Μηπως το κουταβι μου ειναι πιο αδυνατο απ'οσο θα επρεπε;

acid

New Member
14 Δεκεμβρίου 2015
3
0
31
Καλησπερα!Αρχικα μιας και ειναι το πρωτο μου post θα ηθελα να χαιρετισω τους δημιουργους & διαχειριστες του dogforum για την ομορφη δουλεια τους, καθως και ολα τα μελη της κοινοτητας που εχουν ανεβασει το επιπεδο του forum ψηλα!
Στο θεμα μας τωρα, το καλοκαρι απεκτησα εναν πανεμορφο μποξερ, ο οποιος σε λιγες μερες γινεται 6 μηνων! Αυτο που με απασχολει ειναι το βαρος του.Ζυγιζει 15 κιλα και τον ταιζω 3 φορες τη μερα τα προβλεπομενα για το βαρος του γραμμαρια.Ο κτηνιατρος μου εχει πει οτι ειναι καλο να ειναι αδυνατος οσο ειναι κουταβι αλλα τελευταια σκεφτομαι οτι ισως ειναι παραπανω απ'οσο πρεπει αφου φαινοται τα πλευρα του. Σ'αυτο βεβαια βοηθαει και το οτι ενας φιλος μου εχει και αυτος μποξερ (αδερφακι του δικου μου) και ειναι αρκετα πιο τροφαντουλης!
Τα φωτα σας παρακαλω!
ΥΓ: η τροφη που του δινω ειναι proplan

acid

New Member
14 Δεκεμβρίου 2015
3
0
31
Το κουταβι μου το εχει χαρισει ενας φιλος αλλα δεν εχουμε συχνη επικοινωνια καθως ζει σε αλλη πολη, γενικα παντως συμβουλευομαι τον κτηνιατρο μας καθως ειναι πολυ καλος μου φιλος και με εχει βοηθησει πολυ! Ο προβληματισμος μου ειναι οτι ενω του δινω τη προβλεπομενη ποσοτητα που αναγραφεται στο πινακα βαρους-ηλικιας, φοβαμαι μηπως τα κιλα του ειναι λιγα για την ηλικια του και κανονικα επρεπε να ανοικει σε αλλη κατηγορια. ο πινακας λεει σε κουταβια 4-6 μηνων με βαρος 12-15 κιλα αναλογουν 120-160 γραμμαρια . μηπως λογω φυλης και ηλικιας επρεπε να ανοικει στην επομενη κατηγορια(15-20 κιλα);

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
"4-6 μηνών και βάρους 12-15"

Πρόσεξε εκει που λέει το βάρος πολλές τροφες εννοούν το βάρος
που θα εχει ενήλικο και τα μπόξερ αν δεν κανω λάθος ενήλικα
ειναι γυρο στα 25 κιλά. Επόμενος διάβασε καλα τις οδηγίες ή
διευκρίνησε με τον πωλητή της τροφής την ποσότητα.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens

βάσει αυτού του διαγράμματος (ή όποιου άλλου αντίστοιχου κυκλοφορεί στο ίντερνετ) εσένα πως σου φαίνεται?

ο κτηνίατρος τί λέει? πως το βλέπει το κουτάβι.

εντιτ : τώρα είδα τρόπο απόκτησης... ψάξε λίγο το φόρουμ να δεις γιατί δεν παίρνουμε από φίλους και γνωστούς.

Last edited:

acid

New Member
14 Δεκεμβρίου 2015
3
0
31
@ptf & @ISKENDER ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αναφερεται σε βαρος κουταβιου, αλλα θα το δω ξανα μολις φτασω σπιτι.

@Gaara νομιζω στο 3 αλλα θα το μελετησω καλυτερα κ αυτο μολις φτασω σπιτι.Ο κτηνιατρος δε μου εχει πει κατι αρνητικο για το βαρος, αλλα τη τελευταια φορα που τον ειδε δεν ειχα αυτο το προβληματισμο και δεν τον ρωτησα συγκεκριμενα για το θεμα.

Τωρα για το αλλο θεμα που λες θα διαβασω, απλα θα ηθελα να σημειωσω οτι εχω μια πιο "χιπικη" αποψη για τους σκυλους και αν οι λογοι που δεν περνουμε απο γνωστους και φιλους εχουν να κανουν περισσοτερο με τα pedigree και τη καθαροτητα της φυλης δεν με ενδιαφερει και τοσο . (σορρυ αν σου φανει "επιθετικο" το υφος μου, δεν υπαρχει τετοια προθεση! :) )

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!Αργοτερα θα ανεβασω και μια φωτογραφια του σκυλου για να εχετε και εσεις ολοκληρωμενη αποψη.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Αν έχεις "χιπικη" αποψη για τους σκυλους και δεν σε νοιάζουν τα pedigree υιοθετείς ένα αδεσποτάκι, αλλιώς δεν είσαι χίπις, είσαι τσαμπατζής . (σορρυ αν σου φανει "επιθετικο" το υφος μου, δεν υπαρχει τετοια προθεση! :) )

Boxerakos

Member
11 Νοεμβρίου 2015
7
0
33
Καλησπέρα!! Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στη τροφή αναφέρεται στο ενήλικο βάρος ζώου! Άρα μάλλον δίνεις πολύ λίγο φαγητό στο σκυλάκι σ! Τα κιλά που αναφερεις ( εντελώς θεωρητικά βέβαια μιας και δεν βλέπουμε το ζωάκι) είναι μάλλον λίγα! Εμενα το μποξερακι μου είναι 15 κιλά 4 μηνών και μόνο στρουμπουλο δεν τον λες...άρα το δικό σου μάλλον θα έπρεπε να είχε μερικά κιλακια παραπανω!! Ξανα κοίταξε το πίνακα της τροφής του!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog