Μεταφορα.ΟΣΕ.ΜΕΤΡΟ.ΚΤΕΛ.ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ.

NikoHey

New Member
28 Μαϊου 2010
4
0
Καλησπερα σας!
Εδω και 4 μηνες σκεφτομαι να παρω εναν Γ.ποιμενικο.Ειχαν εναν οι γονεις μου και πεθανε οταν ημουν 15 χρονων,ηταν πραγματικα υπροχη(Baloo),τωρα πια ειμαι 32 ετων και το σκεφτομαι πολυ σοβαρα.Μενω μονος,σε μονοκατοικια 80 τμ,με αυλη,διπλα στο αττικο αλσος.
Ενα ειναι το προβλημα.εχω οικογενεια στην Κομοτηνη και πηγαινω συχνα.Αυτοκινητο δεν εχω,το πουλησα πριν δυο χρονια γιατι το σιχαθηκα μεσα στην Αθηνα και τωρα κυκλοφορω με μηχανη.τι γινεται με τα ΜΜΜ?
Ειχε καποιος απο σας καμια δυσαρεστη εμπειρια?το αεροπλανο νομιζω πως θα ταλαιπωρουσε αφανταστα το γλυκο μου...:(
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Φιλικα Νικος.:)

Υ.Γ. Εψαξα λιγο στο google για το θεμα και δεν βρηκα τιποτα το θετικο,νομιζω ειμαστε ακομα πολυ πισω σε σχεση με την ευρωπη σε θεματα φιλοζωιας...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καλώς ήρθες Νίκο. Αν συνεχίσεις να το ψάχνεις, σε τρία πράγματα θα καταλήξεις:
α) Να μην πάρεις σκύλο
β) Να πάρεις γ.π. και να ξαναπάρεις αυτοκίνητο
γ) Να μην ξαναπάρεις αυτοκίνητο, αλλά να πάρεις σκύλο 3κιλο, το πολύ :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο αυτοκίνητο είναι απαραίτητο να έχεις, αν αποφασίσεις να πάρεις σκύλο..
Σκέψου και το άλλο.., αν χρειαστεί να ταξιδεύσεις ..τον σκύλο δεν θα τον πάρεις μαζί σου?

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Tο αυτοκίνητο είναι απαραίτητο να έχεις, αν αποφασίσεις να πάρεις σκύλο..
Σκέψου και το άλλο.., αν χρειαστεί να ταξιδεύσεις ..τον σκύλο δεν θα τον πάρεις μαζί σου?
και κατι πιο σημαντικο αν παθει κατι ο σκυλος (πχ. μεσα στην νυχτα ας πουμε) τι θα κανεις? πως θα τον μεταφερεις στον κτηνιατρο?

Απο οτι ξερω σκυλια αφηνουν μικρα μονο στο Τραμ... τα μεγαλα σε κλουβακι... μπορεις να μπεις και ετσι αν κανει τα στραβα ματια ο οδηγος. Εγω εμπαινα συχνα στο τραμ για κοινωνικοποιηση αλλα με μεγαλη προσοχη...

NikoHey

New Member
28 Μαϊου 2010
4
0
Τον σκυλο θελω να τον εχω παντα μαζι μου,γι αυτο ροταωγια τα ΜΜΜ.Ταξιδια δεν κανω πια,μονο Κομοτηνη και Ναξο γιατι εχω σπιτι εκει και πιστευω πως τα καλοκαιρια θα περνουσε υπεροχα.(και στην κομοτηνη εξισου).
Το θεμα του αυτοκινητου θα συμφωνησω απολυτα μαζι σας ειναι προβλημα...
Για μεσα στην αθηνα δεν θα εχω προβλημα εχω φιλους που εχουν και δεν τα χρησιμοποιουν.
Τωρα τι να πω,αν θεωρειτε οτι καλυτερα να μην παρω θα ακολουθησω την συμβουλη σας.
Ευχαρηστω και παλι.
Υ.Γ.Στην κομτηνη και την Ναξο υπαρχουν αυτοκινητα.
Y.Γ. 2. Για Ναξο δεν ανησυχω,ξερω την διαδικασια.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν θα χρειαστεί όμως να πας μονο Νάξο..ίσως πας και σε αλλα μέρη και ίσως χρειαστείς κάτι έκτακτο την νύχτα.., έναν ιατρό..είναι ρίσκο να μην έχεις αυτοκίνητο..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γεια και απο μενα!

Δεν νομιζω, οτι ετσι πως εισαι τωρα- να μπορεις να εχεις Γ.Π. ευκολα.

Μου ηρθαν διαφοες σκεψεις:

Εχεις ρωτησει τους φιλους σου, πως το βλεπουν να τους βαλεις ενα Γ.Π, που κατα καιρους μαδανε πολυ- μες στο αυτοκινιτο τους- εστω για να πας μονομεχρι τον κτινιατρο??
Να ξερεις, οτι οι καλοι κτηνιατροι συνηθος δεν ειναι στην γειτονια μας (εγω απο Πειραια πηγαινα Χαλανδρι- τωρα μενω λιγο πιο κοντα ).

Ο σκυλος που θες να παρεις ενδεχομενος να χρειαστει καπιοα εκπαιδευση, που μαλλον καλο ειναι να πας τακτικα σε καπιο "εκπαιδευτηριο".

Εαν συχαινεσαι τοσο πολυ να κυκλοφορεις με το Ι.Χ στην αθηνα- αλλα επιμενεις σε γ/π. υπαρχει αλλη μια λυση : μεταναστευεις σε αλλη χωρα.
Εχω υποψην μου Γερμανια, Βελγιο, Ολλανδια, Δανια- ολες χωρες που πας παντου με ΜΜΜ και σκυλο, τον παιρνεις μαζι σε μαγαζια και εστιατορια και γενικος τα προβληματα ειναι σαφως λιγοτερα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Κάτια μου (kango1), μην το τρελλάνουμε το παλληκάρι :)
Δεν είναι υποχρεωτικό για να έχεις σκύλο, να έχεις και αυτοκίνητο. Οντως σου λύνει τα χέρια -και τα πόδια- σε πάρα πολλά θέματα που δυστυχώς δημιουργούνται, αλλά ας τα βάλει κάτω και ας τις σκεφτεί όλες αυτές τις παραμέτρους. Αν έχει και φίλους που θα μπορούν να τον εξυπηρετούν θα βρει τις άκρες του. Η ερώτησή του ήταν για τα ΜΜΜ. Εκεί, υπάρχει πρόβλημα. Εγώ και 3κιλο σκυλάκι να είχα, σε μπαγκαζίέρες, πορτ μπαγκάζ, μπαλαούρα και οπουδήποτε αλλού, στριμωγμένο, μόνο του, χωρίς φως και αέρα, δεν το έβαζα, που να μην έφευγα ποτέ από το σπίτι μου. Πόσο μάλλον έναν γ.π.
Τον οποίο παρεπιπτόντως, όταν με το καλό αποφασίσεις να τον πάρεις, φαντάζομαι ξέρεις προς τα που να κινηθείς ε; :rolleyes::cool:

Frenchiefan τον ισοπέδωσες τώρα κι εσύ :)
Καλά κάνεις και του τα λες όλα αυτά. Είναι πολλά τα θέματα που προκύπτουν, δυστυχώς. Αλλά μου ακούγεται κάπως, να του λέμε ότι για να έχει σκύλο, πρέπει να έχει και αυτοκίνητο :-|

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμφωνω απολυτα με Κάτια και Αντριαννα οταν προκειται για μεγαλοσωμο σκυλι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Απόλυτο δεν είναι τίποτα.....
Στο κάτω κάτω υπαρχουν πλέον και 2-3 ταξί που μεταφέρουν και ζώα....τ
Τώρα βέβαια αν χρειαστείς κάτι άμεσα ούτε οι φιλοι που πρέπει να συννενοηθείς και να μπορούν να σου δώσουν το αμάξι, ούτε το ταξί μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες λύσεις.....

Όποιος θέλει να καταφέρει κάτι το καταφέρνει όμως, σίγουρα, αν έχεις αυτοκίνητο έχεις ένα λιγότερο πρόβλημα στο κεφάλι σου!

NikoHey

New Member
28 Μαϊου 2010
4
0
Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.
Θα ηθελα να επισημανω οτι ειμαι οργανωτικος ανθρωπος,δεν παιρνω τιποτα επιπολαια.
Αν παρω σκυλο θα ειναι για να γινει φιλος, συντροφος, κολλητος και θα κανω τα αδυνατα δυνατα για να εχει μια υπεροχη ζωη.
Εχω επισκεφτει εκτροφεις και εχω μιλησει με ατομα που εχουν Γ.Π. Βρηκα και τον εκτροφεα του προτου Γ.Π. που ειχε φερει η μητερα μου απο Αλσατια-Γαλλια,απο κει ηταν η συγχωρεμενη.
Τωρα ο κτηνιατρος ειναι γειτονας εδω και 27 χρονια και ειναι ο ιδιος που προσεχε την σκυλα μας,το ιατρειο βρησκεται 5 λεπτα απο το σπιτι μου με τα ποδια.
Αυτα ειχα να πω,και παλι ευχαριστω, θα το σκεφτω πολυ σοβαρα.
Φιλικα,Νικος :)

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Ευχομαι να παρεις την καλυτερη δυνατη αποφαση!
Αναμενουμε εξελιξεις.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το αυτοκίνητο σίγουρα βολεύει πολύ. Κυρίως για τα ταξίδια. Και αν θες να βγεις για βόλτα κάπου εκτός πόλης.
Οσο για τον κτηνίατρο, υπάρχουν βέβαια και τα pet taxi.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
υπάρχουν βέβαια και τα pet taxi.
Ειναι τσουχτερες πολυ οι τιμες.
Για μια αποσταση 3-4 λεπτα με το αυτοκινητο και 12 περιπου λεπτων με τα ποδια μ πηρε 40 ευρω μια φορα για την Φριντα.
Μενω Καλλιπολη και ηθελα να παω στο τζανειο το νοσοκομειο απο κατω!
Καλο ε?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ειναι τσουχτερες πολυ οι τιμες.
Για μια αποσταση 3-4 λεπτα με το αυτοκινητο και 12 περιπου λεπτων με τα ποδια μ πηρε 40 ευρω μια φορα για την Φριντα.
Μενω Καλλιπολη και ηθελα να παω στο τζανειο το νοσοκομειο απο κατω!
Καλο ε?
Μπα :shock:
Στο Παρατρίχα αλλιώς τα 'πανε...

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Δν ξερω τι εδειξε στο Παρατριχα αλλα εγω σαν ζωντανο παραδειγμα σ λεω με σκισε οικονομικα! :p
Και 2-3 δηλαδη που ειχα μιλησει πανω κατω την ιδια τιμη μ δωσανε.

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Εγω ειμαι παραδειγμα ιδιοκτητη χωρις αυτοκινητο αλλα με μηχανη. Ομολογω οτι μου λειπουν καποια πραγματα που θα μπορουσα να κανω μαζι με τη Killah αν ειχα αυτοκινητο (πχ σκυλοσυναντησεις κλπ). Απο εκει και περα ο κτηνιατρος ειναι τοσο κοντα που παμε με τα ποδια. Μικρες μετακινησεις μεσα στην Αθηνα τις εχουμε λυσει το καλοκαιρι με soft crate (κουτι μεταφορας) πανω στη μηχανη και ιμαντες για να πιανεται. Καπου υπαρχει και ενα θεμα που ειχαμε βαλει φωτο απο τις σχετικες κατασκευες. Το χειμωνα χρησιμοποιω ραδιοταξι (εχει και εδρα στο Πολυγωνο κοντα στο Αττικο Αλσος) όπου η killah εχει μαθει να καθεται στα ποδια του συνοδηγου. Ποτε δεν μου ειπαν οχι και μαλιστα πολλες φορες δεν με χρεωσαν καν (ειναι 5 ευρω το κοστος μεταφορας ζωου) επειδη καθοταν ηρεμα. Μια φορα μονο γιναμε λιγο ρεζιλι μια και αφησε μερικα 'αερια' και καναμε σπριντ ανοιγματος παραθυρου και εγω και ο ταξιτζης. :p
Μπορω να πω οτι δεν με εχει ταλαιπωρησει η ελλειψη αυτοκινητου. Καλα ειναι να υπαρχει αλλα μπορεις να καλυψεις τις αναγκες του σκυλου και χωρις αυτο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάτια μου (kango1), μην το τρελλάνουμε το παλληκάρι
Δεν είναι υποχρεωτικό για να έχεις σκύλο, να έχεις και αυτοκίνητο. Οντως σου λύνει τα χέρια -και τα πόδια- σε πάρα πολλά θέματα που δυστυχώς δημιουργούνται, αλλά ας τα βάλει κάτω και ας τις σκεφτεί όλες αυτές τις παραμέτρους. Αν έχει και φίλους που θα μπορούν να τον εξυπηρετούν θα βρει τις άκρες του.
Σκέψου όμως ότι προκύπτει βραδυ κάτι έκτακτο.., πως θα εκτοξευτείς να τρέξεις να βρείς ιατρείο ανοικτό, με ταξί..?την έχασες την μπάλα..
Πως θα δράσεις άμεσα που τα λεπτά θα είναι ζήτημα ζωής η θανάτου..

Είναι πολύ σημαντικό..
Προσωπικά δεν το θεωρώ για αυτά τα ζητήματα πολυτέλεια..αλλά αναγκαιότητα.., οφ τοπικ ίσως για το παρόν θέμα.. αλλα καλό να τα έχουμε όλα στο μυαλό μας..

:)
Μπορω να πω οτι δεν με εχει ταλαιπωρησει η ελλειψη αυτοκινητου. Καλα ειναι να υπαρχει αλλα μπορεις να καλυψεις τις αναγκες του σκυλου και χωρις αυτο.
Εχεις όμως μηχανή.., πίστεψε με το καλοκαίρι και εμείς μονο με μηχανή κουνιόμαστε...;)

Last edited: