Μεγάλο κόκκαλο

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Πήρα ένα μεγάλο κόκκαλο από μοσχαρίσιο πόδι για τον Lupus. Του το έδωσα γιατί διάβασα στο φόρουμ οτι είναι πολύ καλό για τον καθαρισμό των δοντιών του. Το είχα στην κατάψυξη αρκετές εβδομάδες γιατί είχε λίγο κρέας πάνω του και το σέρβιρα χτες.
Πότε να του το πάρω? Δεν ξέρω πόσο καιρό να του το αφήσω, μήπως υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθούν βακτηρίδια πάνω του? Επίσης κάθε πότε να του δίνω καινούργιο?

Συγνώμη για τις χαζές ερωτήσεις μου, αλλά στα άλλα μου σκυλιά δεν είχα δώσει ποτέ κάτι τέτοιο και φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεία.

Ο Λούπους πάντως τρελάθηκε από την χαρά του, χοροπηδούσε σε όλο το σπίτι και κουνούσε ουρά για κανα πεντάλεπτο. :)

417091_10151098432321786_1193329916_n.jpg

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Εγω στα δικα μου δινω μοσχαρισια πλευρα 2 φορες την εβδομαδα.
Τα ποδια ειναι πολυ σκληρα δεν τους δινω.
Τη δευτερη μερα οτι εχει απομεινει (που.... δεν) το μαζευω.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Οντως τα πόδια είναι πολύ σκληρά και αν ο σκύλος είναι ιδιαίτερα δαγκωνιαρης μπορεί να σπάσει κανά δόντι. Καλό είναι να τον παρακολουθείς.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Δεν θα του ξαναδώσω τέτοιο, δεν θέλω να μείνει φαφούτης! :)
Θα δοκιμάσω τα πλευρά την επόμενη φορά!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καλά, διαβάζω τα ποστ σας και γελάω δυνατά! Εγώ αγοράζω παγωμένα και καπνισμένα κόκκαλα από την αλανιάρικη φάρμα (ελευθέρας βοσκής/όχι αντιβιοτικά/ταΐζουνε χόρτο και καλά πράματα και όχι αμερικανικές μπούρδες) και μέχρι πρόσφατα από τη λαϊκή που μόλις έκλεισε για το χειμώνα, οπότε τώρα απλώς πάω στη φάρμα. Το ιερόν τέρας παίρνει περί το ένα τέταρτο να καταβροχθίσει έναν ολόκληρο γουρουνίσιο μηρό και το βόιδι όντως του παίρνει λίγο παραπάνω, αλλά μιλάμε τώρα για μια ώρα, άντε δυο! Άκου κει να παίρνουνε το κόκκαλο από τα σκυλιά τους μετά από ΔΥΟ μέρες! Αν το Μουφ μπορούσε, σε δυο μέρες θα είχε καταβροχθίσει το σκελετό ολόκληρου αμερικάνικου βοδιού και τώρα που το σκέφτομαι ίσως λέω και πολλές μέρες!!

Μια σπάλα παϊδάκια πάντως την τσακίζει μαζί με τα κόκκαλα σε δυο λεπτά το πολύ...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
εγω του δινω ποδι κ ειναι μια χαρα.δεν σπαει τοσο ευκολα τα δοντια ρε σεις,χαλαρα!κ εκεινο το μεδουλι ,δεν υπαρχει!καταπληκτικο για τα ζωα!!το κοκκαλο θα του το αφηνεις κανα δυο ωρες κ θα το ξαναπαιρνεις.μετα απο μερικες ωρες ,η την αλλη μερα το ξαναδινεις.ο κινδυνος ειναι ο τραυματισμος των ουλων κυριως,οχι το σπασιμο δοντιων.πολυ σπανια θα σπασει δοντι.τα ουλα κοκκινιζουν κ πριζονται,αλλα γρηγορα επανερχονται στα φυσιολογικα τους.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Sara κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα...Πρέπει να της πάρω ολόκληρη την αγελάδα..

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τα βραζουμε 15 λεπτα τα μεγαλα κοκκαλα νομιζω και μετα τα δινουμε,,,,

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
οπως θελει ο καθε ενας...εγω τα δινω κ ωμα καμια φορα.το κοκκαλο δεν θελει πολυ βρασιμο.μετα το βρασιμο,ακομη κ κοκκαλο που πριν ηταν ακινδυνο για τον σκυλο,μετα μπορει να του κανει ζημια.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Την Παρασκευή το βράδυ έφαγε ένα μαγειρεμένο χοιρινό κόκκαλο μπριζόλας και μάλιστα πολύ λαίμαργα. Έχει κάνει 5 φορές εμετό από τότε..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Πολλά είναι τα 15 λεπτά και είναι επικίνδυνο. Απλώς ζεμάτισέ τα μια στιγμή και δώστα. Όσο για όσους φοβούνται σπασίματα δοντιών και έτσι, ρε σεις, σας μιλάω τώρα για το Μουφ που είναι και φαφούτικο αφού του λείπουν δυο-τρία δόντια που δεν του φυτρώσανε ποτέ! Κι όσο για τα κόκκαλα, μικρό-μεγάλο παστρεύει! Ούτε κοκκινίλες, ούτε τίποτα. Συνήθως μάλιστα τα κόκκαλα θέλει να τα τρώει όταν κοιμάμαι καμιά φορά το μεσημέρι και κάθεται και με φυλάει και να σας πω κιόλας, το προτιμώ έτσι διότι με νανουρίζει μια χαρά εκείνο το χράτσα-χρούτσα που ακούω και μετά μουφ-μουφ-μουφ, αφού λέω να το προτείνω ως app για το iPod, για κείνο το τρομερό πρόγραμμα με το white noise που είναι ένα κι ένα για ύπνο! :p

Α, τώρα που είπατε και μεδούλι, το Μουφ αγαπάει και τα κόκκαλα γεμιστά με μεδούλι και φυστικοβούτυρο!! *sick*

Last edited:

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Εγώ του το έδωσα ωμό, αλλά το είχα στην κατάψυξη σχεδόν ένα μήνα.

lawrence-gr, έτσι όπως είπες το έκανα, του το άφηνα και μετά του το έπαιρνα για να μην πρηστούν τα ούλα του. Τα παιδιά εδώ μου είπαν για την περίπτωση να σπάσει δόντι και το βρήκα γραμμένο και σε άλλα site.

Sara και mad00lini , δεν υπάρχει περίπτωση να φαγωθεί αυτό το κόκκαλο μέσα σε μια μέρα! Αν μπορούσα θα σας έστελνα από ένα να το δοκιμάσουμε! :D

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι, το συγκεκριμένο δεν τρώγεται σε 15 λεπτά. Της είχα δώσει κι εγώ κάποτε τέτοιο, αλλά από τη μία μου λέρωνε άπειρα το σπίτι, από την άλλη της έπεφτε από το στόμα και φοβόμουν μη σπάσει κανένα πλακάκι..

Δεν είμαστε εμείς για τέτοια!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
το σπιτι αστο....χαλια!!!οσο για τα πλακακια....3-4 το πρωι,του ερχεται να το παρει κ να βγει στο μπαλκονι....αφου δεν με διωξαν απο το σπιτι ,παλι καλα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog