Μεταφορά τραυματισμένου σκυλου στα χέρια....

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Σήμερα κάναμε τη βόλτα μας μετά τη βροχή. Ηταν μπροστά μου με το λουρί και κατεβαίναμε κατηφορίτσα χωματόδρομο περπατώντας χαλαρά, χωρίς να τραβάει. Ξαφνικά άκουσα ένα κρακ και τον είδα να σταματάει. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, αλλά τον είδα να γλείφει μανιωδώς τη μπροστινή δεξιά πατούσα του, η οποία ήταν καταματωμένη. Αδύνατο να περπατήσει, προφανώς τρόμαξε, σίγουρα δεν είχε ξαναδεί αίμα.

Φτάσαμε σπίτι με χίλια ζόρια, πάνω που άρχισε πάλι η βροχή. Η αιμοραγία είχε σταματήσει και ξάπλωσε στο crate για νάνι.

Το πρόβλημα : υποχρεώθηκα να τον μεταφέρω για 2 χιλιόμετρα περίπου στα χέρια, χωρίς να μπορώ να τον πιάσω καλά (βασικά δεν ήξερα πως), λόγω του μεγέθους του, αλλά και γιατί δεν ήθελα να του προκαλέσω πόνο στο τραυματισμένο πόδι. Ετσι τον κουβάλησα στην αρχή κρατώντας τον μπροστά μου, αλλά μετά υποχρεώθηκα να τον βάλω στον ώμο.

Κάθε 20 μέτρα έπρεπε να σταματάμε γιατί ήθελε να το γλείφει και χτυπιότανε σα μανιακός για να τον αφήσω κάτω. Όταν τελείωνε μου σήκωνε την κοιλιά ψηλά για να με διευκολύνει να τον πιάσω και στο δρόμο μου έγλειφε ασταμάτητα τα χέρια. Μετά από πολύ γλείψιμο φτάσαμε σπίτι. Ο μικρός φαίνεται καλύτερα, αλλά η δική μου μέση είναι off :?.

Σας έχει τύχει ποτέ ?
Πως το αντιμετωπίσατε ?
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος τρόπος για να μεταφέρεις ένα μεγαλόσωμο σκύλο ?:?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.751
7.279
Ε δεν ξαναλέω για κανένα σκυλί ότι μ'αρέσει, σα να το γκαντέμιασα νιώθω... Μέθοδο για να μεταφέρεις μεγαλόσωμο σκυλί όχι δεν ξέρω, πάντα φανταζόμουν ότι απλά το μεταφέρεις όπως μπορείς, θα θελα να μάθω αν υπάρχει. Απλά στην περίπτωσή σου 2 πράγματα ήθελα να παρατηρήσω: 1) δε σήκωσε το πόδι του ο μικρός να περπατήσει από μόνος του στα 3? 2) Είδες τι πάτησε? Τώρα που ηρέμησε θα προσπαθούσα να ρίξω μια ματιά στην πατούσα του να δω αν έχει τίποτα καρφωμένο μέσα.

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Οταν υπαρχει τραυματισμος: Φορας φιμωτρο στον σκυλο εξ ου κ η εξοικείωση του με αυτο!Εαν δεν εχεις μαζι σου φιαχνεις ενα με μια καλτσα, λόυρι βολτας, λουρι τσαντας κτλπ.
Κοιταμε που εχουμε τον τραυματισμο χωρις να τραβαμε μελη κ να βαζουμε το χερι μας στην τραυματισμενη περιοχη. Το να μεταφερεις ενα σκυλο 40-50 κιλων στα χερια ειναι δυσκολο. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τον βαλεις στην πλατη σαν αρνι. Κ αυτο θελει εξοικιωση απο μικρη ηλικια. Υπαρχουν κ καποια στηθολουρα μεταφορας σκυλου αλλα σαν τιμη ειναι απαγορευτικα κ χρησιμοποιουνται για στρατιωτικες επιχειρησεις.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Το να μεταφερεις ενα σκυλο 40-50 κιλων στα χερια ειναι δυσκολο. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τον βαλεις στην πλατη σαν αρνι. Κ αυτο θελει εξοικιωση απο μικρη ηλικια...
Και είναι κάτι που δεν το έχω εξασκήσει ποτέ!:(

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Ε δεν ξαναλέω για κανένα σκυλί ότι μ'αρέσει, σα να το γκαντέμιασα νιώθω... Μέθοδο για να μεταφέρεις μεγαλόσωμο σκυλί όχι δεν ξέρω, πάντα φανταζόμουν ότι απλά το μεταφέρεις όπως μπορείς, θα θελα να μάθω αν υπάρχει. Απλά στην περίπτωσή σου 2 πράγματα ήθελα να παρατηρήσω: 1) δε σήκωσε το πόδι του ο μικρός να περπατήσει από μόνος του στα 3? 2) Είδες τι πάτησε? Τώρα που ηρέμησε θα προσπαθούσα να ρίξω μια ματιά στην πατούσα του να δω αν έχει τίποτα καρφωμένο μέσα.
Θα του κρεμάσω σκόρδα :)
Δεν είδα τι πάτησε. Σταμάτησε κι άρχισε να το γλύφει.

το κρακ απο τι ηταν;το ποδι;κανενα κλαδι;πως το επαθε;
Τελικά πρέπει να ήταν σπασμένο γυαλί. Είχε ένα σκίσιμο ανάμεσα στις πατούσες και το βρήκε ο κτηνίατρος. Betadin, κόλλα, γάζες, μπαντάρισμα και όλα καλά.

Οταν υπαρχει τραυματισμος: Φορας φιμωτρο στον σκυλο εξ ου κ η εξοικείωση του με αυτο!Εαν δεν εχεις μαζι σου φιαχνεις ενα με μια καλτσα, λόυρι βολτας, λουρι τσαντας κτλπ.
Κοιταμε που εχουμε τον τραυματισμο χωρις να τραβαμε μελη κ να βαζουμε το χερι μας στην τραυματισμενη περιοχη. Το να μεταφερεις ενα σκυλο 40-50 κιλων στα χερια ειναι δυσκολο. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τον βαλεις στην πλατη σαν αρνι. Κ αυτο θελει εξοικιωση απο μικρη ηλικια. Υπαρχουν κ καποια στηθολουρα μεταφορας σκυλου αλλα σαν τιμη ειναι απαγορευτικα κ χρησιμοποιουνται για στρατιωτικες επιχειρησεις.
Αυτό για το φίμωτρο είναι σωστό. Ζοριστήκαμε πολύ στο γιατρό και κόντεψε να μας τραυματίσει με τα δόντια, γιατί πονούσε.

Τη μεταφορά σαν αρνί τη σκέφτηκα κι εγώ, αλλά φοβόμουν μην έχει κάταγμα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn