο! Από την άλλη έχει και τα θετικά του, καθώς τα δυό τους θα μεγαλώσουνε παρέα και δεν θα χρειάζονται κάποιο "δέσιμο", δηλαδη να πρέπει να περασετε την διαδικασία γνωριμίας του παιδιούτ με τον ήδη υπάρχοντα ενηλικο σκυλο. Αν νομίζετε ότι θα καταφέρετε να έχετε ένα νεογεννητο που προφανώς θέλει πολύ χρόνο και παράλληλα ένα κουταβι που θα κανει τσισα και κακα παντου, θα βγαζει δόντια και θα μασουλαει τα παντα και γενικοτερα θα κανει καποιες ζημιες μεχρι να μαθει...και να σκεφτειτε οτι στο διαστημα αυτο θα πρεπει φυσικα να το διδαξετε και να το εκπαιδευσετε τουλαχιστον στην βασική υπακοη...... Αν υπαρχει αυτη η διαθεση και το κουραγιο, τοτε μια χαρα θα ειστε!!:)

Ιδιαίτερα οι φυλές που σου αρεσουν όντας δυνατα σκυλια και μεγαλοσωμα θα πρεπει εξ αρχης να εκπαιδευτουν σωστα για να αποφυγετε μελλοντικα προβληματα και να εχετε μια αρμονικη σχεση.

Σκεφτείτε πάντως αντικειμενικά πως θα εχει η κατασταση....γιατι θα ειναι λίγο πολύ όπως σας ειπα πιο πάνω και ακομα "χειροτερα"....αν λοιπον τα αναλογιστείτε και αποφασισετε ότι εκτος απο το μωρακι σας θα εχετε χρόνο και για το τετραποδο μωρακι σας..τοτε όλα καλα!!

Καλώς να σας ερθει και το νινακι...όλα καλά ευχομαι :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ θα σου έλεγα ένα, ένα...
Ας έρθει με το καλό το μωρό σας, χαρείτε μαζί του, πελαγώστε μαζί του, εξουθενωθείτε μαζί του, τελικά μπείτε σε έναν ρυθμό μαζί του και μετά μόλις ηρεμήσουν σχετικά τα πράγματα βάλτε και τον σκύλο στην οικογένειά σας ....

Δεν υπάρχει λόγος να βάλετε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη κι ενδεχομένως να σας δημιουργήσετε και τύψεις εαν δεν προλαβαίνετε να προσφέρετε και στα δύο νέα μέλη της οικογένειάς σας όσα χρειάζονται...

dalis

Member
4 Απριλίου 2012
8
0
ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η αλήθεια είναι ότι το σενάριο να αποκτησουμε κουτάβι τωρα μαζι με το μωράκι μας ειναι και το πιο μακρινό , απλά σκεφτομαστε οτι αμα το κουτάβι έρθει στην οικογένεια οταν η μπέμπα μας ειναι 3-4 χρονών , ο κυκλος ζωής του σκύλου θα ολοκληρωθεί όταν θα ειναι πια κοπέλα και σε μια πολλή ευαίσθητη ηλικία .

Βεβαία αυτό είναι ένα μακρινό σενάριο , απλα θέλουμε να συνυπολογίσουμε οσα πιο πολλά ενδεχομενα μπορούμε
Συγγνώμη αν σας φάνηκαν λίγο κυνικός , αλλα έχω μεγαλώσει μέσα στα ζώα και έχουνε περάσει αρκετα αδέσποτα απο το πατρικο που μεγάλωσα

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Η αλήθεια είναι ότι το σενάριο να αποκτησουμε κουτάβι τωρα μαζι με το μωράκι μας ειναι και το πιο μακρινό , απλά σκεφτομαστε οτι αμα το κουτάβι έρθει στην οικογένεια οταν η μπέμπα μας ειναι 3-4 χρονών , ο κυκλος ζωής του σκύλου θα ολοκληρωθεί όταν θα ειναι πια κοπέλα και σε μια πολλή ευαίσθητη ηλικία .

Βεβαία αυτό είναι ένα μακρινό σενάριο , απλα θέλουμε να συνυπολογίσουμε οσα πιο πολλά ενδεχομενα μπορούμε
Συγγνώμη αν σας φάνηκαν λίγο κυνικός , αλλα έχω μεγαλώσει μέσα στα ζώα και έχουνε περάσει αρκετα αδέσποτα απο το πατρικο που μεγάλωσα
Για να καταλάβω, εννοείτε οτι αν το πάρετε οταν θα ειναι η μικρουλα 3,4 χρονών θα πεθανει οταν αυτη θα ειναι εφηβη και θα ειναι δυσκολο?? Μπορει να καταλαβα βλακεια, συγνωμη, γι αυτο ρωταω.

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
ναι αυτο ακριβως εννοω , μπορει να σκεφτομαι και βλακωδως δεν ξερω γιαυτο και ρωταω
Οχι δεν το θεωρω βλακωδες, λογικο να σκεφτεσαι πιο μακρινά για την μπουμπου σας. Απλώς η άποψη μου ειναι ότι ειναι πολυ πιο δυσκολο να εξηγησεις σε ενα παιδακι 8,10 χρονων γιατι εχασε τον φιλο του.....θα ειναι πολυ πιο δυσκολο θεωρω. Η αδερφη μου στα 7 της επρεπε να βιωσει τον θανατο του κουνελιου μας και του ψαριου της αργοτερα..και πιστεψε με...ηταν απιστευτα δραματικη η κατασταση!! Αν και βεβαια εχει να κανει με το πως μεγαλωνει το παιδι(οχι σε γυαλα) αλλα παρ όλα αυτα μια κοπελα 13,14 χρονων μπορεί να το χειριστει πιστευω. :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
dalis, καταλαβαίνω οτι ακόμα και τωρα πριν γεννηθεί το παιδί σας έχεις αρχίσει και ανησυχείς για αυτό.Θελω να σου πω όμως το απλό: μέχρι την εφηβεία της πιθανότατα (χτυπα ξύλο) να έχετε χάσει για παράδειγμα στενούς συγγενείς, το παιδί έτσι ή διαφορετικά θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση. Προσωπικά είμαι στην εφηβεία και δυστυχώς έχω βιώσει το θάνατο ενός σκύλου μου στην παιδική μου ηλικια ακόμα.Το σκυλί κάποια στιγμη θα φύγει, αυτο είναι το μονο σίγουρο, αλλα ως τότε θα έχει δώσει πολλά σε όλη την οικογένειά σου και θα του έχετε δώσει κι εσείς, αν είσαι διαθετιμένος να κάνεις τη ζωη σου πατίνι τους πρώτους μήνες προσωπικά πιστεύω πως μπορείς να πάρεις το σκυλο.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ολοι θα πεθανουμε μια μερα.:cool:
Δεν ειναι ταμπου η κατι κακο και βεβαια ειναι το μονο σιγουρο.

Εχουμε 2 παιδια 4 και 8 χρονων και εχουμε χασει και σκυλακι και συγγενεις.
Και βεβαια λυπηθηκαν τα παιδια οπως ολοι μας , αλλα μερικες σε κατι τετοιες στιγμες νιωθεις και την δυναμη της οικογενειας.

Τα παιδια μερικες φορες ειναι πιο σκληρα απο οτι νομιζουμε.Προτιμω να ζουμε και να γευομαστε ολες τις γευσεις της ζωης.

Θα προτιμουσα να περασει η πρωτη χρονια(απογαλακτισμος , αποστειρωσεις κλπ) και μετα να ερθει και ο σκυλος.

Οτι και να κανετε παντως με το καλο να ερθει το παιδακι σας!!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν πρόκειται να πάρετε σκύλο , το καλύτερο θα ήταν να το πάρετε από κουτάβι μόλις χρονίσει το μωρό. Μετά είναι ταλαιπωρία για τον σκύλο γιατί τα μικρά παιδιά είναι πολύ άγαρμπα στις ηλικίες 2 με 6 χρονών και ακόμα και τα πιο υπομονετικά σκυλιά ζορίζονται. Συμφωνώ και εγώ ότι τώρα είναι άσχημη εποχή...και νεογέννητο δίποδο και νεογέννητο τετράποδο!!! Μπαααα...εφιαλτικό μου ακούγεται!!!! Γνώμη μου....(αν και δεν έχω παιδιά)!!!:):):)

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Εμεις αποκτησαμε το μωρακι μας οταν ο σκυλος ηταν 18 μηνων, και παροτι ειναι ενας κυριαρχικος σκυλος και επιθετικος με τα παιδακια, δεν εχουμε κανενα προβλημα στη συμβιωση και ο σκυλος δεν ειναι καθολου παραμελημενος.
Τωρα κουταβι και μωρο ειναι σκετη τρελα αν το ακους. Εγω θα προτεινα να ζησετε το μωρακι σας πρωτα. Αλλα επειδη στη ζωη τα παντα ειναι σχετικα αν εχετε βοηθεια απο παππουδες κλπ εννοειται οτι θα μπορουσες να τα καταφερεις αν θα το ηθελες πολυ.

Οσο αφορα το ενδεχομενο θανατου προσωπικα πιστευω οτι η ζωη ειναι πολλη μικρη για να μην κανεις αυτο που θες και να κολλαει το μυαλο σου σε τετοιες σκεψεις.

vlacs1999

Member
8 Ιουλίου 2011
21
0
Έχουμε 2 παιδιά, η μικρή είναι 10 μηνών. Εδώ και ένα χρόνο διαβάζω και ετοιμάζομαι για το νέο μέλος που θα βάλουμε κάποια στιγμή στην οικογένεια, όμως αν η μικρή δε γίνει 3 χρονών δε νομίζω να κάνουμε το βήμα. Για μένα ο κυριότερος λόγος είναι να μπορείς να αφιερώσεις τον απαιτούμενο χρόνο και στο κουτάβι και να μπορούν και τα παιδιά να καταλάβουν κάποια στοιχειώδη πράγματα.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
κι εγω απο προσωπικη εμπειρια θα σου ελεγα να περιμενετε τουλαχιστον μεχρι να χρονισει το παιδακι σας. Θα σας απορροφησει τοσο πολυ το νεο μελος που οποιοδηποτε σκυλακι θα μπει για λιγο στο περιθωριο εκ των πραγματων. καλυτερα αυτο το σκυλακι να μην ειναι ενα κουταβακι. Ο πρωτος χρονος της ζωης του σκυλου ειναι ισως ο σημαντικοτερος και σε θεμα βιολογικης αναπτυξης αλλα και νοητικης (κοινωνικοποιηση, προσαρμογη στο καινουριο περιβαλλον, δημιουργια "οικογενειακων" δεσμων, εκπαιδευση κλπ). Θα ηταν κριμα να μην του δωσετε ολα αυτα που θα του δινατε αν ειχε την αμεριστη ή τουλαχιστον αρκετη απο την προσοχη σας. Αλλωστε οι φυλες που αναφερεις ειναι μεγαλοσωμα σκυλια. Θα ειναι και λιγο δυσκολο διαχειριστικα, πχ να εχεις ενα μωρο να μπουσουλαει και ενα ατσουμπαλοκουταβο να χοροπηδαει γυρω του για να παιξει. Με το καλο να ερθει το μωρακι σας αλλα και το κουταβακι σας οποτε και αν το επιλεξετε!

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Εγώ θα έλεγα να περιμένετε και λίγο παραπάνω έτσι ώστε να δείτε άν το παιδάκι σας έχει και την απαιτούμενη ωριμάδα για να φερθεί σωστά στο μικρό του τετράποδο αδερφάκι.
Μόνοι σας θα το κρίνετε!