Μαλτεζάκος ετών τεσσάρων, το νέο μου φιλαράκι!!!

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Καλησπέρα σας:)

Επιτέλους βρήκα λίγο χρόνο να γράψω και να μοιραστώ τη χαρά μου και είναι τόοοοσα πολλά που θέλω να σας πω γι' αυτό δείξτε κατανόηση στην πολυλογία μου...!

Εδώ και δέκα μέρες βρήκα τον μικρούλη που θα με συντροφεύει από δω και πέρα. Είναι ένας μαλτεζάκος 4 χρονών που επειδή η οικογένεια που τον είχε λόγω προβλημάτων αδυνατούσε πλέον να τον φροντίζει αποφάσισε να του βρει ένα άλλο σπίτι. Μέσω του καταφυγίου που είχα επισκεφτεί ήρθαμε σε επαφή κι έτσι ο μικρούλης απέκτησε νέο σπίτι, το δικό μου!

Τις πρώτες 2-3 μέρες ήταν συνεχώς κολλημένος δίπλα μου ζητώντας αγκαλιές και χάδια. Δεν καθόταν λεπτό μόνος του. Σιγά σιγά ηρέμησε και πλέον όταν είμαι απασχολημένη κάθεται ήσυχος στο ίδιο δωμάτιο με εμένα ή και σε άλλο. Είναι πάρα πολύ κοινωνικός και χαδιάρης μόλις μυρίσει τον άλλον (γνώρισε τους γονείς & φίλους μου). Δεν κάνει ζημιές, δεν λερώνει μέσα και γενικά είναι κύριος!:D Μόνο τις 2 πρώτες μέρες λέρωσε λίγο μέσα πριν την πρωινή του βόλτα αλλά δεν το υπολογίζω διότι ο μικρούλης ήταν στρεσσαρισμένος μ' όλες τις αλλαγές.

Σας είπα ότι εκτός από τσαχπίνης είναι και πανέμορφος;;;:p Τον έκανα μπάνιο (κυριολεκτικά σκυλοβρωμούσε), ένα καλό βούρτσισμα, καθάρισα τα αγκαθια και τους κόμπους, τις τσίμπλες που είχαν κρύψει τα όμορφά του μάτια και έγινε αγόρι για φίλημα!
Τον πήγα και στον κτηνίατρο γιατί δεν είχε κάνει τα τελευταία εμβόλια, του έκανα και εξετάσεις αίματος και είναι υγιέστατος!

Είναι φοβερός ο μούργος και πραγματικά έχω εκπλαγεί με το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε! Και θα έλεγα ότι είναι και αρκετά υπάκουος.

Και αφού έχω ήδη γράψει ένα κατεβατό, θέλω να ζητήσω τη συμβουλή σας γιατί δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά κάτι τέτοιο.
Το σάββατο είπαμε με τους γονείς μου να γνωριστούν τα σκυλούνια μας. Έφεραν λοιπόν το προβατάκι (γκριφόν-μαλτέζ) κι εγώ τους περίμενα με τον μικρό κάτω. Δεν μπορείτε να φανταστείτε κλάμα... ο ένας μέσα απ΄το αυτοκίνητο κι ο δικός μου απ΄έξω. Βγαίνει έξω, μυρίζονται, χαδια, φιλιά αγάπες και λουλούδια... Ανεβαίνουμε μετά από λίγη ώρα σπίτι και ήδη΄είχε αρχίσει να "χοντραίνει" το παιχνίδι. Τι εννοώ;; καβάλα ο ένας στον άλλον και τούμπαλιν! Χαμός! Τελικά τους έβγαλα στη βεράντα γιατί μετά από λίγο άρχισε να μυρίζει μια σκυλίλα-ορμονίλα μέχρι λιποθυμίας... Δεν άκουγαν κανέναν παρεπιπτόντως... Και κλάαααμα άμα κάναμε να τους χωρίσουμε... ο δικός μου μάλιστα σε κάποια φάση αγρίεψε όταν πήγα να τον απομακρύνω.
Και ρωτάω εγώ τώρα... εντάξει πιστεύω είναι φυσιολογικό να το κάνουν αυτό τα σκυλιά αλλά τόοοοσο πολύ;; Έκανα εγώ κάτι λάθος;; εννοώ έπρεπε να έχω αντιμετωπίσει την κατάσταση κάπως διαφορετικά;; Και πως να τον αντιμετωπίζω όταν αγριεύει; Κάθε φορά που συναντιούνται θα γίνεται το ίδιο ή ήταν η κάψα της γνωριμίας;;:D
Περιττό να σας πω πως μετά έπεσε 2 φορές σφουγγάρισμα και ξύδι για να ξεμυρίσει!!!

Οι παλιοερωτύλοι!

Αυτά τα ολίγα... προς το παρόν!:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλωσήλθες και να σου ζήσει το ζουζούνι σου. Όσο για τα όσα περιγράφεις είναι απολύτως φυσιολογικά. Μάλιστα ο δικός μου κάνει όλα τα παραπάνω και βρωμοκοπά μετά το σκυλόπαρκο κι ας είναι στειρωμένος...

Βάλε όμως φωτογραφίες να δούμε το σκυλούνι σου... :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλώς τον δέχτηκες!! να σου ζήσει!

Ως προς το πρόβλημα, το παιχνίδι δεν είναι προβλημα.... αν έχουν και παρόμοιο μέγεθος, αστους να χαρούν θα έλεγα εγώ, σε ανοιχτό χώρο κατα προτίμηση.

Το ότι σου αγρίεψε όμως είναι πρόβλημα. Ξεκίνα άμεσα να τον εκπαιδεύεις. Να χτίσετε σχέση σεβασμού και ιεραρχίας. Δεν είναι επιθυμητό να σου αγριεύει ο σκύλος. Να τον μαθεις να έρχεται στο "Ελα" οσο ενδιαφέρουσα δουλειά κι αν κάνει εκείνη τη στιγμή.

Επίσης δες εδώ πως να γίνεις ο αρχηγός της αγέλης σας: http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5804

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Καλη συμβιωση να εχετε ...το σκυλακι φαινεται τυχερο που σε βρηκε :)

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Ευχαριστώ πολύ παιδιά αν και μάλλον εγώ είμαι η τυχερή που τον βρήκα!

Την επόμενη φορά θα κανονίσω να συναντηθούν κάπου έξω λοιπόν, να το ευχαριστηθούν κιόλας.

Όσο για την εκπαίδευση, έχω ήδη ξεκινήσει να του μαθαίνω κάποια βασικά και μπορώ να πω ότι ο μικρός είναι πανέξυπνος. Η κοπέλα που τον είχε μου είπε όταν μου τον έδωσε ότι δεν ακούει αλλά εγώ βλέπω το αντίθετο. Έχει μάθει το "έλα" - δεν το ακούει πάντα ακόμα - και αρχίζει και μαθαίνει το "κάτσε" τώρα. Επίσης καταλαβαίνει και ακούει όταν τον βάζω να μείνει κάπου και περιμένει να τον φωνάξω για να έρθει. Νομίζω ότι μαθαίνει αρκετά γρήγορα κι εγώ απ' την άλλη έχω αρκετή υπομονή σε τέτοια θέματα. Αυτό που δεν έχω είναι γνώσεις. Διάβασα ήδη το θέμα που μου πρότεινες Kopritis, ευχαριστώ. Κάποια από αυτά τα έχω εφαρμόσει απ' την πρώτη στιγμή που ήρθε ο μούργος εμπειρικά. Θα ψάξω να βρω κι άλλα θέματα περί εκπαίδευσης, τουλάχιστον να ξέρω ότι το κάνω σωστά.

Είναι τόσο ωραία πάντως αυτή η περίοδος γνωριμίας... Μέρα με τη μέρα βλέπεις διαφορά, αρχίζει και καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο, τις αντιδράσεις του, τι θέλει.

Κάθε βράδυ όταν πάμε για ύπνο πάει και χώνεται στο κρεββάτι του - δεν ξαπλώνει, κάθεται - με βλέπει που πάω στο δικό μου και περιμένει να τον φωνάξω για το τελευταίο χάδι για καληνύχτα. Αφού τον χαιδέψω, ξαπλώνει να κοιμηθεί...*agapoylas*

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μωρέ η κοπέλα που τον είχε δεν ήτανε για σκύλο και τον αμελούσε, γι' αυτό και έπρεπε να τον φροντίσεις εσύ τόσο πολύ στην αρχή με τα βουρτσίσματα και τα πλυσίματα. Και δεν τον αγαπούσε, γι' αυτό και τον έδωσε, αλλά εσύ τον αγαπάς. Κατάλαβες τη διαφορά? :)

Όπως είπε και ο/η Tricky το σκυλάκι είναι τυχερότατο που σε βρήκε. Να σου ζήσει. :) Εξακολουθώ όμως να μη βλέπω φωτογραφίες....:p:p:D:D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul