Μπάμπης ο αδέσποτος. Τι να τον κάνω;

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Καλησπέρα σας
Αυτή την περίοδο οι σκύλες του ακριβώς διπλανού σπιτιού είναι σε οίστρο και όπως καταλαβαίνετε η γειτονιά μας αποτελεί πόλο έλξης πολλών αρσενικών αδέσποτων σκύλων. Περνάνε, τις μυρίζουν (οι σκύλες ζουν στην αυλή λυτές) και προσπαθούν να κάνουν τη.."δουλειά", κάτι ανέφικτο αφού παρεμβάλλεται φράχτης με κάγκελα. Έτσι απογοητεύονται και φεύγουν.
Τις τελευταίες 4-5 μέρες όποτε βγαίνω απ το σπίτι παρατηρώ έναν που δε λέει να το κουνήσει από κει, όλη μέρα φυλάει καραούλι απέξω, το βράδυ κοιμάται απέξω και διώχνει όποιον άλλο αρσενικό κάνει πως πλησιάζει.
Ο Μπάμπης (έτσι τον λέω:D γιατί είναι πολύ μαγκάκι) είναι πολύ γλυκό σκυλί, μεσαίος προς μεγαλόσωμος (γύρω στα 25-30 κιλά τον κόβω), φόραγε περιλαίμιο χωρίς όνομα ή τηλέφωνο ιδιοκτήτη (το οποίο μάλιστα παραλίγο να τον πνίξει όταν πιάστηκε στα κάγκελα των διπλανών).
Του δίνω νερό και φαγητό καθημερινά, βέβαια η διπλανή που έχει τις σκύλες λέει πως άμα τον ταίζουμε και τον ποτίζουμε δε θα φύγει ποτέ από δω.:cool:
Σε κτηνίατρο δεν έχει καταστεί δυνατό να τον πάω, αφενός γιατί αυτή την περίοδο δεν έχω αμάξι, αφετέρου γιατί δεν το κουνάει ρούπι από τις φιλενάδες του. Δε φαίνεται πάντως να χει κάποιο εμφανές πρόβλημα και το ότι είναι ακόμα καθαρός (παρά το άσπρο του τρίχωμα) δείχνει ότι μάλλον τον παρατήσανε πρόσφατα.
Τώρα τελευταία του βγαίνουν σημάδια επιθετικότητας προς πεζούς ή ποδηλάτες που περνάνε κοντά στο φράχτη με τις σκύλες και δεν ξέρω που οφείλεται αυτό, αρχικά ήταν τόσο ήσυχος που δεν είχα ακούσει ούτε κιχ απ το στόμα του.
Με μένα πάντως είναι πολύ φιλικός και υπάκουος, τρώει απ το χέρι μου και σηκώνεται στα πίσω πόδια για να τον πάρω αγκαλίτσα:)
Αν κάποιος ενδιαφέρεται ή γνωρίζει κάποιον άλλο που ενδιαφέρεται για ένα τέτοιο σκυλάκι ας επικοινωνήσει μαζί μου καλύτερα εδώ. Μένω Γλυφάδα.
Σας επισυνάπτω και κάποιες φωτό του Μπάμπη να τον θαυμάσετε!

(Σημείωση: είναι πολύ πιο όμορφος από κοντά!!)

03072011388..jpg02072011386..jpg03072011387..jpg01072011384..jpg

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Εχει δίκιο η διπλανή σου. Οσο τον ταίζεις, δεν πρόκειται να φύγει από εκεί.
Εχεις σκεφτεί μήπως τυχόν, το έσκασε από κάπου, μυρίζοντας τις καυτές σκύλες της γειτονιάς σου;
Επίσης, δεν μπορείς να επιστρατεύσεις κάποιον να πεταχτείτε σε έναν κτηνίατρο, μήπως έχει τσιπάκι;
Δεν ξέρεις ποτέ...ο Θεός είναι μεγάλος... :rolleyes::)

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Το ξέρω ότι όσο τον ταίζω θα κατσικωθεί στη γειτόνισσα, αλλά δε μου πάει η καρδιά να τον αφήνω έτσι. Μη νομίζεις ότι του δίνω πλήρη γεύματα, κανά σουβλάκι κοτόπουλο ανάλατο ή καμιά κονσέρβα τόνο αφού πρώτα στραγγίξω το λάδι (δεν ξέρω αν κάνει αλλά τη χλαπάκιασε αμέσως).

Έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να το χει σκάσει από κάπου,θα κολλήσω καμιά αγγελία "ΒΡΕΘΗΚΕ" στα μινι μαρκετ της περιοχής και αν δεν τον αναζητήσει κανείς βλέπουμε.

Ξέρει κανείς κανα κτηνίατρο εδώ κοντά, κατά προτίμηση με ευαισθησίες σε αδέσποτα;
Είμαι φοιτητής και δε "στάζει" και πολύ ρευστό.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Στον δικό σου γιατρό δεν μπορείς να τον πας;
Δεν θα σου πάρει λεφτά για να τσεκάρει αν έχει τσιπάκι.

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Δεν έχω κάποιο δικό μου γιατρό ακόμα γιατί πολύ απλά δεν έχω σκύλο ακόμα. Πρώτα ο θεός τέλη Αυγούστου το περιμένω..:rolleyes:
Τελοσπάντων αν όχι Γλυφάδα έστω Αργυρούπολη, Ελληνικό, Βούλα, κάπου κοντά;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Δεν γνωρίζω κάποιον σ' αυτές τις περιοχές.
Κάποιος συμφορουμίτης που μένει προς τα κει, θα μας πει όμως σήμερα-αύριο.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Αφου δεν έχεις ακομα σκύλο γιατι δεν παίρνεις τον Μπάμπη ?? μεσα σε 1.5 μήνα κατι μπορεί να γίνει και να βρει σπίτι !:)

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Πίστεψέ με, αν έμενα μόνος μου θα τον είχα ήδη βουτήξει και θα τον είχα βάλει μέσα στο σπίτι.
Δυστυχώς οι δικοί μου δεν το συζητούν για τόσο μεγάλο και ενεργητικό σκυλί μέσα, εντωμεταξύ μαδάει απίστευτα.
Και μόνο που είδε η μάνα μου τα ρούχα(σκούρα) γεμάτα από τις άσπρες τρίχες του Μπάμπη φρίκαρε.:eyecrazy:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Κι όταν θα μαδάει το κοκόνι και θα βλέπει τις τρίχες, τι θα κάνεις;

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Τους έχω προειδοποιήσει ότι θα μαδάει κι αυτό.
Το κοκόνι λένε είναι μικρότερο και θα βγάζει λιγότερη τρίχα στις περιόδους απώλειας τρίχας.(νομίζω έχει μία βάση αυτό)

Καλά βασικά δεν είναι υποχόνδριοι, απλά τους τρομάζει κυρίως ο συνδυασμός αυτού του μεγέθους με αυτή την ενεργητικότητα. Η αλήθεια είναι ότι όποτε μας βλέπει κάνει σαν τρελοκάτσικο:)

Δυστυχώς μένουμε και σε πολυκατοικία (με συγγενείς μεν, πολυκατοικία δε) οπότε δε μπορώ να τον βάλω ούτε στην αυλή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Η τρίχα είναι τρίχα. Ακόμη κι ένα τσιουάουα μπορεί να σε κάνει ελεεινό από την τρίχα.
Τέλος πάντων, δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση.

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Η τρίχα είναι τρίχα, συμφωνώ.
Απλά έξηγώ πως το σκέφτηκα να κρατήσω το Μπάμπη, αλλά γενικά ένα μικρόσωμο σκυλί κουμαντάρεται ευκολότερα.
Άλλωστε όταν δεν είσαι αυτόνομος δυστυχώς συμορφώνεσαι με τους όρους των από πάνω:cool:

Τέλος πάντων, όποιος ξέρει κτηνίατρο οικονομικό στα Νότια Προάστια ας μου πει αν έχει την καλοσύνη!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Με προκαλείς όμως και δεν θα τελειώσουμε τα off topic...:D
Η τρίχα είναι τρίχα, συμφωνώ.
Απλά έξηγώ πως το σκέφτηκα να κρατήσω το Μπάμπη, αλλά γενικά ένα μικρόσωμο σκυλί κουμαντάρεται ευκολότερα.

Οχι απαραιτήτως :cool:

Άλλωστε όταν δεν είσαι αυτόνομος δυστυχώς συμορφώνεσαι με τους όρους των από πάνω:cool:

Αυτό μάλιστα, το δέχομαι ως θεωρία.

Τέλος πάντων, όποιος ξέρει κτηνίατρο οικονομικό στα Νότια Προάστια ας μου πει αν έχει την καλοσύνη!
Φαντάζομαι ότι με τον δικό σου σκύλο, θα μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά :rolleyes:

* Μην μου απαντήσεις σε αυτά, γιατί το καταστρέψαμε το θέμα :p

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Τσινοπουλος Γιαννης
Πλατεια Εσπεριδων Γλυφαδα 2108981775
Πολυ καλος και πιο οικονομικος δεν γινεται.

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Ευχαριστώ πολύ, θα τον έχω στα υπόψιν!
Τελικά ανέλαβε μια ξαδέρφη μου να τον πάει με μια φίλη της που έχει 4-5 σκυλιά σε έναν δικό της γιατρό!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
βρε τον Μπαμπινο!!!
και εγω αυτο με την Λουνα θα ελεγα.. Ψηφιζω μπαμπη!.. καλο θα κανεις , βοηθας - θα το βρεις μπροστα σου..
οσο για την μαμα σου θα ελεγα.... δεν χτιστηκε σε μια μερα η Ρωμη.

οσο μπορεις - αν- βοηθα τον... το πιθανοτερο για αυτον ειναι οτι.. δηστυχως δεν εχει κανεναν.. :(

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Δανείσου κολάρο και οδηγό, και πήγαινε βόλτες το Μπάμπη σε σκυλότοπους της περιοχής σου. Έτσι και τα κατατόπια θα μάθεις, και μπορεί κάποιος ν' αναγνωρίσει το σκύλο.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Τους έχω προειδοποιήσει ότι θα μαδάει κι αυτό.
Το κοκόνι λένε είναι μικρότερο και θα βγάζει λιγότερη τρίχα στις περιόδους απώλειας τρίχας.(νομίζω έχει μία βάση αυτό).
ε ναι.... σιγα... τι 2000 τριχες τη μερα
τι 1000
με τις 1000 δεν θα ειχει προβλημα ειμαι σηγουρος και εγω...
χααχαχαχαχαχα :D

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
ειμαστε απο τις πρωτες χωρες σε αδεσποτα...θα ταν πολυ καλη κινηση απο μερους σου να διαλεξεις ενα αδεσποτακι απο το κοκονι που στον δρομο δεν θα μεινει...δεν καταλαβαινω αυτην την εμμονη...γιατι δεν το βλεπουμε επιτελους πως συμβαλουμε ολοι σ'αυτην την πρωτια? ο δρομος του μπαμπη ειναι προκαθορισμενος...αθλια συντομη ζωη....ασιτια..κακοποιηση..φωλες ή παρασυρση απο αυτοκινητο... θανατος....οσον αφορα το κουμανταρισμα δεν εχει σχεση το μεγεθος..αν ασχοληθεις εστω κ λιγο μαζι του μπορει να γινει το πιο ευκολο σκυλι..εαν δεν ασχοληθεις ακομη και το μικρο μπορει να σε τρελλανει...γιατι να μην συμπονεσουμε αυτα τα ταλαιπωρα και να παθαινουμε κριση οταν ποναει το νυχακι του δικου μας? κοιτα το στα ματια και βρες την απαντηση...δεν θα το μετανιωσεις...πιστεψε με..:)..