Μασουλημα

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
Η αρκουδα μεγαλωνει... κοντευει 8 μηνων και υποθετω οτι εχει αρχισει η εφηβεια. πιο ζωηρη απο ποτε. και πιο καταστροφικη. *demonio*

δεν της εχει ερθει οιστρος ακομα, αλλα δεν αποδιδω εκει τις νεες συνηθειες. δεν ειναι και κατι που κανει μονο τις τελευταιες μερες αλλα 1+ μηνα. απορω βεβαια τι θα κανει εκεινες τις μερες. το περιμενω με αγωνια...

βολτες παει, παιζουμε με μπαλακια και κανουμε και λιγη εκπαιδευση 2 φορες τη μερα. δεν της λειπει δηλαδη εκτονωση. εχει βρει και 'εργασια' θεωρητικα, ειδικα για το βραδυ, αφου στο μυαλο της διωχνει σκυλια, αλεπουδες, ανθρωπους που περνανε απ'εξω. τη μερα η φασαρια σταματαει πιο γρηγορα αφου αλεπουδες και σκυλια δεν περνανε. λεω στο μυαλο της γιατι κανεις απο αυτους δεν ειχε ουτως ή αλλως προθεση να μπει μεσα στον χωρο της. ενα κακο σε αυτο ειναι οτι συνηθως ειναι η πρωτη που θα εκραγει. μετα ακολουθουν τα σκυλια απο τα διπλανα σπιτια. τα οποια δεν γαυγιζουν σε τοση διαρκεια κιολας. πχ ενα ροτβαιλερ 2 σπιτια πιο πανω θα αρχισει 1' μετα απο αυτην, θα σταματησει 1' πιο πριν και το καθε γαυγισμα του θα κραταει 3''. τη στιγμη που καθε γαυγισμα απο το τερατακι κραταει 20''. χαμος...

στο θεμα μας λοιπον. θελω κατι να μασουλαει. τα πλαστικα παιχνιδια ειναι πολυ μαλακα. κατι ξυλα χλωρα δεν κρατανε, κατι αλλα πιο ξερα τα φοβαμαι για ακιδες. πετρες δεν την αφηνω. εχει σταματησει το σκαψιμο (αρχικη αγαπη) και εχει αρχισει το κλαδεμα σε φυτα. αν εχει τιποτα φουντωτα κλαδια και κουνιεται απο τον αερα, συντομα το κουρευει σε σχημα θαμνου. δεν θελω να καταστρεψει τα παντα στον κηπο. ψαχνω κατι να απασχολειται οταν την πιανει η διαολια.

-χθες βραδυ της εδωσα ενα μεγαλο (40 cm) μοσχαρισιο κοκκαλο, βρασμενο 5'. το πηρα πισω και το ξαναδωσα σημερα το πρωι. ασχοληθηκε μιση ωρα σιγουρα μεχρι να το κρυψει. ελπιζω να το ξαναθυμηθει και να το προτιμησει απο τα φυτα. εξακολουθω ομως να φοβαμαι οτι μπορει να παθει καμια ζημια απο σπασμενα κοκκαλα. δεν εχω πεισθει οτι δεν θα το σπασει, ουτε οτι τα μοσχαρισια ειναι υπερανω υποψιας. δεν μου ακουγεται λογικο οτι απο βρασμενο μπορει να παθει μεγαλη ζημια αλλα τα ωμα ειναι εντελως αθωα. και αυτα οταν σπασουν εχουν μυτερες ακρες. μονο και μονο απο αυτο τον φοβο για τα κοκκαλα δεν της δινω μπαρφ αλλα μαγειρευτο χωρις κοκκαλα...

-να αγορασω ενα κονγκ ή ενα πλαστικο κοκκαλο? θα ενδιαφερθει για το κονγκ? δεν ειναι λιχουδα. κι αν φαει και το σκληρο πλαστικο κοκκαλο?

ακουω ιδεες. κατι πρεπει να βρω να αντικαταστησει τα φυτα στο μυαλο της.

υγ1. δεν ειναι δηλητηριωδη φυτα για τον σκυλο, το εχω κοιταξει.

υγ2. σκεφτομαι να βαλω κατι να προστατευω τα φυτα αλλα φοβαμαι μην της προκαλεσω μεγαλυτερο ενδιαφερον ετσι. δεν ξερω αν θα ειναι λυση γιατι θα βρει μετα κατι αλλο. υπαρχουν πχ και θαμνοι που δεν μπορουν να φραχτουν.

υγ3. οταν την βλεπω να τρωει φυτα την μαλωνω αλλα καθε πρωι βρισκω και σπασμενα κλαδια...

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Aaaa! The joys of early motherhood :)

Το kong είναι σωτήριο - αν το φάει, να της δώσουμε βραβείο !! Εμένα τρελαίνεται, βέβαια, με την προϋπόθεση να βάλεις μέσα λιχουδίτσα (είτε μπισκοτάκι είτε γιαούρτι με βρώμη,κτλ -- καλύτερα το πρώτο, για να παιδευτεί λίγο περισσότερη ώρα να το βγάλει!) Της αρέσει να το δαγκώνει και σόλο.
Επίσης, πρόσφατα της πήρα αυτό, και έχει πάθει παράκρουση!!!!!!! http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007XVBXGY/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 -- έχουν και για puppies και για πιο soft chewers, αν και νομίζω η αρκουδίτσα έχει ξεπεράσει αυτά τα stages!
Βέβαια, μια κοπέλα μου είπε ότι υπάρχει ενδεχόμενο τραυματισμού δοντιών με το stag bar (είναι φυσικό προϊόν - κέρατο ελαφιού!) αλλά... εγώ την παρακολουθώ και πιστεύω είμαστε οκ.

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230

Kharma

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2013
120
1
Χαχα!Μια απ'τα ιδια κ η δικια μου.Μασουλαει τα παντα!!!Σκυλοπαιχνιδια δεν τις παιρνω πια,τα καταστρεφει στο μισαωρο..ασε που τα τρωει κιολας!Το καινουργιο κολλημα ειναι να πηγαινει στο τζακι(οταν ειναι σβηστο)και αρπαζει καρβουνακια κ τα κρατσανιζει!....Εχουμε καταντησει να την παρακολουθω συνεχεια γιατι ολο κατι αρπαζει..αναπτηρες,ξυλαρακια,χαρτοπετσετες,μεχρι και λιγο σοβα βρηκε προχθες και τον πηρε παραπερα να τον απολαυσει η βλαμμενη!!!......οσο για τον κηπο,καθε που βγαινει ολο και κατι θα κλαδεψει!Αφου πια την φωναζουμε "χουσβαρνα" οπως τα πριονια!....λετενα ηρεμησει μεγαλωνοντας;(10 μηνων)...εκει ελπιζω μονο!

Sent from my Windows phone

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
θενκς για το link χαζομπαμπά (!!) -- δε το σκέφτηκα καθόλου να δω και directly! ελπίζω να της αρέσει!
πάντως, παιδιά... τα σκαψίματα και τα κλαδέματα....δεν ξέρω αν τα γλιτώνει κανείς ποτέ οριστικά. ΔΕΝ θέλω να σας στεναχωρήσω, αλλά........! :cool:

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
καλα οριστικα δεν τα περιμενω να σταματησουν. εστω ομως να επιζησουν τα φυτα ως την ανοιξη που αρχιζουν να μεγαλωνουν.:confused:

Kharma

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2013
120
1
Κ γω δεν τρεφω αυταπατες....αλλα μην γινει κ ο κηπος "κρανιου τοπος"...Εντωμεταξυ..ο,τι Κong εδωσα στη δικη μου τη χαζη τα φοβαται μαλλον και καθεται κ τους γαβγιζει!Γινεται θηριο μιλαμε,τους κανει επιθεση κ καλα κ μετα αρχιζει κ τρεχει κ το γρυλισμα παει συννεφο!το χω προσπαθησει με κανα 2 κ ολο το ιδιο κανει!!!!.....πολυ γελιο!

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
ε και το τεραστιο κοκκαλο (πρεπει να ηταν 2-3 κιλα τουλαχιστον, 40 εκατοστα μηκος, με τις 2 αρθρωσεις διαμετρου σχεδον 15 εκατοστα!) το γαυγισε αρχικα. μετα του επιτεθηκε φωναζοντας. μετα το πλησιαζε επιφυλακτικα μηπως σηκωθει και της επιτεθει κι αυτο. μετα χοροπηδαγε γυρω-γυρω προκαλωντας το. του εριχνε και δαγκωνιες που και που και φαινεται οτι ηταν νοστιμο. ημουνα κι εγω εκει και της εκανα ψυχαναλυση δινοντας της θαρρος... τελικα μετα απο 2' αρχισε να το μασουλαει και μετα απο 15' το πηρε μαζι και το πηγε βολτα...

δοκιμασε να κανεις το kong να εχει γευση. επισης μπορεις να της το δωσεις ως ανταμοιβη για κατι.

Kharma

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2013
120
1
Ε με το δικο του το σκυλι,ητανε κ κοτζαμ'κοκκάλα!..5 μηνες το προσπαθουμε..εχει φαει σκαλωμα.....τι λιχουδιες εχω αφησει πανω στο κοng,τι που καθομαι κ τις το γυρναω εγω να το εμπεδωσει οτι εχει φαι μεσα,τι που το αφησα σε περιοπτη θεση μεσα στο σπιτι για μερες να το βλεπει μπας κ συμφιλιωθουνε...τιποτα!Μονο μ'αυτο εφαγε τετοιο σκαλωμα,ουτε με την ηλεκτρικη σκουπα δεν εκανε ετσι!.....Καποιο ψυχολογικο εχει δεν εξηγειται!......Τελοσπαντων..με τα φυτα τι θα κανουμε;...να βαλουμε πλαστικα;...αλλα κι αυτα θα τα φανε!!!!

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
-μαθημα καπιταλισμου νο 1: μετα τον αποτομο πλουτισμο (αποκτηση τεραστιου κοκκαλου) αγχωνεται μηπως της το παρει καποιος. αν ασχολειται με αυτο και ξεκινησουμε για βολτα δεν την αρεσει αρχικα. με το που θα γυρισει παει να δει αν ειναι ακομα εκει το κοκκαλο. αυτο δεν το εκανε ποτε με παιχνιδια-tag-μπαλακια. τα θεωρουσε μαλλον αναλωσιμα, απλα αντικειμενα.

-μαθημα φυλαξης νο 1: καθε μερα το θαβει σε αλλο σημειο. οχι ακριβως θαψιμο βεβαια αφου κανει μπαμ που ειναι καθε φορα. το μισο ειναι απ'εξω και απλα το εχει καλυψει με χωμα που σπρωχνει με την μουσουδα. με το που πλησιαζω προς τα εκει ερχεται κι αυτη να δει μηπως το ανακαλυψω. καρφωνεται... αν δεν ειναι κοντα εκει, μπορει απλα να με κοιταει. οταν πλησιαζω ομως ερχεται διπλα μου να δει τι θα συμβει. εχει πολυ πλακα οτι εχει ηδη χρησιμοποιησει 5 διαφορετικες κρυψωνες σε 5 μερες.

προς το παρον παντως φαινεται να ασχολειται με το κοκκαλο μιση ωρα την μερα και να μην πειραζει τα λουλουδια. περιμενω και το κερατο ελαφιου και θα παρω και ενα kong αλλα τα πραγματα φαινονται καλυτερα για τα φυτα.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
περιμενω και το κερατο ελαφιου και θα παρω και ενα kong αλλα τα πραγματα φαινονται καλυτερα για τα φυτα.
άντε, άντε - καλώς να τα δεχθείς και να ηρεμήσουν και λίγο τα φυτάκια! η τασία πάντως, σου είπα, το έχει λατρέψει :) έτσι - και για αλλαγή - νομίζω θα της κάνει καλό της milou να έχει 2-3 εναλλακτικές.

πειστήριο ν.1:

Kharma

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2013
120
1
Το αρκουδοπαιδο μωρε!.....Θα το δοκιμασω κ εγω τοτε αυτο το κερατο αν κ αν αρχισει το θαψιμο.....παει το γκαζον!

maxoskulo

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
102
4
Για πείτε παιδιά πληροφορίες για αυτό το κέρατο (κάπως μου ακούγεται αυτό:p)!Μια ματιά που του έριξα με "έψησε" να το δοκιμάσω κάποια στιγμή.Ευχαριστημένοι οι "πελάτες";

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
ηρθε. εχω παρει το 'Original Antler Dog Chew, μεγεθος X-Large'.
της αρεσει απο οτι φαινεται. οχι οσο το κανονικο κοκκαλο αλλα αμεσως μετα, παραπανω απο ξυλα και πετρες σιγουρα. κερατο και κοκκαλο (που εχει αρχισει να τρωγεται σιγα σιγα) εκαναν αρκετη 'δουλεια' νομιζω οταν θελει κατι να μασουλησει. ισως ειναι και τυχαιο αλλα τα φυτα δεν πρεπει να της φαινονται πια τοσο ενδιαφεροντα. τους ριχνει κανενα κλαδεμα αλλα καμια σχεση με παλιοτερα που εκοβε ολοκληρα κλαδια, τα καθαριζε απο φυλλα και τα μασουλαγε! ασχολειται συνολο 2-3 ωρες με αυτα. 60% με το κοκκαλο, 30% με το κερατο, 5% φυτα 5% παιχνιδια απλα (απο μαλακο πλαστικο). παλιοτερα η ασχολια ηταν (περιπου) 50% φυτα, 20% ξυλα, 5% πετρες, 15% παιχνιδια απλα, 10% κατι ασχετο (εκπληξη, πχ κατι που ανακαλυπτε).
το κερατο ειναι καλη επιλογη πιστευω. το κοστος ειναι (με μεταφορικα) σχεδον 20 ευρω αλλα αισθανομαι πολυ πιο ασφαλης απο το κανονικο κοκκαλο. και μεγεθος εχει και αντοχη και δεν νομιζω οτι μπορει να σπασει σε μυτερα κομματια. και δεν της ειναι αδιαφορο, πχ σαν ενα απλο ξυλο. ειδικα αν το θελει καποιος για μεσα στο σπιτι νομιζω ειναι παρα πολυ καλη επιλογη. ουτε υπολειμματα αφηνει (πχ ροκανιδι), ουτε μυριζει, ουτε τιποτα και διαρκει και πολυ.

Last edited:

Kharma

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2013
120
1
Εγω δεν το παρηγγειλα ακομα το κερατο!Για την ωρα προσπαθω οταν την βγαζω στον κηπο,να μενω μαζι της κ γω κ να την αρχιζω στα "μη" οταν την πιανω επ'αυτοφωρω!

maxoskulo

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
102
4
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.
Κάποια στιγμή ,μόλις τα οικονομικά το επιτρέψουν, θα το παραγγείλω κι εγώ γιατί τα παιχνίδια του τα βαριέται σχετικά γρήγορα (και τα τρώει -κυριολεκτικά- επίσης γρήγορα) κι επειδή έχουμε στρώσει τέλεια με το μασούλημα και δεν θα ήθελα να "ξανακυλήσει" θα μου άρεσε πολύ να έχει κάτι να τον απασχολεί όταν βαριέται τα παιχνίδια του!Κι αφού είναι και δοκιμασμένα καλό ,νομίζω κι εκείνος θα το εκτιμήσει δεόντως.