Μετάβαση από Royal canin σε Sams Field

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Καλό μεσημέρι,τελειώνοντας το 12κιλο της Royal και διαβάζοντας εδω πολλές απόψεις ότι δεν είναι και τόσο καλή τροφή αποφάσισα να την αλλάξω με τη Sams Field που και καλύτερη θεωρείται αλλά και πιο φθηνή και κατα 1 κιλό παραπάνω το μεγάλο τσουβάλι!Από τη δεύτερη μέρα της μετάβασης 75% παλιά και 25% νέα ξεκίνησε να κάνει μεγάλες ποσότητες και μαλακά,σήμερα λοιπόν που είναι η τέταρτη μέρα ενω τα πρώτα ήταν σκληρά αμέσως μετά έκανε μαλακά με δυο σταγόνες άιμα!Πήρα το γιατρό τηλέφωνο και μου είπε ότι κακώς έκανα την αλλαγή γιατί η Royal είναι η καλύτερη τροφή και τη Sams δε την ήξερε καθόλου!Εσείς τί θα κάνατε;

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Έκανα την ίδια αλλαγή... Το θέμα βελτιώθηκε αμέσως μόλις άρχισε να τρώει αποκλειστικά sams. Αλλά τώρα με τη Sams εχω πρόβλημα με το βάρος, νομίζω πως το σκυλί έχει αδυνατίσει και δεν παχαίνει ακόμα και με ποσότητα λίγο παραπάνω από την ενδεδειγμένη. Και σκέφτομαι να αλλάξω πάλι σε κάποια άλλη.

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Εγω με το πρόβλημα βάρους (4.5 μηνών 15,500) μέχρι τώρα δεν έχω θέμα αλλά είναι και νωρίς ακόμα,πάντως διαβάζοντας τα συστατικά η sams είναι πολύ καλύτερη!!Εγώ πάντως μαζί με τις κροκέτες της έδινα και λίγο μαγειρευτό (κοτόπουλο,ρύζι λαχανικά)χωρίς αλάτι και λάδι!!Το σταμάτησα τώρα που κάνω την αλλαγή!!

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Πάντως η μίξη των δυο τροφών και εμάς μας δημιούργησε θέμα στα κόπρανα, μαλακα και πολλά. Αλλά αμέσως μόλις σταθεροποιηθηκε στη μια μόνο,το πρόβλημα έφτιαξε. Είναι θέμα σκύλου και οργανισμού πάντως. Και γω θεωρώ ότι η Sam's είναι καλύτερη απο rc.

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
51
Αν ο γιατρός σου είπε οτι η Royal είναι η καλύτερη, τότε έχουμε χάσει την κλίμακα του τι είναι καλό και τι όχι.

Ας αρκεστεί ο γιατρός σου στις διαγνώσεις και στη θεραπεία των ασθενειών.Εκεί ελπίζω να είναι καλύτερος.

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Αν ο γιατρός σου είπε οτι η Royal είναι η καλύτερη, τότε έχουμε χάσει την κλίμακα του τι είναι καλό και τι όχι.

Ας αρκεστεί ο γιατρός σου στις διαγνώσεις και στη θεραπεία των ασθενειών.Εκεί ελπίζω να είναι καλύτερος.
Ακριβώς φίλε μου,οι καλύτερες τροφές είναι αυτές από τις οποίες έχει προσπέκτους στο γραφείο του!!

• Like
Reactions: kosmaki

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Και μας ο γιατρός τη rc μας είχε συστήσει όταν τη βρήκα. Βέβαια όταν την άλλαξα δεν είπε κουβέντα σύγκρισης... (αυτό έλειπε). Το marketing είναι φοβερό με τις κροκετες Αλλά είσαι καταδικασμένος αν δουλευεις τοσο που έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι να δίνεις κροκετες μέχρι και για ανθρώπινο φαγητό... (στο μαγείρεμα Προσωπικά δε με ενοχλεί ο χρόνος για το μαγείρεμα, όσο το πλύσιμο καθάρισμα μετά...)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πολλές ποιοτικά ανώτερες (στο χαρτί) τροφές δεν ταίριαξαν στο σκύλο μου. Μην πω πως τα καλύτερα αποτελέσματα τα είδα με Royal Canin. Δεν ξέρω αν απλά έτυχε. Από κει και πέρα εδώ και τρεία πλέον χρόνια μπαρφάρουμε και ξεμπερδέψαμε.

Η καλύτερη τροφή δεν είναι η ποιοτικά ανώτερη (επαναλαμβάνω, στο χαρτί) αλλά εκείνη που ταιριάζει στο σκύλο μας. Βεβαίως και προτείνω μπαρφ, αλλά αν πήγαινε καλά με RC γιατί μπαίνεις στον κόπο να την αλλάξεις;

• Like
Reactions: Aslan

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Πολλές ποιοτικά ανώτερες (στο χαρτί) τροφές δεν ταίριαξαν στο σκύλο μου. Μην πω πως τα καλύτερα αποτελέσματα τα είδα με Royal Canin. Δεν ξέρω αν απλά έτυχε. Από κει και πέρα εδώ και τρεία πλέον χρόνια μπαρφάρουμε και ξεμπερδέψαμε.

Η καλύτερη τροφή δεν είναι η ποιοτικά ανώτερη (επαναλαμβάνω, στο χαρτί) αλλά εκείνη που ταιριάζει στο σκύλο μας. Βεβαίως και προτείνω μπαρφ, αλλά αν πήγαινε καλά με RC γιατί μπαίνεις στον κόπο να την αλλάξεις;
Μπήκα στο κόπο να την αλλάξω γιατί θα ήθελα να έτρωγε κάτι ποιοτηκότερο,από κει και πέρα όμως όπως είπa και πριν αν δε της κάτσει η sams θα πάω σε barf που μπορώ να το βρω και έτοιμο γιατί για να το κάνω μόνος μου δεν έχω καθόλου γνώσεις!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog