Μεταφορά σκύλου από το εξωτερικό

Liza22

Member
1 Σεπτεμβρίου 2016
16
3
26
Καλησπέρα σας.Αποφάσισα εδώ και λίγο καιρό να πάρω ένα κουτάβι από εκτροφείο.Ωστόσο,η συγκεκριμένη ράτσα σκύλου μπορεί να βρεθεί μόνο στο εξωτερικό.Συγκεκριμένα,το εκτροφείο βρίσκεται στην Ταϊλάνδη.Μήπως γνωρίζει κάποιος τις προαπαιτούμενες διαδικασίες για την μεταφορά του σκύλου στην Ελλάδα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Να πω την αληθεια εγω απο την Ταιλανδη θα επαιρνα σκυλι μονο αν ηθελα κατι παρα πολυ συγκεκριμενο,επειτα απο ατελειωτη ερευνα και αφου σιγουρευτω οτι δεν μπορω να βρω πουθενα αλλου κατι αντιστοιχο.Αν ηθελες ridgeback ή bangkaew να πω ενταξει,αλλα τωρα...Πιστευω θα δυσκολευτεις αρκετα.Καλη τυχη οπως και να εχει.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Βρε παιδιά, από την Ταϊλάνδη θέλει, εκεί βρήκε αυτό που θέλει, τι να κάνουμε! Απ'όσο ξέρω, για να μπει κουτάβι στην Ελλάδα χρειάζεται να συνοδεύεται από διαβατήριο σκύλου (κι επειδή μέχρι τώρα μόνο εντός Ευρώπης είχα συναντήσει, ήξερα για ευρωπαϊκό διαβατήριο σκύλου), να είναι το κουτάβι τσιπαρισμένο και εμβολιασμένο για λύσσα. Δεν ξέρω τι προϋποθέσεις χρειάζεται ένα κουτάβι για να βγει από Ταϊλάνδη, αλλά θα ξέρει σίγουρα ο εκτροφέας, συζήτα το μαζί του.

Liza22

Member
1 Σεπτεμβρίου 2016
16
3
26
Σας ευχαριστώ όλους.
Orilis χρειάζεται μικροτσιπ;Μου είχαν πει 0ως δεν ειναι υποχρεωτικό αν και ακούγεται περίεργο.Σε ευχαριστώ πολύ!!

Liza22

Member
1 Σεπτεμβρίου 2016
16
3
26
Το γνωρίζω.Υπαρχουν άτομα που συνοδεύουν τα ζωάκια καθ'ολη τη διάρκεια του ταξιδιού.Σκεφτηκα να γίνει έτσι.

• Like
Reactions: archodea

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Το γνωρίζω.Υπαρχουν άτομα που συνοδεύουν τα ζωάκια καθ'ολη τη διάρκεια του ταξιδιού.Σκεφτηκα να γίνει έτσι.
παω και εγω να το φερω αν θες
ποιος δεν θελει να παει ταιλανδη

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σας ευχαριστώ όλους.
Orilis χρειάζεται μικροτσιπ;Μου είχαν πει 0ως δεν ειναι υποχρεωτικό αν και ακούγεται περίεργο.Σε ευχαριστώ πολύ!!
Δεν μου είναι εύκολο αυτή τη στιγμή να δω τους νόμους, αλλά το γράφουν μέσα, για εισαγωγή σκύλου από το εξωτερικό. Θα βρεις την πληροφορία είτε στο νομό 4039/2012 είτε στην τροποποίηση του, νόμος 4235/2014. Ο δεύτερος (4235) δεν είναι ολόκληρος ο νόμος περί κατοικιδίων οπότε μάλλον θα πρέπει να εκτυπώσεις και τους δύο και να αντικαταστησεις στον πρώτο τα κομμάτια του δεύτερου. (το ξέρω, το ξέρω, ταλαιπωρία, αλλά και οι δικηγόροι γι'αυτό είναι. Κλέφτες να γίνουν;) Καλύτερη και ασφαλέστερη πηγή για να κατεβάσεις τους δύο αυτούς νόμους, φυσικά, το εθνικό τυπογραφείο, www.et.gr

• Like
Reactions: Haris Drazen

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ο εκτροφέας οφείλει να γνωρίζει για την χώρα του και προαιρετικά για τις γύρω γύρω. Που να γνωρίζει ο Ταϊλανδός το νόμο εισαγωγής σκύλου σε κάθε χώρα παγκοσμίως και δη σε μια χώρα τόσο μικρή όσο η Ελλάδα. Εδώ καλά καλά δεν ξέρουμε οι Έλληνες τις προϋποθέσεις εισαγωγής σκύλου στη χώρα μας! Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές. Δεν βλάπτει

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μικροτσιπ χρειαζεται ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ! Ολα τα σκυλια που εισερχονται απο αλλη χωρα χρειαζονται- και αυτα που ερχονται και απο αλλη ηπειρος ακομα πιο πολυ!

Για σκυλια που εισερχονται στην ευρωπη απο αλλη ηπειρος, χρειαζεται και τιτλος αντισωματων λυσσας να ειναι >0.5.

Αυτο σημαινει, οτι θα πρεπει πρωτα να τσιπαριστει ο σκυλος- μετα να εμβολιαστει-
το νωριτερο 30 μερες μετα τον εμβολιασμο μπορει να παρει ο κτηνιατρος αιμα και να το στειλει σε αναγνορισμενο απο την ευρωπη εγαστηριο για εξεταση αντισωματων! Εαν ειναι ακρετα ψηλος, μπορει να ταξιδεψει ο σκυλος 3 μηνες μετα. ( ημερομημια ληψης του δειγματος)

Εδω θα βρεις επισημες πληροφοριες ¨
http://ec.europa.eu/food/animals/live_animals/index_en.htm

Αυτο σημαινει οτι ο σκυλος μπορει να φτασει το νωρίτερο σε ηλικια 7 μηνων στα χερια σου!
Πολυτιμος χρονος που χανεται μαρκια σου!
Μετα την ταλαιπορια της πολυωρης μεταφορας σε αεροπλανο- για φυλη που υπραρχουν πολλα εκτροφεια και στην ευρωπη??
Δεν ξερω εαν θα το εκανα!

Στην γερμανια πχ μονο στο "Shetland Shepdog" Ομιλος υπαρχουν καμια 100αρια εκτροφεις- και αλλοι στον Ομιλο βρετανικων ποιμενικων.

Liza22

Member
1 Σεπτεμβρίου 2016
16
3
26
Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας!!Ο όμιλος βρετανικών ποιμενικών έχει κάποια σχέση με τον κοε;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας!!Ο όμιλος βρετανικών ποιμενικών έχει κάποια σχέση με τον κοε;
απ οτι ξερω, ο ελληνικος ομιλος βρετανικων ποιμενικων δεν υφησταται πια! Διαφραφτηκε επειδη δεν ηταν πια ενεργος ( οπος και αλλα πολλα τετοια μαγαζακια).

Ο γερμανικος δεν εχει σχεση με τον ΚΟΕ-0 αλλα ειναι στον VDH- το κυνολογικο οργανο της γερμανιας, που ανηκει στην FCI, οπος ο ΚΟΕ εδω δηλαδη.

• Like
Reactions: Liza22