Μετακόμιση και άγχος?

Eva and Dori

Member
11 Δεκεμβρίου 2011
17
1
Καλημέρα!
Έχω μία γουεστίνα 5 ετών αρκετά προσαρμοστική σε γενικές γραμμές σε καινούριους χώρους και αλλαγές,από τη στιγμή που είμαστε βέβαια μαζί.
Πριν από ένα μήνα μετακομίσαμε σε καινούριο σπίτι και προσπάθησα όσο το δυνατόν περισότερο να μην είναι σπίτι τις μέρες της μετακόμσης για να μην αγχωθεί.
Τις πρώτες μέρες στο καινούριο σπίτι δεν βολευόταν, το βράδυ στριφογύριζε και ήθελε να είναι στο κρεβάτι μαζί μας. Με τις μέρες χαλάρωσε, αλλά δύο βράδια (όχι συνεχόμενα, στο διάστημα του μήνα) έχει κάνει κακά μέσα στο σπίτι και άλλη μία φορά κατούρησε.
Την μάλωσα και καταλαβαίνει ότι είναι λάθος αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί δεν το έχει κάνει ποτέ ξανά αυτό.
Είναι άγχος της αλλαγής?σημαίνει κάτι ίσως εκδίκηση που αλλάξαμε σπίτι?
όποιος έχει κάποια άποψη θα με βοηθούσε πολύ!

D

Deleted member 14614

Guest
Σίγουρα παίζει ρόλο το άγχος της αλλαγής. Δεν το συζητώ. Τώρα, αν σημαίνει και κάτι άλλο, αυτό το αφήνω στα πιο έμπειρα μέλη να απαντήσουν...:)

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Μπορει να μαρκαρει τον χωρο της,τον καινουριο της χωρο,να δειξει οτι ειναι δικος της. Επισης μπορει να το κανει για να σε τεσταρει τωρα στο καινουριο σπιτι,σου λεει στο παλιο υπηρχαν καποιοι κανονες,στο καινουριο ισχυουν οι ιδιοι? δεν ξερω αν καταλαβες το ποιντ μου ;-)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Τότε είναι από την αλλαγή και ίσως κάποια ανασφάλεια, σίγουρα δεν πρόκειται για εκδίκηση.

Προσπάθησε να την πιάσεις επ' αυτοφώρω και αντέδρασε έντονα, με δυνατή φωνή. Για το βράδυ η καλύτερη λύση είναι να βγει αργά για τις ανάγκες της και μετά στο crate μέχρι το πρωί.

Eva and Dori

Member
11 Δεκεμβρίου 2011
17
1
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Επειδή κάνει την βρωμοδουλειά της το βράδυ ενώ κοιμόμαστε είναι λίγο δύσκολο να την πιάσω επ'αυτοφώρω. Είμαι όμως σίγουρη ότι καταλαβαίνει πολύ καλά τι έχει κάνει γιατί το πρωί που σηκώνομαι είναι με τα αυτιά κατεβασμένα! Αφού καταλαβαίνω ότι έχει κάνει κάτι από το ύφος της και μόνο, η μουλωχτή! :)
Μπορεί να το έκανε για να δει αν θα περάσει, προς το παρόν ευτυχώς δεν το έχει κάνει τις τελευταίες μέρες, θα δω πως θα παει...
Ευχαριστώ!