Παιδια αντιμετωπίζω προβλημα με τη Joy καιδεν ξερω πώς να τη διαχειριστω.
Οπως εχω πει ειναι η πρωτη μου επαφη με σκυλάκι και δεν εχω εμπειρία ούτε συγκρητικο μετρο.
Είναι τώρα 3,5 μηνων και συνεχεια μα συνεχεια δαγκωνει όποτε πας να τη χαϊδέψεις. Δεν το κανει επιθετικα αλλά είναι ενοχλητικό κι επώδυνο πολλές φορές. Εχω δοκιμασει τα εξης:
Να σταματαω αμεσως οποιαδηποτε επαφή μόλις δαγκώσει και να βγαινω από το δωματιο. Μολις σταματαω να τη χαιδευω επειδη δαγκωσε και μεχρι να βγω δεν πτοείται, δαγκωνει τα ποδια μου. Μολις γυρισω πάλι το ίδιο όσες φορες κι αν φυγω
Να λεω ΜΗ αλλά να μη μου δινει καμια σημασια.
Να αδιαφορω αλλά δεν την απασχολει, θα παιξει με τα παιχνιδια της.
Να κρατω για λιγο κλειστο το στομα της όποτε δαγκωσει για λίγο, λεγοντας μη αλλά μόλις την αφηνω δαγκωνει χειρότερα.
Να κάνω άουτσ σε υψηλο τόνο φωνης που δεν την απασχολησε καθολου......
Να λεω μπραβο όποτε δεν δαγκωνει αλλα γλυφει
Τι αλλο να κανω πια;;; Σε λίγο δεν θα τη χαιδευω
Επίσης όταν της πεταω κατι πάντα το φερνει αλλα αν παω να το παρω γινεται επιθετικη κι αν το παρω με το ζορι αγριευει. Αν της δινω treat βεβαια το αφηνει, αλλά δεν ειναι λογικο να κακιωνει όποτε δεν παιρνει αντάλλαγμα έτσι δεν ειναι;
Δεν ξερω αν παιζει ρόλο αλλα δεν έχει αλλάξει δοντια.
Θα εκτιμουσα συμβουλές απο εσας, κατι παραπανω ξερετε...
Οπως εχω πει ειναι η πρωτη μου επαφη με σκυλάκι και δεν εχω εμπειρία ούτε συγκρητικο μετρο.
Είναι τώρα 3,5 μηνων και συνεχεια μα συνεχεια δαγκωνει όποτε πας να τη χαϊδέψεις. Δεν το κανει επιθετικα αλλά είναι ενοχλητικό κι επώδυνο πολλές φορές. Εχω δοκιμασει τα εξης:
Να σταματαω αμεσως οποιαδηποτε επαφή μόλις δαγκώσει και να βγαινω από το δωματιο. Μολις σταματαω να τη χαιδευω επειδη δαγκωσε και μεχρι να βγω δεν πτοείται, δαγκωνει τα ποδια μου. Μολις γυρισω πάλι το ίδιο όσες φορες κι αν φυγω
Να λεω ΜΗ αλλά να μη μου δινει καμια σημασια.
Να αδιαφορω αλλά δεν την απασχολει, θα παιξει με τα παιχνιδια της.
Να κρατω για λιγο κλειστο το στομα της όποτε δαγκωσει για λίγο, λεγοντας μη αλλά μόλις την αφηνω δαγκωνει χειρότερα.
Να κάνω άουτσ σε υψηλο τόνο φωνης που δεν την απασχολησε καθολου......
Να λεω μπραβο όποτε δεν δαγκωνει αλλα γλυφει
Τι αλλο να κανω πια;;; Σε λίγο δεν θα τη χαιδευω
Επίσης όταν της πεταω κατι πάντα το φερνει αλλα αν παω να το παρω γινεται επιθετικη κι αν το παρω με το ζορι αγριευει. Αν της δινω treat βεβαια το αφηνει, αλλά δεν ειναι λογικο να κακιωνει όποτε δεν παιρνει αντάλλαγμα έτσι δεν ειναι;
Δεν ξερω αν παιζει ρόλο αλλα δεν έχει αλλάξει δοντια.
Θα εκτιμουσα συμβουλές απο εσας, κατι παραπανω ξερετε...