Μικρή, άμαθη, φοβισμένη αλεπού

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
H μικρη αλεπουδιτσα μας, περα απο το οτι δεν ηξερε ουτε καν το "κατσε", το οποιο ομως και το εμαθε τοσο συντομα που ουτε εγω το περιμενα, και το εκτελει τις περισσοτερες φορες πια, χωρις να εχω χρησιμοποιησει καν λιχουδιες, εχει καποια θεματα.
Δεν ξερει ουτε τι ειναι το μπαλακι, ουτε τι ειναι το μασουλητηρι, και ουτε πως να παιζει με αυτα ουτε οτι μπορει να τα μασουλαει, δεν τα δαγκωσε καν. Ηθελα να ξερα που ζουσε η καημενη τοσα χρονια.. Το μονο που φαινεται να ξερει ειναι οτι οταν σηκωνεται ενα χερι και οταν καποιος κραταει κατι θα πεσει ξυλο.
Ηθελα να ρωτησω, υπαρχει περιπτωση σε αυτη την ηλικια να αρχισει να ασχολειται με μασουλητηρια? Με τη μπαλα νομιζω σιγα σιγα πως θα την μαθω να ασχολειται, σημερα πεντε εξι φορες της την πεταξα, πηγε την ακουμπησε με τη μυτη της και γυριζε σε μενα και την επιβραβευα με χαδια, ετσι εμαθε και το κατσε. Αλλα δε δαγκωνει τιποτα και με τιποτα ουτε για παιχνιδι, παρα μονο το φαγητο της. Το παιχνιδι με τη μπαλα το βαρεθηκε γρηγορα, και σκεφτομαι τι αλλο να κανω?
Πουλαει και την ψυχη της για χαδια και μπορει να καθεται ακουνητη για παντα, και για αυτο αυτο χρησιμοποιησα ως τωρα ως επιβραβευση (αφου καθεται χωρις καν να της το πω πια επειδη εμαθε οτι με αυτο θα παρει χαδια), αλλα δεν ξερει να παιζει. Προσπαθησε να παιξει με τις γατες αλλα το μονο που καταφερε ηταν να τις τρομαξει. Σκεφτομαι καμια φορα μην το τοσο ξυλο της εχει κανει κακο, αλλα απο την αλλη εδειξε οτι μαθαινει γρηγορα αν θελει.. Και περπαταει και τελεια με χαλαρο λουρι την περισσοτερη ωρα της βολτας! Ειναι γενικα submissive, οποτε αυτο βοηθαει!
Θα ηθελα να ρωτησω καποιον που εχει εμπειρια με φοβικα σκυλακια και με τετοιες περιπτωσεις να μου δωσει 2-3 οδηγιες και κατευθυνσεις για το πως θα την κανω πιο παιχνιδιαρα και με περισσοτερη αυτοπεποιθηση, η οτιδηποτε αλλο πιστευει οτι θαναι χρησιμο απο την εμπειρια του..

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πως τη βρήκατε?
Μπράβο σου, με υπομονή πιστευω ότι θα βελτιωθει η κατάσταση. Και με τις συμβουλες ενός πιο έμπειρου σίγουρα θα αναθαρρήσει η μικρή σου!

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
Το εχω γραψει στο προηγουμενο θεμα μου, παρατημενη σε ενα χωραφι διπλα απο ενα νεκροταφειο, φαινοταν πως ειχε λουρι καποτε απο το τριχωμα. Ηταν και τοτε φοβισμενη, την φωναζα και δεν ερχοταν αν και κουναγε την ουρα της και φαινοταν πως ηθελε να πλησιασει, εκατσα κατω κοιτωντας αδιαφορα τριγυρω και με πλησιασε..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Συγγνωμη αλλά καθώς πηγαινοέρχομαι στον υπολογιστή πολλές φορές χάνω εξελίξεις!
Όπως και να εχει πάντως, πολλά μπράβο σε σένα και απειρες κατάρες σε όποιον την φόβισε σε τετοιο βαθμό!

Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
Έχω και εγώ μια μικρή φοβισμένη "αλεπουδίτσα"....αγόρασα 3 βιβλία από το Amazon.co.uk στα αγγλικά που λένε πολύ χρήσιμα πράγματα..εκπαιδευτή δυστυχώς στην Ελλάδα για τόσο εξειδικευμένα θέματα δύσκολα θα βρεις. Το έψαξα και γω και τίποτα....πού μένετε; Θέλετε να πάμε καμμία βόλτα με τα φοβισμένα μας να ανταλλάξουμε απόψεις;; :)

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
Ειμαστε εκτος αττικης!! Που θα παει θα ξεφοβηθει!!! Ελπιζω πως ειναι ζητημα χρονου!

Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
Από όσα διάβασα να σου πω ότι είναι ζήτημα πολύ χρόνου.....εμάς ήδη πάει καλύτερα αλλά έχουν περάσει 8 μήνες για να φτάσει σε αυτό το σημείο.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Βοηθαει πολυ σε αυτες τις περιπτωσεις η συναναστροφη με σκυλια που ξερουν ηδη να παιζουν με μπαλακια κλπ και ενθουσιαζονται. Επισης συνηθως τα λαστιχενια παιχνιδια που κανουν ηχο εξιταρουν τα περισσοτερα σκυλια. Στην περιπτωση σας ομως εγω θα εβαζα σαν πρωτη προτεραιοτητα να νιωσει ασφαλεια και εμπιστοσυνη ο σκυλος και να δεθει μαζι μου. Ειναι πολυ λιγο τον διαστημα που τον εχετε. Ηδη τα ερεθισματα που εχει ειναι πρωτογνωρα. Θελει τον χρονο του να ξεδιπλωθει χωρις πιεση. Μετα θα εχετε ολο τον χρονο να ασχοληθειτε και με το θεμα των παιχνιδιων.

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
Eιναι ειναι μια κουκλαρα!! Ευτυχως δεν το βλεπω μονο εγω η μαμα κουκουβαγια!! :p

ΕΙναι και πανεμορφη και πανεξυπνη και παιχνιδιαρα κουταβα, ακομα ομως φοβαται τους ξενους και ειναι πολυ ντροπαλη. θα το ξεπερασουμε και αυτο ελπιζω...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Πολύ όμορφη είναι!
Νομίζω κάπου είχες γράψει ότι μένεις σε σχετικά ερημική τοποθεσία; Ρωτάω γιατί γενικώς βοηθάνε οι πολλές βόλτες, αλλά αν είναι να μην βλέπετε κόσμο στη βόλτα δεν θα κάνουν ιδιαίτερη δουλειά.

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
Xωριο ειναι, ερημια δεν ειναι εντελως!! την παμε βολτα και παρουσιαζει μια καλυτερευση η αληθεια ειναι, ελπιζω να συνεχισει.. Αλλα φοβαται, για παραδειγμα μια φορα εβρεχε και την πηγα βολτα με ομπρελα, και εσκασε απο το αγχος της καθολη τη διαρκεια της βολτας, φοβοταν την ομπρελα μου!! Οψομεθα..

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Παίζει μεγάλο ρόλο και η δικιά σου η στάση απέναντι της. Για αυτήν που δεν ήξερε ποτέ τίποτα ότι καινούριο θα της φαίνετε τρομακτικό, αλλά αν εσύ δεν ενδίδεις στους φόβους της και στους πανικούς της και επίσης δεν προσπαθείς να την καλμάρεις με χάδια και γλυκόλογα, αλλά απλά συνεχίζεις τις βόλτες ή αυτό που κάνατε πρίν πάθει την κρίση πανικού και αγνοείς γενικά όλες τις φοβίες της σιγά σιγά θα καταλάβει ότι άδικα τα φοβάται αυτά και θα ξεπεράσει μία μία τις φοβίες της, το ξέρω πολύ καλά αυτό γιατί έχω εντριφήσει πάνω σε αυτό το θέμα. Έτσι ήταν και η Μπαλού και τώρα σπάνια θα την δείς να φοβηθεί ανθρώπους ή αντικείμενα (το μοναδικό που ακόμα φοβάται, γιατί δεν τις το δούλεψα ποτέ είναι οι αστραπές και δυνατοί θόρυβοι).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97