Μεταφορά σκύλου στη Γερμανία

Efthimis98

Member
27 Νοεμβρίου 2016
20
15
26
Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά!

Ήθελα να ρωτήσω τι χαρτιά πρέπει να έχει ένας σκύλος για να μετακινηθεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία. Πέρα από το βιβλιάριο υγείας (που λογικά ισχύει ως διαβατήριο; ) και το μικροτσίπ χρειάζεται κάτι επιπλέον; Τι εξετάσεις πρέπει να έχουν γίνει;

Θα ήθελα αν μπορείτε να μου απαντήσετε τι γίνεται σε περίπτωση μεταφοράς με αυτοκίνητο (αν π.χ. δε χρειάζεται να κάνει καινούργιες αιματολογικές κ.λπ.). Με τα μεταφορικά μέσα αλλάζουν οι κανονισμοί ή πρέπει να γίνουν τα ίδια πράγματα είτε ο σκύλος ταξιδέψει με αυτοκίνητο είτε με πιο μαζικό μεταφορικό μέσο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές. Μπορείς να πατήσεις τον φακό πάνω δεξιά για να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει και αν δεν υπάρχει να ανηγεις ένα νέο θέμα. Αν δεν κατάλαβες περίμενε το μέλος @Orilis να σου στείλει ένα πίνακάκι με κόκκινα βελάκια.

Efthimis98

Member
27 Νοεμβρίου 2016
20
15
26
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Ο σκύλος θα μετακινηθεί εκεί με το μελλοντικό του κηδεμόνα, δηλαδή θα έρθει ο ίδιος Ελλάδα και θα υιοθετήσει το σκύλο.

• Like
Reactions: ioanna a

Efthimis98

Member
27 Νοεμβρίου 2016
20
15
26
Λοιπόν, από όσα μπόρεσα να διαβάσω χρειάζονται:

-να έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο
-να έχει τσιπάκι στο όνομα του ιδιοκτήτη
-να έχει κάνει εντός 21 ημερών εμβόλιο για τη λύσσα
-να έχει κάνει τα εμβόλια του

Η απορία μου είναι πως το κουτάβι θα φύγει λίγο μετά από 20 Ιανουαρίου, θα έχει δηλαδή κλείσει τους δύο μήνες οπότε δεν θα έχει κάνει τα εμβόλια του όλα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.764
4.039
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Λοιπόν, από όσα μπόρεσα να διαβάσω χρειάζονται:

-να έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο
-να έχει τσιπάκι στο όνομα του ιδιοκτήτη
-να έχει κάνει εντός 21 ημερών εμβόλιο για τη λύσσα
-να έχει κάνει τα εμβόλια του

Η απορία μου είναι πως το κουτάβι θα φύγει λίγο μετά από 20 Ιανουαρίου, θα έχει δηλαδή κλείσει τους δύο μήνες οπότε δεν θα έχει κάνει τα εμβόλια του όλα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Ε κάντε του τώρα το εμβόλιο για τη λύσσα και προλαβαίνετε.

Efthimis98

Member
27 Νοεμβρίου 2016
20
15
26
Το εμβόλιο για τη λύσσα εντός 21 ημερών οπότε ναι προλαβαίνουμε, εγώ απορώ για τα υπόλοιπα εμβόλια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.101
Αυτές τις ιατρικές λεπτομέρειες, λογικά τις ξέρει ο κτηνίατρος και θα μπορεί να σε κατατοπίσει άριστα. Επρεπε ήδη να έχεις επικοινωνήσει, για να ρυθμίσει τις ημερομηνίες, κατά πως τους πρέπει. Το εμβόλιο της λύσσας, γίνεται τελευταίο. Τα υπόλοιπα εμβόλιά του, τα έχει ολοκληρώσει; Εχει προλάβει; Αδέσποτο το βρήκες; Και πως βρήκες τρόπο, να φύγει για Γερμανία; Χωρίς μεσολάβηση φιλοζωικής; Ξέρεις προσωπικά τον μελλοντικό ιδιοκτήτη του; Αυτός είναι ενήμερος για το κόστος μεταφοράς του; Καμπίνα θα ταξιδέψει ή cargo;

Efthimis98

Member
27 Νοεμβρίου 2016
20
15
26
Είναι ένα από τα σκυλάκια που έλεγα στο άλλο θέμα, που χαρίζονται. Όχι ξεκινάν αποπαρασίτωση κ.λπ. Είναι γνωστός του θείου μου και θα έρθει ο ίδιος με αυτοκίνητο από Γερμανία. οπότε δεν υπάρχουν έξοδα μεταφοράς.

• Like
Reactions: ioanna a

Efthimis98

Member
27 Νοεμβρίου 2016
20
15
26
Δεν το έθεσα σωστά, θα έρθει ο ίδιος τότε, δεν θα φύγει κατευθείαν. Οπότε υπάρχει και άλλος χρόνος. ;)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το εμβολιο κατα της λυσσας δεν πρεπει να εχει γινει εντος 21 ημερων πριν απο το ταξιδι- αλλα θα πρεπει να εχουν περασει 21 μερες απο το εμβολιο και μετα! Και εκει η μερα που γινεται το εμβολιο δεν ειναι ημερα 1- αλλα ημερα 0~!
Αρα το σκυλακι μπορει να ταξιδεψει το νωριτερο σε ηλικια 15 εβδωμαδων, επειδη το εμβολιο κατα της λυσσας γινεται το νοριτερο σε ηλικια 12 εβδωμαδων. ( 12 +3= 15)

Τα αλλα εμβολια δεν ειναι υποχρεοτικα απ0 τον νομο- αλλα βεβαια απαραιτητα για τον σκυλο.