Μαγιά μπύρας σε σκόνη (brewer's yeast powder)

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
σε κάτι σχόλια στο άμαζον είδα οτι το δίνουν και σε σκύλο !

I give it to my dogs in they food (one teaspoon per day) and it helps with fleas and ticks and it's good for them. Love it!

This Brewers Yeast Power by (*) is great to sprinkle on my cats' food. They all love it. I love it with milk. Brewers Yeast used to taste awful. But now there is (*) and when you mix it up with milk, it seems delicious. I understand you can use it with juice too, but I enjoy it in my milk.

Make homemade dog treats and this on an ingredient. They love them

Use it for the cats & dogs. Keeps the fleas and ticks away. 1 pill (έχει και σε χαπάκια*) for every 10 lbs, so between my 5 animals I use 15 a day. Cheapest flea and tick prevention there is! And they love it! I crush them up in the cats' food, but the dogs gobble the pills up like candy!

Used to use this all the time for my pets. . .1 tablet for every ten pounds pretty much insures that the mosquitos, fleas and ticks will stay away. It also provides vitamin B and makes their coats full and shiny. And they think it's yummy!

• Like
Reactions: Aslan

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Χρησιμοποιώ την φρέσκια μαγιά (του φούρνου), που είναι και φθηνότερη. Ο γιατρός μου την σύστησε για τρίχωμα, δέρμα, αναπνοή. Δεν ξέρω αν κάνει και για εξωπαράσιτα (δίνω λάδι καρύδας). Ο Ιβάν τρώει 1κ.γ. μαγιά 3 φορές την εβδομάδα και το κουτάβι στην μύτη του κουταλιού 2 φορές την εβδομάδα.

• Like
Reactions: Aslan and ntoulis

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
αυτή που είδα είναι μία από πατζάρι και μία από δημητριακά
έχει κάνει στο εξωτερικό ο γιατρός ? (γιατί εδώ δεεεεν) :giggle:
το λάδι καρύδας δεν θα το έδινα, γιατί είναι εξωτικό φρούτο, άρα ''ξένο'' για το δικό μας περιβάλλον και δύσκολα θα το έτρωγε ο σκύλος.. θα έψαχνα κάτι άλλο πιο κοντά στα ''δικά'' μας ''δεδομένα''
θενξ για την απάντηση
επίσης είδα και ένα σκεύασμα με 3 μανιτάρια για καρκίνο στο σκύλο και μου έκανε εντύπωση ;)

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Αμερική :)
Και όμως το λάδι καρύδας το τρώνε για λιχουδιά! Τους αρέσει πολύ η γεύση. Φτιάχνω κυβάκια των 5γρ. τα κρατάω σε τάπερ στο ψυγείο και κάθε απόγευμα στήνονται μπροστά στο ψυγείο και περιμένουν το γλυκό τους.
Και την μαγιά και την καρύδα τα είχα πρωτοδοκιμάσει στον Μάο (όταν είχαμε γνωρίσει τον γιατρό για πρώτη φορά). Είχαν κάνει θαύματα στην αποκατάσταση δέρματος και τρίχας ύστερα από μια καταστροφική δερματίτιδα (η κορτιζόνη του διέλυσε τον θυρεοειδή). Όταν τον ανέλαβε ο γιατρός ήταν όλος μια πληγή. Σε 2 μήνες το δέρμα του ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και είχε 3εκ. τρίχα.
Ναι, τα είχα ψάξει τα μανιτάρια για τον Μάο (αιμαγειοσάρκωμα) αλλά μας πρόλαβε η ανακοπή και δεν τα δοκίμασα :-(

• Like
Reactions: Aslan and ntoulis

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
αμερική γιατί εδώ είναι το 95% χημικά και χάπια η θεραπεία .. καλά είναι και αυτά δε λέω, αλλά όταν δεν έχεις άλλη επιλογή.. πολλές φορές θα γίνει το ανάποδο, από τα πολλά χάπια μετά το γυρνάμε στα φυτικά.. αλλά είναι κάπως αργά..
το λάδι καρύδας έχει παρόμοια δράση με το λάδι ρίγανης στον οργανισμό.. γενικά τα λάδια είναι το καλύτερο αν είναι ποιοτική η ύλη.. έχει ενδιαφέρον που τα φύλλα έλιάς τα πουλανε στο εξωτερικο 13-16 δολάρια και εμείς εδώ το κάναμε τσίρκο το θέμα με τις φραπελιές και της αηδίες.. και έχουμε τα πιο πολλά είδη βοτάνων στον κόσμο και αντί να είμαστε πρώτοι σε παραγωγή και εξαγωγές, είμαστε... πρώτοι σε κατανάλωση χημικών και χαπιών.. άστα να πάνε.. καλά μας κάνουνε

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Την ρίγανη την τρώνε φρέσκια από την βεράντα :)
(μαζί με την λεβάντα, τον βασιλικό, το θυμάρι, τον μαϊδανό και την αρμπαρόριζα)
Ο Ιβάν είναι το πρώτο μου σκυλί μετά από πολλά χρόνια που πέρα από τα απολύτως απαραίτητα (1η σειρά εμβολίων & bravecto) δεν έχει "χημική" υποστήριξη. Ούτε φάρμακα, ούτε βιταμίνες, ούτε ξηρά τροφή. Τρώει μαγειρευτό με απ' όλα, ωμά φρούτα και λαχανικά, μαγιά & καρύδα (ακατέργαστη ψυχρής σύνθλιψης). Έγινε 15 μηνών και μέχρι στιγμής (φτου-φτου) εκτός από εκείνη την περίεργη αλλεργική (δηλητηρίαση; ) αντίδραση που χρειάστηκε φάρμακο, έχουμε αντιμετωπίσει τα πάντα με διατροφή και βότανα. Ακόμη και στους κουταβόπονους μόνο λίγη άρνικα του έδινα.
Τα βότανα πρώτα πρέπει να μάθουμε ξανά να τα εκτιμούμε και να τα χρησιμοποιούμε και μετά να παράγουμε και να εξάγουμε. Έχουμε ξεχάσει την πρόληψη και την αντιμετώπιση ήπιων συμπτωμάτων με τα γιατροσόφια των γιαγιάδων μας. Και μετά διαμαρτυρόμαστε γιατί το σούπερ-ντούπερ αντιφλεγμονώδες δεν καταπολεμά τον πόνο. Αφού το καταπίνουμε με τις χούφτες για την παραμικρή ενόχληση τι να σου κάνει κι αυτό το έρμο.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
@elpinor Η ξηρή μαγιά που πουλάνε σε φακελάκια στο σούπερ μάρκετ δεν κάνει; Τη φρέσκια από που την παίρνεις; Ποια θα μπορούσε να είναι η ημερίσια δόση για τη Μούζη που είναι σχεδόν ενάμιση έτους και 8 κιλά;

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Από εμπειρία (μαγειρική) έχω την εντύπωση ότι είναι "ιδιαίτερα" ενισχυμένη. Έτσι προτιμώ την φυσική. Την φρέσκια την παίρνω από τον φούρνο, η τιμή της είναι αστεία (0.50 τα 100γρ). Την βάζω σε ένα ταπεράκι στο ψυγείο και μου πάει κοντά 15 μέρες.
Μια "τσιμπιά" στο κουταλάκι του γλυκού (1-1,5γρ.) 2-3 φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά. Για αρχή θα έδινα λίγο λιγότερο και θα αύξανα σταδιακά. Προσοχή, όχι με κανονικό γεύμα, προκαλεί "φούσκωμα" και αέρια. Τα δικά μου την τρώνε σκέτη, ο Μάο την ήθελε τυλιχτή σε λίγο τυράκι.

filefi

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2015
99
198
47
Καβαλα
Την μαγιά την έχω δει στις περισσότερες λίστες με απαγορευμένες , για τον σκύλο, τροφές.Μήπως τελικά όλα είναι θέμα ποσότητας;Και ρωτάω γιατί , έχω αρχίσει να ψάχνομαι πολύ για το θέμα διατροφής του σκύλου μου.Θέλω η cookie να τρέφεται με ότι καλύτερο μπορώ να της προσφέρω , απλά θα ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρη για αυτό.

• Like
Reactions: haviharakennel

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Αυτό με τα απαγορευμένα είναι λίγο αμφίσημο. Άλλο απαγορεύεται γιατί βλάπτει, και άλλο απαγορεύεται γιατί μπορεί υπό συνθήκες να δημιουργήσει πρόβλημα. Έχω διαβάσει 2 λόγους.
Την αλλεργία και το bloat.
Υπάρχει πάντα η πιθανότητα το σκυλί να είναι αλλεργικό στην μαγιά. Γι αυτό ξεκινάμε με μικρότερη ποσότητα και αν δούμε κάτι περίεργο (ξηροδερμία, φαγούρα κλπ) την σταματάμε.
Επίσης επειδή χρησιμοποιούμε την μαγιά αρτοποιίας (baker's yeast) η οποία φουσκώνει (παράγει δηλαδή CO2), δεν πρέπει να την δίνουμε με το φαγητό αλλά χωριστά και με άδειο στομάχι.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν χρησιμοποιώ την μαγιά στα φακελάκια. Είναι ειδικά επεξεργασμένη να φουσκώνει χωρίς προεργασία και γρήγορα. Παράδειγμα: Αν ανακατέψεις ένα φακελάκι ξηρή μαγιά με αλεύρι και νερό, το ζυμάρι θα φουσκώσει σε 20 λεπτά το πολύ. Αν χρησιμοποιήσεις φρέσκια μαγιά του φούρνου, θέλει 20 λεπτά για να φουσκώσει το ανάπιασμα (μαγιά+νερό+ελάχιστο αλεύρι) και 2 ώρες να φουσκώσει το ζυμάρι σου στην συνέχεια.

Αν δίνουμε την μαγιά ζυθοποιίας (brewer's yeast) δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα γιατί στην ζύμωση δεν φουσκώνει (δεν παράγει CO2) .
Και οι δύο προέρχονται από το ίδιο ένζυμο, απλά είναι διαφορετικοί κλάδοι.

filefi

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2015
99
198
47
Καβαλα
Κατατοπιστικότατη!Σε ευχαριστώ!@elpinor τα σκυλιά σου απέχουν και από νερό πριν και μετά την κατανάλωση μαγιάς ή δεν είναι απαραίτητο;
Όσον αφορά τα φουσκώματα ζύμης, γνωρίζω αρκετά καλά τους χρόνους, γιατί ζυμώνουμε συχνά!;)

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Την μαγιά την έχω δει στις περισσότερες λίστες με απαγορευμένες , για τον σκύλο, τροφές.Μήπως τελικά όλα είναι θέμα ποσότητας;Και ρωτάω γιατί , έχω αρχίσει να ψάχνομαι πολύ για το θέμα διατροφής του σκύλου μου.Θέλω η cookie να τρέφεται με ότι καλύτερο μπορώ να της προσφέρω , απλά θα ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρη για αυτό.
ε πως την έχεις δει σε απαγορευμένες λίστες, σήμερα που έτυχε να το δω το θέμα έχω δει να την πουλάνε σε πετ σοπ (στο ιντερνετ) με την ονομασία Trixie γερμανική προφανώς από το Bierhefe tabletten, ένα άλλο από έναν ντόκτορ φοστερ εντ σμιθ για σκύλους σκεύασμα, και ένα four paws σκεύασμα για σκύλους και γάτες..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω εβρισκα μαγια μπηρας σε σκονη στην Κτηνιατρικη ( ετσι λεγεται το μαγαζι/τα μαγαζια). Απ οτι μου ειπαν εκει, την παιρνουν πολυ οι περιστεραδες.
Ηταν και πολυ πιο οικονομικη απο οποιοδηποτε χαπι Bierhefe που εβρισκα.
Στα σκυλια μου αρεσε- αλλα τωρα εχω καιρο να δωσω. Χωρις λογο!

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Κατατοπιστικότατη!Σε ευχαριστώ!@elpinor τα σκυλιά σου απέχουν και από νερό πριν και μετά την κατανάλωση μαγιάς ή δεν είναι απαραίτητο;
Όσον αφορά τα φουσκώματα ζύμης, γνωρίζω αρκετά καλά τους χρόνους, γιατί ζυμώνουμε συχνά!;)
Δεν χρειάζεται. Αφού ξέρεις από ζυμώματα, αν ανακατέψεις φρέσκια μαγιά με μπόλικο σκέτο νερό κρύο τι πιθανότητες έχεις να "ανέβει" (αν ανέβει) σε λιγότερο από 24 ώρες;
Και πάλι, προσοχή στις ποσότητες. Στο κουτάβι (τώρα 6 μηνών & 5,5 κιλά) εξακολουθώ να δίνω "ψίχουλα" και αυξάνω την δόση πολύ αργά και πολύ προσεκτικά. Ο μεγάλος χλαπακώνει το κομματάκι του χωρίς πρόβλημα πια αλλά είναι 15 μηνών.

• Like
Reactions: filefi

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog