Μεγάλο προβληματισμό για ξηρά τροφή...

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Γεια σας!!

Πολύ καιρό έχω να μπω στο forum και εύχομαι να είστε όλοι καλά!!

Λοιπόν,νά'μαστε στον Καναδά με την Balou μας!Διαφορετικός καιρός,κρύο,υγρασία και καλό καιρό πολλές φορές.Δύσκολη η αλλαγή για μας αλλά και για την κουταβίνα μου.

Στο θέμα μου λοιπόν....

Διάαβσα πολλά θέματα εδώ και καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει καλή και κακή τροφή.Προσπαθώ να βρω μια τροφή για την Μπαλού και ξεκίνησα με κάποιες αλλά πάντα παρουσιάζεται κάτι.

Η Μπαλού είχε κάνει μια επέμβαση,όπου της αφαιρέθηκαν 20 εκ από το λεπτό της έντερο.Είναι καλά τώρα και δεν υπάρχει θέμα με αυτό.Το αναφέρω γιατί χρειάζεται κάποια τροφή που να αφομοιώνεται σχετικά πιο γρήγορα καθώς της λείπει τμήμα από το εντεράκι.

Η Μπαλού είχε κάποιες αλλεργίες που δεν μπόρεσα να εντοπίσω.Κάποια στιγμή της κάναμε αγωγή για malassezia.Είχ θέμα με τα αυτάκια της και δείχνει να έχει περάσει.Κάποια στιγμή έγλειφε τα μπροστινά πατουσάκια της.Και αυτό δείχνει να έχει περάσει.

Στην Ελλάδα της έδεινα Science Hill Diet Plan αλλά κάποια στιγμή παρουσίασε εανθήματα,οπότε αφού έφτασε εδώ,έπρεπε να της βρω κάποια τροφή.Πιστέψτε με έχει κάνει πολύ ψάξιμο και συγκρίσεις και αναλύσεις και απλά έχω μπερδευτεί ποιο πολύ και ειδικά με τα reviews κάποιον τροφών.

Απευθύνομαι σε εσάς εδώ,για τροφή, γιατί οι Καναδοί κτηνίατροι είναι μόνο να σε τρομοκρατούνε και να σου παίρνουν τα λεφτά σου.

Το Ιστορικό είναι ότι προσπαθώντας να βρω υπο-αλλεργική,χωρίς grain,για ευαίσθητα στομάχια και χαμηλό σε πρωτείνη ξηρά τροφή,βρίσκω,αλλά διίστανται οι απόψεις με αποτέλεσμα να της δίνω κοτόπουλο βραστό με ρύζι 3 μέρες τώρα,μέχρι να βρω κάτι.

Ξεκίνησα με κάποια πολύ καλή τροφή (δεν θυμάμαι) αλλά είδα ότι έβγαζε κάποια εξανθήματα.Εψαξα και της βρήκα Acana αλλά έκανε κάποιες φορές διάρροια και κάποια στιγμή έβγαλε και λίγο αίμα.

https://www.google.ca/#q=acana+and+diarrhea

Με αγωγή και κοτόπουλο με ρυζάκι,συνήρθε.

Ψάχνοντας πάλι για κάτι καλό της βρήκα αυτό:

http://www.nutro.ca/en/natural-dog-...-chicken-whole-brown-rice-oatmeal-recipe.aspx

Τα reviews 5/5 αλλά κάποια στιγμή έκανε εμετό δηλαδή έβγαζε σαλάκι άσπρο και κάποιες φορές τίποτα.Θεώρησα ότι είναι ο καιρός (πολύ υγρασία) αλλά είπα να το ψάξω και βρήκα αυτό:

http://www.consumeraffairs.com/pets/nutro.html

οπότε το σταμάτησα και σταμάτησε και ο εμετός,εδώ και 1 εβδομάδα.

Θέλω να βρω κάτι επιτέλους,γιατί ταλαιπωρείται απίστευτα.Το πρόβλημά μου είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι πρέπει να προσέχω και τι να έχει η τροφή της....

Δεν της αρέσει το ψάρι οπότε το αποκλείω.Ξέρω ότι το κάθε σκυλάκι αντιμετωπίζει και δέχεται διαφορετικά τις τροφές.Απλά κάποια βοήθεια στα υλικά της τροφής,θέλω.

Βρήκα αυτό: http://www.petcurean.com/for-dogs/go/sensitivity-and-shine-venison

και λέω να δοκιμάσω.Απλά δεν θέλω να κάνω "πειράματα" με την μικρή μου.

Εχω βρει αυτό αλλά και πάλι δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια.

http://www.dogfoodadvisor.com/best-...free-dog-foods/best-grain-free-dog-foods-dry/

Ευχαριστώ γι ατην όποια βοήθεια!!

Χρήστος

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Γεια σου Χρήστο!

Έχεις σκεφτεί την ιδέα της barf ή του μαγειρεμένου που νομίζω ότι υπερέχουν σε σημεία που σε ενδιαφέρουν;
Από ότι είχα διαβάσει η διάρκεια πέψης του ωμού είναι 4 ώρες, του μαγειρεμένου 6 και της ξηράς 12.
Επίσης, ξέρω σκύλο που τα προβλήματα αλλεργιών του λύθηκαν με τη μπαρφ -κάτι που λέγετε ότι συμβαίνει συχνά.

Γυρίζοντας όμως στη ξηρά για την οποία και ρώτησες με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα grain free τροφή με χαμηλό ποσοστό πρωτεΐνης είναι η barking heads. Δεν έχω προσωπική εμπειρία, λένε όμως ότι είναι μια καλή τροφή.

• Like
Reactions: Aslan

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Καλημέρα

Οι γιατροί εδώ,όπως ανέφερα,είναι καθαρά στα άκρα.Ανέφερα ότι η Μπαλού έκανε εμετό και μου είπε για ακτινογραφίες,εξέταση αίματος και ολική αναισθησία για τα δύο παραπάνω γιατί η Μπαλού δεν "κάθετε" ούτε να της κόψεις τα νύχια,πόσο μάλλον για αίμα και ακτινιγραφία.

Παίρνει το ύφος ότι κάτι πολύ σοβαρό έχει και δεν αναρωτήθηκε ότι ίσως είναι το φαγητό.Της έχω αναφέρει, τα παραπάνω που έγραψα.Και δεν είναι μόνο αυτή η γιατρός.Εχω πάει και σε άλλους.

D

Deleted member 14614

Guest
Η Μπαλού είναι ένα σκυλί με ιδιαιτερότητες (λεπτό έντερο+δυσανεξίες/αλλεργίες). Το πιο σωστό θα ήταν να πας σε κτηνίατρο, να σου προτείνει τύπο τροφής και μετά, αν θες, να το συζητήσουμε εδώ.

• Like
Reactions: sis

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Η Μπαλού είναι ένα σκυλί με ιδιαιτερότητες (λεπτό έντερο+δυσανεξίες/αλλεργίες). Το πιο σωστό θα ήταν να πας σε κτηνίατρο, να σου προτείνει τύπο τροφής και μετά, αν θες, να το συζητήσουμε εδώ.
Το ξέρω και έχω ήδη αναφέρει το θέμα σε γιατρό.Ανέφερα τι μου προτείνει.

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Γ

Ξεκίνησα με κάποια πολύ καλή τροφή (δεν θυμάμαι) αλλά είδα ότι έβγαζε κάποια εξανθήματα.Εψαξα και της βρήκα Acana αλλά έκανε κάποιες φορές διάρροια και κάποια στιγμή έβγαλε και λίγο αίμα.

https://www.google.ca/#q=acana+and+diarrhea

Με αγωγή και κοτόπουλο με ρυζάκι,συνήρθε.

Ψάχνοντας πάλι για κάτι καλό της βρήκα αυτό:

http://www.nutro.ca/en/natural-dog-...-chicken-whole-brown-rice-oatmeal-recipe.aspx

Τα reviews 5/5 αλλά κάποια στιγμή έκανε εμετό δηλαδή έβγαζε σαλάκι άσπρο και κάποιες φορές τίποτα.Θεώρησα ότι είναι ο καιρός (πολύ υγρασία) αλλά είπα να το ψάξω και βρήκα αυτό:

http://www.consumeraffairs.com/pets/nutro.html

οπότε το σταμάτησα και σταμάτησε και ο εμετός,εδώ και 1 εβδομάδα.
Πιστεύω ότι για όλες τις τροφές θα βρεις παρόμοια παράπονα στο ίντερνετ. Καμιά φορά ο εμετός ή η διάρροια έχουν άλλες αιτίες και είναι απλή σύμπτωση η αλλαγή τροφής.

Χωρίς να είμαι ειδικός θα έλεγα να δοκιμάσεις μια τροφή με χαμηλά λιπαρά.

• Like
Reactions: christos|

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Εφόσον ο σκύλος έχει κάποιο γνωστό πρόβλημα υγείας, δεν το βρίσκω καθόλου παράλογο ένας γιατρός να θέλει πρώτα να αποκλείσει κάποια επιπλοκή, και γι' αυτό να σου προτείνει εξετάσεις. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βρεις ένα κτηνίατρο που εμπιστεύεσαι, αχρείαστος να είναι αλλά πρέπει να υπάρχει. Όσο για την τροφή, αναγκαστικά θα πρέπει να κάνεις δοκιμές μέχρι να βρεις ποια θα μάρκα τροφής/ είδος διατροφής θα της ταιριάξει καλύτερα.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Σε ευχαριστώ.Ξέρω ότι είναι δύσκολο να βρω κάτι και κάποιες τοφές ταιριάζουν και κάποιες όχι.
Να πω ότι είναι σύμπτωση?Δεν ξέρω.Με την τελευταία τροφή της έπινε πολύ νερό,πριν και μετά!!Μόλις της έδωσα κοτόπουλο βραστό με ρύζι,σταμάτησε ο εμετός.

Απλά προσπαθώ με όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές να μπορέσω να βρω μια τροφή που να μπορεί να τρώει.Η τελευταία τροφή της ήταν

Guaranteed Analysis
Crude Protein (Min.) 23.00%
Crude Fat (Min.) 13.00%
Crude Fiber (Max.) 4.00%
Moisture (Max.) 10.00%
Linoleic Acid (Min.) 3.50%
Zinc (Min.) 250 mg/kg
VitaMin E (Min.) 250 IU/kg
Niacin (Min.) 250 mg/kg
Ascorbic Acid (Source of VitaMin C) (Min.)* 50 mg/kg
Alpha Linolenic Acid (ALA) (Min.)* 0.10%
Biotin (Min.)* 2.5 mg/kg
Docosahexaenoic Acid (DHA) (Min.)* 0.10%
GlucosaMine (Min.)* 150 mg/kg
Chondroitin Sulfate (Min.)* 350 mg/kg

Ingredients
Chicken, Chicken Meal (source of Glucosamine and Chondroitin Sulfate), Whole Brown Rice, Brewers Rice, Rice Bran, Whole Grain Oatmeal, Chicken Fat (preserved with mixed Tocopherols), Pea Protein, Dried Plain Beet Pulp, Natural Flavor, Sunflower Oil (preserved with mixed Tocopherols), Soybean Oil (preserved with mixed Tocopherols), Fish Oil (preserved with mixed Tocopherols), Potassium Chloride, Choline Chloride, DL-Methionine, Salt, Vitamin E Supplement, Zinc Sulfate, Niacin Supplement, L-Ascorbyl-2-Polyphosphate (source of Vitamin C), Calcium Pantothenate, Riboflavin Supplement (Vitamin B2), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Vitamin B12 Supplement, Copper Proteinate, Iron Proteinate, Selenium Yeast, Biotin, Manganese Proteinate, Vitamin A Supplement, Potassium Iodide, Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), Vitamin D3 Supplement, Folic Acid, Rosemary Extract, Decaffeinated Green Tea Extract, Spearmint Extract

Κάτι απ'όλα αυτά της προκαλεί τον εμετό.Απλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω...

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Εφόσον ο σκύλος έχει κάποιο γνωστό πρόβλημα υγείας, δεν το βρίσκω καθόλου παράλογο ένας γιατρός να θέλει πρώτα να αποκλείσει κάποια επιπλοκή, και γι' αυτό να σου προτείνει εξετάσεις. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βρεις ένα κτηνίατρο που εμπιστεύεσαι, αχρείαστος να είναι αλλά πρέπει να υπάρχει. Όσο για την τροφή, αναγκαστικά θα πρέπει να κάνεις δοκιμές μέχρι να βρεις ποια θα μάρκα τροφής/ είδος διατροφής θα της ταιριάξει καλύτερα.
Δεν μου προτείνει εξετάσεις απλά.Παίρνει το ύφος ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει!Δεν είναι πιο λογικό να μου προτείνει μια τροφή και μετά να μου πει για εξετάσεις?

Τέλος πάντων,δεν θέλω να σας κουράζω.Απλά πόσταρα μήπως κάποιος έχει ένα παρόμοιο θέμα και έχει να μου συστήσει κάποια καλή τροφή.Το Barking Heads φαίνεται καλή τροφή αλλά είναι στην Αγγλία και δεν μπορώ να την φέρω.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ειλικρινά δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά μήπως όντως κάτι συμβαίνει και θα ήταν καλύτερα να το διερευνήσετε; Νομίζω ότι αν ήμουν στη θέση σου θα ξεκινούσα από αυτό, αν μη τι άλλο για να ηρεμήσει το μυαλό μου. Από την άλλη μπορεί όντως να οφείλεται μόνο στην τροφή, ιδίως αν έχουν γίνει πολλές αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η τροφή δηλαδή που της κάθισε καλύτερα απ' όλες ήταν η hills; Τα εξανθήματα πιστεύεις ότι όντως οφείλονταν στην τροφή; (Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να οφείλονταν σε κάτι άλλο, οπότε μήπως να ξαναδοκίμαζες τη hills?)

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Απ' ό,τι καταλαβαίνω, το σκυλάκι σου δεν είχε πρόβλημα με μία μόνο τροφή.
Οσο έτρωγε τη hills σου παρουσίασε εξάνθημα, με την acana αίμα στα κόπρανα, με την τελευταία που έδωσες έκανε εμετούς. Λες επίσης ότι μάλλον έχει και κάποιες αλλεργίες που δεν έχετε προσδιορίσει.
Δηλαδή το σκυλί μάλλον παρουσιάζει γενικώς κάποια συμπτώματα απ το γαστρεντερικό του, τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ. Είναι άλλο πράγμα να δοκιμάζεις μία-δύο τροφές και να πεις ότι δεν του κάθισαν γιατί πχ τα κόπρανα ήταν λίγο μαλακά, είχε αέρια, θαμπό τρίχωμα κλπ, αθώα σχετικά πράγματα δηλαδή, και άλλο αυτό που σου κάνει εσένα.
Εχει κάνει και αυτή την επέμβαση η οποία μπορεί ο κτηνίατρος να θεωρεί ότι κάπως σχετίζεται

Με δεδομένα αυτά, δεν το θεωρώ παράλογο να ζητάει διερεύνηση ο κτηνίατρος. Εγώ τουλάχιστον θα έβρισκα έναν κτηνίατρο ο οποίος θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη μου και θα προχωρούσα με βάση τις συμβουλές του, δεν θα δοκίμαζα μόνη μου κάτι περισσότερο

D

Deleted member 14614

Guest
Το ξέρω και έχω ήδη αναφέρει το θέμα σε γιατρό.Ανέφερα τι μου προτείνει.
Δεν βλέπω κάτι το παράλογο σε όσα σου προτείνει. Πρώτα κοιτάει ο γιατρός αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και μετά προτείνει τροφές. Απλά, το ζήτημα είναι ότι απαιτείται αναισθησία, αφού αντιδρά έτσι η Μπαλού. Από τη στιγμή, όμως, που έχεις πάει και σε άλλους και σου λένε το ίδιο, το θεωρώ τρομερά ανεύθυνο από τη μεριά μας να σου προτείνουμε εμείς τροφή.

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα παιδιά ότι ίσως θα πρεπε να το ψαξεις λίγο με τον γιατρό το θεμα...
Από εκεί και πέρα σε μια τέτοια περίπτωση εγώ θα έδινα μαγειρευτο (ή barf) προσθέτοντας ένα ένα υλικά σαυτο που φτιάχνεις ήδη..
1ον θα διευκολυνα την πέψη στο σκυλάκι μου
2ον θα διαπιστωνα ποιο συστατικό είναι αυτό που δεν ανέχεται
Θα την αφηνα νηστικη 24ώρες και θα ξεκινουσα με σκετο κοτόπουλο απαχο και σιγά σιγά θα πρόσθετα.

Ή δικιά μου ως κουταβα είχε κάνει εμμετο 5ωρες μετα το φαγητό της και είχε βγάλει ατοφιες και διογκομενες κατά 3φορες τις κροκέτες της...
Καταλαβαίνεις ποσό πολύ στρεσαρεται το γαστρεντερικό ενός ζωου με την ξηρά τροφή και ειδικά αν είναι μικρή σε μέγεθος και δεν τη μασαει.

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Πάρε και μια δεύτερη γνώμη γιατρού. Ίσως σε ένα καναδέζικο σάιτ να μπορούν να σου συστήσουν κάποιον στην περιοχή σου.

onix

Member
19 Μαϊου 2015
5
0
35
Σε ευχαριστώ.Ξέρω ότι είναι δύσκολο να βρω κάτι και κάποιες τοφές ταιριάζουν και κάποιες όχι.
Να πω ότι είναι σύμπτωση?Δεν ξέρω.Με την τελευταία τροφή της έπινε πολύ νερό,πριν και μετά!!Μόλις της έδωσα κοτόπουλο βραστό με ρύζι,σταμάτησε ο εμετός.

Απλά προσπαθώ με όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές να μπορέσω να βρω μια τροφή που να μπορεί να τρώει.Η τελευταία τροφή της ήταν

Guaranteed Analysis
Crude Protein (Min.) 23.00%
Crude Fat (Min.) 13.00%
Crude Fiber (Max.) 4.00%
Moisture (Max.) 10.00%
Linoleic Acid (Min.) 3.50%
Zinc (Min.) 250 mg/kg
VitaMin E (Min.) 250 IU/kg
Niacin (Min.) 250 mg/kg
Ascorbic Acid (Source of VitaMin C) (Min.)* 50 mg/kg
Alpha Linolenic Acid (ALA) (Min.)* 0.10%
Biotin (Min.)* 2.5 mg/kg
Docosahexaenoic Acid (DHA) (Min.)* 0.10%
GlucosaMine (Min.)* 150 mg/kg
Chondroitin Sulfate (Min.)* 350 mg/kg

Ingredients
Chicken, Chicken Meal (source of Glucosamine and Chondroitin Sulfate), Whole Brown Rice, Brewers Rice, Rice Bran, Whole Grain Oatmeal, Chicken Fat (preserved with mixed Tocopherols), Pea Protein, Dried Plain Beet Pulp, Natural Flavor, Sunflower Oil (preserved with mixed Tocopherols), Soybean Oil (preserved with mixed Tocopherols), Fish Oil (preserved with mixed Tocopherols), Potassium Chloride, Choline Chloride, DL-Methionine, Salt, Vitamin E Supplement, Zinc Sulfate, Niacin Supplement, L-Ascorbyl-2-Polyphosphate (source of Vitamin C), Calcium Pantothenate, Riboflavin Supplement (Vitamin B2), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Vitamin B12 Supplement, Copper Proteinate, Iron Proteinate, Selenium Yeast, Biotin, Manganese Proteinate, Vitamin A Supplement, Potassium Iodide, Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), Vitamin D3 Supplement, Folic Acid, Rosemary Extract, Decaffeinated Green Tea Extract, Spearmint Extract

Κάτι απ'όλα αυτά της προκαλεί τον εμετό.Απλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω...
καλησπερα χρηστο απο το σαιτ αυτο ειδα τα υλικα αν ειναι καλα http://www.allaboutdogfood.co.uk/instant-dog-food-review.php .στα υλικα βρισκω 3 που μπορει να προκαλουν το προβλημα με πιθανοτερο το πρωτο.
1.Whole Grain Oatmeal (
because the type of cereal isn't specified, manufacturers are able to change their grain source between batches depending on what is available at the time.
Because it is impossible to know what 'cereals' refers to, we would suggest assuming the worst and avoiding foods with this ingredient. This is particularly important if your dog is prone to dietary intolerance as identifying and eliminating problem ingredients is impossible unless you know exactly what you are feeding.
2Pea protein
Pea protein is a byproduct of pea processing and is used as a protein source in some dog foods. Although it is far less expensive, we don't think pea protein should be used as an alternative to meat in dog foods since the quality and digestibility of vegetable proteins tend to fall a long way short of those found in meats.
3,Salt (
Salt, or sodium chloride as it is often listed, is commonly added to pet foods as a flavour enhancer.
While salt is a necessary mineral, it is generally present in sufficient quantities in the raw ingredients of pet foods. However, since dogs, like humans, enjoy the taste of salt, extra is regularly added to dog foods to make them more appealing. Unfortunately, excessive salt has the same health implications for dogs as for us and should be avoided. This is particularly important if your dog has a history of heart problems or high blood pressure.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog