Εγώ τον πάω στο Petsmart μόνο γύρω στη μια φορά το χρόνο, συνήθως όταν έχουμε διακοπές και επομένως δεν είναι πάντα εφικτό να τον πλένω μόνη μου. Επειδή κοστίζει δε πιο πολλά να πάω το Μουφ για grooming απ' ό,τι να πάω εγώ στο κομμωτήριο, έχω δε αγοράσει και όλα τα σύνεργα (συμπεριλαμβανομένης και της φυσούνας-πιστολακίου για στέγνωμα), προτιμάω να τον πλένω και γκρουμιάζω η ίδια. Άλλωστε το Μουφ δε χρειάζεται κουρέματα και τέτοια, μόνο λίγο ψαλίδισμα στην ουρά και τα γύρω της που έμαθα να τα κάνω μόνη μου με ψαλίδι αραιώματος από βίντεο στο youtube που αφορούσε κιόλας συγκεκριμένα Αυστραλέζους Ποιμενικούς.
Το κακό επίσης με τα ξένα γκρουμιάσματα είναι ότι δεν ξέρεις πότε, λόγω κρίσης ή ό,τι άλλο, θα ψευτίσουν τα υποτιθέμενα αντιαλλεργικά προϊόντα τους, οπότε κανα-δυο φορές το Μουφ έπαθε αλλεργία και μετά τον έτρεχα στην κτηνίατρο και μου έφευγε κάθε φορά κανα τρακοσάρι για όλες τις θεραπείες και τα γκρουμιάσματα που τελικά ήταν δώρον άδωρον. Στο τέλος μου έδωσε η κτηνίατρος ειδικό φαρμακευτικό αντιαλλεργικό σαμπουάν και κρέμα μαλλιών, τα αγοράζω σε τεράστιες ποσότητες από την ίδια την εταιρεία, τον πλένω εγώ και έκτοτε έχω πάντα το κεφάλι μου ήσυχο.
Πάντως μια ένδειξη του αν είναι καλός ο groomer είναι και το γεγονός ότι κάθε φορά που πάμε στο Petsmart και βλέπει τις κοπέλες που τον πλένουν, το Μουφ τρέχει καταπάνω τους, σηκώνεται στα δυο πόδια, τις αγκαλιάζει και τις γλύφει κάνοντας χαρές. Άρα του φέρονται από καλά έως τον κακομαθαίνουν στις λιχουδιές και τα χαδάκια.