Μου κανει παραπονακια οταν γυριζω

28 Μαϊου 2012
12
0
Καλησπερα παιδες.Ειναι ενα καβαλιερ Κινγκ Τσαρλς 7 μηνων πλεον.Ενας γλυκας.Απλα μας κανει παραπονακια οταν γυρναμε,βγαζει κατι μικρα κλαμματακια.Οταν τον αφηνουμε μονο του γιατι δε γινεται αλλιως τον αφηνουμε στο δωματιο του.Σταδιακα τον αφηναμε μονο του κανα 20λεπτο,κανα μισαωρο κλπ..Τελος παντων στα μισαωρα δεν μας κλαιει οταν γυρναμε.Οταν τον αφηνουμε κανα 2ωρο μας παραπονιεται οταν γυριζουμε.Δεν τον αφηνουμε συχνα μονο του.Σπανια.Και αυτο οπως ειπα για κανα 2ωρο.Και αυτο γιατι οταν ειναι να λειψουμε και παραπανω,ερχεται σπιτι μας ο πατερας μου ή η μητερα μου για να χει παρεα.Τωρα τελευταια του το κοψαμε αυτο,για να αρχιζει να συνηθιζει και μονος του να μενει για 1 ή παραπανω ωρες.Χθες βραδυ οταν γυρισαμε μας κλαψουριζε για κανα 10λεπτο μεχρι να ηρεμησει..Σε πιανει η ψυχη σου μωρε να κλαψουριζει..Παντως δεν εχουμε θεμα με το να γαυγιζει οσο λειπουμε ή να κανει ζημιες..Τον εχω βιντεοσκοπησει να δω τη συμπεριφορα του.Απλα κανα κλαψουρισμα και πισω απ τη πορτα εως οτου ερθουμε.Πιστευετε καποια στιγμη θα συνηθισει και το ''μονος''?Χρειαζεται κατι να κανω για να τον βοηθησω?Ευχαριστω.
ΥΓ.Πιστευω παντως πως εμεις φταιμε,που τον καλομαθαμε στη παρεα να μη μενει μονος του για αρκετη ωρα.

28 Μαϊου 2012
12
0
Kαι πριν φυγουμε δεν του δινουμε παλι σημασια??Χθες δοκιμασαμε να μην τον κλεισουμε στω δωματιο,αλλα ελευθερο στο σπιτι για περισσοτερη ελευθερια,αρα λιγοτερο περιορισμο,μηπως του ερθει καλυτερα.Τελικα κλαψουριζε περισσοτερο.Και γω πιστευω θα συνηθισει!

dimitragriffon

Active Member
12 Ιανουαρίου 2013
28
0
γεια σας ειμαι καινουργια και θελω να πω οτι οι συμβουλες σας με βοθησαν πολυ....! όμως εχω το ιδιο προβλημα με εσενα... οταν τον αφηνουμε μονο του κλαιει τοσο πολυ που τον ακουει ολη η γειτονια..το ιδιο κανει και οταν ερθουμε...ειναι ενος 1ετους και αυτο το κανει ακομα και οταν ειμαστε ολη η οικογένεια και φυγω εγω ή η μητερα μου..θα αρχισει παλι ναι κλαιει και ειναι πολυ δυσκολο να τον ηρεμησω...τι κανω..εχει κανεις να μου προτείνει κατί...???

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το "σύνδρομο του αποχωρισμού" είναι συνηθισμένο κι υπερτιμημένο πρόβλημα (λύνεται αρκετά εύκολα).

Κάποια βασικά κόλπα:

1) Δεν αφήνεις τον σκύλο σε μεγάλο χώρο όταν λείπεις. Θα νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια σε μικρό χώρο (πχ. κλούβα ή μικρό δωμάτιο) και δεν θα μπορεί να ανεβάσει τόσο εύκολα την αδρεναλίνη του (η πολλή κίνηση ανεβάζει παλμούς, άγχος κι αδρεναλίνη). Αν δεν έχει ερεθίσματα (είναι κλεισμένος σε κλουβάκι ή σε μικρό δωμάτιο) πιο πιθανό είναι να βαρεθεί και να ξαπλώσει να κοιμηθεί.

2) Για να συνηθίσει ο σκύλος τον χώρο που θα επιλέξεις για το # 1, θα πρέπει να κοιμάται εκεί κάθε βράδι για τουλάχιστον 2 εβδομάδες πρίν αρχήσεις να τον βάζεις εκεί για να φύγεις από το σπίτι. Αυτό γιατί δεν θέλεις να συνδιάσει τον χώρο + την φυγή σου με τιμωρία/φυλακή.
Επίσης, το κλουβάκι/δωμάτιο καλό είναι να έχει "μαγικές εκπλήξεις". Όταν τον βάζεις μέσα να βρήσκει κάτω από το κουβερτάκι του ή σε μία γωνία ένα δώρο (μπάλα, μεζεδάκι, παιχνίδι με μεζέ κρυμμένο μέσα κλπ). Σημαντικό είναι να ΜΗΝ τον δωροδοκείς να μπει, κι ούτε να σε βλέπει να βάζεις την "έκπληξη" εκεί. Να την βρήσκει ως δια μαγείας! Και να μην είναι ίδια έκπληξη κάθε φορά. Σύντομα θα λατρέψει τον χώρο αυτόν!

3) Θα τον βάζεις στο κλουβάκι/δωμάτιο 30 λεπτά πριν φεύγεις από το σπίτι. Δεν θα του δώσεις ΚΑΜΙΑ σημασία μέχριε να φύγεις. Προσοχή! ΟΥΤΕ ένα βλέμμα σου δεν θα του χαρίσεις. Ότι κι αν κάνει. Οι "εκπλήξεις" στο χώρο/κλουβάκι συνεχίζουν να βοηθούν.

4) Θα διαθέσεις ένα σ.κ. (ακόμη καλύτερα ένα 3ήμερο) που θα ασχοληθείς ΠΟΛΥ με ασκήσεις όπου: Θα φεύγεις και θα επιστρέφεις αρχικά σε 20 λεπτά (για 4-5 φορές στην ίδια μέρα). Θα φεύγεις και θα επιστρέφεις σε 30 λεπτά (4-5 φορές την δεύτερη μέρα). Θα φεύγεις και θα επιστρέφεις σε 45 λεπτά (4-5 φορές την τρίτη μέρα). Είναι κουραστικό αλλά θα λύσει το πρόβλημά σου.

5) Σε ΟΛΕΣ τις φορές (ανεξαιρέτως) που θα επιστρέφεις, θα αγνοείς ξανά τον σκύλο για τουλάχιστον 15 λεπτά αφού μπείς στο σπίτι. Θα κάνεις πως δεν υπάρχει (όπως όταν ετοιμάζεσαι να φύγεις).

Δεν θα τον χαιρετάς και δεν θα τον αποχαιρετάς. Ο στόχος εδώ είναι να μειώσεις τελείως το γεγονός πως φεύγεις, όπως και το γεγονός πως επέστρεψες.

Το άλλο που μπορεί να βοήθησει είναι γενικώς να αυξήσεις την άσκηση και τις βόλτες του. Όπως και στους ανθρώπους, η άσκηση ανεβάζει την σερετονίνη στον εγκέφαλο (προσφέρει χαρά κι ηρεμία ενώ αφαιρεί πολύ το άγχος), χώρια του ότι οι κουρασμένοι σκύλοι είναι πάντα καλύτεροι σκύλοι !
.

dimitragriffon

Active Member
12 Ιανουαρίου 2013
28
0

πολυ ωφέλιμες οι πληροφορίες που εδωσες...:D μήπως έχεις να μου προτείνει κατι για το γεγονος οτι ακομα κια οταν ειμαστε ολοι στο σπιτι και φυγες ενας ο σκυλος ταραζεται υπερβολικα και ειναι σχεδον αδύνατον να τον ηρεμησουμε...?

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com

πολυ ωφέλιμες οι πληροφορίες που εδωσες...:D μήπως έχεις να μου προτείνει κατι για το γεγονος οτι ακομα κια οταν ειμαστε ολοι στο σπιτι και φυγες ενας ο σκυλος ταραζεται υπερβολικα και ειναι σχεδον αδύνατον να τον ηρεμησουμε...?
Πως προσπαθειτε να τον ηρεμησετε?

Αν οταν το κανει τον χαιδευετε σταματηστε το!! (γιατι με το να τον χαιδευετε και να του λετε ''γλυκολογα'' επιβραβευετε αυτη την συμπεριφορα)

Αν ξερει το ''οχι''/''μη'' ως εντολη καλυτερα να του τις δινετε για να σταματαει, η απλα αγνοειστε τον μεχρι να σταματησει!!

dimitragriffon

Active Member
12 Ιανουαρίου 2013
28
0
Πως προσπαθειτε να τον ηρεμησετε?

Αν οταν το κανει τον χαιδευετε σταματηστε το!! (γιατι με το να τον χαιδευετε και να του λετε ''γλυκολογα'' επιβραβευετε αυτη την συμπεριφορα)

Αν ξερει το ''οχι''/''μη'' ως εντολη καλυτερα να του τις δινετε για να σταματαει, η απλα αγνοειστε τον μεχρι να σταματησει!!
συνήθως θα το καλμαρο λεγοντας του οχι αλλα σταματαει για ενα λεπτο κ μετα ξανα αρχιζει... δεν θα παθει κατι ομώς αμα κλαιει πολύ.. θελω να πω την προηγούμενει φορα το εκανε ενα τέταρτο και δεν μου παει να τον εχω διπλα μου και ξερεις πως ειναι οταν κοιταει με τα ματακια αυτα...

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
συνήθως θα το καλμαρο λεγοντας του οχι αλλα σταματαει για ενα λεπτο κ μετα ξανα αρχιζει... δεν θα παθει κατι ομώς αμα κλαιει πολύ.. θελω να πω την προηγούμενει φορα το εκανε ενα τέταρτο και δεν μου παει να τον εχω διπλα μου και ξερεις πως ειναι οταν κοιταει με τα ματακια αυτα...
Συνεχισε να του λες ''οχι'' μεχρι να σταματησει.......οσες φορες ξαναρχισει επανελαβε...!!!
μολις τον δεις και ειναι απολυτως ηρεμος (συνηθως καθιστος/ξαπλωμενος με ανοιχτο το στομα) τοτε μονο επιβραβευεις!!!

αλλιως ,επιβραβευεις το κλαμμα...
οση ωρα και να κλαιει δεν θα παθει κατι...αλλα το βλεπεις σωστο να το επιβραβευεις κιολας??? (εστω και απο αγνοια/λυπηση?)

dimitragriffon

Active Member
12 Ιανουαρίου 2013
28
0
κλαίει επειδή λείπατε η θέλει βόλτα?
κλαει γιατί εχει φυγει καποιοσ απο το σπιτι...και παρα το γεγονος οτι δεν μενει μονος του παραπονιεται για αρκετο χρονικο διαστημα...απλα επειδη δεν μπορω να τον ηρεμησω τν αγνοω και μετα απο λιγο ερχεται στην αγκαλια μου...

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
κλαει γιατί εχει φυγει καποιοσ απο το σπιτι...και παρα το γεγονος οτι δεν μενει μονος του παραπονιεται για αρκετο χρονικο διαστημα...απλα επειδη δεν μπορω να τον ηρεμησω τν αγνοω και μετα απο λιγο ερχεται στην αγκαλια μου...
και συνεχιζει να κλαιει???

dimitragriffon

Active Member
12 Ιανουαρίου 2013
28
0
και συνεχιζει να κλαιει???

ναι...το ξέρω οτι σιγουρα φταιω εγω που καταλήξαμε ετσί.. αλλα τον ειχαν βρει στα σκουπιδια οταν ηταν κουταβι και απο την στιγμη που το φεραν δεν τον αφησα μονο του γιατι φοβοταν τα πάντα ακομα και εμάς...

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
το ''κλαμμα'' παντως που περιγραφεις δεν ειναι αυτο που λεμε πονος αλλα αγχος/στρες...

Αν δεν μπορεις να δωσεις εντολη ''οχι''/''σσσ''/''μη'' οταν το κανει ,τουλαχιστον αγνοησε το και ποτε χαδια κτλ. οταν ειναι σε αυτη την φαση γιατι την επιβραβευεις και θα συνεχιστει...!!!

dimitragriffon

Active Member
12 Ιανουαρίου 2013
28
0
το ''κλαμμα'' παντως που περιγραφεις δεν ειναι αυτο που λεμε πονος αλλα αγχος/στρες...

Αν δεν μπορεις να δωσεις εντολη ''οχι''/''σσσ''/''μη'' οταν το κανει ,τουλαχιστον αγνοησε το και ποτε χαδια κτλ. οταν ειναι σε αυτη την φαση γιατι την επιβραβευεις και θα συνεχιστει...!!!
ευχαριστω για την βοήθει...δουλέψε..!!! ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul