Μαμ, κακά και..τσίσα;;

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Λοιπόν οκ..Ξέρω είναι πολυφορεμένο και βαρετό και και και..Όμως θα ήθελα τα φώτα σας :D Η μικρή μας Audrey είναι πλέον 4,5 μηνών. Προς το παρόν, μιλάμε για ένα άψογο σκυλί. Ακούει και υπακούει. Της λες άστο - το αφήνει, της λες σταμάτα - σταματάει, τη φωνάζεις - έρχεται, της λες πήγαινε να κάνεις νανάκια - πάει. Δεν κάνει ζημιές, δεν με έχει κουράσει, ώρες ώρες ξεχνάω πως έχω να κάνω με κουτάβι.

Τα προβλήματά μας είναι η λαιμαργία (ότι κάνει η μεγάλη τα κάνει και αυτή αλλά το δουλεύουμε και πιάνει προς το παρόν), το τράβηγμα στη βόλτα (έχουμε παραγγείλει και ειδικό λουράκι για να ξεκινήσουμε εκπαίδευση πάνω σ αυτό), και...τα ταν τα τααααν..τα τσισοκακάκια..Στη βόλτα όλα οκ. Αλλά δεν τα κρατάει και μέσα στο σπίτι με τι - πο - τα. Έχω κάνει όλα τα απαραίτητα από άποψη εκπαίδευσης θεωρώ. Μετά το φαγητό κατευθείαν εκεί που πρέπει, επιβράβευση, επιμονή κλπ κλπ κλπ. Όταν λείπουμε για τη δουλειά μένει περιορισμένη στο χώρο της και λερώνει πάντα στην πάνα της. Όταν είμαστε εκεί όμως...Άστα να πάνε. Κάνει τσίσα 6 στις 10 (και είμαι πολύ large) όπου να ναι. Για κακάκια δε ούτε λόγος. Κι αυτά όπου νά ναι. Επίσης να πω πως η μικρή λερώνει και μέσα όπως και η μεγάλη. Δε βρίσκω το λόγο να περιμένουν μόνο για τη βόλτα. Η Μίλβα έχει μάθει να λερώνει και σε συγκεκριμένο σημείο έξω στο μπαλκόνι της κουζίνας (όπως και όλα τα σκυλιά που είχα), μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Χτυπάει ένα κουδουνάκι που της έχουμε κρεμασμένο για να βγεί έξω. Μήπως φταίει αυτό; Μήπως μπερδεύεται η μικρή; Η Μίλβα στην ηλικία της το είχε σχεδόν μάθει. Και το προηγούμενο σκυλάκι που είχα το είχε μάθει μέσα σε 2-3 εβδομάδες..

Είμαι παράλογη που απελπίζομαι; Έχω πολλές απαιτήσεις για την ηλικία της; Να απευθυνθώ σε εκπαιδευτή μόνο για τα τσίσα; Σε όλα τα άλλα είναι μια χαρά το σκυλί. Γνώμες;

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Eιναι ακομη μικρη για να εισαι σιγουρη οτι δε θα τα κανει μεσα. Εμενα το τελευταιο τσισο μεσα στο σπιτι το κανε 5μιση μηνων. Εκ τοτε ειναι computer.

Δωσε της μερικους μηνες ακομα περιθωριο.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Eμενα με βοηθησε απιστευτα το crate στο κουταβι που ειχα βρει και ειχαμε ελαχιστα ατυχηματα στο σπιτι :)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Περιορισμένη όπως είπα είναι οκ. Μόλις κάτσει λίγο μαζί μας, την παρακολουθώ. Την πάω ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην πάνα. Κάθεται και ξαπλώνει πάνω στην πάνα (ακόμα και αν έχει κάτουρα πάνω). Επιμένω. Τίποτα. Και μετά από 1 λεπτό, τα αμολάει. Τη μαλώνω βέβαια την ώρα εκείνη και της δείχνω το σωστό μέρος. Η πάνα αρχικά ήταν έξω από το υπνοδωμάτιο. Όταν είχαμε ένα καλό ποσοστό επιτυχίας, τη μεταφέραμε στην κουζίνα (ενάμιση δωμάτιο παραπέρα δηλαδή). Μπροστά απο την πόρτα του μπαλκονιού. Σκοπός είναι να έχουμε ένα καλό ποσοστό επιτυχίας και εκεί για να μεταφερθεί στο μπαλκόνι σιγά σιγά. Έχουμε μάθει την εντολή "χτύπα το κουδουνάκι". Αν δε μάθει όμως το σημείο πολύ καλά, δεν μπορούμε να το μεταφέρουμε. Θα πρέπει να συνδυάσει ότι τσίσα κάνουμε μόνο στο συγκεκριμένο σημείο. Και στη βόλτα φυσικά, αλλά δε θέλω να το περιορίσω μόνο στη βόλτα, όπως και ποτέ δεν το έχω κάνει. Ίσως να θέλει κι άλλο χρόνο..σε λίγο θα κολλήσω με μονωτική τη σφουγγαρίστρα στο μπράτσο, να γλιτώσω τα δρομολόγια έστω..