Καθώς και τους ανθρώπους!Εγώ έχω αγοράσει κανα 2 τέτοια CD που χρησιμοποιώ στις συνεδρίες της αρωματοθεραπείας μας για τα σκυλιά. Αφού τα πήρα όμως παρατήρησα ότι τα κομάτια στα CD δεν είναι κάτι το διαφορετικό απο άλλα χιλιάδες κομάτια που έχουν βγεί σε CD για relaxation για ανθρώπους, έτσι απλά έκανα ένα search στο ίντερνετ και κατέβασα μπόλικα να έχω.
Η μουσική αυτή στα CD προτείνετε για ώρες χαλάρωσης, για ώρες ηρεμίας που θα ασχοληθείς με το σκυλί σου (π.χ. χτένισμα, μασάζ, χάδια, κλπ) και με τίποτα άλλο. Κλείνεις τηλέφωνα, απομωνόνεστε μόνοι σας χωρίς αποσπάσεις προσοχής και περνάς λίγο ποιοτικό χρόνο εσύ με το σκυλί σου.
Επίσης έχει παρατηρηθεί, αν θυμάμαι καλά, απο ένα Αμερικάνικο Ινστιτούτο ότι η κλασική μουσική ηρεμεί τα σκυλιά αρκετά.
Εμένα πάντως η κλασική μουσική ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν με κάλμαρε, αντιθέτως με τσάντιζε και ήθελα να την κλείσω.......χε χε χε χεΚαθώς και τους ανθρώπους!
Εγώ πάντως παίζω και πιάνο, γι' αυτό το γνωρίζω από πρώτο χέρι!Εμένα πάντως η κλασική μουσική ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν με κάλμαρε, αντιθέτως με τσάντιζε και ήθελα να την κλείσω.......χε χε χε χε
Κοίτα, η μουσική δεν είναι το "μαγικό φίλτρο" που θα φτιάξει μία συμπεριφορά του σκυλιού. Όπως όλα τα πράγματα στην ζωή ενός σκυλιού έτσι και αυτό πρέπει να ξεκινήσει με κάτι θετικό και ωραίο. Δηλαδή, πρωτού αποφασίσεις να βάλεις την μουσική ένα πρωί που λείπεις πρέπει πριν να έχεις ασχοληθεί κάποιες ώρες με το σκυλί όπου θα βάλεις την μουσική (χωρίς καμία άλλη απόσπαση προσοχής) και θα κάτσετε ήρεμα μαζί να χαλαρώσετε, σε σημείο που το σκυλί να κλείσει τα μάτια του και να κοιμηθεί (κατα κάποιο τρόπο) άρα η μουσική να γίνει κάτι ευχάριστο και χαλαρωτικό. Επίσης να ξέρεις ότι αν θες να έχει η μουσική αποτελέσματα δεν μπορείς να έχεις παράθυρα ανοιχτά όπου θα μπαίνει μέσα ο "θόρυβος" της πολής στο δωμάτιο του σκυλιού. Άρα το ερώτημα είναι, τώρα καλοκαιριάτικα πιστεύεις να μπωρείς να κλείσεις παράθυρα, κλπ ώστε να μην ακούγετε τίποτα παρα μόνο η μουσική; Επίσης θα πρέπει να απομακρύνεις παιχνίδια που κάνουν θόρυβο. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις να το δοκιμάσεις πάντως. Μην αγοράσεις CD απλά κατέβασε απο το νετ κάποιο CD ή MP3 χαλαρωτικής μουσικής. Εγώ χρησιμοποιώ ποιο πολύ μουσική που επίσης στο background ακούς θάλλασα, αέρα, δελφίνια, κλπ. γενικά δηλαδή θορύβους της φύσης.Dark δηλαδη οταν φευγω απο το σπιτι δεν θα κανει τιποτα που εχω θεμα και ειναι στην τσιτα μεχρι να γυρισω;
Θα γελάσεις με αυτό......εμένα η Κλασική μουσική με τσαντίζει διότι απο 6-7 χρονών μέχρι 18 χρονών είχα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ την αδερφή μου να παίζει πιάνο ξανά και ξανά και ξανά με πολλές επαναλήψεις. Ε, αυτό ήταν λοιπόν και γίναν τα νευράκια τσαταλάκια. χε χε χε χεΕγώ πάντως παίζω και πιάνο, γι' αυτό το γνωρίζω από πρώτο χέρι!
ΧΑ ΧΑ ΧΑ! Σε καταλαβαίνω! Τέσπα, κανείς άλλος που να έχει εμπειρίες;Θα γελάσεις με αυτό......εμένα η Κλασική μουσική με τσαντίζει διότι απο 6-7 χρονών μέχρι 18 χρονών είχα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ την αδερφή μου να παίζει πιάνο ξανά και ξανά και ξανά με πολλές επαναλήψεις. Ε, αυτό ήταν λοιπόν και γίναν τα νευράκια τσαταλάκια. χε χε χε χε
Άρα με λίγα λόγια το σκυλί έχει αυτό που λέμε το "στρες αποχωρισμού" ή είναι κάτι άλλο που κάνει;Dark και εκτονωνεται ο σκυλος,και βολτες παει κανονικα και παιχνιδι και απο ολα!!αλλα οταν ειναι να φυγω δεεεν το εχει!!!θα το δοκιμασω!!
Δοκίμασες ποτέ ενώ είστε σπίτι να τον κλείσεις σε κάποιο δωμάτιο για κανα 10-20λεπτο και εσείς να είστε σε άλλο δωμάτιο, όπου να μην έχει οπτική επαφή με εσάς; Αν το έχεις δοκιμάσει τότε τι κάνει; Παραμένει ήρεμος ή πάλι σεληνιάζετε;κι εγω προς τα εκει νομιζω οτι παει!!!δεν ξερω!!!παντως οσο κουρασμενος και να ειναι αν φυγω σεληνιαζεται!!