Μηπως ειναι μετεμψυχωση πυραγχας;

sonia78

Member
4 Μαρτίου 2010
21
0
Παιδια αντιμετωπίζω προβλημα με τη Joy καιδεν ξερω πώς να τη διαχειριστω.
Οπως εχω πει ειναι η πρωτη μου επαφη με σκυλάκι και δεν εχω εμπειρία ούτε συγκρητικο μετρο.
Είναι τώρα 3,5 μηνων και συνεχεια μα συνεχεια δαγκωνει όποτε πας να τη χαϊδέψεις. Δεν το κανει επιθετικα αλλά είναι ενοχλητικό κι επώδυνο πολλές φορές. Εχω δοκιμασει τα εξης:
Να σταματαω αμεσως οποιαδηποτε επαφή μόλις δαγκώσει και να βγαινω από το δωματιο. Μολις σταματαω να τη χαιδευω επειδη δαγκωσε και μεχρι να βγω δεν πτοείται, δαγκωνει τα ποδια μου. Μολις γυρισω πάλι το ίδιο όσες φορες κι αν φυγω
Να λεω ΜΗ αλλά να μη μου δινει καμια σημασια.
Να αδιαφορω αλλά δεν την απασχολει, θα παιξει με τα παιχνιδια της.
Να κρατω για λιγο κλειστο το στομα της όποτε δαγκωσει για λίγο, λεγοντας μη αλλά μόλις την αφηνω δαγκωνει χειρότερα.
Να κάνω άουτσ σε υψηλο τόνο φωνης που δεν την απασχολησε καθολου......
Να λεω μπραβο όποτε δεν δαγκωνει αλλα γλυφει
Τι αλλο να κανω πια;;; Σε λίγο δεν θα τη χαιδευω :confused::mad:
Επίσης όταν της πεταω κατι πάντα το φερνει αλλα αν παω να το παρω γινεται επιθετικη κι αν το παρω με το ζορι αγριευει. Αν της δινω treat βεβαια το αφηνει, αλλά δεν ειναι λογικο να κακιωνει όποτε δεν παιρνει αντάλλαγμα έτσι δεν ειναι;
Δεν ξερω αν παιζει ρόλο αλλα δεν έχει αλλάξει δοντια.
Θα εκτιμουσα συμβουλές απο εσας, κατι παραπανω ξερετε...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
όταν διορθώνεις με φωνή πως το κάνεις? λεγοντας μη καλέ σου είπα ή ΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ που είναι το σωστό?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Το σκυλάκι σου το βρήκες πολύ μικρο και δεν έμαθε "τρόπους" από τη μαμά του, οπότε θα πρέπει να του μαθεις εσυ πως πρεπει να συμπεριφέρεται.

Έχεις δοκιμάσει το σβερκομα την στιγμη που δαγκώνει;

sonia78

Member
4 Μαρτίου 2010
21
0
Το δοκίμασα να το σβερκώσω αλλά δαγκωνε πιο δυνατα.
Λέω το ΜΗ όσο πιο αυστηρα μπορω η δυστυχισμένη σε διαφορους τόνους κι εντασεις αλλά δεν....

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Συνεχισε το, μην του δωσεις ουτε μια φορα την ευκαιρια να δαγκωσει χωρις συνεπειες ( μαλωμα δηλαδη).Και κατευθειαν να του δινεις μια εναλλακτικη, ας πουμε ενα αλλο παιχνιδι να δαγκωσει.Θελει χρονο και πολλη υπομονη αλλα θα το καταλαβει καποια στιγμη, το εκανε και μενα ο δικος μου το πρωτο διμηνο (ηταν ηδη 5 μηνων οταν τον πηρα) αλλα τωρα το εχει σχεδον εξαλειψει, εχουμε φτασει σε σημειο να δαγκωνει πολυ απαλα (μονο στο παιχνιδι) που εμενα δε με ενοχλει καθολου.Α! κατι αλλο που του καναμε (ο φιλος μου δηλαδη το σκεφτηκε) ειναι το εξης: οταν δαγκωνε δυνατα , εβγαζα κραυγη πονου και κατευθειαν του δαγκωνα κι εγω το πατουσακι, παιζει να βοηθησε και αυτο.

sonia78

Member
4 Μαρτίου 2010
21
0
Θα επιμεινω δεν εχω και εναλλακτικη :(
Απλά στερείται κι αυτη χαδια κι εγω την αγάπη της. Μακαρι να μαθει!

zafcon_romel

Well-Known Member
25 Μαϊου 2009
112
1
Αγ. Σύλλας, Ηράκλειο
Μια ελαφρώς κομπογιαννίτικη μέθοδος, που όμως μου δούλεψε σε 2 τουλάχιστον περιπτώσεις είναι όταν σε δαγκώνει με το ελεύθερο χέρι σου προσπάθησε να της βάλεις τα χείλια της ανάμεσα στα δόντια της. 1 - 2 - 3 θα πονέσει από το ίδιο της το δάγκωμα και θα καταλάβει ότι πονάει κι εσένα. Περίπου το ίδιο θα καταλάβαινε αν είχε το χρόνο να δαγκώσει και να δαγκωθεί παίζοντας με τα αδέλφια της ή με τη μητέρα της. Το αν και πόσο θα την πονέσει αυτό δεν πρέπει να σε ανησυχεί εφόσον εκείνη και μόνο εκείνη ρυθμίζει τη δύναμη που θα δαγκώσει.

sonia78

Member
4 Μαρτίου 2010
21
0
Να δοκιμασω να δουμε....
Ενα σκυλάκι είπα να παρω κι εγω και δεν μπορώ να το διαχειριστω :(
Και να πω ότι δεν διαβαζω ή δεν ενημερώνομαι.... Αλλά δυσκολευομαι στη εφαρμογή ή κατι κανω λάθος.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μην απογοητεύεσαι! Είναι μωράκι ακόμα 3.5 μηνών τα δοντάκια του το ενοχλούν! Να δεις εγώ τι δάγκωμα έχω φάει. Υπομονή επιμονή και όλα θα πάνε καλά!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Αυτό με τα χείλια είναι πολύ καλό-το κάνουν και οι κτηνίατροι
Χαρούλες κάνει βέβαια-έτσι παίζουν και τα κουταβάκια μεταξύ τους-αλλά θέλει κόψιμο

Γενικά δεν τρομάζει όταν κάνεις ξαφνικό θόρυβο?

δηλαδή
δαγκώνει-τινάζεσαι πάνω και λες ΜΗ
και πως αντιδρα?

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Γεια σου!
Κι εγώ σαν άπειρη που είμαι και με τον Ορφέα για πρώτο σκύλο... είχαμε ακριβώς τα ίδια και χειρότερα... μέχρι τους 6 μήνες σχεδόν πολεμούσαμε να του το κόψουμε και τα χέρια μας ήταν λες κι είχαμε γάτα άγρια, "γραντζουνιάρα".

Υπέφερε πολύ από τα δόντια του (έβγαινε το ένα πάνω στο άλλο κλπ κλπ) και σίγουρα στερήθηκε / στερηθήκαμε πολλές αγκαλιές λόγω του δαγκώματος.
Του τα είχαμε δοκιμάσει όλα και πάλι το ίδιο...

Αυτό που μου είχε πει ένας πετσοπάς (από αυτούς που δεν πουλάνε ζώα) και δούλεψε, είναι να πάρεις ένα παιχνίδι του μαλακό, αλλά όχι και πολύ, δηλαδή να μην είναι κούφιο μέσα, μασίφ και να το βάζεις στο ψυγείο.
Όταν τα "ανθρωπάκια" μωρά βγάζουν δόντια, μου είχε πει, ο πάγος τα ανακουφίζει...
Το έχεις στο ψυγείο λοιπόν κι όταν πάει να δαγκώσει του το δίνεις, για να ανακουφιστούν τα ούλα του.

Αυτό με το να δαγκώνει τα χειλάκια του σε εμάς δεν είχε πιάσει καθόλου μα καθόλου κι ίσα ίσα, είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, τσαντιζόταν μαζί μας κι ίσως να αγρίευε, όπως τον καταλαβαίνω τώρα. Τη μουσούδα δεν του την πείραζα τότε...

Οπότε όταν το έπλενα μετά τη βόλτα και δάγκωνε, όποτε παίζαμε ή θέλαμε να το χαϊδέψουμε, πάντα του μπουκώναμε το στόμα, να καταλάβει τι κάνει να δαγκώνει και τι όχι. Δαγκώνει; Δυνατό ΜΗ και μπούκωμα. Όχι υστερικό, αλλά ηγετικό.

Ακόμα, όταν λυσάει και θέλει να δαγκώσει χέρια και δεν τον αφήνεις και πάει στα πόδια, το βάζεις ήρεμα κάτω ξαπλωμένο τελείως, το ηρεμείς και το μπουκώνεις (προσοχή πώς θα το καθίζεις, για τη μέση του).

Από την εμπειρία με τον Ορφέα, θα σε συμβούλευα επίσης, να αρχίσεις να ξεκαθαρίζεις το ποιος είναι κι ο αρχηγός, μην παρεξηγηθείτε...
Και να του μάθεις, όταν του δίνεις την τροφή του, το "κάτσε" πριν κατεβάσεις το μπολ. Θα βοηθήσει, όταν δαγκώνει στο να του αποσπάς και την προσοχή.

Τελοσπάντων, ελπίζω να βοήθησα με τα δικά μας περιστατικά...
Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

sonia78

Member
4 Μαρτίου 2010
21
0
Παιδια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, νιωθω καλύτερα.
Προσπαθώ να δειξω πως το αφεντικό είμαι εγω κάνοντας αυτά που εχω διαβασει στο φορουμ. Ας πουμε πριν φαει πρέπει να κατσει, παίζοντας προσπαθω να μην παιρνει τον αέρα... Αυτα τα κανω.
Το ΜΗ δεν την απασχολει, αν σηκωθω και πω μη αδιαφορεί εντελώς και ή θα συνεχισει να δαγκωνει ή θα αδιαφορίσει και θα παίξει με κατι άλλο.
Κεφάλι δεν τολμάς να πλησιάσεις. Μύτη και αυτιά κινδυνεύουν. Θα συνεχίσω και με τις συμβουλές σας και ελπίζω να σταματήσει.
Το αστειο είναι πως με 4 γατια ποτέ δεν ανησυχισα για το προσωπό μου και την πάτάω από το σκυλάκι. :eek:
Κάτι ακόμη να ρωτήσω αν ξερετε. Αν πρεπει να ανοιξω νεο θεμα πείτε το μου
Όταν πάμε βόλτα δεν κάνει ποτέ τσίσα αλλά απλά μασουλαει ότι βρει, ειδικα χορταρια και δευτερον κάνει τσίσα στις πάνες περίπου 15 φορες την ημέρα από λίγο. Είναι φυσιολογικα αυτα;
Ευχαριστώ και πάλι :)

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Όπως και να έχει, θέλει επιμονή κι επιβολή!
Που θα πάει θα το μάθει... :)
Πάντως, αν τα βρεις σκούρα, μπορείς να ρωτήσεις και κανένα εκπαιδευτή, για την προεκπαίδευση... κι εγώ ήμουν έτοιμη, μέχρι που αυτό το κατάφερε μόνος του!
Α! μην ξεχνάς, ότι πρέπει όλη η οικογένεια που ζει μαζί της να έχει την ίδια συμπεριφορά απέναντί της!

Όσο για το θέμα τουαλέτα, κάνε μια σχετική αναζήτηση... έχει μέσα θέματα με απαντήσεις... καθώς είναι αναμενόμενο πρόβλημα!
Είναι και μικρή ακόμα! Θα της το μάθεις με καλή θέληση!
Κι αν δε βρεις αυτό που ζητάς, πράττεις αναλόγως!

Καλή επιτυχία! ;)

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Σονια ετσι ειναι η επικοινωνια σε αυτην την ηλικια!

Ειναι απολυτως φυσιολογικο να δαγκωνει!Εσυ πρεπει να το σταματησεις!Με διαφορους τροπους!

Ειναι πολυ μικρουλα ακομα!Ξυνονται τα δοντακια της και τα ουλακια της!

Μην απογοητευεσαι!Εσυ πρεπει να εισαι σταθερη!

Μην στεναχωριεσαι οτι στερειται την αγαπη σου και τα χαδια σου!Δεν συμβαινει κατι τετοιο!

Ο αρχηγος(εσυ) πρεπει να ειναι δικαιος!
Πρεπει να ειναι και αυστηρος και απολυτος με ανεπιθυμητες πραξεις και σωστος με επιβραβευση για καθε σωστη πραξη!Ετσι κερδιζετε η εμπιστοσυνη και η αγαπη!Ξεκαθαρα πραγματα!Ο σκυλος ειναι ξεκαθαρο ζωο!Αυτο ζηταει και απο σενα!

Εμεις ειμαστε πολυπλοκα οντα και χανουμε την υπομονη μας και την επιμονη μας και στο τελος πανικοβαλλομαστε οτι δεν κανουμε κατι σωστα!

Ηρεμα και σιγα σιγα χτιζονται τα παντα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97