Μεγαλόσωμο ή μικρόσωμο

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Καλησπέρα σας και επίσημα, σε δικό μου θεματάκι!
Αρχικά θα ήθελα να με συγχωρήσετε αν το θέμα ήδη υπάρχει και δεν το έχω δει λόγω του μεγάλου αριθμού θεμάτων στο φόρουμ.

Λοιπόν, είμαι η Ελευθερία, άνεργη με μπόλικο χρόνο δηλαδή και ζω σε ένα διαμέρισμα με τον σύζυγο μου, τη 3 ετών κόρη μας, την ημίαιμη γριούλα μας και ίσως σε λίγο καιρό και με δεύτερο μωρό:rolleyes:.

Ξέρουμε πως κάποια στιγμή θα αποχωριστούμε τη συντροφιά της γριούλας μας και έτσι είμαστε προς αναζήτηση νέου τετράποδου μέλους πριν γίνει οτιδήποτε.

Εδώ έχω να κάνω κάποιες ερωτήσεις:
1)Μεγαλόσωμο ή μικρόσωμο; (θα ήθελα να μου προτίνετε κάποιες φυλές που θα μας ταίριαζαν περισσότερο.)

2)Τα μεγαλόσωμα χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τα μικρόσωμα;

3)Τα μικρόσωμα κάνουν μικρότερα κακάκια και λιγότερα τσισάκια?? (ερώτηση ξανθιάς!)

4) Το διαμερισματάκι μας είναι σχετικά ικανοποιητικό με ευρύχωρο μπαλκόνι αλλά με κοινόχρηστο κήπο εντελώς παρατημένο -άρα ακατάλληλο για σκύλο/παιδί- παρά τις προσπάθειες μας να φτιαχτεί (πέσαμε σε γείτονες..!). Και πάλι ερωτώ εγώ... μεγαλόσωμο ή μικρόσωμο;;;

**Όπου μεγαλόσωμο, εννοώ έως 30-35 κιλά και όπου μικρόσωμο έως 10 το πολύ!

Εγώ τείνω προς τα minpin πάντως... Τα φώτα σας!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες Ελευθερια και να χαιρεσαι την οικογενεια σου.:)
Πριν παμε στο θεμα φυλες μεγαλοσωμες ή οχι θα ηθελα να μας πεις καταρχην αν ξερεις το σωστο τροπο αποκτησης καθαροαιμου σκυλου και "ειλικρινα τωρα" τα κακακια και τα τσισακια τι σημασια εχει ποσα θα ειναι ?

Last edited by a moderator:

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Απο εκτροφεα φυσικα! Αλλιως αδεσποτακι..

Τα τσισακια και τα κακακια.. απλη περιεργεια!

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
υπάρχουν μεγαλοσωμα που ξαπλωνουν ολη μερα το βαρεμενο τους κορμι και μικροσωμα που στριβουν στους τοιχους απο τη σπιντα... αρα αυτο που πρεπει να αναρωτηθεις ειναι μαλλον το επιπεδο της ενεργητικοτητας που θες να εχει ο σκυλος σου.
η μονη κυριολεκτικη διαφορα μικροσωμου μεγαλοσωμου ειναι οτι το πρωτο χωραει πιο ευκολα στο αμαξι ενω το δευτερο θελει ενα πορτμπαγκαζ για παρτι του.
καλως ηρθες!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γειά σου Ελευθερία και καλώς ήλθατε!

Υπάρχουν διάφορα θέματα, αλλά σε μας αρέσει η "προσωποποιημένη εξυπηρέτηση"... η ικανοποίηση του "πελάτη"!!!

Α) Λοιπόν, είμαι η Ελευθερία, άνεργη με μπόλικο χρόνο δηλαδή και ζω σε ένα διαμέρισμα με τον σύζυγο μου, τη 3 ετών κόρη μας, την ημίαιμη γριούλα μας και ίσως σε λίγο καιρό και με δεύτερο μωρό:rolleyes:.

Β) Ξέρουμε πως κάποια στιγμή θα αποχωριστούμε τη συντροφιά της γριούλας μας και έτσι είμαστε προς αναζήτηση νέου τετράποδου μέλους πριν γίνει οτιδήποτε.

1) Μεγαλόσωμο ή μικρόσωμο; (θα ήθελα να μου προτίνετε κάποιες φυλές που θα μας ταίριαζαν περισσότερο.)

2)Τα μεγαλόσωμα χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τα μικρόσωμα;

3)Τα μικρόσωμα κάνουν μικρότερα κακάκια και λιγότερα τσισάκια?? (ερώτηση ξανθιάς!)

4) Το διαμερισματάκι μας είναι σχετικά ικανοποιητικό με ευρύχωρο μπαλκόνι αλλά με κοινόχρηστο κήπο εντελώς παρατημένο -άρα ακατάλληλο για σκύλο/παιδί- παρά τις προσπάθειες μας να φτιαχτεί (πέσαμε σε γείτονες..!). Και πάλι ερωτώ εγώ... μεγαλόσωμο ή μικρόσωμο;;;
Α) Το ότι έχεις άφθονο ελεύθερο χρόνο είναι σημαντικό για την φροντίδα του ζώου, όπως ήδη ξέρεις...
Αυτό, όμως, που είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι να διαθέτεις (και να έχεις κάνει και σχετικό προγραμματισμό για το μεσοπρόθεσμο μέλλον) τα οικονομικά μέσα για τη συντήρηση δύο σκύλων... επιπλέον της συντήρησης της οικογένειάς σας, όταν, μάλιστα, λες ότι ίσως περιμένετε σύντομα και 2ο μωράκι...

Β) Απ' ότι καταλαβαίνω η "γριούλα" σας έχει πολύ προχωρημένη ηλικία...
Αν ισχύει αυτό, υπάρχει περίπτωση ένα νέο κουτάβι να είναι επιβαρυντικό για την ηρεμία της γριούλας...
Το λέω γιατί: α) Το κουτάβι τραβάει, πάντα, πολύ χρόνο και προσοχή των ιδιοκτητών και, ίσως, η γριούλα θα αισθανθεί παραμελημένη... έτσι θέλεις να φύγει από κοντά σας? β) Ενα κουτάβι είναι πάντα μερικά κλικ πιο ζωηρό από ένα ηλικιωμένο σκυλί και ίσως θα την κουράζει στο βασίλεμά της...
Σκεφτείτε τα αυτά, με μεγάλη περισυλλογή...

Μην σκεφτείτε το κουτάβι αποκλειστικά σαν "εργαλείο" εξυπηρέτησης της δικής σας ψυχολογίας (που οι άνθρωποι το κάνουμε συχνά αυτό)...

1) Σε περιβάλλον όπου υπάρχουν (πολύ) μικρά παιδιά, ένα μεγαλόσωμο σκυλί μπορεί να μην ταιριάζει απόλυτα, μιάς και στα παιχνίδια τους μπορεί να ρίξει κάτω το παιδί (κατά λάθος)...
Παρόλα αυτά, υπάρχουν και:
α) Μεγαλόσωμες φυλές που είναι "κατάλληλες" για περιβάλλον με μικρά παιδιά, όπως το Golden Retriever...
β) Μεγαλόσωμα, νεαρά, ημίαιμα - ενήλικα σκυλιά, που μπορούν να κινηθούν γύρω από μωρά και μικρά παιδάκια, σαν να πέφτει φύλλο από το δέντρο, τόσο ευγενικά...

Αρα, θα έλεγα ότι προέχει να είναι σκυλί χαμηλής ενεργητικότητας και δευτερευόντως θα έψαχνα το μέγεθος...

2) Οχι... καμμιά φορά δε, ισχύει το αντίστροφο... υπάρχουν μικρόσωμα σκυλάκια που απαιτούν τεράστια προσπάθεια εκτόνωσης... και υπάρχουν γιγαντόσωμα "σκυλάκια", που απαιτούν μικρή προσπάθεια εκτόνωσης...

3) Ναι... αυτό, όμως, δεν το θεωρώ κριτήριο επιλογής...

4) Και πάλι: Εξαρτάται...
Ας πούμε, για την οικογένεια που πρόκειται να έχετε σε λίγο καιρό... δηλαδή, το ζευγάρι, τα δύο μικρά παιδιά και τη γριούλα... ΄πόσα τετραγωνικά είναι το διαμερισματάκι σας?

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Από ενέργεια άλλο τίποτα.. ιδικά το παιδί που μεγάλωσε με σκύλο και είναι απίστευτα προσεκτική με αυτά!
Στη μεταφορά και εγώ κολλάω, γιατί τα Σ/Κ πάμε στα χωριά μας και λογικά θα είναι πιο εύκολο ένα μικρόσωμο διότι τα αμαξάκια μας πορτμπαγκαζ δε διαθέτου... το ένα είναι 4χ4 με καρότσα πίσω και το άλλο φιατ παντα!

h4wk

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2012
50
1
Τα μικρόσωμα κάνουν λιγότερα κακάκια και τσισάκια πάντως
Νομίζω οτι η ενέργεια θα έπρεπε να σε απασχολεί και όχι το μέγεθος
Υπάρχουν μικρόσωμα ζωάκια με ενέργεια που θέλουν να είσαι πρωταθλητής στίβου
και μεγαλόσωμα τα οποία είναι πολύ χαλλλλλλλλλαρά
Εγώ θα πρότεινα μικρόσωμο μιας και μαζεύεστε κόσμος :p
ένα king charles ίσως; :)

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Γειά σου Ελευθερία και καλώς ήλθατε!

Υπάρχουν διάφορα θέματα, αλλά σε μας αρέσει η "προσωποποιημένη εξυπηρέτηση"... η ικανοποίηση του "πελάτη"!!!

Α) Το ότι έχεις άφθονο ελεύθερο χρόνο είναι σημαντικό για την φροντίδα του ζώου, όπως ήδη ξέρεις...
Αυτό, όμως, που είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι να διαθέτεις (και να έχεις κάνει και σχετικό προγραμματισμό για το μεσοπρόθεσμο μέλλον) τα οικονομικά μέσα για τη συντήρηση δύο σκύλων... επιπλέον της συντήρησης της οικογένειάς σας, όταν, μάλιστα, λες ότι ίσως περιμένετε σύντομα και 2ο μωράκι...

Β) Απ' ότι καταλαβαίνω η "γριούλα" σας έχει πολύ προχωρημένη ηλικία...
Αν ισχύει αυτό, υπάρχει περίπτωση ένα νέο κουτάβι να είναι επιβαρυντικό για την ηρεμία της γριούλας...
Το λέω γιατί: α) Το κουτάβι τραβάει, πάντα, πολύ χρόνο και προσοχή των ιδιοκτητών και, ίσως, η γριούλα θα αισθανθεί παραμελημένη... έτσι θέλεις να φύγει από κοντά σας? β) Ενα κουτάβι είναι πάντα μερικά κλικ πιο ζωηρό από ένα ηλικιωμένο σκυλί και ίσως θα την κουράζει στο βασίλεμά της...
Σκεφτείτε τα αυτά, με μεγάλη περισυλλογή...

Μην σκεφτείτε το κουτάβι αποκλειστικά σαν "εργαλείο" εξυπηρέτησης της δικής σας ψυχολογίας (που οι άνθρωποι το κάνουμε συχνά αυτό)...

1) Σε περιβάλλον όπου υπάρχουν (πολύ) μικρά παιδιά, ένα μεγαλόσωμο σκυλί μπορεί να μην ταιριάζει απόλυτα, μιάς και στα παιχνίδια τους μπορεί να ρίξει κάτω το παιδί (κατά λάθος)...
Παρόλα αυτά, υπάρχουν και:
α) Μεγαλόσωμες φυλές που είναι "κατάλληλες" για περιβάλλον με μικρά παιδιά, όπως το Golden Retriever...
β) Μεγαλόσωμα, νεαρά, ημίαιμα - ενήλικα σκυλιά, που μπορούν να κινηθούν γύρω από μωρά και μικρά παιδάκια, σαν να πέφτει φύλλο από το δέντρο, τόσο ευγενικά...

Αρα, θα έλεγα ότι προέχει να είναι σκυλί χαμηλής ενεργητικότητας και δευτερευόντως θα έψαχνα το μέγεθος...

2) Οχι... καμμιά φορά δε, ισχύει το αντίστροφο... υπάρχουν μικρόσωμα σκυλάκια που απαιτούν τεράστια προσπάθεια εκτόνωσης... και υπάρχουν γιγαντόσωμα "σκυλάκια", που απαιτούν μικρή προσπάθεια εκτόνωσης...

3) Ναι... αυτό, όμως, δεν το θεωρώ κριτήριο επιλογής...

4) Και πάλι: Εξαρτάται...
Ας πούμε, για την οικογένεια που πρόκειται να έχετε σε λίγο καιρό... δηλαδή, το ζευγάρι, τα δύο μικρά παιδιά και τη γριούλα... ΄πόσα τετραγωνικά είναι το διαμερισματάκι σας?
Αρχικά ευχαριστώ για την κατατοπιστική σου απάντηση..

Α) Θεωρώ ότι και με δύο παιδιά και σκυλιά θα τα βγάζαμε πέρα οικονομικά..
Β) Έχεις δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί έτσι..
1) Επίσης συμφωνώ, έχω και σχετική εμπειρία.
2)Ίσως το μικρόσωμο απλώς να είναι πιο "βολικό" στους χώρους. Η σκυλίτσα μας είναι ψηλόλιγνη αλλά θέλει την άπλα της!
3)Ούτε και γω, απλή περιέργεια..
4) 95 με αρκετά ευρύχωρο μπαλκόνι..

Τα μικρόσωμα κάνουν λιγότερα κακάκια και τσισάκια πάντως
Νομίζω οτι η ενέργεια θα έπρεπε να σε απασχολεί και όχι το μέγεθος
Υπάρχουν μικρόσωμα ζωάκια με ενέργεια που θέλουν να είσαι πρωταθλητής στίβου
και μεγαλόσωμα τα οποία είναι πολύ χαλλλλλλλλλαρά

Ζωηρό και ενεργητικό το θέλουμε σίγουρα!

Εγώ θα πρότεινα μικρόσωμο μιας και μαζεύεστε κόσμος :p
ένα king charles ίσως; :)
:eyecrazy: Νομίζω αυτές οι φάτσες μαδάνε υπερβολικά!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Διαβάζοντας τα κρητίρια που έχεις για σκύλο δεν βλέπω κάποιον λόγο να ψάξεις κάτι συγκεκριμένο.
Αν δεν υπάρχει κάποια φυλή που σας "τραβάει" μπορείτε να κοιτάξετε προς κανα αδέσποτο.

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Διαβάζοντας τα κρητίρια που έχεις για σκύλο δεν βλέπω κάποιον λόγο να ψάξεις κάτι συγκεκριμένο.
Αν δεν υπάρχει κάποια φυλή που σας "τραβάει" μπορείτε να κοιτάξετε προς κανα αδέσποτο.

Ναι, το μόνο που με απασχολεί είναι να συμβιώνει ευχάριστα με παιδί και μωρό.
Λίγο με το μέγεθος μόνο κολλάω.. με τραβάει δηλαδή περισσότερο κάποιο κοντότριχο με μικρότερο μέγεθος, όπως τα μίνι πίντσερ!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Είναι πως το βλεπεις.
Μινι πίντσερ σε οικογένεια με παιδιά... στην δικιά μου οικογένεια τουλάχιστον θα ειχε γίνει κιμάς :D
Ειδικά αν έχεις αγοράκια που τείνουν να παίζουν λίγο πιο φυσικά το μικρο σκυλί μπορει να τα βρει σκούρα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα!
Να πω κι εγώ τη γνώμη μου :)
Νομίζω πως για την περίπτωσή σας, θα ήταν μια χαρά ένα ημιαιμάκι, μεσαίου μεγέθους, μέχρι 15 κιλά ας πούμε και άνω του 1 έτους.

Έτσι, δεν θα ενοχλήσει ιδιαίτερα τη γριούλα σας, αφού δεν θα έχει ένα χαζοκούταβο να την ενοχλεί τώρα που θέλει την ησυχία της και το νέο σκυλάκι θα μπορεί να παίζει άφοβα με τα παιδιά σας χωρίς να φοβάστε ότι τα παιδιά θα τραυματίσουν το σκυλί, ή το αντίστροφο!

Ρίξτε μια ματιά στην Tinkerbell!
Tinker Bell | Fazoo.gr
H Dolly?
Dolly | Fazoo.gr
H Μελίνα?
Μελίνα | Fazoo.gr
Η Μπιμπα?
Bimba | Fazoo.gr

:)

ΛΕΩΝ

Member
16 Δεκεμβρίου 2011
5
0
Καλησπέρα και από εμένα. Μία πολύ καλή ιδέα κατά την γνώμη μου (αλλά και πολλών άλλων εδώ ) για οικογένεια με παιδάκια είναι το κοκόνι. Ψάξτε το λίγο στο forum, είναι μία αρχαία ελληνική φυλή με πολύ καλό χαρακτήρα! Ελπίζω να βοήθησα...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα!
Νομίζω πως για την περίπτωσή σας, θα ήταν μια χαρά ένα ημιαιμάκι, μεσαίου μεγέθους, μέχρι 15 κιλά ας πούμε και άνω του 1 έτους.

Έτσι, δεν θα ενοχλήσει ιδιαίτερα τη γριούλα σας, αφού δεν θα έχει ένα χαζοκούταβο να την ενοχλεί τώρα που θέλει την ησυχία της και το νέο σκυλάκι θα μπορεί να παίζει άφοβα με τα παιδιά σας χωρίς να φοβάστε ότι τα παιδιά θα τραυματίσουν το σκυλί, ή το αντίστροφο! ...
Μπράβο, Ολγα!
Οσο και να γράφουμε οι υπόλοιποι... πάντοτε κάνεις τις πιο τεκμηριωμένες προτάσεις!!!
Εντάξει, όχι μόνο εσύ, αλλά στο συγκεκριμένο ήσουν εσύ!

Υ.Γ. Είναι περιττό να πω ότι με καλύπτουν απόλυτα οι προτάσεις σου...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μπράβο, Ολγα!
Οσο και να γράφουμε οι υπόλοιποι... πάντοτε κάνεις τις πιο τεκμηριωμένες προτάσεις!!!
Εντάξει, όχι μόνο εσύ, αλλά στο συγκεκριμένο ήσουν εσύ!

Υ.Γ. Είναι περιττό να πω ότι με καλύπτουν απόλυτα οι προτάσεις σου...

Απαπα
τώρα κοκκίνισα :oops:

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Καλησπέρα!

Έτσι, δεν θα ενοχλήσει ιδιαίτερα τη γριούλα σας, αφού δεν θα έχει ένα χαζοκούταβο να την ενοχλεί τώρα που θέλει την ησυχία της και το νέο σκυλάκι θα μπορεί να παίζει άφοβα με τα παιδιά σας χωρίς να φοβάστε ότι τα παιδιά θα τραυματίσουν το σκυλί, ή το αντίστροφο!

Ρίξτε μια ματιά στην Tinkerbell!
Tinker Bell | Fazoo.gr
H Dolly?
Dolly | Fazoo.gr
H Μελίνα?
Μελίνα | Fazoo.gr
Η Μπιμπα?
Bimba | Fazoo.gr

Ναι σίγουρα τα ενήλικα είναι πιο ιδανικά για την περίπτωση μας, το κορίτσι μας το πήραμε όταν ήταν 4 ετών, και θεωρώ πως με το κουτάβι θα μου ήταν λίγο δύσκολο!

Επομένως η μπιμπα, είναι ίδια με τη μικρούλα γριουλα μου!!

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Καλησπέρα και από εμένα. Μία πολύ καλή ιδέα κατά την γνώμη μου (αλλά και πολλών άλλων εδώ ) για οικογένεια με παιδάκια είναι το κοκόνι. Ψάξτε το λίγο στο forum, είναι μία αρχαία ελληνική φυλή με πολύ καλό χαρακτήρα! Ελπίζω να βοήθησα...

Πολύ καλά σκυλάκια αλλα επισης μαδανε σε υπερβολικο βαθμο! Εμένα μ'ενδιαφέρει κάτι πιο νορμαλ....

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Είναι πως το βλεπεις.
Μινι πίντσερ σε οικογένεια με παιδιά... στην δικιά μου οικογένεια τουλάχιστον θα ειχε γίνει κιμάς :D
Ειδικά αν έχεις αγοράκια που τείνουν να παίζουν λίγο πιο φυσικά το μικρο σκυλί μπορει να τα βρει σκούρα.
Ενα κοριτσακι εχω προς το παρον!! Παιζει πολυ καλα με τα σκυλια, ευτυχως...

ΛΕΩΝ

Member
16 Δεκεμβρίου 2011
5
0
Πολύ καλά σκυλάκια αλλα επισης μαδανε σε υπερβολικο βαθμο! Εμένα μ'ενδιαφέρει κάτι πιο νορμαλ....
Αυτό δεν είναι αλήθεια! Ισχύει ότι και με τις περισσότερες φυλές. Με μία καλή διατροφή αποφεύγεις την έντονη τριχόπτωση...(που είναι σε "νορμάλ" πλαίσια).
Ωστόσο η Μπίμπα φαίνεται πολύ καλή περίπτωση για σας! Εύχομαι να την έχετε σύντομα κοντά σας!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ