Μπάνιο σκύλου γ.π σε επαγγελματία

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Γνωριζει κανεις ποσο στοιχιζει να σου κανει μπανιο ενας επαγγελματιας ενα γ.π και να στον χτενισει?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλύτερο δέσιμο από το να τον κάνει ο ιδιοκτήτης του μπάνιο και να τον χτενίζει δεν υπάρχει!

Αν σου πω ότι έχω 2½ χρονών Γερμανικό Ποιμενικό μέσα σε διαμέρισμα και μπάνιο έχει κάνει το έκανε μόνο τα καλοκαίρια στην θάλασσα!Αντιθέτως πολύ από τον χρόνο της καθημερινής βόλτας χτενίζεται από τα χεράκια μου!

Δεν ξέρεις πόσο ευεργετικό είναι για την σχέση ιδιοκτήτη-σκύλου η επαφή!

Μην σκέφτεσαι να ψάξεις πρόχειρες λύσεις...ψάξε ουσιαστικές!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
σκεφτομουν τον χειμωνα να τον κανει καποιος ειδικος μπανιο και το καλοκαρι εγω στο μπαλκονι που δεν κανει κρυο.το χτενισμα θα το κανω εγω αν οχι καθημερινα μερα παρα μερα

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
ο εκτροφεας μου πε καθε μηνα..δεν παιζει ρολο το βουτσισμα +οτι δεν θελω να μυριζει καθολου το σκυλι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Η κτηνίατρος του Μουφ λέει ότι πλύσιμο πρέπει να γίνεται μια φορά στους δυο μήνες. Βούρτσισμα θέλει βέβαια, αλλά θέλει και μπάνιο κατά τη γνώμη μου. Το καλοκαίρι τον πλένω στον κήπο και το χειμώνα που κάνει κρύο στην μπανιέρα. Επειδή δε στριντζώνεται το απαίσιο πριν το πάρει τελικά απόφαση και μπει μέσα στη μπανιέρα, χρησιμοποιώ την απειλή της μπανιέρας άμα δε θέλω να μπαίνει στο μπάνιο, του λέω π.χ. "α ωραία, ήρθες Μουφ, για κόπιασε μες στη μπανιέρα!" Και φυσικά το Μουφ εξαφανίζεται πάραυτα. :)

Πάντως Κυριάκο ο σκύλος έχει έξοδα και σκυλίλα θα μυρίζει και θα πρέπει να ζει στο σπίτι και όχι στο μπαλκόνι. Και περιποίηση θα θέλει και γενικώς σκέψου το καλά διότι δεν εξαρτάται μόνο από σένα, έχεις και τους γονείς σου να σκεφτείς. Αν π.χ. βλέπανε οι δικοί μου γονείς το Μουφ μέσα στην μπανιέρα τους, θα λιποθυμούσαν ή θα τους ερχότανε νταμπλάς. Σπίτι μου όμως κάνω ό,τι θέλω.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το θέμα είναι πως είναι και τα δύο βασικά στην ανατροφή ενός σκυλού.., είναι σαν να λες να προσλάβεις έναν να στον βγάζει βόλτα..

Κρίμα..
και..
γιατί..?

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Γενικά Κυριάκο, μήπως διακρίνω μια σιχαμάρα στο θέμα γούνα-τρίχα? Γιατί αν ναι, ξέχνα το θέμα σκύλος...

Οσο κ να το πλένεις, όσο κ να το χτενίζεις, θα υπάρξουν φορές που θα δεις τρίχες στα ρούχα σου, στον καναπέ, κάτω. (Οι ύπουλες στα σοβατεπί και στα αυλάκια της μπαλκονόπορτας είναι οι χειρότερες! :p)

Η συμβίωση με έναν σκύλο θέλει υποχωρήσεις, για να έχεις άλλα πράγματα.

Το να κάνεις μπάνιο πχ τον σκύλο σου θέλει ώρα κ διάθεση. Στην αρχή που η δική μου δεν πολυκαθόταν, το τί συζητήσεις κάναμε για να την ηρεμήσω δεν μπορείς να φανταστείς! Αυτά πρέπει να είσαι διατεθειμένος να τα κάνεις, όχι να τα πασάρεις σε άλλον γιατί αυτό είναι το "δέσιμο" που σου λένε τα παιδιά...
(Τώρα η Τσίλι κάθεται κ ξεχνάω να της μιλήσω. Αν δεις πώς με κοιτάει περιμένοντας να ακούσει κάτι, θα λιώσεις. :p Μην το χάσεις αυτό.)

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
chillijrt μιλας εκ του ασφαλους.εχεις ενα τζακ ρασελ.το γ.π δεν χωραει στην μπανιερα μου λγκ για αυτο θα το κανω το χειμωνα σε καποιο ειδικο μπανιο.το καλοκαιρι αν δεις ειπα θα το κανω ΕΓΩ στο μπαλκονι η στο εξοχικο μου που δεν θα κανει κρυο και το σκυλι δεν θα εχει κινδυνο να κρυωσει.οποτε διαβαζε καλυτερα τα λεγομενα μου σε παρακαλω.

υ.γ πριν παρω γ.π ξερω οτι μπορει να δω 10-20 τριχες την μερα.δεν με ενδιαφερει εχω συμβιβαστει με αυτο.το σκυλι θα το βουρτσιζω οσο πιο συχνα μπορω για να ειναι καθαρο και να μαδαει τις περιοδους που δεν αλλαξει τριχωμα οσο πιο λιγο γινεται

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εκ του ασφαλούς? :cool: Μιλάω για το σκυλί που έχω τώρα βέβαια.

Αλλά αν θες να σου φέρω παράδειγμα με τα μεγέθη του ΓΠ, να σου πω ότι μεγάλωσα με 1 Ντόμπερμαν κ 1 Ροττβάιλερ σε ένα σπίτι με μια υποχόνδρια μάνα, που παρόλα αυτά δεν είχε τίποτα να μας προσάψει όταν κάναμε με τον πατέρα μου μπάνιο τα σκυλιά στην μπανιέρα αν κ υπήρχε αυλή.

Αν λοιπόν ασχοληθείς κ του δώσεις την ευκαιρία να το μάθει, θα κάθεται Παναγίτσα. Κ δν θα σκύβεις κιόλας όπως εγώ με το Τζακ! :D

ΥΓ: Για τις 10-20 τρίχες ελπίζω να αστειεύεσαι ε? :rolleyes:

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
ε εμενα τοσο μου ειπε ο εκτροφεας.μου λεει με καλη τροφη βουρτσισμα και τα ελαια στην τροφη την περιοδο που δεν μαδαει θα βλεπω τοσες περιπου την μερα αν το σκυλι χτενιζεται καθε μερα

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
ε εμενα τοσο μου ειπε ο εκτροφεας.μου λεει με καλη τροφη βουρτσισμα και τα ελαια στην τροφη την περιοδο που δεν μαδαει θα βλεπω τοσες περιπου την μερα αν το σκυλι χτενιζεται καθε μερα
Να εύχεσαι για τα καλύτερα, να είσαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα...

Κ να ξέρεις ότι επιμένω γιατί σε καταλαβαίνω. Είναι πολλοί που ο μόνος λόγος που δεν παίρνουν σκύλο είναι το θέμα τρίχα. Θες σιχασιά, θες αλλεργίες, θες είναι όπως ήταν η μάνα μου που σου είπα στο θέμα καθαριότητα, πολλές φορές είναι ανασταλτικός παράγοντας. Κ μπορεί για μένα κ πολλούς άλλους να είναι χαζός, αλλά εσένα μπορεί να σε δυσκολέψει. Κ ξαναγυρνάμε σε αυτό που σου είπα πιο πάνω... ;)

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
κοιτα εχω τοσο ορεξη και παθως με το συγκεκριμενο σκυλι που θα το βουρτσισω και καθε μερα και χρονο οσο πιο πολυ μπορω θα περασω και θα παιξω και σε ενα φιλο μου θα το παρω και για καφε θα το παρω και στην παραλια και παντου.δεν ξερω αν με καταλαβαινεις απλα αυτη την ρατσα την υπεραγαπαω

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
κοιτα εχω τοσο ορεξη και παθως με το συγκεκριμενο σκυλι που θα το βουρτσισω και καθε μερα και χρονο οσο πιο πολυ μπορω θα περασω και θα παιξω και σε ενα φιλο μου θα το παρω και για καφε θα το παρω και στην παραλια και παντου.δεν ξερω αν με καταλαβαινεις απλα αυτη την ρατσα την υπεραγαπαω
Εγώ σε καταλαβαίνω, αλλά να καταλάβεις κ συ ότι κ γω κ όλοι μας προσπαθούμε να σου πούμε κάποια πράγματα που θα τα βρεις μπροστά σου κ σύμφωνα με τα λεγόμενά σου σε ενοχλούν κ δεν τα θες. Αυτά που μόλις ανέφερες είναι τα όμορφα του σκύλου. Σου λέμε τα άσχημα -σε υπερθετικό βαθμό ίσως- γιατί ΜΠΟΡΕΙ να σου τύχουν. Κ θα είναι κρίμα να σου χαλάσουν το όνειρο...

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
ενταξει εγω σου λεω τι μου ειπε ο εκτροφεας που ειναι και γνωστος σαν ονομα.τωρα τι να πω μπορει να λεει ψεμματα

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
να ρωτησω κατι ακομα?off topic sorry.με δυο 20λεπτες βολτες που μου ειπε και λιγο παιχνιδι σε αυτες το σκυλι ειναι οκ απο αποψη εκτονωσης?

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
ενταξει εγω σου λεω τι μου ειπε ο εκτροφεας που ειναι και γνωστος σαν ονομα.τωρα τι να πω μπορει να λεει ψεμματα
Αχ μωρέ Κυριάκο... Δν σου λέω ότι λέει ψέμματα ο χριστιανός. Αυτό κατάλαβες?

Σου λέει -πολύ σωστά- ότι τα σκυλιά μαδάνε πολύ 2 φορές τον χρόνο. Σου λέει -επίσης πολύ σωστά- ότι με τις σωστές προυποθέσεις δεν θα μαδάει την υπόλοιπη περίοδο. Στη θεωρία είναι σωστός. Στην πραξη ξέρει -κ αυτός κ προσπαθούμε να στο πούμε κ μεις- ότι δεν έκατσε ποτέ κανείς να μετρήσει 10-20 τρίχες! Που μπορεί να είναι 100 κ να κρύβονται στα πιο απίθανα μέρη, όπως είπε κ η Veronica πιο πάνω. Τί θα κάνεις τότε? Θα πας να του ζητήσεις τον λόγο? Ή θα πας τον σκύλο πίσω για ελαττωματικό?

Πάρτο αλλιώς: Εμείς δεν μαδάμε? Οι τρίχες είναι ζωντανές κ αντικαθίστανται.
(Τριχοκουβέντα που πιάσαμε ε? Κ είναι ώρα φαγητού. Αντε κάλη όρεξη! :p)

κοτζάμ σκύλο θα πάρεις...
με τις τρίχες ασχολείσαι......
:D =D>=D>=D>