Με το καλησπερα ερωτηση!!

Geras

New Member
4 Σεπτεμβρίου 2010
2
0
Καλησπερα σε ολους σας.

Ειμαι καινουργιο μελος στο forum σας και θα ηθελα την βοηθεια σας πανω σε ενα θεμα που δεν το γνωριζω καθολου.

Εδω και καιρο ηθελα ενα σκυλακι και περιμενα απλα το τελος του μηνα που θα γεννησει η σκυλιτσα ενος γνωστου μου.Ομως το Σαββατο που μας περασε βρηκα ενα μωρο πεταμενο σε ενα καδο σκουπιδιων.Σκεφτηκα οτι καλυτερα ειναι να υιοθετησω αυτο,να το μεγαλωσω,να βρω αυτον που τα πεταξε λες και ειναι αποφαγια μαζι με τα αδελφια του και να το βαλω να τον δαγκωσει :p

Το κουταβι ειναι πολυ μικρο (την Δευτερα ανοιξε τα ματια του) και οπως θα καταλαβαινεται εχω μια εβδομαδα να κοιμηθω σας ανθρωπος.

Η ερωτηση μου ειναι ποτε θα ειναι σε θεση να αρχισει να καταλαβαινει τα βασικα που θελω τουλαχιστον για τωρα να του δειξω.Οπως το να σταματησει να τρωει απο το μπιμπερο και να κανει τις αναγκες του εκει που θελω εγω.

Ελπιζω να μην εκανα λαθος που ανοιξα εδω το θεμα αυτο.Το σκεφτομουν για το εκπαιδευση και συμπεριφορα απλα ηθελα να σας εξηγησω γιατι βρεθηκε ενα το μικρο σε ηλικια κουταβι στα χερια μου.:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όντως καλά θα κάνεις να υιοθετήσεις το πεταμένο κουτάβι. Και να μην πάρεις κουτάβι από τον ΒΥΒ φίλο σου. Υπάρχουν επίσης πολλά ποστ εδώ που θα σε βοηθήσουν, κοίταξε στην κεντρική σελίδα του φόρουμ.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Geras καλωσηρθες και ΜΠΡΑΒΟ που πηρες ενα κουταβακι απο το δρομο!!!
Καταρχην, ενημερωσε το φιλο σου οτι ειναι μεγαλη ανευθυνοτητα απο μερους του να ζευγαρωνει τη σκυλα του... Πιθανοτατα, το μικρο που βρηκες στο δρομο να ανηκε σε καποιον που εκανε το ιδιο πριν λιγο καιρο...
Οσον αφορα στο αλλο θεμα... θα χρειαστει να κανεις υπομονη λίγο ακομα... Οι 2 πρωτοι μηνες ειναι δυσκολοι:p Μετα θα μπορειτε να μπειτε σε ενα προγραμματακι σιγα σιγα. Νομιζω μετα απο 10-15 μερες θα μπορει να πινει απο μπωλακι το γαλα και οχι με μπιμπερο. Για λιγο καιρο η αφουγγαριστρα θα γινει η καλυτερη σου φιλη:D
Βαλε μας και μια φωτο απο το bebe:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Geras καλώς ήρθες.
Θέλω να σου πω με ενθουσιασμό το "μπράβο" που σου πρέπει για το μωρό που μάζεψες, αλλά με συγκρατεί λίγο και η θλίψη μου για το επαναλαμβανόμενο του θέματος: κουτάβι στα σκουπίδια.
Να πεις του γνωστού σου, να στειρώσει την σκυλίτσα του. Ακόμη καλύτερα, να πεις το ίδιο σε όσους γνωστούς ξέρεις που έχουν σκυλίτσες, που θέλουν να τις ζευγαρώσουν. Οποιος δεν πειστεί, να μας δώσεις την δ/νσή του, να τον πείσουμε εμείς :D
Κάνε υπομονή με το μικράκι. Τώρα δεν νοιώθει τίποτα απ' όσα θέλεις εσύ να μάθει. Θα αρχίσει σιγά-σιγά να καταλαβαίνει σε κανά 2μηνο. Στο μεταξύ δώστου όση φροντίδα και προδέρμ έχει ανάγκη. Οτι πληροφορία χρειαστείς θα την βρεις στο φόρουμ με λίγο ψάξιμο. Για ότι σε μπερδέψει, ρωτάς. Κάπου υπάρχει ένα πολύ καλό άρθρο για το τι και πόσο συχνά, πρέπει να τρώει σ' αυτή την ηλικία. Κάνε μια προσπάθεια να το βρεις, αξίζει. Και το επόμενο κεφάλαιο που πρέπει να ψάξεις, είναι τα σχετικά με την τουαλέττα του.
Να σου ζήσει λοιπόν το μωρό (αγόρι/κορίτσι ; ).
Τα αδέλφια του τι απέγιναν;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
'Όλοι τείνουμε να δίνουμε προτεραιότητα στο φαγητό. Και να παραμελούμε την ανάγκη που έχουν τα νεογέννητα ορφανά κουτάβια, για ζέστη. Επειδή δεν μπορούν, ακόμα, από μόνα τους να ζεστάνουν τα κορμάκια τους, συνηθως το έργο αναλαμβάνει η μανα σκύλα, με τη θερμότητα που εκπέμπει το σώμα της. Κρατώντας τα κουτάβια στο στέρνο μας, κάτω από τη μασχάλη, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με αρκετή επιτυχία στους 36 βαθμούς που είναι απαραίτητοι . Τις υπόλοιπες ώρες, όταν το σώμα μας δεν είναι διαθέσιμο, αναπληρώνουμε τη θερμοκρασία του σώματος με θερμοφόρα, θερμαντικά σώματα, και λάμπες. Τα κουβερτάκια δεν φτάνουν. Αναζητείστε πηγές ικανές να ανεβάσουν θερμοκρασίες στους 36 βαθμούς, για τις πρώτες 14 μέρες της ζωής τους. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε και τα… παραψήσετε γιατί τα κουτάβια είναι πολύ ευαίσθητα ΚΑΙ στις υψηλές θερμοκρασίες."

Το φαγητό είναι χλιαρό γάλα στους 38 βαθμούς, προτιμείστε ειδικά προιόντα για κουτάβια ή έστω για ανθρώπινα μωρά από ότι αραιωμένο εβαπορέ και αποφύγετε αν γίνεται το φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Οι σκόνες είναι πιο θρεπτικές και σχεδιασμένες για το ευαίσθητο πεπτικό τους σύστημα. Φροντίστε να τις δυαλύετε καλά. Και πρέπει να τρώνε συχνά, μικρές ποσότητες, αρχικά κάθε 2-3 ώρες, από λίγο. . Μόλις γίνουν ενός μηνός, 4 ταισματα τη μέρα θα αρκούν. Στην αρχή, χρησιμοποιείστε το ειδικό μπιμπερό ή μια σύριγγα. Και προσέξτε να μην βιάζεστε και να ΜΗΝ παραταϊζετε. Καλύτερα να τους δίνετε λιγότερο παρά περισσότερο κάθε φορά. Πιέζοντάς τα, κινδυνευετε να πάει γάλα στους πνέυμονες, και αυτό να οδηγήσει σε πνευμονία. Επίσης είναι συνηθισμένο να προκληθεί διάρροια – γαστρεντερικά προβλήματα δηλαδή. Τα μικρά κουτάβια είναι ιδιαίτερα ευπαθή. Αν βγαίνουν φούσκες από τα ρουθούνια του, σημαίνει πως η ροή του γάλατος είναι μεγαλύτερη από την επιθυμητή. Ρυθμίστε την ανάλογα. Μην το πιέζετε.
Μόλις η κοιλίτσα του πάρει σχήμα μπαλίτσας θα πρέπει να το ξαλαφρώσετε. Βοηθείστε το να ρεφτεί ακουμπώντας το στόν ώμο και πιέζοντας το μαλακά. Μετά, μαλάξτε το, γαργαλίστε το, με ένα βρεγμένο μπαμπάκι χαμηλά στην κοιλίτσα για να το βοηθείσετε να ενεργηθεί. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη μέχρι την ηλικία των τριών εβδομάδων. Από την Τρίτη εβδομάδα ξεκινείστε να τα απογαλακτίζοντας, προσθέτωντας σταδιακά σταθερή τροφή στο διαιτολόγιο. Διαλύστε λίγη κονσέρβα ή μουλιασμένη ξηρά τροφή στο γάλα τους, και αποφύγετε τη γεύση ψαριου για να μη γίνουν μίζερα στο φαγητό. Από τη στιγμή που δίνετε στερεή τροφή, θα χρειάζονται μόνιμα και νεράκι."

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αααχ κι άλλο κουταβίνι στην παρέα :)
Μπράβο σου που το έσωσες και να σου ζήσει :)
Είναι μία κίνηση, για την οποία θα ανταμειφθείς σε όλη σου τη ζωή, με την παρουσία του σκυλάκου σου και την αγάπη του!

Geras

New Member
4 Σεπτεμβρίου 2010
2
0
Πρωτον θελω να σας ευχαριστησω ολους και δευτερον θελω να απαντησω στα σχολια σας οποτε το κειμενακι θα ειναι οι απαντησεις μου στα δικα σας σχολια με καποια σειρα. :p

Για αρχη θελω να πω οτι απο την μερα που βρηκα το μωρο ψαχνω συνεχεια πληροφοριες για το πως θα του συμπεριφερομαι.Και στο δικο σας το forum ηδη εχω βρει πολλα πραγματα τα οποια σιγουρα θα μου φανουν χρησιμα στην πορεια.Απλα ή δεν εψαξα καλα ή πραγματικα δεν υπαρχει μια γνωμη για το τι κανουμε σε τοσο μικρη ηλικιαΟτι βρηκα μιλαει για την μετα μαμας περιοδο.Συγνωμη αν ηδη υπαρχει ενα ιδιο θεμα.Να ξερετε ομως οτι σιγουρα εψαξα και δεν εκανα το κλασικο "ανοιγω θεμα ενω δεν εχω ψαξει για το θεμα" :p

Στην συνεχεια θα ηθελα να υποστηριξω τον γνωστο μου γιατι νιωθω "ενοχος" που βγηκε καπως ανευθυνος και νομιζω δεν του αξιζει.
Το παλικαρι εχει εφτα σκυλια σπιτι του.Ολα τα εχει μαζεψει απο τον δρομο,ολα εμβολιασμενα και στειρωμενα.Η σκυλιτσα του μπηκε προσφατα στην παρεα τους και ηταν ηδη εγκυος.Οσα δεν μπορεσει να δωσει σε ανθρωπους που ξερει οτι θα τα φροντιζουν θα τα κρατησει αυτος.

Τωρα θα σας δωσω εξηγησεις για τα υπολοιπα :p

Το μωρο, απο οτι μου ειπε μια κυρια σε ενα μαγαζι διπλα απο εκει που το βρηκα, εχει αλλα εξι αδελφια τα οποια ευτυχως ειχαν ηδη παρει.Αυτο ηταν η μοιρα του να μεινει τελευταιο και να βρεθει στα χερια μου :)
Ειναι θυληκο (με αγχωνει αυτο) και φωτογραφιες εβαλα στο album.Δεν ξερω ρατσα.Αν θελετε μπορειτε να το δειτε και να μου πειτε αν και ειναι πολυ μικρο.Καποιος απο σας ομως ισως να ξερει.

Η σφουγγαριστρα πραγματικα εχει γινει η καλυτερη μου φιλη.Το μωρο με εχει ξεφτιλισει επισης και στα απορρυπαντικα,στο χαρτι και στα μωρομαντηλα.Χλωρινη για να καθαρισω το σημειο που ξαλαφρωσε,καθαριστικο με αρωμα για να μην του "σπασει" τη μυτη η χλωρινη και μετα περασμα με καθαρο νερο γιατι φοβαμαι μηπως παθει τιποτα απο τα απορρυπαντικα.Το καλο ειναι οτι δεν μου λερωνει την κουβερτουλα του.Καπου διαβασα οτι δεν τους αρεσει να λερωνουν εκει που κοιμουνται και ετσι με δυο κουβερτες ειμαι ενταξει.

Τωρα για το φαγητο του δινω σκονη.Τρωει ανα 4-5 ωρες 100ml με 120ml.Νομιζω οτι ειναι αρκετα γιατι μια φορα το ειδα οτι πεινουσε και δοκιμασα να του δωσω παραπανω.Ηπιε λιγο ακομα αλλα το ειδα οτι του επεσε βαρυ και ετσι το αποφευγω.

Οσο για την ζεστη δεν μπορω να το ψυχολογησω.Συχνα το βλεπω να φευγει απο την κουβερτα του και να καθεται να κοιμαται στο πλακακι.Η πριν δυο τρεις μερες που το ειχα σε καλαθι να σκουζει για να βγει εξω και να κοιμαται αμεσως ησυχο κατω.Οχι οτι ενοχλει εμενα :p αλλα φοβαμαι μηπως κρυωσει.

Ελπιζω να σας βοηθησα να μαθετε λιγα πραγματα για το μωρο και να μην σας κουρασα.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Δεν εχω μεγαλωσει τοσο μικρα κουταβια,ειναι σιγουρα δυσκολο πραμα να αντικαταστησεις τη μαμα σκυλιτσα,αλλα πιστευω θα τα καταφερεις!
Μα καλα ομως ,τα αδερφακια του τα δωσανε πριν καν ανοιξουν τα ματια;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Εντάξει λοιπόν geras. Ενα τεράστιο μπράβο και στον φίλο σου :) Μια χαρά θα τα πας με την μικρούλα. Απ' την φωτό λιγάκι δύσκολο να καταλάβουμε τι θα γίνει. Είναι πάρα πολύ μικρή ακόμη. Γιατί όμως αγχώνεσαι που είναι κοριτσάκι; Αντί να λες που είναι πιο χαριτωμένα και θα έχεις κι ένα ποτήρι νερό στα γεράματά σου...;):D

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτό είναι ένα άρθρο του Παρα Τριχα, το οποίο έχει γραφτεί από συμβουλες κτηνιάτρων και εκτροφέων Μιλάμε για κουτάβια μίας εβδομάδας χωρίς μάνα

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δεν ειπες
Αυτό είναι ένα άρθρο του Παρα Τριχα, το οποίο έχει γραφτεί από συμβουλες κτηνιάτρων και εκτροφέων Μιλάμε για κουτάβια μίας εβδομάδας χωρίς μάνα
ειπες
θερμοκρασίες στους 36 βαθμούς, για τις πρώτες 14 μέρες της ζωής τους
κατα τη γνωμη μου δεν πρεπει να ξεπερνα τους 32-34 βαθμους για τις 3 πρωτες μερες,μετα θα πρεπει για τις επομενες 3 μερες να κατεβουμε στους 30-32 βαθμους,και για τις επομενες 3 μερες(εφτασε το κουταβι στις 9 μερες ) στους 28-30 βαθμους ,απο εκει και μετα μια σταθερη θερμοκρασια στους 28 βαθμους,βεβαια το ιδιο το κουταβι ειναι αυτο που θα μας οδηγησει σε πιο συγκεκριμενα βηματα,το μονο σιγουρο ειναι οτι σε κουταβι 8-10 ημερων αν εχουμε 36 βαθμους θερμοκρασια υπαρχει κινδυνος θερμοπληξιας

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Επισης να προσέξεις με την χλωρίνη αφού απολυμάνεις να καθαρίζεις τα υπολοίματα που ίσως έμειναν(χλωρίνης)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Krina, είπα ότι το άρθρο μιλάει για κουτάβια που είναι μίας εβδομάδας η λίγων ημερών Δεν αναφέρεται σε κουτάβια που έχουν βρεθεί και είναι πάνω από δύο εβδομάδες
Τώρα αν ψάχνεσαι εσύ ......

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
στο 1ο σου post εγραψες αυτο
Αναζητείστε πηγές ικανές να ανεβάσουν θερμοκρασίες στους 36 βαθμούς, για τις πρώτες 14 μέρες της ζωής τους.
ενδιαμεσο post δικο σου
Μιλάμε για κουτάβια μίας εβδομάδας χωρίς μάνα
στο τελευταιο σου post
Krina, είπα ότι το άρθρο μιλάει για κουτάβια που είναι μίας εβδομάδας η λίγων ημερών Δεν αναφέρεται σε κουτάβια που έχουν βρεθεί και είναι πάνω από δύο εβδομάδες
Τώρα αν ψάχνεσαι εσύ ......
δεν το ηξερα καλη μου οτι ντε και καλα πρεπει να συμφωνω μαζι σου και δεν πρεπει να πω την αποψη μου !

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα ίδια λέμε νομίζω.
Είπα "Αναζητείστε πηγές ικανές να ανεβάσουν θερμοκρασίες στους 36 βαθμούς για τις ΠΡΩΤΕΣ 14 ΜΕΡΕΣ της ζωής τους"
Αυτό προυποθέτει το κουτάβι να είναι μικρότερο από 14 ημερών. Μίας εβδόμάδας η λίγων ημερών. Πάντως ΚΑΤΩ ΑΠΟ 14 ΜΕΡΕΣ!

Τι διαφορετικό έχουν τα ενδιάμεσα και τα τελευταία post μου για να καταλάβω?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
δεν ειπεςειπες
κατα τη γνωμη μου δεν πρεπει να ξεπερνα τους 32-34 βαθμους για τις 3 πρωτες μερες,μετα θα πρεπει για τις επομενες 3 μερες να κατεβουμε στους 30-32 βαθμους,και για τις επομενες 3 μερες(εφτασε το κουταβι στις 9 μερες ) στους 28-30 βαθμους ,απο εκει και μετα μια σταθερη θερμοκρασια στους 28 βαθμους,βεβαια το ιδιο το κουταβι ειναι αυτο που θα μας οδηγησει σε πιο συγκεκριμενα βηματα,το μονο σιγουρο ειναι οτι σε κουταβι 8-10 ημερων αν εχουμε 36 βαθμους θερμοκρασια υπαρχει κινδυνος θερμοπληξιας
ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΑ

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να "ακουει" τις φωνες σου

ειμαστε σε δημοκρατικο δημοσιο forum και ολοι εχουν το δικαιωμα εκφρασης του λογου

λεω λοιπον για μια ακομα φορα
32-34 βαθμους για τις 3 πρωτες μερες,μετα θα πρεπει για τις επομενες 3 μερες να κατεβουμε στους 30-32 βαθμους,και για τις επομενες 3 μερες(εφτασε το κουταβι στις 9 μερες ) στους 28-30 βαθμους ,απο εκει και μετα μια σταθερη θερμοκρασια στους 28 βαθμους,βεβαια το ιδιο το κουταβι ειναι αυτο που θα μας οδηγησει σε πιο συγκεκριμενα βηματα
το μονο σιγουρο ειναι οτι σε κουταβι 8-10 ημερων αν εχουμε 36 βαθμους θερμοκρασια υπαρχει κινδυνος θερμοπληξιας