Με κοιτάει μέσα στα μάτια !

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Με την σκυλίτσα μου ,πάντα είχαμε μία άριστη επικοινωνία .Σχεδόν πάντα καταλάβαινα τι θέλει ,πώς νοιώθει απέναντι σε κατι ,τι αισθάνεται ...Μπορώ να την διαβάσω σαν ανοιχτό βιβλίο και αυτό γιατί την γνωρίζω πολλά χρόνια ,την παρατηρούσα αρκετά όταν δρούσε και αντιδρούσε ,όπως και πριν γίνει αυτό αλλά και επειδή είναι σκύλος που σε εμένα τουλάχιτον εκφράζει αυτό που θέλει .

Επιδίωκα από όταν ήμουν μικρή να με κοιτάει όταν της ζητούσα κάτι ή την ρωτούσα κάτι και περίμενα απάντηση ,χωρίς να έχω διαβάσει βιβλία περί εκπαίδευσης .Απλά μου φαίνόταν φυσικό το να επικοινωνείς με τον άλλον κοιτάζοντας τον πρώτα αλλα και κατά την διάρκεια που σου μιλάει .

Πάντα μόλις κάποιος την γνωρίζει πρώτη φορά και είμαι μπροστά ,κάνει σχόλιο για το πώς με κοιτάει βαθεία μέσα στα μάτια (το κάνει και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αλλά ελάχιστά πιό λίγο από ότι εμένα).Αλλοι κάνουν σχόλιο ότι αυτό είναι σημάδι μη-υποταγής του σκύλου σε μένα ,άλλοι λένε ότι με αγαπάει πολύ ...Εγώ πιστεύω ότι επειδή μπορώ να την διαβάσω (και αυτή από τι φαίνεται),επικοινωνεί μαζί μου με αυτόν τον τρόπο και πραγματικά χαίρομαι που με κοιτάει με αυτά τα τεράστια ,καφετιά εκφραστικά της μάτια!

Εσείς τι πιστεύετε ?

Συμβαίνει το ίδιο και σε σας?

Περιμένω μαρτυρίες σας να γίνει συζήτηση του κατα πόσο το θεωρείται σημαντικό .(Εγώ το θεωρώ απαραίτητο να γίνεται .)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Και εμένα με κοιτάει μέσα στα μάτια. Γενικά αλλά κυρίως όταν κάνουμε μάθημα ή εκπαίδευση στον εκπαιδευτή. Εάν χρειαστεί να τη μαλώσω για κάτι, εάν στο παιχνίδι διεκδικήσω το μπαλάκι ή αν στο παιχνίδι με τη διελκυστίδα την κοιτάξω μέσα στα μάτια έντονα ή σε κάποια παρόμοια φάση αποφεύγει μόνη της τη ματιά μου και μου παραχωρεί το χώρο που της "ζητάω".

Δεν πιστεύω ότι είναι δείγμα έλλειψης σεβασμού. Αντίθετα μάλιστα όταν ξεκινήσαμε εκπαίδευση ο εκπαιδευτής μου έδειξε πως να την επιβραβεύω σωστά όταν κάνει focus σε μένα (στο πρόσωπο, όχι στο χέρι!) και όχι όταν εστιάζει στη λιχουδιά ή στο τσαντάκι (από όπου προέρχεται η λιχουδιά).
Ο σκύλος έχει πολύ ανεπτυγμένη τη γλώσσα του σώματος, αυτό σημαίνει ότι επικοινωνεί και με εκφράσεις του προσώπου του (συμπεριλαμβανομένων των αυτιών) και μαθαίνει αντίστοιχα να διαβάζει τις δικές μας και να καταλαβαίνει από αυτές. Που να κοιτάει ο σκύλος...??? Στον αέρα?? Τα πουλάκια??? Τον άνθρωπό του για να δει τι θέλει από αυτό.

Μια χαρά σε βρίσκω με πολύ καλή σχέση με τη σκυλίτσα σου!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97