Με δαγκωσε!

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Εχω ενα ημιαιμο βελγικο ποιμενικο, 3χρονων αστειρωτο.Ειναι υπακουος, και φαινεται να με σεβεται. Το προβλημα παρουσιαστηκε οταν η σκυλιτσα της γειτονισσας ειχε οιστρο. Αυτη την αφηνει εξω, κ δεν φαινεται να νοιαζεται και πολυ και ετσι η σκυλιτσα ερχεται στην πορτα μας και ο σκυλος μου τρελενεται!Λοιπον καταφερε ο σκυλος μου να ανοιξει την πορτα του και να παει σε αυτην. αυτο το ειχε ξανακανει και παλια με αλλο τροπο και εγω ειχα παει και τον ειχα μαζεψει. Τωρα ομως, που το ειχε σκασει ειχε τρελαθει τελειως! οταν τον πλησιασα δεν με κοιταζε και οταν καταφερα να τον πιασω αυτος το μονο που εκανε ηταν να κλαιει και να προσπαθει να φυγει απτο λουρι! και ενω εγω προσπαθουσα να τον συρω σπιτι(κυριολεκτικα σχεδον) εκανε μια και χτυπησε με την μουσουδα του το χερι μου! κ κ το ξανακανε. Στο τελος γυρισε και μου επιασε το χερι και δεν το αφηνε! μετα το αφησε και εβαλε το αλλο χερι μου στο στομα του και μετα με ξαναδαγκωσε στο αλλο χερι! Εγω φυσικα φωναξα και τον αφησα! και αυτος κατευθειαν πηγε στην σκυλα! στο χερι μου εχουν μεινει δυο γρατσουνιες. Δεν εσφυξε καθολου τα δοντια του αλλα ηταν τρομακτικο! θελω την βοηθεια σας! Λετε να το ξανακανει τωρα που με δαγκωσε μια φορα Οταν θα θελει να μου ξαναξεφυγει; τι πρεπει να κανω;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.269
Να μην τραβάς το χέρι σου για να μην κάνει γρατζουνιές! (Πλάκα πλάκα αλλά το λέω αλήθεια)
Κατ'εμέ το σκυλί ήθελε απλά να σου απομακρύνει το χέρι για να τον αφήσεις από όσα περιγράφεις. Η ανάγκη του να πάει στη σκύλα με τον οίστρο δεν είναι φαινόμενο επιθετικής συμπεριφοράς. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη συμπεριφορά περισσότερο μπορεί να με διαψεύσουν, αλλά σε μένα έτσι δείχνει.
Το πρόβλημα δεν είναι ο σκύλος σου (που προσπάθησε να τον περιορίζεις ακόμα περισσότερο όταν έχει οίστρο η σκύλα, κάνε τα αδύνατα δυνατά), αλλά η γειτόνισσα. Καταχέριαστην. Και πες της να τη στειρώσει (εδώ γελάμε) - τουλάχιστον να μην την έχει αμολυτή όταν έχει οίστρο (εδώ ξαναγελάμε).

Ελπίζω να μην πρόλαβαν να ζευγαρώσουν, αλλά θα μου πεις και να μη ζευγαρώσει με το δικό σου έτσι που γυρνάει.. Το νου σου μη γεννήσει μπας και κάνεις κανα καλό και γλιτώσεις κανά κακό τύπου σκουπιδοκούταβα...

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Να μην τραβάς το χέρι σου για να μην κάνει γρατζουνιές! (Πλάκα πλάκα αλλά το λέω αλήθεια)
Κατ'εμέ το σκυλί ήθελε απλά να σου απομακρύνει το χέρι για να τον αφήσεις από όσα περιγράφεις. Η ανάγκη του να πάει στη σκύλα με τον οίστρο δεν είναι φαινόμενο επιθετικής συμπεριφοράς. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη συμπεριφορά περισσότερο μπορεί να με διαψεύσουν, αλλά σε μένα έτσι δείχνει.
Το πρόβλημα δεν είναι ο σκύλος σου (που προσπάθησε να τον περιορίζεις ακόμα περισσότερο όταν έχει οίστρο η σκύλα, κάνε τα αδύνατα δυνατά), αλλά η γειτόνισσα. Καταχέριαστην. Και πες της να τη στειρώσει (εδώ γελάμε) - τουλάχιστον να μην την έχει αμολυτή όταν έχει οίστρο (εδώ ξαναγελάμε).

Ελπίζω να μην πρόλαβαν να ζευγαρώσουν, αλλά θα μου πεις και να μη ζευγαρώσει με το δικό σου έτσι που γυρνάει.. Το νου σου μη γεννήσει μπας και κάνεις κανα καλό και γλιτώσεις κανά κακό τύπου σκουπιδοκούταβα...
Η σκυλιτσα ειναι τουλαχιστον το 1/8 του σκυλου μου κ ετσι πιστευω ειναι αδυνατο να ζειγαρωσουν.Παντος τωρα ειναι και δεμενος και η πορτα ειναι δεμενη σε 2-3 σημεια.Εγω ανησυχω μηπως οταν θελησει να ξαναφυγει οπως ας πουμε στον κτηνιατρο... θυμιθει το περιστατικο και με ξαναδαγκωσει!Οσο για την γειτωνισσα σιγα μην ακουσει της το ειχα πει αλλα...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και μη σκεφτόμαστε μόνο την πιθανή εγκυμοσύνη που φυσικά είναι το χειρότερο. Ποιος ξέρει τι μπορεί να έχει το άλλο σκυλί που μπορεί να κολλήσει στο δικό σου..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η σκυλιτσα ειναι τουλαχιστον το 1/8 του σκυλου μου κ ετσι πιστευω ειναι αδυνατο να ζειγαρωσουν.Παντος τωρα ειναι και δεμενος και η πορτα ειναι δεμενη σε 2-3 σημεια.Εγω ανησυχω μηπως οταν θελησει να ξαναφυγει οπως ας πουμε στον κτηνιατρο... θυμιθει το περιστατικο και με ξαναδαγκωσει!Οσο για την γειτωνισσα σιγα μην ακουσει της το ειχα πει αλλα...
Εσύ τι ρόλο βαράς σε όλο αυτό?Δεν είδα συμμετοχή σου!Είδα μια χλιαρή αντιμετώπιση και προσπάθεια χλιαρή του τύπου να τον συγκρατήσεις!Όχι να τον ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ!Βλέπω μια ιδιοκτήτρια που ανησυχεί για το αν ο σκύλος της θα φύγει!Δεν είναι στάση αρχηγού αυτή και ούτε υπεύθυνου ιδιοκτήτη κι φυσικά μπορεί ο σκύλος να σ'ανέβει στο κεφάλι!

Τι σημαίνει "αν θελήσει να ξαναξεφύγει"?Υπάρχει ειλικρινά σαν σενάριο στο μυαλό σου ότι μπορεί να σου φύγει σκύλος?Τόσο εύκολο είναι?

Δεν υπάρχει σκύλος που θέλει να ξαναξεφύγει!Υπάρχει ιδιοκτήτης που θα τον αφήσει να ξεφύγει!

Αυτή είναι η γνώμη μου!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ε αμα ερχεται εκει και του κουνιεται το τσουλι τι να κανει κιαυτος,,, αντρας ειναι ==))

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Εσύ τι ρόλο βαράς σε όλο αυτό?Δεν είδα συμμετοχή σου!Είδα μια χλιαρή αντιμετώπιση και προσπάθεια χλιαρή του τύπου να τον συγκρατήσεις!Όχι να τον ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ!Βλέπω μια ιδιοκτήτρια που ανησυχεί για το αν ο σκύλος της θα φύγει!Δεν είναι στάση αρχηγού αυτή και ούτε υπεύθυνου ιδιοκτήτη κι φυσικά μπορεί ο σκύλος να σ'ανέβει στο κεφάλι!

Τι σημαίνει "αν θελήσει να ξαναξεφύγει"?Υπάρχει ειλικρινά σαν σενάριο στο μυαλό σου ότι μπορεί να σου φύγει σκύλος?Τόσο εύκολο είναι?

Δεν υπάρχει σκύλος που θέλει να ξαναξεφύγει!Υπάρχει ιδιοκτήτης που θα τον αφήσει να ξεφύγει!

Αυτή είναι η γνώμη μου!
Οσο και ''αφεντικο'' να εισαι καποια στιγμη μπορει να γινει κατι να τρομοκρατηθει και να παει να φυγει(αλλιως δεν θα υπηρχαν χαμενα σκυλια).Μεχρι τωρα δεν εχει γινει κατι τετοιο, και βασικα αυτο ρωταω αν καποια στιγμη που πιεστει υπερβολικα αντιδρασει με τον ιδιο τροπο.

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
ε αμα ερχεται εκει και του κουνιεται το τσουλι τι να κανει κιαυτος,,, αντρας ειναι ==))
αστα να πανε με τα αρσενικα... αμα δουν θυληκια δεν κρατιουνται! ;)

Last edited by a moderator:

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Και μη σκεφτόμαστε μόνο την πιθανή εγκυμοσύνη που φυσικά είναι το χειρότερο. Ποιος ξέρει τι μπορεί να έχει το άλλο σκυλί που μπορεί να κολλήσει στο δικό σου..
Ναι ο κτηνιατρος μας εχει πει για τις αρρωστιες που εγκυμονουν! και γι αυτο τον περιοριζω. Αλλα ειναι υπερβολικα ξυπνιος, και εχει δοκιμασει 100 διαφορετικους τροπους να φυγει, καθε φορα που η θυληκια εχει οιστρο...

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ο σκυλος ΔΕΝ σε δαγκωσε. Αν το εκανε δεν θα ειχες 2 γρατζουνιες. Απλα σου εδειξε με το στομα αρκετα εντονα οτι ενοχλειται απο την συμπεριφορα σου και θελει να τον αφησεις ησυχο. Με λιγα λογια σε διορθωσε.

Εικαζω οτι η δικη σου αντιμετωπιση ηταν λιγο πανικοβλητη και διστακτικη. Το οτι μετα απο αυτο μπορεσε να απελευθερωθει και να κανει αυτο που τελικα ηθελε σιγουρα του δινει ποντους να το ξαναδοκιμασει. Αυτο δεν σημαινει οτι θα σε δαγκωσει αλλα μπορει να προσπαθησει να σε διορθωσει με τον ιδιο τροπο. Οσες φορες το καταφερνει τοσο θα ενισχυετε η συμπεριφορα.

Δεν ξερω ποσο εχεις ασχοληθει με την εκπαιδευση του. Καλο θα ηταν ομως να το κανεις θετοντας του σαφη ορια με συνεπεια. Εννοειται οτι πριν απο αυτο διασφαλιζεις οτι ολες οι πορτες θα ειναι καλα ασφαλισμενες ωστε να μην μπορει να αποδρασει και να περιφερεται για κανεναν λογο.

Μην φοβασαι τον σκυλο σου. Δουλεψε μαζι του, ωστε να νιωσετε και να ειστε ομαδα, αλλα και να μπορεις να τον διαβαζεις καλυτερα για να προλαβαινεις τυχον ατσαλες αντιδρασεις απο μερους του σχετικα νωρις και να τις αποτρεπεις πριν εξελιχθουν.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ο σκύλος πώς ακριβώς φεύγει;

Για παράδειγμα ο δικός μου για να φύγει από το σπίτι έχει δύο τρόπους: α) να πηδήξει από τον πρώτο και β) να ανοίξει μία την εξώπορτα και μία την πόρτα εισόδου. Απίθανα σκηνικά.

Για να φύγει στη βόλτα έχει πάλι δύο τρόπους: α) να αφηνιάσει και να αρχίσει να με τραβάει σε σημείο που δε μπορώ πια να τον συγκρατήσω (όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά) και β) να κόψει το λουρί του.

Εσένα με ποιον τρόπο έφυγε; Ζεις σε αυλή και φεύγει μόνος του; Τον βγάζεις βόλτα και σε τραβάει; Τι;;;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Συγγνώμη βρε παιδιά αλλά αδυνατώ να σας καταλάβω!

Τι πάει να πει ότι θα ξεφύγει!Και τι πάει να πει ότι είναι αρσενικό και όταν υπάρχει θηλυκιά σε οίστρο δεν κρατιέται!
Τι να πω, ή έχω σκύλο gay ή alien!

Αν θελήσει ποτέ να φύγει κορίτσια μου να του κόψετε τα πόδια!Αν είναι δυνατόν να καθόμαστε και να συζητάμε για το πότε θα σηκωθεί το πουλί του σκύλου και τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μην φύγει!
Πολύ απλά δεν θα πρέπει να υπάρχει σαν επιλογή στο μυαλό μας!Σκύλος μέσα στο σπίτι, λουρί και οδηγός και είμαστε οκ!Οποιαδήποτε άλλη επιλογή φυσικά θα έχει την διαφυγή του σκύλο μας!Δεν πιστεύω να είστε τέτοιοι ιδιοκτήτες...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.269
Συγγνώμη βρε παιδιά αλλά αδυνατώ να σας καταλάβω!

Τι πάει να πει ότι θα ξεφύγει!Και τι πάει να πει ότι είναι αρσενικό και όταν υπάρχει θηλυκιά σε οίστρο δεν κρατιέται!
Τι να πω, ή έχω σκύλο gay ή alien!

Αν θελήσει ποτέ να φύγει κορίτσια μου να του κόψετε τα πόδια!Αν είναι δυνατόν να καθόμαστε και να συζητάμε για το πότε θα σηκωθεί το πουλί του σκύλου και τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μην φύγει!
Πολύ απλά δεν θα πρέπει να υπάρχει σαν επιλογή στο μυαλό μας!Σκύλος μέσα στο σπίτι, λουρί και οδηγός και είμαστε οκ!Οποιαδήποτε άλλη επιλογή φυσικά θα έχει την διαφυγή του σκύλο μας!Δεν πιστεύω να είστε τέτοιοι ιδιοκτήτες...
Στέλιο,

α) εγώ είπα ότι είχε λόγο να προσπαθήσει να κάνει του (κάτω) κεφαλιού του και ότι δεν την δάγκωσε αλλά προσπάθησε να κάνει του κεφαλιού του, απομακρύνοντας το χέρι της από πάνω του. Το ότι ήταν δικιά της ευθύνη για να τον κρατήσει και να του έχει μάθει να μην αντιδράει έτσι όποτε θέλει να κάνει του κεφαλιού του είναι άλλο θέμα και συμφωνώ ότι ευθύνεται από τα γραφόμενα.

β) Φυσικά δεν καθόμαστε να συζητάμε τι πρέπει να κάνουμε για να μη φύγει. Αυτό είναι αυτονόητο, δεν υπάρχει διάλογος. Νομίζω αυτό πάει να πει και η mad00lini.

Παρόλα αυτά, διαφωνώ ότι δεν υπάρχει συνθήκη που και με το λουρί να είσαι δεν υπάρχει τρόπος να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να σου ξεφύγει, ειδικά αν πρόκειται για μεγαλόσωμο σκύλο. Π.χ. εμένα με έχει ρίξει με ευκολία 35-40κιλο σκυλί με όχι ιδιαίτερα δυνατό τράβηγμα όπως είδε μια σκυλίτσα και έκανε να πάει γιατί ήμουν πάνω σε βρεμμένο χορτάρι και όπως έβαλα φρένο με το πόδι για το στοπ έτσι έφυγα κάτω ξαπλωτή (ή θυμίσου τη βούτα του johnk προχθές). Ούτε εμένα μου φυγε από το χέρι γιατί σταμάτησε με την πρώτη πίεση ούτε του johnk αλλά ούτε απίθανο είναι να σου φύγει το λουρί εκείνη τη φάση απ'τα χέρια ούτε απίθανο να μη σταματήσει και να πάει έστω να γνωριστεί (και δη σε σκύλα με οίστρο).

Το παραπάνω παράδειγμα βέβαια είναι άσχετο με την περίπτωση που συζητάμε εδώ. Απλά δεν θεωρώ ότι το να είσαι υπεύθυνος ιδιοκτήτης δε σημαίνει κι ότι κάποτε δεν θα είσαι και ο γκαντέμης της ημέρας :D

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
κανε το σκυλο δικο σου...ο σκυλος που εχει αρχηγο αγελης δεν φευγει απο αυτον και τον υπακουει....

ο στελιος εχει δικιο αυτα δεν ειναι επιλογες που κανει ο μικρος!!
του εχουν παραχωρηθει και γι'αυτο τις εχει σαν επιλογη.

οσο δουλευεις με τον σκυλο τοσο ο σκυλος θα εχει το μυαλο του σε εσενα
δουλεψε ποιο ουσιαστικα με τον σκυλο σου .
και ειδικα τις εντολες σας.

οταν ειστε με τον οδηγο να τον διορθωνεις αναλογα οχι με φοβο ουτε με ανασφαλεια.

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
κι ο δικός μου στην γυναίκα μου έβγαζε δόντια όταν τον μάλωνε
δεν έφταιγε ο σκύλος είδε ότι τον παίρνει και το έκανε
το κόψαμε σιγά σιγά
πρέπει να γίνεις πιο αυστηρή

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Εχεις σκεφτει να τον στειρωσεις?
Η γειτονισσα εχει σκεφτει να την στειρωσει?

Ο σκυλος ΔΕΝ σε δαγκωσε. Αν το εκανε δεν θα ειχες 2 γρατζουνιες. Απλα σου εδειξε με το στομα αρκετα εντονα οτι ενοχλειται απο την συμπεριφορα σου και θελει να τον αφησεις ησυχο. Με λιγα λογια σε διορθωσε.

Εικαζω οτι η δικη σου αντιμετωπιση ηταν λιγο πανικοβλητη και διστακτικη. Το οτι μετα απο αυτο μπορεσε να απελευθερωθει και να κανει αυτο που τελικα ηθελε σιγουρα του δινει ποντους να το ξαναδοκιμασει. Αυτο δεν σημαινει οτι θα σε δαγκωσει αλλα μπορει να προσπαθησει να σε διορθωσει με τον ιδιο τροπο. Οσες φορες το καταφερνει τοσο θα ενισχυετε η συμπεριφορα.

Δεν ξερω ποσο εχεις ασχοληθει με την εκπαιδευση του. Καλο θα ηταν ομως να το κανεις θετοντας του σαφη ορια με συνεπεια. Εννοειται οτι πριν απο αυτο διασφαλιζεις οτι ολες οι πορτες θα ειναι καλα ασφαλισμενες ωστε να μην μπορει να αποδρασει και να περιφερεται για κανεναν λογο.

Μην φοβασαι τον σκυλο σου. Δουλεψε μαζι του, ωστε να νιωσετε και να ειστε ομαδα, αλλα και να μπορεις να τον διαβαζεις καλυτερα για να προλαβαινεις τυχον ατσαλες αντιδρασεις απο μερους του σχετικα νωρις και να τις αποτρεπεις πριν εξελιχθουν.
+1,000,000,000,000,000

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0

Ευχαριστω παρα πολυ! Ξερει ολες της βασικες εντολες αλλα ισως πρεπει να ξαναρχισω μαζι του ξανα... ισως και με καμια νεα εντολη. Οσο για της πορτες ειναι καλα ασφαλισμενες!

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Ο σκύλος πώς ακριβώς φεύγει;

Για παράδειγμα ο δικός μου για να φύγει από το σπίτι έχει δύο τρόπους: α) να πηδήξει από τον πρώτο και β) να ανοίξει μία την εξώπορτα και μία την πόρτα εισόδου. Απίθανα σκηνικά.

Για να φύγει στη βόλτα έχει πάλι δύο τρόπους: α) να αφηνιάσει και να αρχίσει να με τραβάει σε σημείο που δε μπορώ πια να τον συγκρατήσω (όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά) και β) να κόψει το λουρί του.

Εσένα με ποιον τρόπο έφυγε; Ζεις σε αυλή και φεύγει μόνος του; Τον βγάζεις βόλτα και σε τραβάει; Τι;;;
Εχω κηπο. Εκτος απο την κεντρικη εξωπορτα εχω και μια ξυλινη, που βγαζει σε ενα οικοπεδο και μετα εχει βουνο.Αυτη την χρησιμοποιω για να παμε στο βουνο καθε πρωι που παμε τρεξιμο.Αυτος λοιπον καταφερε να ανοιξει τον μανταλο και να φυγει.τωρα πια εχει δυο μανταλους και ενα σκοινι.

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Κοιταξε στην βολτα δεν μου φευγει. Ουτε καν τραβαει. ανοιξε μονος του την πορτα(ατυχια).Δεν εχει ξαναγινει και γι αυτο αναστατωθηκα.Εχεις δικιο με το οτι πρεπει να του θεσω πιο αυστηρα μετρα γιατι τον ειχα αφησει λιγο, λογω καποιων γεγονοτων.Και δεν συζηταμε αν θα θελησει να φυγει ξανα, εγω ρωτησα αν ειναι πιθανο να το επαναλαβει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul