Τον πήρα απο έναν ζευγάρι. Η κοπέλα είναι απο Τσεχία και ο άντρας είναι απο Ελλάδα και είχε λατρεία στα τσεχοσ. λυκ. οπότε στην αρχή πήραν απο τσεχία τον αρσενικό και μετά απο 2 χρόνια αποκτήσανε, πάλι απο Τσεχία και μια θυληκιά, ο δικός μου είναι αποτέλεσμα της πρώτης γέννας, φυσικα με pedigree κ.λ.π.
Τα συγκεκριμένα παιδία είναι και οι μοναδικοί αντιπρόσωποι της ράτσας(στην Ελλάδα) στο official forum της ράτσας.(πάς Database => Breeders => Greece).
Ο Αλφιε αυτή τη στιγμή είναι 9 μηνών είναι ιδιαίτερα κοινωνικοποιημένος σε σημείο που ένας άγνωστος στο δρόμο μου είπε να το κατεβάσω για δήμαρχο.
Είναι καλός με τα παιδία και γενικά με οτιδήποτε περπατάει ( εκτός απο τα περιστέρια ).
Το μόνο έντονο πρόβλημα μας είναι οτι δεν μπορεί με τίποτα να συνηθίσει την μοναξιά είτε είναι 7 ώρες είτε 2 αλλά νομίζω οτι με υπομονή θα τα καταφέρουμε. Δεν έχουμε θέμματα με άλλα σκυλιά, δεν έχει δείξε εώς τώρα δείγματα να έχει θέμματα βέβαια πολύ μου λένε οτι είναι νωρίς ακόμα.
Σε περίπτωση που θέλει κάποιος να αποκτήσει ένα τσεχ. λυκ. εγώ δεν είμαι της άποψης οτι δεν κάνει για έναν αρχάριο(έτσι λένε στη σελίδα της ράτσας) απλά δεν κάνει για μικρές ηλικίες επειδή εάν όντως είσαι αρχάριος πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο και κόπο σε διάβασμα γύρω απο τις συμπεριφορες του σκύλου.
Επιπρόσθετα δεν κάνει για φύλακας γιατι δεν τον ενδιαφέρει να προστατεύσει την ιδιοκτησία του είναι πιο ανθρωποκεντρικός και αν δεν κοινωνηκοποιηθεί κατάλληλα μετά υπάρχουν προβληματα.
Αυτά