Μικρά προβληματάκια με Pug

gorgino

New Member
21 Φεβρουαρίου 2011
3
0
Καλησπέρα , και καλώς σας βρήκαμε!

Είμαστε ένα νεαρό ζευγάρι και έχουμε ένα αξιαγάπητο pug 10 μηνών Σύντομα θα γίνουμε γονεύς και αντιμετωπίζουμε δυο μικρά προβληματάκια στα οποία ζητάμε την άποψη σας. Ο μικρός μας δεν έχει μάθει ακόμα την τουαλέτα , τον βγάζουμε 2-3 φορές την μέρα και ενώ κατουράει και κάνει κακά τα κάνει και στο μπαλκόνι ( καλοκαίρι ) και μέσα στο σπίτι ( χειμώνας ) είχαμε πάνα και έχουμε. Τι θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κάνουμε τον μικρο να κρατιέται ? Η ώρες που τον βγάζουμε είναι συγκεκριμένες. Τι κάνουμε λάθος?

Το δεύτερο αφορά τις τρίχες .. πολλές τρίχες εκατομμύρια τρίχες , υπαρχή κάποιος τρόπος να τις περιορίσουμε ... τώρα με το παιδί φοβόμαστε ... θέλουμε όσο γίνεται το σπίτι να παραμένει καθαρό.

Ευχαριστούμε!:)

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Καλώς ήρθατε!

Στο Forum θα βρεις παααααάρα πολλά θέματα σχετικά. Ψαξε το κι αν έχεις μια πιο συγκεκριμένη απορία, εδώ είμαστε :)

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Οι τρίχες είναι ανίκητες, για τα άλλα θέματα κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ έχει αρκετά όπως είπε και η Cicaci

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλώς ήρθατε και με το καλό το μωράκι σας!!!

10 μηνών και ακόμη να τα κάνει μέσα είναι ανεπίτρεπτο!!Βγάλτε τις πάνες και βγάλτε τον περισσότερες φορές βόλτα μέχρι να σταματήσει να τα κάνει μέσα!!!
Επίσης κόψτε και το μπαλκόνι!!Το μπαλκόνι το χρησιμοποιούμε συνήθως όταν ο σκύλος μας είναι ακόμα πολύ κουτάβι και απαγορεύονται οι εξόδους έξω!!Οπότε σε αυτήν την ηλικία είναι περιττό!

Μια καλή λύση για να ελέγχετε την κατάσταση και να μην τα κάνει όπου να 'ναι είναι να του πάρετε ένα crate και να τον βάζετε εκεί τις ώρες που λείπετε!

Τώρα για τις τρίχες πέρα απ΄το καθημερινό βούρτσισμα του σκύλου και το καθημερινό σκούπισμα του σπιτιού..δεν νομίζω πως μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο!!Άλλωστε τα pug είναι και από τις φυλές που φημίζονται για το τρελό μάδημα...

gorgino

New Member
21 Φεβρουαρίου 2011
3
0
Ευχαριστούμε για την άμεση απάντηση , σχετικά με το crate δεν είναι λίγο βάρβαρο να είναι μέσα όσο λυπούμε , η γυναικά μου είναι άνεργη οπότε είναι στο σπίτι αρκετές ώρες αλλά για ένα σουπερμάρκετ θα είναι ιδανική λύση. Μέχρι πόσες ώρες μπορεί να μένει μέσα χωρίς πρόβλημα? πως θα του μάθουμε να μην κλαίει μέσα στο crate?

Καλώς ήρθατε και με το καλό το μωράκι σας!!!

10 μηνών και ακόμη να τα κάνει μέσα είναι ανεπίτρεπτο!!Βγάλτε τις πάνες και βγάλτε τον περισσότερες φορές βόλτα μέχρι να σταματήσει να τα κάνει μέσα!!!
Επίσης κόψτε και το μπαλκόνι!!Το μπαλκόνι το χρησιμοποιούμε συνήθως όταν ο σκύλος μας είναι ακόμα πολύ κουτάβι και απαγορεύονται οι εξόδους έξω!!Οπότε σε αυτήν την ηλικία είναι περιττό!

Μια καλή λύση για να ελέγχετε την κατάσταση και να μην τα κάνει όπου να 'ναι είναι να του πάρετε ένα crate και να τον βάζετε εκεί τις ώρες που λείπετε!

Τώρα για τις τρίχες πέρα απ΄το καθημερινό βούρτσισμα του σκύλου και το καθημερινό σκούπισμα του σπιτιού..δεν νομίζω πως μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο!!Άλλωστε τα pug είναι και από τις φυλές που φημίζονται για το τρελό μάδημα...

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Είμαστε πολλοί οι βάρβαροι εδώ μέσα τότε..!!!!!:p

Καθόλου βάρβαρο δεν είναι!!!Ίσα ίσα όταν το μάθει θα πηγαίνει και από μόνος τους να κάθεται εκεί γιατί θα ξέρει πως είναι η φωλιά του!!

Μέσα στο crate μπορεί να μείνει μέχρι και 6 και 7 ώρες!!Και είναι πρατικότατο!!
Όσο για το κλάμα τις πρώτες 2-3 μέρες ναι μπορεί να κλαίει αλλά θα το συνηθίσει!! Όμως και να κλαίει εσείς θα το βγάζετε έξω μόνο όταν σταματάει το κλάμα!!Για να καταλάβει ότι με αυτό δεν πετυχαίνει τίποτα!!!

gorgino

New Member
21 Φεβρουαρίου 2011
3
0
sorry για το βάρβαροι , διάβασα για το crate στο forum νομίζω είναι αυτό που ψάχνουμε !

Καθόλου βάρβαρο δεν είναι!!!Ίσα ίσα όταν το μάθει θα πηγαίνει και από μόνος τους να κάθεται εκεί γιατί θα ξέρει πως είναι η φωλιά του!!

Όσο για το κλάμα τις πρώτες 2-3 μέρες ναι μπορεί να κλαίει αλλά θα το συνηθίσει!! Όμως και να κλαίει εσείς θα το βγάζετε έξω μόνο όταν σταματάει το κλάμα!!Για να καταλάβει ότι με αυτό δεν πετυχαίνει τίποτα!!!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
να το χαίρεσαι και πρέπει άμεσα να το μάθετε να τα κάνει έξω όπως με αρκετές βόλτες και πάντα θετική εκπαίδευση.μία χαζούλα ερώτηση γονεύς ποιός θα γίνει εσείς η ο σκύλος?

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com

Ρε παιδια πειτε με περιεργη αλλα 6-7 ωρες στο crate????Αν εγω οταν ελειπα απο το σπιτι ειχα τον σκυλο μου δεμενο θα ημουνα ελεινη και ολα τα σχετικα αλλα αν ειναι μεσα σε crate τοτε δεν πειραζει??? Δεν παει ετσι!! 6-7 ωρες κλεισμενο το σκυλι μεσα στο crate θα τα παιξει. Εγω προσωπικα δεν χρησιμοποιω crate απο την αλλη ποτε μην λες ποτε αλλα θελω να πω οτι για μενα το να εχει καποιος τοσες ωρες το σκυλι του σε crate ειναι σαν να το εχει δεμενο. Και μην πειτε οτι ειναι το σπιτι του κλπ γιατι καποιοι εχουν σκυλοσπιτα εκει που ειναι δεμενα τα σκυλια για να κινουντε. Φυσικα εγω ουτε δεμενο εχω το σκυλι μου ουτε τιποτα αλλα οπως ειμαι κατα του δεσιματος ετσι ειμαι και κατα του crate γιατι πιστευω οτι ειναι το ιδιο πραγμα!!
Στο θεμα μας τωρα :mrgreen: Πρωτα απο ολα με το καλο να ερθει το μωρακι σας :) Βγαλτε γρηγορα τις πανες, 10 μηνων σκυλι εχει μαθει πια να κρατιεται απλα αν εχει την ευκολια της πανας γιατι να το κανει. Εμενα η δικια μου ειναι 11 μηνων και εδω και 5 μηνες δεν εχει ξανακανει ουτε σταγονα μεσα. Απλα στην αρχη θα χρειαστει να το πηγαινετε συχνοτερες βολτες και σιγα σιγα τις κανετε τρεις. Θα μαθει πολυ γρηγορα το νεο του προγραμμα. Οσο για την τριχα απλα θελει καθημερινο βουρτσισμα και υπομονη γιατι ειναι και ο καιρος που πεφτει το τριχωμα τωρα.

Last edited:

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Ρε παιδια πειτε με περιεργη αλλα 6-7 ωρες στο crate????Αν εγω οταν ελειπα απο το σπιτι ειχα τον σκυλο μου δεμενο θα ημουνα ελεινη και ολα τα σχετικα αλλα αν ειναι μεσα σε crate τοτε δεν πειραζει??? Δεν παει ετσι!! 6-7 ωρες κλεισμενο το σκυλι μεσα στο crate θα τα παιξει. Εγω προσωπικα δεν χρησιμοποιω crate απο την αλλη ποτε μην λες ποτε αλλα θελω να πω οτι για μενα το να εχει καποιος τοσες ωρες το σκυλι του σε crate ειναι σαν να το εχει δεμενο. Και μην πειτε οτι ειναι το σπιτι του κλπ γιατι καποιοι εχουν σκυλοσπιτα εκει που ειναι δεμενα τα σκυλια για να κινουντε. Φυσικα εγω ουτε δεμενο εχω το σκυλι μου ουτε τιποτα αλλα οπως ειμαι κατα του δεσιματος ετσι ειμαι και κατα του crate γιατι πιστευω οτι ειναι το ιδιο πραγμα!!
Αν εκτονώνεις τον σκύλο σου όπως πρέπει δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα!

Τώρα αν για 'σένα το crate και το δέσιμο σε σκυλόσπιτο ή σε βαρέλι ή στην ταράτσα ή στο μπαλκόνι είναι το ίδιο... sorry δεν μπορώ να κάνω κάτι. :rolleyes:

Εγώ που έχω άποψη και για τα δυο και έχω συζητήσει λεπτομερώς το θέμα με εκπαιδευτές όλοι έχουν προτείνει το crate και κανείς το δέσιμο..Κάτι παραπάνω θα ξέρουν λοιπόν και αυτοί και όλοι εμείς εδώ που το χρησιμοποιούμε!

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παντος 6-7 ωρες μονα στο crate και αυτο σε καθημερηνη βαση, το βρισκω και εγω πολυ.
Αλλα βεβαια ουτε δεμενα τα σκυλία δεν δεχομαι σαν λυση.
Εαν ειναι πολλες ωρες μονα τους τα σκυλια, καλο ειναι να διαμορφωσουμε ενα δωματιο ετσι, ωστε να ειναι ασφαλεις. Ακομα και ενα χωλ μπορει να να κανει για αυτο.

Τωρα για το μαδημα : Ta Pug μαδανε τρελα! Ολο το χρονο!
Θα πρεπει να το παρεις αποφαση.
Ισως βοηθησει να το περασεις τακτικα με Furminator- αλλα δεν πιανει σε ολα τα τριχωματα.
( εχω 3 γαλλικα, σε μια κανει τρελη δουλεια, στης αλλες τιποτα).

Αλλη μια πολυ καλη λυση ειναι το σκουπισμα με την ηλεκτρικη!
Αν και ακουγεται περιεργο, αλλα πολλοι πελατες μου που εχουν παγκ, το περνανε με την ηλεκτρικη καθε μερα και τα σκυλια το εχουν μαθει και το απολαμβανουν καιολας.
Βαζουν μπροστα την μικρη βουρτσα για τα επιπλα- και σε χαμηλη σκαλα την σκουπα.

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ποια η διαφορά το σκυλί να κοιμάται 7 ώρες στα πόδια σου το βράδυ [στην ίδια θέση] από το να κοιμάται 7 ώρες στο crate [στην ίδια θέση];

Ούτε εγώ την αφήνω κάθε μέρα 7 ώρες, αλλά αν έλειπα τόσο πολύ θα το έκανα. Για το δικό της καλό.

Νομίζω ότι τα παιδιά θα γίνουν γονείς, γι' αυτό και θέλουν πιο καθαρό σπίτι για το μωρό. Δυστυχώς δε μπορείτε να κάνετε κάτι για τις τρίχες. Να εύχεστε το μωρό σας να μην είναι αλλεργικό στην τρίχα του σκύλου. Διαφορετικά δε νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα..

Με το καλό σας εύχομαι :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Πιστεύω πως ο σκύλος περισσότερη ασφάλεια νιώθει μέσα στο crate του τη φωλιά του δηλαδή, κι ας είναι περιορισμένος, παρά σε ένα ολόκληρο δωμάτιο που θα βαριέται και θα κόβει βόλτες γύρω γύρω και θα κάνει και σίγουρα κάποια ζημιά! Τουλάχιστον στο crate δεν έχει πολλές επιλογές!θα κοιμάται.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ποια η διαφορά το σκυλί να κοιμάται 7 ώρες στα πόδια σου το βράδυ [στην ίδια θέση] από το να κοιμάται 7 ώρες στο crate [στην ίδια θέση];
Πρωτο -αλλο το βραδυ και αλλο την ημερα 7-8-9 ωρες + ολη τη νυχτα- μας κανουν συνολο 14-18 ωρες. ( εκτος εαν εσυ κοιμασαι στην δουλεια, και ασχολεισαι ολη νυχτα με τον σκυλο)
Τα δικα μου σκυλια δεν μενουν σε καμια περιπτοση 7 ωρες ακουνητα στην ιδια θεση. Αλλαζουν θεση, αλλαζουν πλευρω, αλλαζουν ακομα και κρεβατι καμια φορα.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Γιατί δεν δοκιμάζεις ένα πάρκο για τον σκύλο, του δίνει ποιο πολύ χώρο απο την κλούβα και αν μπορέσεις να το στερεώσεις κάπου δεν θα το κάνει βόλτες μέσα στο σπίτι.
Όσο για τις τρίχες δεν υπάρχει πρόβλημα το άρθρο που ανέβασε η Αλεξία μου το είχε δώσει η παιδίατρος μου όταν γεννήθηκε η κόρη μου για να ξεφορτωθώ τις γιαγιάδες. Η μικρή μεγάλωσε σε ένα σπίτι με 2 σκύλους , 1 γάτα και ένα παπαγάλο και δεν έβγαλε ποτέ ούτε σπυράκι και στην γιατρό πηγαίνουμε μόνο για τα εμβόλια.

Nemakos

Active Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
28
0
Εαν ειναι πολλες ωρες μονα τους τα σκυλια, καλο ειναι να διαμορφωσουμε ενα δωματιο ετσι, ωστε να ειναι ασφαλεις. Ακομα και ενα χωλ μπορει να να κανει για αυτο.
Αυτο ακριβως!
εμεις εχουμε κλεισει το μικρο χωλακι και το αφηνουμε εκει μεσα οταν χρειαστει να λειψουμε,ετσι και το χωρο του,τα παιχνιδια του εχει και περναει μια χαρα.
μπορεις να το δοκιμασεις αν διαθετεις τετοιους χωρους μικρους και βολικους.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Πρωτο -αλλο το βραδυ και αλλο την ημερα 7-8-9 ωρες + ολη τη νυχτα- μας κανουν συνολο 14-18 ωρες. ( εκτος εαν εσυ κοιμασαι στην δουλεια, και ασχολεισαι ολη νυχτα με τον σκυλο)
Τα δικα μου σκυλια δεν μενουν σε καμια περιπτοση 7 ωρες ακουνητα στην ιδια θεση. Αλλαζουν θεση, αλλαζουν πλευρω, αλλαζουν ακομα και κρεβατι καμια φορα.
Η δικιά μου δεν κοιμάται στο κρεβάτι, ούτε στον καναπέ. Πάτωμα και crate μόνο. Οπότε εξαρτάται από το πώς θα μάθει ο φίλος το pug του. Αν κάτσω 8 ώρες στον καναπέ, θα κάτσει κι αυτή 8 ώρες ακούνητη να κοιμάται.

Βέβαια, η σύγκριση είναι λίγο άκυρη γιατί μιλάμε για pug [εγώ έχω ροτ] και δε γνωρίζω πόσο δραστήρια είναι. Ωστόσο, μπορεί να πάρει ένα μεγάλο crate για να αλλάζει πλευρό με την ησυχία του..

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Αν εκτονώνεις τον σκύλο σου όπως πρέπει δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα!

Τώρα αν για 'σένα το crate και το δέσιμο σε σκυλόσπιτο ή σε βαρέλι ή στην ταράτσα ή στο μπαλκόνι είναι το ίδιο... sorry δεν μπορώ να κάνω κάτι. :rolleyes:

Εγώ που έχω άποψη και για τα δυο και έχω συζητήσει λεπτομερώς το θέμα με εκπαιδευτές όλοι έχουν προτείνει το crate και κανείς το δέσιμο..Κάτι παραπάνω θα ξέρουν λοιπόν και αυτοί και όλοι εμείς εδώ που το χρησιμοποιούμε!
Δεν ειπα οτι τα θεωρω το ιδιο αλλα δεν απεχουν και πολυ μεταξυ τους και μην λες πραγματα που δενε χω πει, δεν μιλησα ουτε για βαρελι ουτε για ταρατσα και λοιπα. Προσωπικα τον σκυλο μου τον εκτονονω 2 με 3 ωρες την ημερα αλλα και παλι οταν λειπω δεν την εχω κλεισμενη σε crate. Εχει τον δικο της χωρο στο σπιτι. Κι εγω οταν ειμαι σπιτι συνηθως ειναι στο κρεβατακι της και κοιμαται αλλα σε ενα διαστημα 7 ωρων μπορει να θελει και να κουνηθει λιγο το σκυλι. Να ξεπιαστει κλπ. Και οτι το εχουν πει εκπαιδευτες δεν με συγκινει καθολου γιατι και πολλοι εκπαιδευτες λενε και δεσιμο για κανα μισαωρο για τιμωρια και βλακειες τι σημαινει οτι θα δεσω κι εγω τον σκυλο μου για τιμωρια?? Ελεος. Ετσι γινονται αγρια τα σκυλια μετα. Συμφωνω με FrenchiFan.

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τα σκυλιά δε γίνονται άγρια επειδή τα δένεις [και μάλιστα για μισή ώρα]. Δεδομένο αυτό. Όχι ότι συμφωνώ με το δέσιμο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την επιθετικότητα.

Βέβαια δεν είναι του παρόντος, αλλά να πούμε ότι κάθε εκπαιδευτής έχει τις μεθόδους του κι εμείς επιλέγουμε βάσει του τι θέλουμε να πετύχουμε. Μπορεί να μη συμφωνούμε με κάποια μέθοδο ή να μην ταιριάζει στο χαρακτήρα του σκύλου μας ή ακόμα σ' εμάς τους ίδιους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι απαγορευτική γενικότερα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul