Με τόση γενναιοδωρία…

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Το Θολό Τοπίο… με ξεκάθαρη ματιά.

View attachment 8508

Η συγκεκριµένη εικόνα, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ψηφιστεί ως η φωτογραφία της χρονιάς.

Δείχνει µία µητέρα, η οποία από το ένα της στήθος θηλάζει το µικρό της παιδί και από το άλλο, ένα νεογέννητο πιθηκάκι.

Στη λεζάντα της, η φωτογραφία η οποία δηµοσιεύθηκε στον ινδικό τύπο αναγράφει:

«Μόνον όποιος είναι φτωχός και ξέρει τι θα πει πείνα ενεργεί µε τόση γενναιοδωρία…Τι θλιßερό που ο άνθρωπος δεν είναι πάντα έτσι»

πηγή: http://pressonice.blogspot.com/

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Συγκλονιστικη φωτογραφια... τοσο ανθρωπινη, τρυφερη...

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Εγω τωρα θα γινω ο κακος της παρεας....

Καταλαβαινω το νοημα της φωτογραφιας και οντως ειναι συγκινητικο... αλλα οσο την κοιταω ...αυτο που τελικα μου μενει ειναι οτι , εν αγνοια της η το αντιθετο , αυτη η μητερα υπονομευει το μελλον του παιδιου της, των αδερφων του, των παιδιων τους και δεν ξερω ποσων αλλων α

νθρωπων.

Υπαρχουν πολλα σοβαρα μεταδιδομενα απο τον πιθηκο στον ανθρωπο νοσηματα....

Δεν ξερω... εμενα αυτο μου μενει στο τελος ... και οχι το μεγαλειο της ανθρωπινης ψυχης...

Κυνικος , σκληρος ... ισως...

Doc

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
75
0
Αθήνα
www.n3r.gr
Εγω τωρα θα γινω ο κακος της παρεας....

Καταλαβαινω το νοημα της φωτογραφιας και οντως ειναι συγκινητικο... αλλα οσο την κοιταω ...αυτο που τελικα μου μενει ειναι οτι , εν αγνοια της η το αντιθετο , αυτη η μητερα υπονομευει το μελλον του παιδιου της, των αδερφων του, των παιδιων τους και δεν ξερω ποσων αλλων α

νθρωπων.

Υπαρχουν πολλα σοβαρα μεταδιδομενα απο τον πιθηκο στον ανθρωπο νοσηματα....

Δεν ξερω... εμενα αυτο μου μενει στο τελος ... και οχι το μεγαλειο της ανθρωπινης ψυχης...

Κυνικος , σκληρος ... ισως...
Και με ποιόν τρόπο θα γίνει η μετάδοσή τους από τον θηλασμό ???

Δεν θηλάζει το μωράκι από την πιθηκίνα, το αντίστροφο συμβαίνει)

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Εμένα αυτό, στο μυαλό δε μου πέρασε καν!
Η φωτογραφία μου δημιουργεί συναισθήματα άλλου τύπου... που όπως συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους νομίζω, δύσκολα περιγράφονται!

Από την άλλη, πρέπει να θυμηθούμε ότι η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην Ινδία!
Κι οι πίθηκοι εκεί κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους...
Σχετίζονται δε και με τη θρησκεία τους σε κάποια σημεία, που δε γνωρίζω να αναφέρω σχετικώς.

Αν διαβάσουμε για την κατάσταση της υγείας στην χώρα αυτή, θα καταλάβουμε ότι το δάγκωμα από το πιθηκάκι είναι το λιγότερο.
Σε μία χώρα, μάλιστα, που τα επίπεδα υγιεινής είναι ιδιαίτερα χαμηλά, κυρίως για τα δυτικά πρότυπα μας.
Αν κοιτάξουμε, έστω έναν τουριστικό οδηγό για την Ινδία, θα τρελαθούμε από τις προφυλάξεις, που προτείνονται κατά την παραμονή μας εκεί και για τις αρρώστιες, που αναφέρει.
Μη μιλήσουμε για τη νοσοκομειακή περίθαλψη, μπορούμε να δούμε απλά ένα σχετικό ντοκυμαντέρ, μέχρι να μας πέσουν τα μαλλιά.

Αν λοιπόν αναλογιστούμε σε τι κατάσταση ζει προφανώς η κυρία της φωτογραφίας... (νομίζω παίρνουμε κι ένα δείγμα από την φωτογραφία) μπορεί και να συμπεράνουμε ότι, ήδη ό,τι αρρώστια έχει το πιθηκάκι, την έχει και το παιδί.... όχι όμως λόγω του θηλασμού!

Ας μείνουμε καλύτερα στο θέμα της εικόνας κι όχι στο υγιειονομικό σύστημα...

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Δεκτα ολα αυτα που λες, ... αλλα οσες φορες κι αν την δω, αυτο το συναισθημα μου μενει στο τελος.

Και μιας και μιλαμε για συναισθηματα, δεν θα επιχειρηματολογησω.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
nacho_DL,
δεν το είπα σε καμία περίπτωση για να επιχειρηματολογήσουμε...
ποιανού του βγάζει το "σωστό" και ποιανού το "λάθος" συναίσθημα...

Απλά, έγραψα κάποια πράγματα σχετικά με την κατάσταση της Ινδίας...
που ίσως βοηθούσαν να κατανοήσουμε και το σκεπτικό του φωτογράφου... (από τα δικά μου μάτια βέβαια)

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Εγω παντως δεν θα την προτεινα σε καμμια περιπτωση για φωτογραφια της χρονιας... χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν της αξιζει...

Ωραια η κουβεντα αλλα πρεπει να φυγω, καλο απογευμα!!

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αν διαβάσουμε για την κατάσταση της υγείας στην χώρα αυτή, θα καταλάβουμε ότι το δάγκωμα από το πιθηκάκι είναι το λιγότερο.
Σε μία χώρα, μάλιστα, που τα επίπεδα υγιεινής είναι ιδιαίτερα χαμηλά, κυρίως για τα δυτικά πρότυπα μας.
Αν κοιτάξουμε, έστω έναν τουριστικό οδηγό για την Ινδία, θα τρελαθούμε από τις προφυλάξεις, που προτείνονται κατά την παραμονή μας εκεί και για τις αρρώστιες, που αναφέρει.
Μη μιλήσουμε για τη νοσοκομειακή περίθαλψη, μπορούμε να δούμε απλά ένα σχετικό ντοκυμαντέρ, μέχρι να μας πέσουν τα μαλλιά.
Για να αλαφρύνω λίγο το κλίμα (αλλιώς θα με πάρουν τα ζουμιά), όπως λέει και ο Ραζ στο Big Bang Theory:

"I don't want to go back to India! It's hot, and it's loud, and there are so many people! You have no idea -- they're everywhere".;)

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Δεν ξερω σε ποιο ειδος ανηκει το μαιμουδακι , καποια ειδη παντος θεωρουνται θεοι για τους ινδους

οπως ειπωθηκε και πριν στην Ινδια ποιο πολλα μπορει να κολλησεις αν εισαι αποστειρωμενος λευκος απο ανθρωπο παρα απο ζωο