Με τραμπουκησαν!

leoynage

Member
3 Ιανουαρίου 2017
19
79
36
Το σαββατο το πρωι πηγαινα βολτα τα 2 σκυλια μου στην γειτονια που διαμενω εδω και 1 μηνα. Καλως η κακως υπαρχουν σχολεια στο τετραγωνο μου, και αυτο απο οτι φενεται δινει πατημα σε μερικους τραμπουκους της γειτονιας.

Καθως περπαταγα στο πεζοδρομιο, εξω απο τα κακγελα του σχολειου, σταματαει το ενα μου σκυλι και κατουραει στην νησιδα με τα χορτα, οχι στο πεζοδρομιο.
Ειναι λοιπον ενας τυπος μεσα σε ενα αμαξι ακριβως διπλα. Μου λεει με υφος: "καταλαβαινεις οτι εδω ειναι δημοτικο σχολειο?".
Εξηγω οτι ο σκυλος κατουρησε και οτι δεν μπορω να μαζεψω κατι.
Η απαντηση του ηταν με απειλιτικο υφος: " Θες να κατεβω κατω να τσεκαρω? "
Του λεω ναι. Προφανως πιστευε οτι ο σκυλος εκανε τα κακα του. Αλλαζει σταση και μου λεει: " Σηκω φυγε απο εδω περα και μην σε ξαναδω εδω γυρω γιατι θα εχουμε ασχημα ξεμπερεδεματα".

Δυστυχως ενιωσα χαλια και κατεβασα το κεφαλι και εφυγα. Απο τοτε το σκεφτομαι και εχω τρελαθει γιατι ειμαι ενας ανθρωπος που κυκλοφορω παντα με σακουλες και μαζευω τα παντα συμπεριλαμβανομενων και απορριματων αλλων σκυλων ωστε να κραταω την γειτονια μου καθαρη. Και πιστευω οτι ειμαι νομιμος και δεεν ενοχλω κανεναν. Κατανοω το επιχειρημα οτι ενας γονιος δε θα ηθελε σκυλια να κανουν τις αναγκες τους γυρω απο ενα σχολειο, και ως ενα σημειο το σεβομαι απολυτως. Το προβλημα ειναι οτι δεν μου μιλησε ομορφα.

Τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση αν μου ξαναμιλησει ετσι. Δεν αναφερθηκε προφανως σε αστυνομιες κλπ, απλα με απειλησε στεγνα με οτι αυτο μπορει να σημαινει.

Να πω εδω οτι αυτο εγινε 50 μετρα απο την ειδοδο της πολυκατοικιας μου. Δεν ειναι επιλογη μου να μην περναω απο εκει κοντα.

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Εγώ σε πρώτη φάση απλά θα τον αγνωούσα αν μου έλεγε ξανά κάτι.
Ίσως θα ήταν καλό να αποφεύγεις τα σχολεία μέχρι τα σκυλιά σου να κάνουν αλλού την ανάγκη τους, αν αυτό είναι ευφικτό, γιατί κάποιοι μπορεί να "σκανδαλίζονται" για υγειονομικούς και καλά λόγους, μιας και βρίσκεσαι σε περιοχή με παιδιά.

Απ' την άλλη βέβαια έπρεπε να τον ρωτήσεις "Εσείς είστε γονιός κύριε???" Αν σου έλεγε ναι θα μπορούσες κι εσύ με ανάλογο ύφος να του πεις "Σίγουρα?? Ή μήπως θα πρέπει εγώ να καλέσω την αστυνομία??? Μπορεί βρε παιδί μου έτσι όπως στεκόσουν στα κάγκελα του σχολείου να του χαλούσες τη θέα του ανθρώπου..... Γιατί εμένα σαν μάνα παιδιού στο δημοτικό, έτσι όπως έχουμε γίνει, πιο πολύ θα με ενοχλούσε η παρουσία ενός άντρα σε αυτοκίνητο, σταματημένο έξω απ' το σχολείο του παιδίου μου, παρά δυο σκυλία που μόλις κατούρησαν το χώμα.......:cool:

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Για ξεκάθαρη απειλή μπορείς να απειλήσεις με τη σειρά για αστυνομία. Αν έχεις κέφι του εξηγείς λίγο τους νόμους, του δίνεις και ένα αντίγραφο και συνεχίζεις. Αν έχεις περισσότερο κέφι, μιλάς με τον τόνο που σου μιλάει και εκείνος. Αν και προσωπικά, πια, όταν έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιους ανθρώπους, δείχνω σακουλάκια, λέω ότι δεν έχω κάνει τίποτα παράνομο και φεύγω. Και ο λόγος που δεν τους βρίζω είναι γιατί δεν ξέρω αν αυτός που με βρίζει για το σκύλο μου είναι και σε θέση να βάλει φόλα και ανησυχώ εκείνη τη στιγμή μην η δική μου έκρηξη αποτελέσει για εκείνον αφορμή να ρίξει φόλα κάπου..Παράλογο ίσως, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει...Φυσικά δεν θα άλλαζα δρόμο απο τη στιγμή που δεν κάνω τίποτα, αλλά θα είχα και τα μάτια δεκατέσσερα μήπως έχουν ρίξει τίποτα τριγύρω

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Απ' την άλλη βέβαια έπρεπε να τον ρωτήσεις "Εσείς είστε γονιός κύριε???" Αν σου έλεγε ναι θα μπορούσες κι εσύ με ανάλογο ύφος να του πεις "Σίγουρα?? Ή μήπως θα πρέπει εγώ να καλέσω την αστυνομία??? Μπορεί βρε παιδί μου έτσι όπως στεκόσουν στα κάγκελα του σχολείου να του χαλούσες τη θέα του ανθρώπου..... Γιατί εμένα σαν μάνα παιδιού στο δημοτικό, έτσι όπως έχουμε γίνει, πιο πολύ θα με ενοχλούσε η παρουσία ενός άντρα σε αυτοκίνητο, σταματημένο έξω απ' το σχολείο του παιδίου μου, παρά δυο σκυλία που μόλις κατούρησαν το χώμα.......:cool:
ΑΥΤΟ!!!!

Για ξεκάθαρη απειλή μπορείς να απειλήσεις με τη σειρά για αστυνομία.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!

Ειδικα το δευτερο πιανει παντα....εγω το δουλευω πολυ ως εξής:
"εγω κυριε ειμαι νομιμη και εσεις μου ασκειτε τρομοκρατια και εκφοβισμό. Τα στοιχεια σας παρακαλω να παρουμε την αστυνομια να γινει καταγραφή συμβαντος γιατί φοβαμαι για τη σωματικη μου ακεραιοτητα"

Πουφ...μπουχος....

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.358
8.158
Απλα επεσες σε εναν περιεργο. Εγω γενικα δε δινω σημασια σε αυτους και γενικα παρατηρησα οτι εχουν μειωθει αισθητα σε σχεση με δεκα χρονια πριν που ειχα σκυλακι..Οι ελληνικες πολεις ειναι τοσο βρωμικες, βλεπεις κατω σκουπιδια, αποτσιγαρα, φαγητα , λαδια αυτοκινητων, ο αλλος τρωει και πεταει κατω το περιτυλιγμα...Κυριολεκτικα σιχαινεσαι να πατησεις οποτε θεωρω τραγικο να ενοχλει καποιον το κατουρημα του σκυλου....Επίσης η νησιδα ειναι δημοσιος χωρος και επιπλέον και να μην κατουρησουν τα δικα σου σκυλια, κατουρανε γατες, αδεσποτα, ανθρωποι τις νυχτες και φτυνει ο καθε περαστικος... Προσωπικα εχω ενα μπουκαλι νερακι και τα ξεπλενω μονο σε περιπτωση που ο σκυλος κατουρησει σε καμια εισοδο ή μπροστα απο καμια καφετερια.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Αααχχχχχ....κ ηταν μες στο αμαξι κ δε κρατησες πινακίδες?
Εκει,ατάκα κ επιτόπου : Γεια σας,ονομάζομαι ταδε,βρίσκομαι στην ταδε διευθυνση κ ενας κυριος με την ταδε περιγραφη κ τις ταδε πινακιδες με εκφοβιζει κ απειλεί,παρακαλώ να στειλετε κινητη μοναδα γιατι φοβαμαι για την ζωη την δικη μου κ των σκυλιων μου.
Στην θεση σου,θα παρακαλαγα να ξαναπεσω πανω του,μονο κ μονο για να παρουν το μνμ κατι γαιδουρια σαν αυτον που το βλέπουν κάτι οτι ο κοσμος δεν τους ανήκει!
Μη σου πω πηγαινε στην αστυνομια τωρα να καταγγείλεις το γεγονός κ να το καταγραψουν (ναχεις κ πατημα αμα ξαναγινει) κ αμα σου πουν κ καλα γιατι απτο Σάββατο αποφασισες να πας τωρα,πεστους,ειχα τρομοκρατηθει κ σοκαριστει (να σου κ η ψυχικη οδύνη)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Το σαββατο το πρωι πηγαινα βολτα τα 2 σκυλια μου στην γειτονια που διαμενω εδω και 1 μηνα. Καλως η κακως υπαρχουν σχολεια στο τετραγωνο μου, και αυτο απο οτι φενεται δινει πατημα σε μερικους τραμπουκους της γειτονιας.

Καθως περπαταγα στο πεζοδρομιο, εξω απο τα κακγελα του σχολειου, σταματαει το ενα μου σκυλι και κατουραει στην νησιδα με τα χορτα, οχι στο πεζοδρομιο.
Ειναι λοιπον ενας τυπος μεσα σε ενα αμαξι ακριβως διπλα. Μου λεει με υφος: "καταλαβαινεις οτι εδω ειναι δημοτικο σχολειο?".
Εξηγω οτι ο σκυλος κατουρησε και οτι δεν μπορω να μαζεψω κατι.
Η απαντηση του ηταν με απειλιτικο υφος: " Θες να κατεβω κατω να τσεκαρω? "
Του λεω ναι. Προφανως πιστευε οτι ο σκυλος εκανε τα κακα του. Αλλαζει σταση και μου λεει: " Σηκω φυγε απο εδω περα και μην σε ξαναδω εδω γυρω γιατι θα εχουμε ασχημα ξεμπερεδεματα".

Δυστυχως ενιωσα χαλια και κατεβασα το κεφαλι και εφυγα. Απο τοτε το σκεφτομαι και εχω τρελαθει γιατι ειμαι ενας ανθρωπος που κυκλοφορω παντα με σακουλες και μαζευω τα παντα συμπεριλαμβανομενων και απορριματων αλλων σκυλων ωστε να κραταω την γειτονια μου καθαρη. Και πιστευω οτι ειμαι νομιμος και δεεν ενοχλω κανεναν. Κατανοω το επιχειρημα οτι ενας γονιος δε θα ηθελε σκυλια να κανουν τις αναγκες τους γυρω απο ενα σχολειο, και ως ενα σημειο το σεβομαι απολυτως. Το προβλημα ειναι οτι δεν μου μιλησε ομορφα.

Τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση αν μου ξαναμιλησει ετσι. Δεν αναφερθηκε προφανως σε αστυνομιες κλπ, απλα με απειλησε στεγνα με οτι αυτο μπορει να σημαινει.

Να πω εδω οτι αυτο εγινε 50 μετρα απο την ειδοδο της πολυκατοικιας μου. Δεν ειναι επιλογη μου να μην περναω απο εκει κοντα.
Βγάζεις το κινητό και πατάς 100. Στοίχημα ότι θα έχει φύγει πριν έρθει το περιπολικό.

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Εχω τυχει παρομοιου συμβαντος, αλλα εχοντας απεναντι μου καποιον με πολυ καλυτερο υφος απο του κυριου, και μολις του δειξα τα σακουλακια ολα καλα, μεχρι και κουβεντα που πιασαμε. Βεβαια εχω πεσει και σε ατομα που τους ενοχλησε μεχρι και το κατουρημα, παλι με το προσχημα οτι υπαρχουν παιδια εδω γυρω κλπ κλπ και θελω να ρωτησω για το τυπικο της υποθεσης, υπαρχει κατι σε "νομοθεσια" που αναφερεται στο κατουρημα του σκυλου σε πεζοδρομιο ή ακομα και γενικα σε κατουρημα του σκυλου σε χωματα?? Εχει δηλαδη καποιος πατημα να μου κανει παρατηρηση (με το οποιο υφος) αν ο σκυλος μου κατουρησει στο πεζοδρομιο ή σε καποιο χωρο με χωματα/πρασινο που μπορει (μπορει και οχι) να υπαρχουν παιδια στα περιξ??

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.382
10.552
Athens
Λύσεις:

1. Με απαθές βλέμμα πάντα, του λες ότι είσαι καρανόμιμος και ότι αυτός δεν είναι και ότι αυτή τη στιγμή βαριέσαι να μπεις σε διαδικασία για αναφορά σε αστυνομία για εξύβριση, απειλή κλπ. αλλά άμα το τραβάει τόσο πολύ η ψυχούλα του να το κάνεις βρε αδερφέ.

2. Όταν βλέπεις ξινούς άσκυλους στο δρόμο φοράς το ύφος-βλέμμα "μην μου μιλάτε γιατί δεν έχω πιει καφέ ακόμη μην σας πάρει όλους και σας σηκώσει", proactively που λεν και στο χωριό μου, πριν προλάβουν να βγάλουν κιχ. Οδηγίες για επιτυχημένη εφαρμογή σε αυτό μπορεί να σου δώσει το μέλος @mareco

3. Το παίζεις τρελός: Ο σκύλος μου δεν κατουράει έτσι κι αλλιώς, του φοράμε καθετήρα στο σπίτι. Έχουμε στοκ από καθετήρες.

Γενικά ...γίνε εφευρετικός!

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Βρε ορεξη να χεις....να παιζεις με κστι τετοιους....

Ειχα κανει εναν εγω να πιστευει οτι με στεσσαρει τοσο που θα γεννησω μπροστα του....and the oskar goes to....
τι γελιο εκανα...

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Ρε φιλος...σορυ κιολας...χωρις ιχνος παρεξηγησης...αυτο δεν ειναι τραμπουκισμα, αυτο ειναι σου την ειπε...
Τι παθητικη αντιδραση και αντιμετωπιση ειναι αυτη; Ας εβαζες τα κλαματα να μαθαινε.....
Σε πειραζω προφανως...

Βρες τους αναλογους νομους, διαβασε τους, να ξερεις οτι εσυ εισαι καλυμενος και απο εκει κ περα...ε του φουστη...ελαχιστο battle attitude...χωρις αυτο να σημαινει οτι πρεπει να γινεις εξ ισου καφρος με τον καθε καφρο

@Μαρια&Ηρα
Επειδη εχω το δικο σου φρεσκο, κανε ενα κοπι το σκηνικο στην Αθηνα με το κατουρημα που σου την ειπαν να δει λιγο ο φιλος...

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Κλαίω με το καθετήρα... Χαχαχαχαχχαχαχ...Όσο για το τυπο... Εξαρτάται τη ποσότητα καφεινης και νικοτίνης που θα έτρεχε στις φλέβες μ..Πάντως " να κατέβω κάτω να τσεκαρω" πολύ πρόκληση ρε παιδί μ...Πάντως ναι αν είχες όρεξη πες του να σ δώσει τα στοιχεία και κάλεσε αστυνομία...Και ενημέρωσε τον ότι το πρόστιμο για φολες κλπ είναι κοντά 30χιλιαδες και ποινή φυλάκισης και πως εσύ θα τσεκαρεις για τέτοια θέματα...Πάντως πολύ μ τι δίνει να είσαι κύριος να μαζεύεις περιττώματα (κάτι που κάνει η μειοψηφία) και κάποιος να σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα...

• Like
Reactions: Allendog

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Εγω σε κατι τετοιους απανταω με αναλογο υφος και τσαμπουκα και ειδικα αν δεν ειναι 100% νομιμοι (πχ δικυκλο σε παρκο μεσα που ετυχε προχθες) τους τη λεω και για τη νομιμοτητα τους και ετσι φευγουν μουρμουριζοντας.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Προσωπικά συνήθως αποφεύγω περιοχές που υπάρχουν παιδιά και αυτό γιατί αφενός βαριέμαι πια να έρχομαι σε αντιπαράθεση και αφετέρου δεν βλέπω για ποιο λόγο να χαλάω την διάθεσή μου. Τώρα αν είμαι σε καμιά μέρα με όρεξη αλλάζει το πράμα.....όπως μια φορά που βγαίνει μια θεία από το παραθύρι και αρχίζει και με κράζει που σημαδεύει το δέντρο το σκυλί....και της λέω χίλια συγνώμη...η κυρία δίπλα μου είπε ότι εδώ μπορεί να κάνει τσίσα...:sneaky:

• Like
Reactions: sea-mol and mareco

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Εγω σκεφτομαι αυτο το καημενο το παιδακι μεσα στο σχολειο που μεγαλωνει αυτος ο ανθρωπος:mad:

• Like
Reactions: Asmodeus

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ίσως η περίπτωση ...ας πούμε ότι είναι τραβηγμένη......αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και εμείς οι "σκυλάδες" .....τα έχουμε δώσει τα δικαιώματα. Περπατάς στους δρόμους και το σκ@τό είναι δεξιά και αριστερά και φυσικά όταν το πατήσεις σου ανεβαίνει το αίμα το κεφάλι. Καλά τα λέμε και τα κάνουμε εδώ.....αλλά εκεί έξω οι τούρτες είναι δολοφονικές.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.920
Τραβηγμένη ήταν η αντίδραση σου. Προφανώς ψάρωσες λόγο του ότι είσαι καινούριος στη γειτονιά και ο τύπος ήταν τραμπούκος αλλά πίστεψε με κάτι τέτοιοι θρασύδειλοι θρέφονται από ηττοπαθείς αντιδράσεις όπως η δική σου. Αντέδρασε πιο δυναμικά και θα δεις κάτι τέτοιοες κότες πως θα μαζευτούνε. Άλλωστε σε απείλησε ενώ δεν έκανες κάτι παράνομο.