Μπανιο στη θαλασσα τον χειμωνα?

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Οταν πηγαινουμε βολτα προς καποια παραλια τραβαει παρα πολυ για να μπει στη θαλασσα.
Την ελυσα μια φορα και αμεσως πηγε και βουτηξε. Ο σκυλος μου ειναι retriever και τρελενεται με το νερο. Αλλα Δεκεμβρη μηνα ειναι φυσιολογικο? Δεν κρυωνουν ποτε?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Σκεψου σε τι χωρες δημιουργηθηκαν και για ποιες συνθηκες!
Αν κρυωνε δε θα θελε να βουτηξει, οποτε ας τον να το χαρει, κι απλα εχε μια πετσετα μαζι για καλο σκουπισμα

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Το σκεφτομαι αλλα κανω σαν τη μανα που δεν αφηνει το παιδι της να βγει εξω χωρις μπουφαν!
Ευχαριστω αλλα φοβαμαι και για τα αυτια της γιατι παθαινει συχνα ωτιτιδα..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ακομα και οι δικες μου, που ειναι πολυυυυ κρυουλιαρες, μπαινουν ολο το χρονο στην θαλασσα.
Εαν μετα δεν μενουν στασιμοι- δεν εχουν αναγκη.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
και εμενα βουταει στη κρυα θαλασσα,,, αλλα οτα βγαινει και τιναζεται εχω παντα την πετσετα της μαζι ==)) στο χωριο εβρεξε το βραδυ και το πρωι κυλιοτανε στα βρεγμενα χορταρια με 5 βαθμους θερμοκρασια !!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Εμένα ο μακαρίτης ο προηγούμενος σκυλάκος μου (κόκερ) είχε δει ένα γλάρο που λικνιζόταν καταμεσής στη θάλασσα και θεώρησε οτι τον καλεί το καθήκον να τον κυνηγήσει (Δεκέμβρης μήνας επίσης, στις διακοπές των Χριστουγέννων)! Αρχίζει λοιπόν να κολυμπάει προς το γλάρο, πανικός εγώ να τον φωνάζω να γυρίσει τιποτα αυτός, όλο και να πηγαίνει πιο βαθιά. Τι να κάνω κι εγώ αρχίζω να βγάζω παπούτσια να πέσω να τον πιάσω γιατί φοβήθηκα οτι τόσο που ξεμάκρυνε θα πνιγόταν. Ευτυχώς ο γλάρος πέταξε εγκαίρως και ο Τίμυ επέστρεψε πριν κάνω την απόπειρα να βουτήξω (ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω). Μετά ήταν μια χαρά ούτε κρύωσε ούτε τίποτα! Παρόλο που κολυμπούσε τόση ώρα.Περδίκι!

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Μαριλενα φανταζομαι το σκηνικο!!! Ενταξει εμας δεν μας εχει συμβει κατι παρομοιο, την λυνω, κανει σαν παλαβη, βουταει, βγαινει εξω κυλιεται στην αμμο και ξανα το ιδιο για καμια 25αρια φορες! -.-

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Ενδιαφέρον..είχα και εγώ την ίδια απορία.. :)
εμείς πήγαμε πριν κανά 2 βδομάδες(ηλιόλουστη μέρα, όμως..κ όχι ιδαίτερο κρύο..) κ φυσικά βούτηξε..
κ το σκεφτόμουν αν πρέπει να το επιχειρήσω πάλι.. κ μάλλον θα το κάνω..!!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Μία απο τα ίδια και μένα κάνει σαν παλαβή όταν δεί την θάλασσα και φοβάμαι για ωτίτιδες όμως τις περισσότερες φορές την αφήνω να κάνει μπάνιο αφού το χαίρεται,αρκεί βέβαια να έχει καθαρή θάλασσα.
Να την βάζεις μην της το στερείς και σκούπιζε καλά ώστε μην έχετε πρόβλημα.

μαριλένα
Εμένα πηγαίνει πολύ βαθυά και κολυμπάει αλλά ευτυχώς γυρνάει πίσω,βέβαια όχι σε μένα γιατί έχει καλύτερα πράγματα να ασχοηθεί..

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα retriever είναι κυνηγόσκυλα...φέρνουν παπιες από το νερό ..έχουν αδιάβροχο τρίχωμα...γερό υπόστρωμα ...και χοντρό δέρμα... Είναι φτιαγμένα για να κολυμπάνε σε παγωμένες λίμνες....με θερμοκρασίες υπό το μηδέν...κλπ,κλπ. Ούτε πετσέτες χρειάζονται...ούτε σκούπισμα μετά...
Ο μόνος κίνδυνος...(και μιλάμε για ποοοολύ κρύο με πολύ πάγο και χιόνι) είναι να σπάσει η ουρά τους...εφόσον μείνουν στάσιμα μετά το κολύμπι...Οι δικοί μου κολυμπάνε όλο το χειμώνα...ακόμα και όταν έχει χιονίσει... ακόμα και με μείον...Μόνο ξέβγαλμα θέλουν για να μη μείνει το αλάτι στο τρίχωμα επειδή το αγριεύει και τους πιάνει καμιά φορά φαγούρα...15 χρόνια με retriever...δεν έχω δει ποτέ κανένα να κρυώνει στο ελάχιστο...Ο Τσούφι μου...την άραζε μέσα στο χιόνι και έτρωγε το κόκαλό του λες και ξάπλωνε σε φλοκάτη....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn