Μεταφορά με ΤΡΑΙΝΟΣΕ

pantnt30

Member
18 Ιουνίου 2010
21
0
Καλημέρα παιδιά.
Σίγουρα ο ΟΣΕ θα με τρελάνει.
Πήρα εχθές τηλέφωνο πως να μεταφέρω το amstaff που έχω στη σκευοφόρο (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), και μου απήντησαν πως πρέπει να μισθώσω ολόκληρη καμπίνα (5 κλίνες χ 25€ η κλίνη = 125 €.
Καλά είναι βλάκες οι άνθρωποι.
Τι ποιο απλό στη σκευοφόρο με δική μου κλούβα .... άντε 20€, ΟΧΙ και 125

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Ζήτα να σου δώσουν γραπτή, την διάταξη που προβλέπει τέτοιο χειρισμό και άρα κόστος.

pantnt30

Member
18 Ιουνίου 2010
21
0
mareco , καλημερα και συγνώμη για την αργοπορία
Ειλικρινά δεν βγάζω άκρη μαζί τους.
Με ξέκοψαν πως έτσι έχει η κατάσταση.
Απο που μπορούμε να βγάλουμε άκρη
Γιατί με τα εμπορεύματα στη σκευοφόρο να μην δέχονται και τον σκυλο????????

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Κάνε γραπτό αίτημα, να αναγκαστούν να σου δώσουν γραπτή απάντηση με την αιτιολογία τους.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Σε ένα blog που μάλλον γράφεται από σχετικούς με τα τρένα λένε: Στα τρένα, τα μικρόσωμα σκυλιά έχουν πάλι την τιμητική τους, καθώς μπορούν να ταξιδεύουν παρέα με τον κάτοχό τους, αρκεί να έχουν πληρώσει το μειωμένο εισιτήριο, που προβλέπεται γι αυτά. Τα μεγάλα, όμως, πρέπει να παραμένουν σε ειδικό κλουβί στη σκευοφόρο, διαφορετικά σε ειδικό βαγόνι, που διαθέτει μόνο η νυχτερινή αμαξοστοιχία.

Ωστόσο, δεν αναφέρει κάτι για μίσθωση καμπίνας.

Tereza

Member
1 Αυγούστου 2012
6
0
Θεσσαλονίκη-Σέρρες
Καλησπέρα και από εμένα...
Έχω ταξιδέψει πάρα πολλές φορές με τρένο..ποτέ δεν πλήρωσα για το σκυλάκι μου και ούτε κάποιος μου είπε κάτι γι αυτό,ίσως επειδή είναι μικρή η διαδρομή (Θεσσαλονίκη-Σέρρες 2:30 ώρες) ίσως και για το μέγεθός του (8 κιλά)
Ένας γνωστός μου έχει κάνει το ίδιο δρομολόγιο με το μπόξερ του αλλά μετά συνέχισε για Αθήνα..μου είπε πως σε αυτές τις διαδρομές,λόγο του σκύλου(φυσικά τον είχε σε κλουβί)καθόταν ανάμεσα στα βαγόνια (από εκεί που είναι και η είσοδος) και όποτε μπορούσε έφευγε και λίγο γιατί έκλαιγε το σκυλί..ίσως αν πας από κοντά να είναι καλύτερα τα πράγματα..στο τηλέφωνο απλά βιάζονται να το κλείσουν...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Λοιπόν, σας παραθέτω το διάλογο που είχα με κάποιον (που μάλλον ήξερε) σχετικά με μεταφορά κατοικιδίων με ΤραινΟΣΕ:

Μικρόσωμα κατοικίδια
Μέσα στα επιβατικά οχήματα και σε όλες τις κατηγορίες αμαξοστοιχιών γίνονται δεκτά, κατ’ εξαίρεση, μικρόσωμα κατοικίδια ζώα (σκύλοι, γάτες, πουλιά, κλπ.) κλεισμένα σε κλουβιά, κιβώτια, καλάθια ή άλλες κατάλληλες συσκευασίες. Ειδικά οι μικρόσωμοι σκύλοι είναι δυνατόν να γίνουν δεκτοί και χωρίς συσκευασία. H παραλαβή των ζώων αυτών στα διαμερίσματα επιτρέπεται με τις εξής προϋποθέσεις:
- Δεν ενοχλούν με οποιοδήποτε τρόπο τους επιβάτες.
- Δεν είναι αντίθετη σε νόμιμες απαγορευτικές διατάξεις.
- Κανένας από τους επιβάτες του διαμερίσματος δεν έχει αντίρρηση και
- Ότι τα ζώα αυτά είναι δυνατό να μεταφέρονται στα γόνατα ή να τοποθετούνται στους χώρους που προορίζονται για τις αποσκευές χειρός.
Σε περίπτωση που κάποιος συνεπιβάτης έχει αντίρρηση το προσωπικό της αμαξοστοιχίας αποφασίζει για την παραμονή ή όχι του ζώου στο διαμέρισμα. Για την φύλαξη των ζώων αυτών είναι υπεύθυνοι οι επιβάτες που τα συνοδεύουν. Ο Σιδηρόδρομος δεν έχει καμία ευθύνη για απώλεια ή για οτιδήποτε συμβεί σε βάρος αυτών των ζώων εκτός αν αυτό προήλθε από υπαιτιότητά του. Ο επιβάτης εξάλλου ευθύνεται για κάθε βλάβη που είναι δυνατό να προκληθεί από τα ζώα στο υλικό του Σιδηροδρόμου ή σε τρίτους, εκτός αν η ζημιά προήλθε από υπαιτιότητά του.

Μεγαλόσωμοι σκύλοι
Για μεγαλόσωμους σκύλους που συνοδεύονται από τους κατόχους τους ισχύουν τα ακόλουθα :
α. Παραλαβή και μεταφορά των σκύλων στα επιβατικά οχήματα :
(1) Γίνεται δεκτή με τον όρο ότι οι σκύλοι είναι ακίνδυνοι και φέρουν φίμωτρο. Στην περίπτωση αυτή έχουν εφαρμογή όσα προβλέπονται για την ενοικίαση ολόκληρου διαμερίσματος κατάκλισης ή διαμερίσματος καθημένων. Για τους σκύλους εκδίδεται εισιτήριο και εισπράττεται το μισό της τιμής εισιτηρίου 2ης θέσης ανάλογα με την διάρκεια ισχύος του εισιτηρίου του επιβάτη. Το εισιτήριο του σκύλου υπολογίζεται στον αριθμό των εισιτηρίων που απαιτούνται για την ενοικίαση του διαμερίσματος (ήτοι στο σύνολο των προσφερόμενων στο διαμέρισμα θέσεων). Κάθε "διαμέρισμα θέσεων" έχει 6 θέσεις (τα λεγόμενα κουπέ). Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πληρώσετε5 κανονικα εισιτήρια και 1 εισιτήριο με 50% έκπτωση για τον σκύλο.

Μεταφορά στη σκευοφόρο
Ναι, υπάρχει και αυτή η δυνατότητα, να μπει δηλαδή στην σκευοφόρο (σε όποιο τρένο υπάρχει) και πληρώνει εισιτήριο β θεσης με 50% εκπτωση. Βέβαια, αυτό είναι δυνατό μόνο σε 2 σταθμούς, την Αθηνα και την Θεσσαλονίκη. Δηλαδή, θα πρέπει να ταξιδέψετε από Αθηνα για Θεσσαλονίκη ή το αντίστροφο. Αν για παράδειγμα πάτε από Αθήνα στη Λάρισα δεν γίνεται γιατι στην Λάρισα δεν λειτουργεί η υπηρεσία των αποσκευών. Για περισσότερες λεπτομέρειες τηλέφωνηστε είτε στο 14511 είτε στο 2310599421 σταθμός Θεσσαλονίκης.

Έχω ζητήσει αν μπορεί να μου βρει και το ανάλογο καταστατικό σε πιο επίσημη μορφή.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και η απάντηση περί έγκυρου εγγράφου:

Ο,τι σου έχω γράψει, είναι επίσημοι κανονισμοί του Τιμολογίου Επιβατων και Αποσκευών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και μπορείς να τα κοιτάξεις σε όποιον σταθμό διαθέτει τον αντίστοιχο τόμο. Για οποιαδήποτε άλλα θέματα ή απορίες ή γενικά πληροφορίες, μπορείς να κάνεις like στην σελίδα μας στο facebook "Pare Treno".

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ