Μπορεί μια γάτα να λύσει το πρόβλημά;

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλησπέρα σε ολους. Θα ήθελα συμβουλές πάνω σε ένά ζήτημά που προβληματίζει φιλικό μου πρόσωπο. Ένας γνωστός μου έχει ένά σκύλο 10 μηνών ο οποίος κλαιεί διαρκώς οταν λείπει. Οι γείτονές παραπονούνται διαρκώς και του δημιουργεί μεγάλο πρόβλημά οταν λείπει. Δεν μπορεί τα βράδια να βγει έξω λόγω κλάματος του σκύλου και αισθάνεται οτι τον περιορίζει πάρα πολύ. Έκανε πολλά λάθη στην αρχή που τον πήρε καθώς τον έπαιρνε μαζί στη δουλεία ως κουτάβι και αυτό το έκοψε από τον 4 μήνα περίπου. Η συμπεριφορά δεν λεει να αλλάξει. .έχει πληρώσει τα κέρατα του σε εκπαιδευτες, δοκίμασε κάθε γνωστή μέθοδο(έμπαινε και δεν του έδινε πολλή σημασία,τι πειθαρχία, τι παιχνίδια, μουσική όταν έλειπε,μέχρι και με χαλαρωτικα αιθέρια έλαια του έκανε μασάζ) τπτ λοιπόν. Ο τελευταίος εκπαιδευτής του είπε οτι ο σκυλίς ειναι ανασφαλής και θέλει διαρκώς παρεα. Οταν δε άκουσε ολά αυτά που έκανε για να διορθωθεί και δεν άλλαξε του είπε οτι το πρόβλημά αυτί ειναι γέννετικο και δεν ξέρει αν είναι εφικτό ν αλλάξει. .οποτε σκεφτόμασταν μήπως του έπαιρνε πάρεα. Για 2 σκύλο δεν το συζητάει. Δεν το αντέχει να ξαναμεγαλωσει κουτάβι. Και καταλήξαμε μήπως να έπαιρνε ένά γατάκι να κανει παρεα στο σκυλάκι. ..απόψεις;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
χμ δεν ξερω.. για να λύσει το πρόβλημα με ένα ζώο παίρνει άλλο ζώο;κι αν δε λυθεί τη γάτα τι θα την κάνει;δωσε μερικες πληροφοριες.. κλαιει μόνο ή καταστρέφει και διάφορα; η τηλεόραση δεν έχει βοηθήσει καθόλου ; εμένα στη δικιά μου όταν ήταν μικρή έπιανε,ποση ωρα μενει μονο του το ζωο;ρατσα;ή αν δεν ειναι ράτσα χαρακτήρας; δλδ είναι σκυλι που επιζητα την ασκηση ή καναπεδάτο;
μπορει να του ανανεώσει τα παιχνίδια να έχει με κάτι να ασχολείται,εναλλακτικά ας πάρει μερικές μέρες άδεια να δει τι θα κάνει πριν χρειαστεί να τον διώξουν απο την πολυκατοικία,επίσης πόσο καιρό το κάνει αυτό;
είχα παρακολουθήσει στην εκπομπή στο σκάι με την εκπαιδεύτρια σκύλων οτι σε σκύλο (για ασχετο ομως λογο) όταν άρχισε μια ανεπιθυμητη συμπεριφορά τον έβλεπαν με κάμερα και έβαζαν να ακούγεται έναν άσχημο ήχο,ο σκύλος τον άκουγε και πήγαινε πίσω

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Ειναι σναουτσερ. Τον πάει το πρωί 1 ωρα βόλτα. Το βράδυ οταν γυρίσει παλι το ίδιο. Τον ασκεί.,του έχει πάρει άπειρα παιχνίδια άλλά οταν φεύγει κλαει. Κάρα καιρούς καταστρέφει κιόλας βιβλία κλπ. Δεν έχει άγχος αποχωρισμού σύμφωνα με τους εκπαιδευτες άπλα αισθάνεται μοναξιά. Γιαυτο σκέφτεται μήπως η γάτα του έκανε παρεα τις 8 9 ωρες που δουλεύει. ..

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Εννοείται έχει δοκιμάσει τηλεόρασή, κλασική μουσική κλπ. Ο σκυλος άπλα δεν αντέχει τη μοναξιά. ...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
αφού δεν αντέχει να μεγαλώσει άλλο κουτάβι, γιατί να μην πάει σε ένα καταφύγιο και να ψάξει για ενήλικο σκύλο φιλικό με άλλα σκυλιά και το πρόβλημα θα λύσει και θα κάνει μια πολύ όμορφη πράξη;

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Γιατί η γάτα έχει πολύ λιγότερη φροντίδα, δεν μπορεί να διαχειριστεί 2 σκυλιά. Τον έχει κουράσει πολύ ολη αυτή η κατάστασή και έχει καταβαλει πολύ κόπο,χρόνο και χρήμα. Ειδικά οταν του είπε ο τελευταίος εκπαιδευτής οτι το πρόβλημά δεν το βλέπει να λύνεταιπαρολες τις προσπαθειες που έχει καταβαλει γιατί είναι ο συγκεκριμένος σκυλος που δεν αντέχει να μένει μόνος του,απογοητεύτηκε πολύ. Σκύλο 2ο δεν το συζητάει καν. .άπλα σκεφτόταν μήπως μια γατούλα βοηθούσε ως παρεα να μην κλαιει ο σκυλος. ..

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
κι όμως μαλλον θα βοηθούσε ο δευτερος σκύλος
θα κρατούσε παρέα στον πρώτο, θα έκανε πιο εύκολη τη ζωή του φίλου σου

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλησπέρα.
Νομίζω ότι το άγχος αποχωρισμού δεν είναι άλυτο πρόβλημα για κανένα σκύλο. Αν ένας εκπαιδευτής καταθέτει τα όπλα, ένας άλλος θα σκεφτεί κάτι που ίσως πιάσει.
Να ρωτήσω κάτι άλλο? Ο φίλος σου έχει δοκιμάσει λύσεις όπως να τον αγνοεί, τηλεόραση, παιχνίδια κ.λπ. Αλλά έχει δουλέψει το θέμα? Έχει ασχοληθεί π.χ με το σκυλί ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο π.χ ή περισσότερο καλύτερα, να φεύγει λίγο, να επιστρέφει, να αυξάνει το διάστημα της απουσίας κ.λπ?

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Παιδία έχει ασχοληθεί παρα πολύ. Να τον αγνοεί, να μπαινοβγαίνει τα πάντα. Δεν έχει άγχος αποχωρισμού τσεκαρισμένο. .τον έχουμε καταγράψει με κάμερα. Και το έχουμε δείξει και σε 2 εκπαιδευτες. Δεν τρελένεται όταν μένει μονος του ούτε τον πιάνει άγχος. Κάποια στιγμή βαριέται άπλα και αρχίζει την κλ άψα. Και δεν σταματα. Ο 2ος σκυ λος δεν ειναι εφικτός. Η γάτα δεν μας κανει; και θα πάρει κανενα γατάκιαπτό δρομο και θα πάψει(?) Και το σκυλάκι να κλαει. .οχι;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
και ξαναλέω..αν το πρόβλημα δε λυθεί με τη γάτα τότε τι θα γίνει;ή ακομα χειρότερα αν δε τα πανε καλά; αλλιώς συμπεριφέρονται τα ζώα με άλλα ζώα έξω στη βόλτα και αλλιώς αν τα "Σβερκωθούν" μεσα στο σπιτι.Και αν γυρισουμε λιγο πισω..αφου ο φίλος σου λείπει τόσες ώρες απο το σπίτι και προφανώς δε συγκατοικεί με κάποιον για ποιο λόγο επέλεξε το κουτάβι..;λες "το βραδυ οταν γυρισει" ,δηλαδη το σκυλι μενει μονο του απο το πρωι ως το βραδυ;ε κι εγω αν ημουν σκυλος θα διαμαρτηρομουν αγαπητέ..

plisiphaes

New Member
2 Φεβρουαρίου 2012
1
0
Με την γάτα μπορεί να υπάρχουν άλλα προβλήματα.. Γενικώς πως τα πάει μαζί τους; Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σας «δανείσει» μια… Έτσι θα δείτε καταρχήν το πώς συμπεριφέροντε μαζί και αν συνεχίζει να κλαίει. Προσοχή όμως στην συμβίωση τους, αν ο σκύλος είναι μεγάλος και δεν είναι μαθημένος, δύσκολα θα δεχτεί τη γάτα.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
Γιατί η γάτα έχει πολύ λιγότερη φροντίδα, δεν μπορεί να διαχειριστεί 2 σκυλιά. Τον έχει κουράσει πολύ ολη αυτή η κατάστασή και έχει καταβαλει πολύ κόπο,χρόνο και χρήμα. Σκύλο 2ο δεν το συζητάει καν. .άπλα σκεφτόταν μήπως μια γατούλα βοηθούσε ως παρεα να μην κλαιει ο σκυλος. ..
είχε ποτε γάτα??? μάλλον όχι για να λες ότι θέλει λιγότερη φροντίδα!!!
απλά θέλει διαφορετική φροντίδα...
έχω 2 gates και ένα κουτάβι 11 μηνών σχεδόν...
οι gates μονο παρέα δεν το κάνουν!!! δεν είναι λύση!!!
νομίζω η καλύτερη λύση είναι ένας δεύτερος σκύλος...

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
και εγω πιστευω οτι η καλυτερη λυση ειναι ενας ενηλικος σκυλος απο καταφυγιο ή ανθρωπους που βρισκουν αδεσποτα και τα φιλοξενουν που να ξερει ομως και τη συμπεριφορα του. λογικο ο φιλος σου λογικο να εχει κουραστει και να φοβαται ενα δευτερο σκυλο. μπορει να το δοκιμασει ομως. εννοειται πως αν δεν παει καλα τελικα θα πρεπει να επιστρεψει το σκυλι εκει που το πηρε κ οχι να το παρατησει στο δρομο.μπορεις να το συνενοηθει απο αυτον που θα το παρει. για 2 βδομαδες εστω να δει πως παει. και πιστεψε με.... τι 1 τι 2 το ιδιο πραγμα ειναι!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
πιστεψε με.... τι 1 τι 2 το ιδιο πραγμα ειναι!
καλά δεν είναι και το ίδιο:D 2πλα χρήματα,2πλή φροντίδα,κι αμα παρουσιάσει και το άλλο σκυλί θέμα..;:eek::confused: θα λαλησει ο άνθρωπος!
Αλλά πιστεύω έτσι όπως το θέτεις φωνάζει απο μόνη της η λύση: είναι πολλά σκυλιά που ζητούν προσωρινή φιλοξενία γιατί τα καραφύγεια έχουν φουλάρει πλέον,ας δοκιμάσει αυτό κι αν κάτσει καλά ας το κρατήσει:)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Ομολογουμένως αυτή τη λύση να πάρει δοκιμαστικά σκυλο από καταφύγιο δεν το είχαμε σκεφτεί. Το απόλυτο δραμά θα ειναι βέβαια αν αρχίσουν να κλαινε και τα 2 μαζί. Βασει των λεγομένων σας η γάτα δεν μας κανει. ..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ομολογουμένως αυτή τη λύση να πάρει δοκιμαστικά σκυλο από καταφύγιο δεν το είχαμε σκεφτεί. Το απόλυτο δραμά θα ειναι βέβαια αν αρχίσουν να κλαινε και τα 2 μαζί. Βασει των λεγομένων σας η γάτα δεν μας κανει. ..
αν αρχισει να κλαιει πηγαινεις πισω στη φιλοζωικη(την οποια εξ αρχης εχεις ειδοποιησει για τις προθεσεις σου για να σου δωσει το σωστο σκυλι) το ζωο ή ακομα καλυτερα βρισκεις καποιον φιλο σου που να μπορει να φιλοξενησει το σκυλο:)

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Ειναι σναουτσερ. Τον πάει το πρωί 1 ωρα βόλτα. Το βράδυ οταν γυρίσει παλι το ίδιο. Τον ασκεί.,του έχει πάρει άπειρα παιχνίδια άλλά οταν φεύγει κλαει. Κάρα καιρούς καταστρέφει κιόλας βιβλία κλπ. Δεν έχει άγχος αποχωρισμού σύμφωνα με τους εκπαιδευτες άπλα αισθάνεται μοναξιά. Γιαυτο σκέφτεται μήπως η γάτα του έκανε παρεα τις 8 9 ωρες που δουλεύει. ..
Να σου στειλω το δικο μου το κοπρογατο να ησυχασω κ εγω απο τον ''Tourettes'' χαρακτηρα του; :p

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Επειδή και εγώ έχω schnauzer και επειδή και εμενα το έκανε αυτό με το κλάμμα τον καταλαβαίνω τον φίλο σου! O εκτροφέας μου το ειχε πει απο την αρχη οτι ειναι πολυ ανθρωποκεντρικα σκυλιά και θέλουν να ειναι συνεχεια με τον ανθρωπο τους. Φυσικα δε περιμενα και εγώ κατι τέτοιο...

Στην περίπτωση μας επειδή πάντα υπάρχει συνηθως στο σπιτι οποτε ο μικρός δεν έμενε και ποτε μόνος, όσες φορες έμενε ακόμα και για 10 λεπτα είχαμε αυτο το λυκίσιο ουρλιαχτο/κλάμα που σου σπάραζε την καρδια και τα αυτιά των γειτόνων...

Οπότε καταλαβαίνεις το άγχος μου οταν για κάποιο διάστημα θα ήμουν μόνη μου σπιτι και έπρεπε ο μικρός να μένει 7-8 ώρες που θα έλειπα στη δουλεια μόνος.

Η λύση σε μας???? περιορισμός στο δωμάτιο μου όπου βρίσκεται και το crate του. Φαγητο, βόλτα και μετα μεσα μαζί με τα παιχνιδάκια του και το σωτηριο kong!!!!! Πραγματικά θαυματουργο! Τα schnauzer ειναι απιστευτα λαιμαργα και το kong τον κρατάει απασχολημενο αρκετές ώρες!

Αν δε το εχει δοκιμασει πες του να το προσπαθησει πριν μπει στη διαδικασια για να υιοθετησει κάποιο σκυλάκι ή γατί... τη στιγμή που όπως λες δεν ειναι το δευτερο αυτοσκοπός αλλα μόνο σαν παρέα για το πρωτο.... Δε ξέρω... εμενα μου φαίνεται κάπως άδικο για το σκυλάκο που θα υιοθετηθει...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Θάνο κάντε μια δοκιμή με το καταφύγιο, δεν είναι ανάγκη να πάρει κανά μολοσσό, ξέρεις πόσα ''γκριφονάκια'' υπάρχουν στα καταφύγια 3-5 κιλά. Θα του κοστίζει πολύ λιγότερο απ' τη γάτα και λόγω όγκου μια βόλτα και τα δυο μαζί θα είναι αρκετή αφού δεν τραβάει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97